Wat staat in het Autobranche Innameprotocol bij Private Lease?

Private Lease Autobranche Innameprotocol

Bij het retourneren van een Private Lease auto met schade, wordt beoordeeld welke schades wel en niet aanvaardbaar zijn aan de hand van het autobranche innameprotocol. Aangezien Lease auto’s na afloop van het contract ingeleverd worden, vertonen ze doorgaans een bepaalde mate van slijtage.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Dit is begrijpelijk gezien het feit dat ze gedurende meerdere jaren en kilometers gebruikt zijn. Slijtage wordt beschouwd als een acceptabele vorm van schade, maar niet alle vormen van schade zijn aanvaardbaar. Het innameprotocol binnen de autolease branche is opgesteld om duidelijkheid te verschaffen over welke schade acceptabel is en welke niet.

Het leasen van een auto zonder een BKR toetsing is alleen mogelijk met bijvoorbeeld een shortlease van bijvoorbeeld Athlon. Er zijn vervolgens 2 keuzes om zonder een BKR een auto te leasen:

1) Kies een occasion

2) Voor een nieuwe auto kies je de kortste looptijd

Toch hoeft het hebben van een BKR registratie niet altijd een afwijzing voor een autolening of een autolease te betekenen. Dat ligt voornamelijk aan welke BKR code er achter uw naam staat, want er bestaan verschillende codes van licht tot zwaar.

U zou ook contact kunnen opnemen met een instelling die u helpt om uw BKR registratie te verwijderen. Klik HIER voor meer informatie over deze BKR service.

Stel zelf je leaseauto samen

Kies een Lease

Het kiezen van een lease auto kan voortaan nog gemakkelijker via onze nieuwe vergelijker. Klik op de knop om aan de slag te gaan. Mocht u via de vergelijker niet slagen, raadpleeg dan afzonderlijk de aanbieders van leaseauto's in onderstaande tabel.

Gebruikersschade – Autobranche

Alle slijtage of beschadigingen die gezien de leeftijd en de kilometerstand van de auto verwacht kunnen worden, vallen onder de autobranche noemer “gebruikersschade”. Deze schade komt voort uit het normale gebruik van de auto en is dan ook acceptabel. Echter, onacceptabele schades die niet toegerekend kunnen worden aan normaal gebruik of ouderdomsslijtage, kunnen van invloed zijn op de prijs die een potentiële koper bereid is te betalen.

Acceptabele vs niet acceptabele schades

Het innameprotocol omvat een overzicht van de meest voorkomende beschadigingen en verontreinigingen die bij het inleveren van lease voertuigen geconstateerd worden. Deze beschadigingen kunnen bestaan uit verschillende kleine beschadigingen die als één beschouwd worden, zoals schade door steenslag.

Verontreinigingen worden ook als beschadigingen gezien en het innameprotocol bevat een lijst met de verschillende soorten verontreinigingen die als één verontreiniging worden beschouwd, zoals koffievlekken op een stoelzitting.

Soorten autolease bij Finabud

Alle soorten autolease zijn bij ons vertegenwoordigd zoals:

 

Het innameprotocol bevat ook richtlijnen voor het inleveren van het autolease voertuig, waarin staat welke schade acceptabel is en welke gebruiksschade niet. Het autobranche protocol biedt gedetailleerd inzicht in de aspecten waarmee het voertuig beoordeeld wordt om een soepele inname te waarborgen.

Innameprotocol is onderdeel van de Leaseovereenkomst

  • Het autolease contract bevat de cruciale aspecten van de leaseovereenkomst, zoals de specifieke auto, de duur van het contract, de looptijd en eventuele extra opties.
  • De Algemene Voorwaarden zijn schriftelijk vastgelegd en beschrijven de afspraken die gelden voor de leaseovereenkomst, inclusief uw rechten en plichten als consument en die van de leaseaanbieder.
  • Het Keurmerk Private Lease heeft deze voorwaarden opgesteld.
  • Elke leasemaatschappij met het Keurmerk Private Lease stelt zijn eigen Aanvullende Voorwaarden op, waarin de specifieke regels voor alle private autolease klanten van die maatschappij in detail worden uitgelegd.
  • De Algemene Voorwaarden vormen de basis. Het innameprotocol bevat bepalingen over het inleveren van de Private Leaseauto aan het einde van de contractperiode en de bijbehorende controles.

Inlevering op laatste werkdag van de  leaseperiode

Op de laatste werkdag van de leaseauto periode dient u het voertuig in te leveren. In het geval dat de laatste dag of dagen van de autolease periode in het weekend of op een feestdag vallen, betekent dit dat u het voertuig voorafgaand aan het weekend of de feestdag(en) dient in te leveren.

Zorg ervoor dat u tijdig voor het einde van de leaseperiode een afspraak maakt met de autobranche leasemaatschappij of haar vertegenwoordiger voor de inlevering. De leasemaatschappij zal u vervolgens op de hoogte brengen van de locatie waar het voertuig ingeleverd dient te worden.

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

John B.

Probeer altijd bij de controle van de leaseauto te zijn

Bij de inlevering van uw voertuig, zal een medewerker van de autobranche leasemaatschappij of het bedrijf waar u het voertuig moet inleveren, samen met u beoordelen of het voertuig beschadigd is, schoon is en of alle bijbehorende onderdelen en documenten aanwezig zijn volgens de afspraken in het autobranche innameprotocol.

Het resultaat van deze beoordeling zal worden vastgelegd in een auto lease innamerapport. Hoewel uw aanwezigheid bij de beoordeling niet vereist is, dient u bewijs te leveren dat het rapport onjuist is als er een verschil van mening ontstaat over de juistheid ervan.

Heeft u nog meer vragen over het inleveren van een Private Lease met Schade?

Finabud.nl is een onafhankelijke private lease adviseur die consumenten helpt met al hun vragen over private lease, zoals hoe zij goedkoop kunnen private leasen en het vinden van goede private lease deals. Wij leggen uit watautobranche private lease precies inhoudt en wat de kosten zijn. Daarnaast bieden wij advies over het vergelijken van private lease aanbiedingen en helpen wij bij de keuze tussen een auto kopen of leasen.

Naast het bespreken van de voordelen van private lease, informeren wij ook over de nadelen. Als u een uitleg nodig heeft over de Private Lease Overeenkomst, staan wij klaar om te helpen. Op de website van het Keurmerk Private Lease is ook informatie over de overeenkomst te vinden.

Private Lease per Automerk in de Autobranche

Op zoek naar een private leasevoertuig van een specifiek merk? Tegenwoordig zijn de meest gewilde modellen van alle automerken beschikbaar voor private lease.

Auto leasen

FinaBud.NL

Andere aspecten van leasen zijn te lezen via onze autolease landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.