Operational Lease ZZP Zonder Jaarcijfers in de Autobranche

ZZP Operational Lease in de autobranche zonder jaarcijfers

Voor een vast maandelijks bedrag in de autobranche een operational lease voor ZZP’ers een auto leasen zonder jaarcijfers. Onder grote en kleine ZZP bedrijven is het heel populair om zakelijk te leasen onder de naam operationele lease. Je least met deze vorm een auto tegen een vast maandelijks bedrag. In bijna alle gevallen is dit inclusief de extra kosten voor een auto. Behalve natuurlijk de kosten voor de brandstof. De aanbieder van de leaseauto blijft echter wel eigenaar van de auto.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Het leasen van een auto kan gezien worden als een vorm van financiering. Hierbij wordt er geen geld geleend, maar een bedrijfsmiddel, zoals bijvoorbeeld een bedrijfswagen. Er zijn drie verschillende vormen van autobranche lease te onderscheiden: operational, financial en short lease.

Het leasen van een auto zonder een BKR toetsing is alleen mogelijk met bijvoorbeeld een shortlease van bijvoorbeeld Athlon. Er zijn vervolgens 2 keuzes om zonder een BKR een auto te leasen:

1) Kies een occasion

2) Voor een nieuwe auto kies je de kortste looptijd

Toch hoeft het hebben van een BKR registratie niet altijd een afwijzing voor een autolening of een autolease te betekenen. Dat ligt voornamelijk aan welke BKR code er achter uw naam staat, want er bestaan verschillende codes van licht tot zwaar.

U zou ook contact kunnen opnemen met een instelling die u helpt om uw BKR registratie te verwijderen. Klik HIER voor meer informatie over deze BKR service.

Hoge Brandstofprijs

De alarmbel is afgegaan wat betreft de prijs van brandstof, en wat nu? U wilt prive een auto gaan leasen, financieren of kopen. Een benzine of diesel model was voorheen de meest voor de hand liggende keuze. Maar nu de prijzen de pan uit rijzen hebben we gelukkig een groot aantal elektrische en hybride auto aanbieders voor u. Deze aanbieders zijn in onderstaande tabel te vinden en zijn Volkswagen, Dealerleasing, Athlon (€ 279 /mnd / € 3.350.00 subsidie), Justlease, Auto.nl en IKRij.nl.

FinaBud

TIP: Het kan geen kwaad om deze pagina te bewaren, want mocht uw aanvraag afgewezen worden dan kunt u heel eenvoudig de aanvraag bij andere aanbieder op deze pagina herhalen. Uw kansen worden dan aanzienlijk vergroot om binnenkort in een droomauto rond te rijden.

BEDRIJF
INFO
WAARDERING
NAAR SITE
 • Ook elektrische auto's
 • Inruil oude auto
 • Occasions & Elektrische auto's
 • Boetevrij opzegbaar
 • Zakelijk en privé
 • Ook elektrische auto's
 • Private lease, huurkoop & Financiering vanaf € 85 /mnd
 • Incl. Belasting & verzekering
 • Incl. Onderhoud, Pechhulp en reparaties
 • Nieuw en gebruikt - Inruil mogelijk
 • Ook Ferrari, Lamborghini enz.
 • Ook elektrische auto's
 • Incl. Pechhulp & Onderhoud
 • Gratis proefrit
 • Kosteloos beëindigen
 • Incl. Schade- & ongevallen verzekering
 • Voordelige Ex-leaseauto’s
 • Persoonlijke toesing i.p.v. BKR Toetsing
 • Voordelig rijden met een promoauto
 • Maandelijks opzegbaar abonnement
 • Zakelijk en privé
 • Occasions en nieuwe modellen
 • Inc. Verzekering, belasting onderhoud en pechhulp
 • Private FlexLease na 1 jaar opzegbaar
 • Zakelijk en privé
      Staat de lease er niet bij?      Andere soorten autolease bekijken?       Klik "Auto leasen Info" onderaan deze pagina

Financial lease i.p.v. ZZP operational lease – Autobranche

Bij financial lease t.o.v. ZZP operational autolease schiet de autobranche leasemaatschappij het aankoopbedrag van de auto voor. Het lijkt op lenen, maar bij deze autolease vorm wordt er nooit geld uitgekeerd. Maar gaat het om een bedrijfsmiddel, zoals een bedrijfswagen bijvoorbeeld.

Het voordeel van financial autobranche leasen is dat er niet vooraf gespaard hoeft te worden voor de aanschaf van een auto. Via een bepaald aantal maandelijkse termijnen wordt het volledige of een gedeelte van het aankoopbedrag met rente terugbetaald aan de maatschappij. Bij financial lease gaat het alleen om het aankoopbedrag van de auto. En worden kosten zoals onderhoud, reparaties en verzekeringen niet meegenomen.

Hoogte maandelijkse autobranche termijnen

De hoogte van de maandelijkse termijnen is afhankelijk van de hoogte van het aankoopbedrag en van het aantal termijnen waarin wordt afgelost. Om de maandlasten te verlagen is het vaak mogelijk om een aanbetaling vooraf te doen, of te kiezen voor een slottermijn. Een slottermijn is een bedrag dat nog openstaat nadat alle termijnen zijn afgelost. Dit bedrag wordt niet meegerekend in de aflossing en wordt na de totale auto leaseperiode in een keer afgelost.

Het eigendomsrecht van de ZZP lease bedrijfswagen ligt bij de ondernemer, en dus niet bij de autobranche leasemaatschappij. Dit heeft als gevolg dat de aankoop op de balans van het bedrijf komt te staan onder vreemd vermogen, omdat de investering is gefinancierd door derden. De liquiditeitspositie van de onderneming blijft hierdoor hetzelfde, maar de vermogenspositie verandert wel. Door de investering onder vreemd vermogen te plaatsen, heeft u het voordeel van de investeringsaftrek en zijn de rente en afschrijvingskosten fiscaal aftrekbaar.

Operational lease auto ZZP

Bij operational ZZP lease auto schaft de leasemaatschappij de bedrijfswagen aan en mogen de ZZP’ers er tegen betaling gebruik van maken. Operationele lease lijkt op huren, want in deze vorm worden alle gebruikskosten opgenomen in het maandelijkse af te dragen bedrag. Voor het auto leasen van een bedrijfswagen kunt u denken aan de kosten als autobranche reparaties, onderhoud en verzekeringen. Voordeel is dat u als ZZP ondernemer geen reserveringen hoeft te maken voor de auto.

De auto kan voor een bepaalde termijn, meestal tussen de drie en vijf jaar worden geleased of tot een vooraf bepaald aantal kilometers. Maandelijks wordt er een vast bedrag aan de autolease maatschappij betaald. Dit bedrag wordt bepaald aan de hand van de cataloguswaarde van de auto en de lengte van de periode dat de auto geleased wordt.

Er wordt daarnaast ook een tegemoetkoming voor de afschrijving van de auto berekend, rente omdat de leaseauto maatschappij het bedrag van de auto heeft voorgeschoten en de gebruikskosten worden in de prijs verwerkt.

Soorten autolease bij Finabud

Alle soorten autolease zijn bij ons vertegenwoordigd zoals:

 

Eigendoms en gebruiksrecht

Het eigendomsrecht van de auto ligt bij de leasemaatschappij en de ZZP ers krijgen alleen het gebruiksrecht. Na de leaseperiode gaat het vervoersmiddel dan ook weer terug naar de eigenaar. De auto hoeft niet volledig afbetaald te worden. De leasemaatschappij verkoopt de leaseauto na een leaseperiode door. De ZZP’ers krijgen meestal de kans om de auto tegen de restwaarde over te nemen. Of kan kiezen om een nieuw contract af te sluiten met een nieuwe auto.

Operational leasen heeft als voordeel dat de liquiditeit en de vermogenspositie van de organisatie niet worden aangetast. De bedrijfswagen komt niet terug op de balans, de kosten kunnen in mindering worden gebracht van het bedrijfsresultaat.

Short operational lease startende ZZP

Short auto leasen is een vorm van operationele lease ideaal voor de startende ZZP er. Maar dan voor een kortere periode van bijvoorbeeld 12 maanden.

De autobranche overeenkomst tussen beide is dat er vooraf niet gespaard hoeft te worden om de auto aan te schaffen, de leasemaatschappij schiet het bedrag voor.

Het grootste verschil tussen financial en operational autoleasen is het eigendomsrecht die bij financial lease bij de ZZP onderneming ligt en bij het operationeel leasen bij de leasemaatschappij blijft. Bij het auto leasen via financial lijkt de constructie bovendien het meest op een lening. En bij operationeel een auto leasen kan de vergelijking gemaakt worden met huren. Omdat daar ook de gebruikerskosten in de maandelijkse kosten worden berekend.

Passende leasevorm

Als ZZP ers een auto leasen, maar geen plannen om deze leaseauto over te nemen van de leasemaatschappij? Dan is operational leasen de leasevorm die bij u past. Bij een operationele lease krijgt u een nieuwe bedrijfswagen in bruikleen van de leasemaatschappij. En de ZZP’ers betalen daarvoor een vast maandelijks bedrag.

Het is bij een operationele autolease dus mogelijk om aanvullende diensten als onderhoud en vervangend vervoer af te nemen van de leasemaatschappij. De gekozen leasevorm bepaalt of de leasemaatschappij ook aanvullende diensten zal leveren.

De meeste autobranche leasemaatschappijen bieden drie vormen van operational lease ZZP aan. En u kunt op basis van uw eigen wensen zelf de vorm die het beste bij u en uw ZZP bedrijf past selecteren.

Netto operational lease ZZP bedrijfswagen

De eerste en meest eenvoudige vorm van operationele bedrijfswagen lease is operational netto lease. Netto operationele lease is een vorm van autoleasen waarbij u alleen het voertuig zelf voor een langere periode van de leasemaatschappij in bruikleen neemt. Aanvullende diensten zijn bij een netto operationele leaseauto niet bij de prijs inbegrepen en daar u dient voor de benodigde en gewenste diensten zelf contracten af te sluiten.

Onder de aanvullende autobranche diensten vallen zaken als de wegenbelasting, de autoverzekering, het onderhoud en vervangend vervoer. Netto operational lease is door het ontbreken van aanvullende diensten de goedkoopste vorm van operational lease.

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

John B.

Full operational lease ZZP occasion

De tweede vorm van operational auto leasen voor ZZP is de full operational autolease. Deze manier kent ook de mogelijkheid om een occasion auto te leasen. Bij full operationele lease wordt het voertuig in voor een langere periode van de leasemaatschappij in bruikleen genomen.

Maar er worden in dit geval ook aanvullende diensten meegeleverd. Welke aanvullende diensten dat precies zijn kunt u terugvinden in de voorwaarden van de leasemaatschappij. Maar in de meeste gevallen gaat het onder andere om de wegenbelasting, de verzekering, het onderhoud, vervangend vervoer en de brandstofkosten.

Een full operational ZZP lease is door alle diensten die zijn inbegrepen duurder dan een netto operational autolease, maar de prijs die voor aanvullende diensten wordt betaald is doorgaans relatief laag. Dit komt vooral door het feit dat leasemaatschappijen aanvullende autobranche diensten op grote schaal kunnen inkopen en zo dus prijsvoordeel krijgen. Operational full lease is in Nederland de meest populaire vorm van operationele lease.

Short operational lease ZZPers

Tot slot is de operational short lease een lease die vooral voor ZZP ondernemers geschikt is die een bedrijfsauto voor een korte periode willen leasen. Short operational lease is een vorm van autobranche leasen die bijvoorbeeld gebruikt kan worden wanneer er een tijdelijk werknemer wordt aangenomen of een tijdelijk project wordt gestart.

De prijs van de short operationele lease ligt meestal wat hoger dan die van de andere leasevormen. Dit komt vooral doordat de leasemaatschappij al snel weer met een auto zit waar relatief veel op is afschreven. Aanvullende diensten zijn wel in de meeste gevallen bij de maandelijkse prijs van een korte operationele lease inbegrepen. Voor meer details hierover raden we aan de voorwaarden van het contract goed door te lezen.

 1. Een langere periode is in het geval van de netto operationele lease en de operational full lease meestal een periode van 1 tot 5 jaar.
 2. Een korte periode is in het geval van de short operationele lease meestal een periode korter dan 1 jaar.

Voordeel operational autolease

Operational of operationele autolease heeft net als financial lease het voordeel dat de bedrijfswagen volledig gefinancierd wordt. En daardoor worden de liquide middelen van het bedrijf niet aangesproken. Daarnaast worden de kosten in leasetermijnen verdeeld die afgestemd zijn op de levensduur van de auto. Er is dus vooraf geen grote investering nodig door de ZZP ers.

Een voordeel van operational autolease ten opzichte van financial autobranche lease is dat de ondernemer geen omkijken meer heeft naar onderhoud, verzekeringen en reparaties. Al deze aspecten worden door de leasemaatschappij geregeld. Bij operational leasen ligt dan ook de nadruk op het gebruiksrecht van de bedrijfswagen, bij financial lease ligt de nadruk meer op de financiering van de auto.

De keuze voor operational autolease kan gemaakt worden om het economische risico te verleggen. Het eigendomsrecht blijft bij de leasemaatschappij. Hierdoor loopt de leasemaatschappij het risico dat de auto in waarde vermindert en niet de ZZP onderneming die de bedrijfswagen least. Dit kan meespelen in de keuze, wanneer de onderneming de bedrijfswagen maar een aantal jaren verwacht te gebruiken.

Off balance voordeel

Een ander voordeel is dat de ‘investering’ niet op de balans komt aan de zijde van de activa en de kosten van de lease niet aan de passiva zijde. Dit betekent dat operational lease off balance is. De kosten worden meegenomen in de winst en verliesrekening. Vooral voor beursgenoteerde ondernemingen is dit interessant. Het niet op de balans zetten van de lease moet wel een bepaalde voorwaarden voldoen: zo is er een maximale contractduur vastgesteld en moet de leasemaatschappij een minimale omvang van de restwaarde innemen.

Wanneer kunt u het beste kiezen voor operationele autolease ten opzichte van financial lease? Allereerst wanneer u een auto beschikbaar wilt hebben voor uzelf of voor personeelsleden en er verder geen werk aan wilt hebben. Operationele autolease is vergelijkbaar met huur en daardoor zitten alle gebruikskosten opgenomen in het totale leasebedrag. De onderneming hoeft alleen een maandelijks bedrag aan de leasemaatschappij te betalen.

Bedrijfsratio balans

Een andere reden kan zijn als u de investering niet op de balans wilt hebben, de reden hiervoor kan te maken hebben met de bedrijfsratio. Op het moment dat u het risico van waarde vermindering niet wilt nemen, is operationele lease een optie. Met deze leasevorm behoudt de leasemaatschappij het eigendomsrecht en levert u de bedrijfswagen na een vooraf gestelde termijn weer in.

Op het moment dat de onderneming zelf het wagenpark beheert en de auto’s daadwerkelijk in bezit wilt hebben is operational lease niet de juiste leasevorm. Operationele autobranche lease lijkt dan te veel op huren, aangezien hier de gebruikskosten zoals verzekeringen, reparaties en onderhoud in meegenomen worden.

Bij financial lease kunt u zelf invloed uitoefenen op deze bijkomende aspecten. In het geval dat de onderneming de investering onder vreemd vermogen op de balans terug wilt zien, zodat u kan profiteren van fiscale voordelen, kan er tevens gekeken worden naar financial lease.

BKR verwijderen

FinaBud.NL

Heb je hulp nodig om in de toekomst geen gedoe meer met een BKR te hebben? Kijk dan even op mijn andere pagina waar ik o.a. uitleg hoe je je BKR registratie kunt verwijderen. Ook leg ik uit hoe je maandelijks meer geld kunt overhouden.

John B.

Hoe werkt reclame rijden

Autoreclame is een reclameboodschap waarmee u alle kanten op kunt gaan werken of rijden. Of u de auto privé of zakelijk gaat leasen, met autoreclame verzorgt u voor een professionele uitstraling waarmee uw auto altijd een mobiel visitekaartje zal zijn voor uw onderneming.

De naamsbekendheid van uw onderneming zal door autoreclame vergroot worden. Dit is dan ook een snelle en doeltreffende manier van marketing. Operational reclame lease bedrijfswagen kan voor u het hele proces van ontwerp tot aan de productie voor u verzorgen.

Door uw auto te bestickeren gaat u leaseauto opvallen als reclameobject, waardoor u meer klanten gaat genereren door de naamsbekendheid die gecreëerd gaat worden met de autoreclame.

Operational bedrijfswagen lease gaat het zo voor u inkleden door op de juiste manier gebruik te maken van de autoreclame. Met name door zorgvuldig en professioneel uw leaseauto te bestickeren met het beeldmateriaal. Dit in combinatie met uw bedrijfslogo waardoor u een aparte uitstraling gaat krijgen.

Zichtbaarheid en leesbaar zijn

MijnDomein let ook op de leesbaarheid en zichtbaarheid van de autoreclame, omdat het om bewegende objecten gaat.

Ook is het mogelijk bij Mijndomein lease uw auto volledig naar wens te laten bestickeren. Op deze manier vergroot u de efficiëntie van uw auto inrichting.  
Bent u al nieuwsgierig wat Operational bedrijfswagen lease te bieden heeft als autoreclame en betimmering voor uw bedrijf?
Als u meer informatie nodig heeft over de mogelijkheden van autoreclame. Dan kunt u gebruik maken van de contactformulier op de website van Mijndomein, zij nemen dan binnen 24 uur contact met u op !

Operational lease occasion ZZP

Als ZZP er hoeft een auto lease offerte niet perse nieuw te zijn. Een lease auto zoals operational autolease en voor zakelijke financial lease zijn er ook als occasion lease. Maar ook een elektrische auto als bedrijfswagen leasen is mogelijk in ons lease overzicht.

Het leasen van een occasion auto heeft lagere vaste kosten per maand en de autobranche bijtelling speelt daarbij ook een rol.

Neem de tijd en ga vergelijken welk bedrag per maand het beste bij u past. Ook hebben we behalve operational autolease en alternatieven voor financial lease ook private lease en short lease.

Operational lease ZZP met BKR

Het hebben van een BKR registratie hoeft niet altijd een obstakel te zijn. Want een aantal aanbieders van leaseauto’s zijn aangesloten bij het keurmerk “Private Lease OK”. En deze zijn niet verplicht om een BKR toetsing uit te voeren. Wel kan het zijn dat u in plaats daarvan bankafschriften moet overleggen.

Operational lease ZZP zonder jaarcijfers

Net zoals bij het leasen zonder een BKR toetsing zijn er ook mogelijkheden als ZZP’er om zonder jaarcijfers een auto te kunnen leasen.

Auto leasen

FinaBud.NL

Andere aspecten van leasen zijn te lezen via onze autolease landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.