Bedrijfswagen Leasen ZZP Aanvragen in de Autobranche

ingaan op de vraag bedrijfswagen leasen zzp of kopen

Bedrijfswagen Leasen ZZP Aanvragen in de Autobranche

In dit artikel gaan we in op de vraag bedrijfswagen leasen zzp of kopen. Velen vragen zich af of het niet voordeliger is om de bedrijfsauto te verkopen en te gaan leasen. Het wordt daarom tijd om wat licht in deze autobranche materie te schijnen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

We maken elke dag keuzes op basis van onze persoonlijke voorkeur:

 • koffie versus thee
 • boksers versus slip
 • enz.

Sommige financiële keuzes zijn echter niet zo duidelijk. We kunnen immers niet alleen op basis van onze voorkeur beslissen over de uitgaven. Als we dat wel zouden doen, zouden we allemaal nog even in luxe kunnen leven. En zo doorgaan totdat we in een faillissement belanden.

Het leasen van een auto zonder een BKR toetsing is alleen mogelijk met bijvoorbeeld een shortlease van bijvoorbeeld Athlon. Er zijn vervolgens 2 keuzes om zonder een BKR een auto te leasen:

1) Kies een occasion

2) Voor een nieuwe auto kies je de kortste looptijd

Toch hoeft het hebben van een BKR registratie niet altijd een afwijzing voor een autolening of een autolease te betekenen. Dat ligt voornamelijk aan welke BKR code er achter uw naam staat, want er bestaan verschillende codes van licht tot zwaar.

U zou ook contact kunnen opnemen met een instelling die u helpt om uw BKR registratie te verwijderen. Klik HIER voor meer informatie over deze BKR service.

TIP: Het kan geen kwaad om deze pagina te bewaren, want mocht uw aanvraag afgewezen worden dan kunt u heel eenvoudig de aanvraag bij een andere aanbieder op deze pagina herhalen. Uw kansen worden dan aanzienlijk vergroot om binnenkort in een droomauto rond te rijden.

BEDRIJF
INFO
WAARDERING
NAAR SITE
 • Ook elektrische auto's
 • Inruil oude auto
 • Occasions & Elektrische auto's
 • Boetevrij opzegbaar
 • Zakelijk en privé
 • Ook elektrische auto's
 • Private lease, huurkoop & Financiering vanaf € 85 /mnd
 • Incl. Belasting & verzekering
 • Incl. Onderhoud, Pechhulp en reparaties
 • Nieuw en gebruikt - Inruil mogelijk
 • Ook Ferrari, Lamborghini enz.
 • Ook elektrische auto's
 • Incl. Pechhulp & Onderhoud
 • Gratis proefrit
 • Kosteloos beëindigen
 • Incl. Schade- & ongevallen verzekering
 • Voordelige Ex-leaseauto’s
 • Persoonlijke toesing i.p.v. BKR Toetsing
 • Voordelig rijden met een promoauto
 • Maandelijks opzegbaar abonnement
 • Zakelijk en privé
 • Occasions en nieuwe modellen
 • Inc. Verzekering, belasting onderhoud en pechhulp
 • Private FlexLease na 1 jaar opzegbaar
 • Zakelijk en privé
      Staat de lease er niet bij?      Andere soorten autolease bekijken?       Klik "Auto leasen Info" onderaan deze pagina

Een voor de hand liggend, vaak verkeerd begrepen voorbeeld is het kopen versus leasen van een auto. De beslissing om een bedrijfswagen te kopen of te leasen lijkt een voorkeursbehandeling te zijn.

Altijd nieuw rijden? – Autobranche

Rijdt u liever altijd met een nieuwe bedrijfsauto zzp tegen een relatief lage maandelijkse betaling. Of financier je een auto die je op een dag volledig in je bezit hebt?

Natuurlijk moeten we u eraan herinneren dat de beste manier om in de autobranche een auto te kopen is om deze contant te betalen. Dit om te voorkomen dat u zowel rente als afschrijvingen moet betalen. 

Dat gezegd hebbende, zijn veel mensen niet in staat om contant te betalen voor hun auto. En autoleningen zijn de enige manier waarop ze zich dat kunnen veroorloven. Leases daarentegen stellen u in staat om voor een vaste periode in een auto te rijden. Terwijl u maandelijks betaalt tot het einde van de leaseperiode.

Waarom is een bedrijfsauto lease overeenkomst zo verleidelijk?

Waarschijnlijk het verleidelijkste voordeel van bedrijfsauto leasen is een lagere maandelijkse betaling. Als u van plan bent om de auto slechts een paar jaar te houden. Dan kunt u met een auto leasing kleinere betalingen doen en hoeft u zich geen zorgen te maken over de autobranche inruilwaarde”.
Dat laatste is belangrijk omdat nieuwe auto’s afschrijven op het moment dat u ze van het terrein af rijdt. Terwijl een bestelbus financieel leasen het mogelijk maakt om elke paar jaar een nieuwe auto te leasen.

Wie een nieuwe auto koopt, zal deze waarschijnlijk veel langer aanhouden. De waarde ervan daalt elk jaar tot het tijd is voor een inruil.

De initiële kosten zijn hoger dan bij auto leasing. En dat is inclusief een aanbetaling. Evenals een hogere maandelijkse betaling.

Voor iemand met een budget is het gemakkelijk te begrijpen waarom bijv. een bedrijfsbus leasen zo verleidelijk is. U krijgt een gloednieuwe lease auto en een maandelijkse betaling die lager is dan een autolening.

Bedrijfsbus leasen zzp sancties in de autobranche

Zo hebben bedrijfswagen leasen zzp autolease overeenkomst limieten sancties. Dit voor het aantal gereden kilometers, waarbij u wordt gestraft als u over dat vaste limiet rijdt. Deze sancties kunnen variëren van vijf tot 20 cent per kilometer.

Het is dus belangrijk om van tevoren te bepalen hoe je de bedrijfs leaseauto gaat gebruiken. Voor het rijden op korte of lange afstand. En wat die limieten per kilometer zijn. Met een limiet van 40.000 km heeft u natuurlijk meer ruimte dan 30.000 kilometer, maar u betaalt extra vooraf.

Bedrijfswagen Leasen ZZP

Bovendien laat een bestelauto leasen normale slijtage aan de auto toe. Er kunnen extra kosten in rekening gebracht worden. Dit gebeurt als de dealer denkt dat de auto boven de normale slijtage van de leaseperiode uitstijgt.

Je kunt je een beter idee krijgen van wat “normale slijtage” betekent door de autolease dealer te vragen. En de autobranche voorwaarden van de lease te bestuderen.

Is kopen een betere keus dan goedkoop bedrijfswagen leasen?

Het kopen van een bedrijfswagen t.o.v. leasen is meestal een betere keus. Als bijvoorbeeld de dealer 0 procent financiering biedt en je van plan bent om lang met de auto te gaan rijden.

Vaak zullen kredietbedrijven een gunstig tarief hebben. En als je een goede bankrelatie hebt, dan moet je absoluut bij hen informeren naar hun tarief.

Auto termijn betalingen zullen uiteindelijk eindigen. Terwijl autolease betalingen niet eerder zullen plaatsvinden dan dat u de auto inlevert. Met de aankoop heb je uiteindelijk de auto afbetaald. En heb je niet langer de kosten van de maandelijkse betaling.

Hoe dan ook, wanneer u een gebruikte bedrijfsauto gaat leasen, betaalt u voor een bepaalde periode. En dan heb je aan het einde van de looptijd niets meer voor je geld. U bezit dan niets.

Maar als je een auto koopt, heb je aan het einde van de looptijd een auto. Je kunt die auto voor onbepaalde tijd houden of verkopen voor de waarde van die auto.”.

Bedrijfswagen leasen of kopen voorbeeld

Kopen versus bedrijfswagen leasen voor zes jaar.

Sommige mensen moeten de cijfers zien. Dus we hebben lang en hard gezocht naar een lease dat het kopen van een bedrijfswagen lijkt te verslaan.

We hebben een promotie gevonden voor een Peugeot 108. De All-in autolease termijnen zijn slechts €227,- per maand voor 12.000 kilometer per jaar.

Hoewel een van de nadelen van het kopen van een bedrijfswagen is de noodzaak van meer regelmatig onderhoud als het ouder wordt. De besparingen over het leasen in de autobranche van een bedrijfsauto zouden veel geld moeten opleveren dat overblijft.

Is een bedrijfsauto leasen startende ondernemer een goede optie?

Hier is de voor de meeste startende ondernemers lelijke waarheid. Voor de meeste mensen, is een lease bedrijfsauto financieel nooit een slimme lease optie. Een auto kopen is bijna altijd beter dan een lease bedrijfswagen.

Maar we vergeten iets: nadat de lening is afbetaald, bent u de eigenaar van uw auto. Hoewel een van de nadelen van het kopen van een auto is. De noodzaak van meer regelmatig onderhoud als het ouder wordt. Bij het leasen van een auto zou er veel geld moeten overblijven.

Er zijn uitzonderingen voor ondernemers of anderen die bepaalde voertuigkosten kunnen aftrekken. Voor alle anderen moet het leasen van een auto als een luxe worden beschouwd.

Ga een tweedehands bus leasen als u er van houdt om de drie jaar een nieuwe auto te besturen. De kosten zijn dan de moeite waard. Zolang u zich hiervan bewust bent, is het prima om een bewuste keuze te maken. En om meer uit te geven voor uw auto’s dan nodig is.

Bedrijfswagen lease berekenen– Samenvatting

Afgezien van het voordeel dat een bedrijfsauto kopen voor een startende ondernemer vaak beter is. Dat is zelfs zo berekend als het een afgeschreven auto is. Samengevat, er zijn andere monetaire autobranche variabelen om rekening mee te houden. De jaarlijkse verzekeringskosten voor een leaseauto zijn meestal hoger dan voor een gekochte auto.

Ook moet de bestuurder van een leaseauto belasting op de auto betalen. In sommige gemeenten is er geen belasting verschuldigd op een auto die u koopt. Deze belasting is vaak alleen opgenomen in de kleine lettertjes van een leasecontract.

Welke optie u ook kiest, u kunt altijd nog rondkijken. Vooral bij een aankoop kan de exacte prijs van het voertuig sterk variëren binnen uw regio van het land.

Ook de voorwaarden van een huurcontract of de voorwaarden van het briefje kunnen sterk verschillen. Doe wat onderzoek om een verwachte prijs vast te stellen. En loop dan naar een dealer die is uitgerust met de informatie.

Wellicht ook interessant:

 • Financiering bedrijfswagen kopen zzp
 • Auto leasen zzp zonder jaarcijfers
 • Zzp lease auto zonder jaarcijfers

We hebben een aantal lease bedrijven zoals u kunt zien voor u op een rijtje gezet. Vergelijk direct het aanbod en de voor en nadelen van de auto lease zorgvuldig met elkaar.  Het lease aanbod van bestelwagen en bedrijsfwagens wordt bij ons constant aangepast.

Bekijk daarom regelmatig deze pagina op financial lease, operational lease of occasion autolease bedrijfswagens.  Voor meer info over btw en de zakelijke fiscale voordelen in de autobranche Nederland bent u bij ons welkom.

Het aanvragen van een auto leasen gaat envoudig via een gratis lease zzp offerte. Voor ZZP zakelijk heeft u vanaf nu maanden tot jaren gemak van misschien wel een mooie Ford Transit custom. Dus ZZP’ers grijp die aanbieding en kom regelmatig ons aanbod bekijken.

Auto leasen

FinaBud.NL

Andere aspecten van leasen zijn te lezen via onze autolease landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.