Leasen of kopen: Welke optie is binnen de Autobranche is geschikt voor u?

Kiezen tussen leasen en kopen van een auto in de autobranche

Wat is de beste manier om een nieuwe en betrouwbare set wielen aan te schaffen? De keuze van het merk en model van de auto die u wilt rijden, evenals andere autobranche factoren zoals voorzieningen en kilometerstand zijn belangrijk. Maar vanuit financieel oogpunt is een van uw belangrijkste beslissingen leasen of kopen. Zoals bij veel financiële beslissingen zijn er voor- en nadelen aan elke optie, dus overweeg het volgende voordat u op de stippellijn tekent.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Een auto leasen – Autobranche

Wanneer u een auto leaset, doet u soms een aanbetaling en gaat u akkoord met maandelijkse betalingen voor een nieuwe auto gedurende een bepaalde periode. Leasebetalingen dekken de geschatte waardevermindering van de auto (hoeveel waarde verliest de auto gedurende de tijd dat u hem bezit) en de autobranche financieringskosten, maar ze helpen u niet om eigen vermogen of eigendom in de auto op te bouwen.

De meeste leaseovereenkomsten hebben een kilometerlimiet per jaar, en u kunt een boete krijgen als u meer dan de toegestane hoeveelheid rijdt. Bereken het aantal kilometers dat u de afgelopen jaren per jaar hebt afgelegd, zodat u een limiet kunt afspreken die bij uw levensstijl past.

Bij een open-end of equity lease gaat u akkoord met de aankoop van het voertuig tegen een vooraf bepaalde prijs aan het einde van de lease. Bij een closed-end lease kunt u de leaseauto van de hand doen zodra alle verschuldigde leasekosten zijn betaald.

Voordelen

Leasen stelt u in staat om elke paar jaar een nieuwe auto te rijden met lagere maandelijkse betalingen en soms zonder aanbetaling. Wanneer het autolease contract afloopt, hoeft u zich geen zorgen te maken over het vinden van een nieuwe eigenaar voor de private lease auto. In veel gevallen, als uw auto onderhoud of reparaties nodig heeft, zullen de kosten worden gedekt door een fabrieksgarantie.

Soorten autolease bij Finabud

Alle soorten autolease zijn bij ons vertegenwoordigd zoals:

 

Nadelen

Ondanks het feit dat de maandelijkse betalingen betaalbaarder zijn, zal het autoleasen in plaats van het kopen van een auto na verloop van tijd meer kosten. Dit komt omdat u de leaseauto niet kunt verkopen om een deel van uw kosten terug te verdienen als de autobranche leaseperiode is afgelopen.

Bovendien betaalt u de afschrijving van de auto wanneer deze het hoogst is (in de eerste paar jaar van eigendom) en kan het nieuwere voertuig duurder zijn om te verzekeren. Houd er rekening mee dat u een boete moet betalen als u vroegtijdig uit de private lease wilt stappen.

Een auto kopen

Een belangrijke factor bij het kopen van een auto is hoe lang u ermee wilt gaan rijden. Als u weet hoe lang u de auto in bezit wilt hebben, kunt u prioriteiten stellen aan de hand van verschillende kenmerken, zoals de kilometerstand of het modeljaar dat u wilt aanschaffen.

Als u uw auto uiteindelijk wilt verkopen of inruilen, houd er dan rekening mee dat sommige auto’s hun waarde beter behouden dan andere. Regelmatig onderhoud en voorzichtig rijden kunnen helpen om de restwaarde van uw auto te behouden.

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

John B.

Voordelen

Op de lange termijn is het kopen van een auto over het algemeen voordeliger dan leasen van een auto, ervan uitgaande dat u de auto nog een aantal jaren houdt nadat de lening is afbetaald. Dit komt omdat u de auto bezit en geen maandelijkse auto lease betalingen meer hoeft te doen aan het einde van de lening.

Als u een gebruikte auto financiert in plaats van een nieuwe, zijn uw potentiële besparingen nog groter. Kopen geeft u de flexibiliteit om de auto te houden of te verkopen aan het einde van de lening. U hebt ook de vrijheid om in de autobranche zoveel kilometers per jaar te rijden als u wilt (hoewel een hoge kilometerstand de doorverkoopwaarde beïnvloedt).

Nadelen

Het kopen van een auto kost u meestal meer vooraf, in de vorm van een aanbetaling. Over dit bedrag valt te onderhandelen, maar de hoogte ervan is wel van invloed op de rente die u betaalt en de duur van uw lening. Als eigenaar van een auto bent u verantwoordelijk voor reparaties, die na verloop van tijd kunnen oplopen.

De beslissing nemen

Denk na over uw financiële lease omstandigheden en voorkeuren wanneer u beslist welke optie – leasen of kopen – voor u de juiste is. Zoek een gerenommeerde autodealer en stel vragen voordat u de deal sluit.

Vergelijk specifieke aanbiedingen met een online lease- of aankoopcalculator, waarmee u de werkelijke autolease- of leenvoorwaarden kunt invoeren. Vraag uw financieel of fiscaal adviseur om u te helpen de impact van autobranche kopen versus leasen op uw financiële situatie te beoordelen.

Artikel Bron: https://EzineArticles.com/expert/Scott_D._Serfass/1700598

Auto leasen

FinaBud.NL

Andere aspecten van leasen zijn te lezen via onze autolease landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.