Auto Leasen Zonder Aanbetaling in de Autobranche

Ontdek leasingservices in de autobranche zonder aanbetaling

Overweeg je een auto te leasen zonder aanbetaling? Het begrijpen van de nuances tussen financial auto lease en private lease kan cruciaal zijn bij het maken van de juiste keuze. Bij auto leasen zonder aanbetaling zijn er verschillende autobranche opties, waarvan financial auto lease en private lease twee veelvoorkomende zijn. Het belangrijkste onderscheid tussen beide is de verantwoordelijkheid voor de auto aan het einde van het leasecontract.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Wanneer je besluit om een leaseovereenkomst af te sluiten, kan het in de autobranche voorkomen dat bij bepaalde leasevormen een aanbetaling vereist is. In dit artikel wordt besproken hoe je kunt leasen zonder aanbetaling en waar je rekening mee moet houden.

Kun je een auto leasen zonder aanbetaling?

Wanneer je bijvoorbeeld een private leasecontract afsluit, is het gebruikelijk dat de leasemaatschappij vraagt om een aanbetaling, vooral bij financial lease. Hierbij koop je de auto op afbetaling en word je de eigenaar.

Echter, of je wel of geen aanbetaling moet doen is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en de private leasemaatschappij. Maar soms heb je simpelweg geen keuze en ben je verplicht een lease aanbetaling te doen.

Het is echter belangrijk om te weten dat er verschillende soorten aanbetalingen zijn, welke we hieronder verder zullen uitleggen.

Het leasen van een auto zonder een BKR toetsing is alleen mogelijk met bijvoorbeeld een shortlease van bijvoorbeeld Athlon. Er zijn vervolgens 2 keuzes om zonder een BKR een auto te leasen:

1) Kies een occasion

2) Voor een nieuwe auto kies je de kortste looptijd

Toch hoeft het hebben van een BKR registratie niet altijd een afwijzing voor een autolening of een autolease te betekenen. Dat ligt voornamelijk aan welke BKR code er achter uw naam staat, want er bestaan verschillende codes van licht tot zwaar.

U zou ook contact kunnen opnemen met een instelling die u helpt om uw BKR registratie te verwijderen. Klik HIER voor meer informatie over deze BKR service.

Stel zelf je leaseauto samen

Kies een Lease

Het kiezen van een lease auto kan voortaan nog gemakkelijker via onze nieuwe vergelijker. Klik op de knop om aan de slag te gaan. Mocht u via de vergelijker niet slagen, raadpleeg dan afzonderlijk de aanbieders van leaseauto's in onderstaande tabel.

Welke soorten aanbetaling zijn er?

Wanneer je een financieel leasecontract afsluit voor een nieuwe auto, kan het voorkomen dat er in de autobranche een aanbetaling vereist is. Er bestaan twee soorten aanbetalingen:

  1. De aanbetaling van de btw
  2. De aanbetaling voor eigen inleg

Als je besluit om een nieuwe auto te leasen, kan het zijn dat de financieringsmaatschappij of bank het aankoopbedrag zonder btw financiert. In dat geval dien je zelf de btw te betalen, die je vervolgens via de btw-aangifte een aantal maanden later terug kunt vragen bij de Belastingdienst.

De btw-aanbetaling kan aardig oplopen, soms tot duizenden euro’s. Niet elk bedrijf kan zich dat zomaar veroorloven. Een oplossing hiervoor kan zijn dat de bank de btw voorfinanciert, waardoor een btw-aanbetaling niet nodig is.

Een aanbetaling voor eigen inleg werkt anders. Dit type aanbetaling is optioneel en kan worden gedaan om het maandelijkse leasebedrag te verlagen. Een aanbetaling heeft als voordeel dat het je positie bij de bank versterkt, zodat je mogelijk een duurdere leaseauto kunt nemen. Een ander voordeel is dat een aanbetaling kan leiden tot een lager rentepercentage, waardoor het maandbedrag omlaag gaat.

Leasen zonder aanbetaling

Als je absoluut geen aanbetaling wilt doen bij het leasen, dan is het mogelijk om te overleggen met de autobranche leasemaatschappij. Het grote nadeel van een aanbetaling is dat je in één keer een groot bedrag moet betalen, wat je misschien liever in je bedrijf zou investeren in plaats van in je leaseauto. Dit is de reden waarom veel kleine bedrijven en zzp’ers ervoor kiezen om geen autolease aanbetaling te doen.

Er zijn echter nog twee andere manieren om een aanbetaling te vermijden als je op zoek bent naar een goedkope leasevorm. De eerste manier is om een bestaand leasecontract over te nemen, waarbij de vorige leaser al een aanbetaling heeft gedaan. Dit kan je ook extra voordelen opleveren naast de bonus die je vaak al krijgt bij het overnemen van een leasecontract.

Soorten autolease bij Finabud

Alle soorten autolease zijn bij ons vertegenwoordigd zoals:

 

Financial auto leasen in de Autobranche

Financial autolease houdt in dat je feitelijk een lening afsluit voor de auto, waarbij je aan het einde van de looptijd eigenaar kunt worden. Het vereist vaak een aanbetaling en je bent verantwoordelijk voor onderhoud en verzekering. Aan de andere kant biedt private lease een alles-in-één pakket: je betaalt een vast maandelijks bedrag voor het gebruik van de auto, inclusief onderhoud en verzekering. Het belangrijkste verschil is dat je bij private lease de auto niet kunt kopen aan het einde van de periode, terwijl dit bij financial auto lease wel een optie is.

Ben je geïnteresseerd in auto leasen zonder aanbetaling en wil je meer weten over de verschillen tussen financial auto lease en private lease? Het begrijpen van deze nuances kan van invloed zijn op je beslissing. Financial autobranche lease biedt de mogelijkheid tot eigendom na de leaseperiode, maar vereist doorgaans een aanbetaling en je draagt verantwoordelijkheid voor onderhoud en verzekering.

Aan de andere kant biedt private lease gemak met een alles-in-één pakket, inclusief onderhoud en verzekering, zonder de mogelijkheid om de auto aan het einde van het contract te kopen. Het maken van de juiste keuze hangt af van je specifieke behoeften en financiële situatie.

Een andere optie om een aanbetaling te vermijden is om te kiezen voor het leasen van een occasion. Bij het leasen van een gebruikte auto is de btw al betaald en de restwaarde is over het algemeen lager, waardoor het minder waarschijnlijk is dat je een aanbetaling hoeft te doen.

Wat als ik een marge auto wil leasen zonder aanbetaling?

Een auto in de marge is een leaseauto die eerder eigendom was van een particulier of van een ondernemer die vrijgesteld is van de lease autobranche BTW. In dit geval is de BTW van de private lease al betaald, maar niet teruggevraagd van de Belastingdienst. Het is mogelijk om deze auto te leasen zonder een aanbetaling te hoeven doen en je hoeft ook geen BTW vooruit te betalen.

Auto leasen

FinaBud.NL

Andere aspecten van leasen zijn te lezen via onze autolease landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.