Private Lease Hoe Werkt het Precies in de Autobranche

Het Private Lease Proces in de Autobranche: Hoe Werkt het Precies

Een groeiend aantal mensen kiest ervoor om privé een auto te leasen in plaats van er zelf één te kopen. Maar wat houdt binnen de autobranche private lease precies in? Waar moet je voor oppassen, en wat is er precies inbegrepen, wanneer u de stap neemt om een auto te gaan leasen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Bij private lease least u als particulier een auto voor een vast bedrag per maand aan de autobranche leasemaatschappij. Dit maandbedrag is inclusief alle kosten, behalve de kosten voor brandstof.

Hoe gaat private lease in zijn werk?

U kiest een auto uit het aanbod van private leaseauto’s en sluit vervolgens een overeenkomst af voor een bepaalde periode, doorgaans tussen de 2 en 5 jaar. Aan het begin van de looptijd ontvangt u de auto van de autolease maatschappij. Na afloop van de overeenkomst levert u de auto weer in bij de autobranche leasemaatschappij. De auto blijft gedurende de hele leaseperiode eigendom van de leasemaatschappij.

Het leasen van een auto zonder een BKR toetsing is alleen mogelijk met bijvoorbeeld een shortlease van bijvoorbeeld Athlon. Er zijn vervolgens 2 keuzes om zonder een BKR een auto te leasen:

1) Kies een occasion

2) Voor een nieuwe auto kies je de kortste looptijd

Toch hoeft het hebben van een BKR registratie niet altijd een afwijzing voor een autolening of een autolease te betekenen. Dat ligt voornamelijk aan welke BKR code er achter uw naam staat, want er bestaan verschillende codes van licht tot zwaar.

U zou ook contact kunnen opnemen met een instelling die u helpt om uw BKR registratie te verwijderen. Klik HIER voor meer informatie over deze BKR service.

Welke kosten zijn inbegrepen en welke kosten moet ik zelf betalen?

Het grootste deel van de kosten gerelateerd aan het leasen van een auto zijn opgenomen in het private leasetarief en worden betaald door de leasemaatschappij. U betaalt deze kosten via het maandelijkse leasebedrag. Hieronder staan enkele van de kosten die zijn opgenomen in het leasebedrag:

 • Aanschaf, financiering en afschrijving van de auto
 • motorrijtuigenbelasting
 • Reparatie en regulier onderhoud van het voertuig
 • Verzekeringspremie voor aansprakelijkheid voor schade aan derden (WA-verzekering)
 • Schade aan het voertuig door aanrijding, diefstal en andere plotseling van buiten komende gebeurtenissen (cascoschade)
 • Pechhulp
 • Vervangend vervoer in Nederland tijdens reparatie of onderhoud na 72 uur

Exclusief bij het private autolease tarief zijn kosten voor brandstof (of stroom), parkeerkosten, wasbeurten, bekeuringen, tolgelden en zaken zoals ruitensproeier vloeistof. Het is mogelijk dat er extra eigen risico kosten bijkomen in het geval van niet verhaalbare schades.

Een groot voordeel van private lease is dat u zonder financiële risico’s voordelig in een nieuwe en zuinige auto kunt rijden. Als het contract eindigt, hoeft u zich geen zorgen over het autoleasen te maken over de verkoop van de auto. U hoeft in de autobranche geen grote investering te doen en loopt geen risico.

Stel zelf je leaseauto samen

Kies een Lease

Het kiezen van een lease auto kan voortaan nog gemakkelijker via onze nieuwe vergelijker. Klik op de knop om aan de slag te gaan. Mocht u via de vergelijker niet slagen, raadpleeg dan afzonderlijk de aanbieders van leaseauto's in onderstaande tabel.

U heeft geen spaargeld nodig om een auto te kopen en hoeft geen lening af te sluiten. Alles wordt geregeld, inclusief autobranche verzekeringen, belastingen, onderhoud en de afhandeling van pech en/of schade. Dit zit allemaal bij de prijs inbegrepen en u weet precies wat u elke maand moet betalen.

Een ander voordeel is dat u in een nieuwe auto rijdt met de nieuwste technologie, waardoor u zuiniger en duurzamer kunt rijden. Er is geen risico op onverwachte hoge kosten voor onderhoud en reparatie en de inruilwaarde van de auto zal niet tegenvallen.

Private lease nadelen binnen de autobranche

Er zijn echter ook nadelen verbonden aan private lease. U gaat namelijk een financiële verplichting aan voor enkele jaren en kunt de leaseovereenkomst niet zomaar kosteloos op elk moment stopzetten. In sommige gevallen kunt u het contract tussentijds opzeggen, maar vaak betaalt u dan een opzegvergoeding. Bij sommige leasemaatschappijen kunt u echter kiezen voor een optie die extra flexibiliteit biedt om de overeenkomst op te zeggen.

Het is voor alle consumenten mogelijk om een Private Lease overeenkomst af te sluiten, aangezien de meeste leasemaatschappijen geen minimumleeftijd vereisen. Natuurlijk moet u wel ten minste 18 jaar oud zijn en een geldig rijbewijs hebben. Ook is er geen vastgesteld minimuminkomen voor Private Lease, maar de leasemaatschappijen willen wel zekerheid dat u aan uw betalingsverplichtingen zult voldoen. Daarom vereisen de meeste leasemaatschappijen een vast dienstverband of een dienstverband dat nog minstens 3 maanden doorloopt

BEDRIJF
INFO
WAARDERING
NAAR SITE
 • Ook elektrische auto's
 • Geen borgsom nodig
 • Inruil mogelijk
 • Incl. Banden, All Risk Verz. Belasting, Pechhulp
  • Ook elektrische auto's
  • Incl. Pechhulp & Onderhoud
  • Nieuw en Gebruikt
  • Kosteloos beëindigen
  • Incl. Schade- & ongevallen verzekering
  • Inruil oude auto
  • Elektrische auto's
  • Boetevrij opzegbaar
  • Zakelijk en privé
  • Voordelige Ex-leaseauto’s
  • Persoonlijke toesing i.p.v. BKR Toetsing
  • Voordelig rijden met een promoauto
  • Maandelijks opzegbaar abonnement
  • Zakelijk en privé
  • 300 elektrische auto's
  • Private lease
  • Nieuwe en gebruikte auto's
  • Incl. Belasting & verzekering
  • Verplichte BKR toetsing
  • Ook elektrische auto's
  • Private lease & Financiering vanaf € 85 /mnd
  • Incl. Belasting & verzekering
  • Incl. Onderhoud, Pechhulp en reparaties
  • Ook Ferrari, Lamborghini enz.
  • Nieuwe modellen
  • Occasion's
  • Elektrische auto's
  • Zakelijk en privé
        Staat de lease er niet bij?      Andere soorten autolease bekijken?       Klik "Auto leasen Info" onderaan deze pagina

  Om te bepalen of u in aanmerking komt voor het maandelijkse leasebedrag, zal de leasemaatschappij binnen de autobranche uw inkomsten en uitgaven bekijken en daarbij een leenkrachtnorm gebruiken. Dit geeft aan hoeveel u voor een autolease per maand moet overhouden voor levensonderhoud als alle vaste lasten zijn betaald. De draagkrachttoetsing is altijd onderdeel van de acceptatieprocedure.

  Als uw eigen inkomen onvoldoende zekerheid biedt aan de leasemaatschappij, kunt u de overeenkomst samen met iemand anders afsluiten, zoals een partner of ouder. Deze persoon staat dan samen met u garant voor de betaling. Ook ZZP’ers kunnen profiteren van Private Lease, omdat het contract buiten de onderneming om gaat en zij daardoor bijtelling kunnen voorkomen. De leasemaatschappij zal echter wel de draagkracht toetsen, waarbij zij bij ZZP’ers in plaats van een arbeidsovereenkomst andere zekerheden zullen vragen, zoals een winst- en verliesrekening van het meest recente jaar of aanvullende zekerheden zoals een aanbetaling of borg.

  Iedereen mag rijden in een Private Leaseauto

  De persoon die de private leaseovereenkomst afsluit, heeft de volledige zeggenschap over wie er in de auto mag rijden, mits zij uiteraard beschikken over een geldig rijbewijs en nuchter achter het stuur zitten. Echter, als u ervoor kiest om uw privé leaseauto uit te lenen, dan blijft u nog steeds aansprakelijk voor eventuele schades of bekeuringen die anderen veroorzaken tijdens het gebruik van de auto. Dit betekent dat u het aanspreekpunt blijft voor de autobranche leasemaatschappij.

  De eigenaren van private leaseauto’s zijn leasemaatschappijen, met wie de overeenkomst wordt afgesloten. Gedurende de overeengekomen periode en tegen een vastgestelde prijs stellen zij de auto ter beschikking. Momenteel zijn er meer dan 40 autolease maatschappijen aangesloten bij het Keurmerk Private Lease.

  Er zijn onafhankelijke leasemaatschappijen die auto’s aanbieden van verschillende merken, maar ook autobranche leasemaatschappijen die exclusief auto’s aanbieden van één bepaald merk, omdat zij verbonden zijn aan een autofabrikant.

  Private lease kan in veel gevallen goedkoper zijn dan het bezit van een eigen auto, omdat leaseauto maatschappijen profiteren van schaalvoordelen die particulieren niet hebben. Leasemaatschappijen kopen auto’s bijvoorbeeld goedkoper in en verkopen ze duurder, waardoor zij lagere afschrijvingskosten hebben. Dit komt doordat leasemaatschappijen meerdere auto’s tegelijk inkopen en hierdoor een betere onderhandelingspositie hebben. Bij een relatief nieuwe auto zijn afschrijvingskosten de grootste kostenpost.

  Leasemaatschappijen verzekeren goedkoper

  Leasemaatschappijen hebben een sterke onderhandelingspositie bij verzekeraars vanwege het grote aantal auto’s dat zij verzekeren. Dit levert kortingen op die u niet krijgt en de mogelijkheid om het allrisk deel niet te verzekeren, wat de verzekeringskosten verlaagt voor leasemaatschappijen.

  Soorten autolease bij Finabud

  Alle soorten autolease zijn bij ons vertegenwoordigd zoals:

   

  Bovendien kunnen leasemaatschappijen goedkoper onderhoud en reparaties uitvoeren vanwege hun landelijk dekkend onderhoudsnetwerk en vaste afspraken met schadeherstelbedrijven. Daarnaast hebben ze toegang tot actiemodellen van fabrikanten die ze in grotere aantallen met korting kunnen afnemen.

  Dankzij deze kostenvoordelen kunnen leasemaatschappijen de autokosten laag houden en een deel van het voordeel wordt doorgegeven aan de consument in de vorm van een lager leasetarief, terwijl een ander deel nodig is om de kosten van de autobranche leasemaatschappij te dekken.

  Een passende auto kiezen

  Bij het overwegen van Private Lease, is het allereerst van belang om een auto te kiezen die bij uw persoonlijke situatie past. Uw keuze zal vooral afhangen van de specifieke omstandigheden en het gebruik van de auto. Moeten er bijvoorbeeld regelmatig meer passagiers mee rijden? En als dat het geval is, zijn dat dan voornamelijk kinderen of ook volwassenen die op de achterbank plaatsnemen? Hoeveel bagage moet de auto kunnen vervoeren? Rijdt u voornamelijk in de stad of ook veel lange afstanden op de snelweg?

  Tijdens het selectieproces van de juiste auto dient u rekening te houden met verschillende aspecten, zoals de zitruimte, bagageruimte, brandstofverbruik, energielabel, co2 uitstoot, motorvermogen en veiligheid. Daarnaast is het belangrijk om te bepalen welke extra opties er op uw private leaseauto moeten zitten. Hierbij kunt u denken aan zaken zoals airconditioning, navigatie, parkeerhulp, elektrische ramen, cruise control, audiosysteem, parkeersensoren en extra veiligheidssystemen en rijhulpsystemen.

  Goed voor je Financiën

  FinaBud.NL

  Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

  John B.

  Autobranche  lease voorwaarden selecteren

  Nadat u een keuze heeft gemaakt voor een auto, dient u te beslissen onder welke autolease voorwaarden u de auto gaat leasen. De twee meest belangrijke voorwaarden die u kunt bepalen zijn de looptijd van de overeenkomst en het aantal kilometers dat u per jaar verwacht te rijden. Deze factoren hebben de grootste invloed op uw maandelijkse leasetarief.

  Hoe meer kilometers u rijdt, hoe hoger uw maandelijkse leasebedrag zal zijn. En hoe langer de looptijd van de overeenkomst, hoe lager uw maandelijkse autobranche kosten zullen zijn. U heeft de keuze uit verschillende looptijden, namelijk 12, 24, 36, 48 of 60 maanden, en verschillende kilometertarieven van 5.000, 10.000, 15.000, 20.000, 25.000 of 30.000 per jaar.

  Naast de standaard verzekeringen kunt u bij de meeste leasemaatschappijen extra verzekeringen afsluiten, zoals bijvoorbeeld een Ongevallen Inzittenden Verzekering of Schade Inzittenden Verzekering.

  In geval van niet-verhaalbare schades dient u meestal een eigen risico te betalen. Sommige leasemaatschappijen bieden de mogelijkheid om tegen een meerprijs het eigen risico te verlagen.

  Mocht u de leaseovereenkomst voortijdig willen beëindigen, dan kan dit in bepaalde gevallen kosteloos. Sommige leasemaatschappijen bieden extra flexibiliteit tegen een meerprijs, zoals bijvoorbeeld de optie om bij ontslag kosteloos voortijdig de overeenkomst te beëindigen.

  Leasemaatschappij kiezen

  Het begint allemaal bij de auto, want het vinden van de juiste auto voor de juiste prijs is cruciaal als het gaat om het kiezen van een leasemaatschappij. Om die reden begint de zoektocht naar een geschikte leasemaatschappij bij het huidige aanbod van auto’s dat de leasemaatschappij aanbiedt. Ondanks dat er tientallen leasemaatschappijen zijn, hebben zij vaak een beperkt aanbod.

  BKR verwijderen

  FinaBud.NL

  Heb je hulp nodig om in de toekomst geen gedoe meer met een BKR te hebben? Kijk dan even op mijn andere pagina waar ik o.a. uitleg hoe je je BKR registratie kunt verwijderen. Ook leg ik uit hoe je maandelijks meer geld kunt overhouden.

  John B.

  De meeste leasemaatschappijen hanteren dezelfde Private Lease Voorwaarden, die zijn vastgesteld door het Keurmerk Private Lease. Toch zijn er nog wel verschillen tussen de leasemaatschappijen onderling.

  Zo kan het voorkomen dat u een hogere kilometerprijs betaalt als u meer kilometers rijdt dan afgesproken. Dit tarief verschilt per autobranche leasemaatschappij en hangt ook af van de auto die u least.

  Als u de overeenkomst voortijdig wilt beëindigen, dan betaalt u meestal een opzegvergoeding. Deze vergoeding is gemaximeerd door het Keurmerk Private Lease, maar de berekening ervan kan verschillen per leasemaatschappij.

  Bent u nog niet in het bezit van of heeft u slechts enkele schadevrije jaren opgebouwd? Bij sommige leasemaatschappijen kan dit leiden tot een verhoging van het leasetarief, terwijl bij andere leasemaatschappijen hier geen sprake van is.

  Er zijn ook kleinere verschillen te vinden in de standaard verzekeringen en het vervangend vervoer bij schade, reparatie en onderhoud.

  Belasting bijtelling bij Private Lease

  Wanneer u ervoor kiest om een autobranche overeenkomst privé af te sluiten en deze zelf te betalen, dan hoeft u geen belasting Bijtelling te betalen bij Private Lease. Het betalen van Bijtelling is enkel van toepassing wanneer uw werkgever een auto ter beschikking stelt en hierbij de overeenkomst aangaat. Het is belangrijk om te weten dat de belastingdienst een private leaseauto niet beschouwt als inkomen.

  Wanneer u daarentegen een leaseauto van uw werkgever krijgt, dient u wel bijtelling te betalen. In dit geval wordt er een percentage van de autoprijs voor privégebruik berekend, waarover u vervolgens inkomstenbelasting dient te betalen.

  Indien u zakelijk veel kilometers rijdt, kan het voordelig zijn om een auto privé te leasen. Dit komt doordat de kilometervergoeding voor zakelijk gereden kilometers veelal hoger is dan de kilometerkosten van uw private leaseauto. Het is tevens belangrijk om te benadrukken dat bij private leaseauto’s geen sprake is van bijtelling.

  Keurmerk Private Lease – Autobranche

  Met de oprichting van het Keurmerk Private Lease wordt consumenten een duidelijke en betrouwbare garantie geboden. Dit autobranche keurmerk is in handen van de Stichting Keurmerk Private Lease, die tot doel heeft de consument te beschermen bij het aangaan van leaseovereenkomsten. Door te kiezen voor een autobranche lease aanbieder met het keurmerk, weet u zeker dat u veilig en verantwoord een auto kunt leasen.

  Auto leasen

  FinaBud.NL

  Andere aspecten van leasen zijn te lezen via onze autolease landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.