Bescherm jezelf tegen een Neerwaartse Economie

De Economie Simpel Uitgelegd

Wanneer veel mensen de helft van hun pensioenplan verliezen, hebben ze recht op een verklaring. Verwacht niet dat die van de politici komt. Zij zeggen ‘het is een crisis’ zoals ze zouden zeggen ‘het is een orkaan’. Wij tasten in het duister, grijpen elk sprankje hoop dat we in het nieuws kunnen vinden en proberen zo goed mogelijk te begrijpen hoe zoiets ons kan overkomen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Gedurende vele eeuwen hebben beschavingen geld gebruikt dat gebaseerd was op goud en zilver. Die hadden één voordeel. Hun waarde lag in hun gewicht. Het regime kon veranderen, maar een keer goud was altijd een keer goud waard. Het kon ook in vele kleine munten worden verdeeld. Dat maakte het een handig ruilmiddel.

In de 20e eeuw begon dat te veranderen. In 1933 verbood President Roosevelt het bezit van goud door particulieren (behalve voor juwelen). In 1971 besloot president Nixon een einde te maken aan de handel in goud tegen de vaste prijs van 35 dollar per stuk. Dat was het einde van de goudstandaard.

Regering als geld drukpers

Er moest meer flexibiliteit in het systeem komen en we kregen meer flexibiliteit dan we ooit hadden kunnen dromen. Een dollarbiljet werd een ruilmiddel dat waard was wat je er voor kon krijgen. De regering was vrij om zoveel dollars te drukken als nodig was om aan de behoeften van de economie… en haar eigen behoeften te voldoen.

Mogelijke gevolgen economie

Meer geld dan nodig heet inflatie

Politici voelden zich als een kind in een snoepwinkel. Wat ze maar wilden, kon betaald worden door meer dollars te creëren. Ze hadden een goed excuus. De economie groeide. Het creëerde veel meer dingen om te kopen en daar waren veel meer dollars voor nodig. De regering was meer dan bereid om dat te doen. Ze creëerde zelfs meer dollars dan de economie nodig had.

Dat heet inflatie. Het vermindert de waarde van de dollars in je hand. We worden verondersteld dat te weten. Sinds 1971 wordt ons verteld, dat onze valuta geen opslag van waarde is. We noemen het ‘fiat’ geld. Het is slechts een ruilmiddel. Met andere woorden: Gebruik het of verlies het. Het systeem werkte zolang de hoeveelheid geld in omloop kon worden geabsorbeerd door de economie… min of meer.

Є 3000 en meer p/mnd verdienen

FinaBud.NL

Heb je hulp nodig om over een jaartje een ruim inkomen te verdienen? Kijk dan even op de site van mijn vriend Jacko waar hij uitlegt hoe je dit stap voor stap kunt doen. Ook legt hij uit hoe je maandelijks terwijl je slaapt nog meer geld kunt verdienen.

John B.

Als je het geld sneller laat toenemen dan het kan worden gebruikt, krijg je inflatie en gaan de prijzen omhoog. Als je de hoeveelheid geld in omloop veel sneller laat toenemen dan de economie kan groeien, kom je op een punt waar de economie een indigestie van dollars krijgt. Dat lijkt bij ons het geval te zijn.

Verdubbeling van de nationale schuld

Onze nationale schuld is de afgelopen jaren verdubbeld. We hadden zoveel moeite om die dollars te absorberen dat de banken leningen moesten verstrekken aan mensen die ze duidelijk niet konden terugbetalen. Het was dwangvoeding gevolgd door overgeven.

Misschien is de economie niet de prachtige machine die we dachten dat zij was, met boekhouders die ervoor zorgen dat wat er binnenkomt gelijk is aan wat er buitenkomt. Een levend organisme is misschien dichter bij de realiteit. Het bestaat tenslotte uit miljoenen mensen zoals u en ik, die niet als machines reageren. Zij worden gedreven door gevoelens die niet in getallen kunnen worden uitgedrukt.

We kunnen fiat geld misbruiken zoals we voedsel kunnen misbruiken. Kinderen houden van suiker, maar te veel snoepjes leiden tot slechte tanden. Misbruik het voor vele jaren en er komt een dag dat je kiespijn krijgt. Het doet pijn. Je gaat door een crisis. De regering kan de overtollige dollars niet uit de economie halen, net zo min als je overtollige snoepjes uit het kind kunt halen.

Gratis $1000 speelgeld

De enige oplossing is dat iemand, ergens die dollars zal moeten verliezen. Dit is wat er met uw pensioenplan is gebeurd. Dit levende organisme probeert zich op alle mogelijke manieren te ontdoen van overtollige dollars. Logica, redenering en ons gevoel voor rechtvaardigheid zijn niet van toepassing.

Het lijkt erop dat het systeem elke manier zal gebruiken die het tot zijn beschikking heeft, of die nu eerlijk is of niet. Het zal banken geld laten verliezen op slechte leningen. Het zal bedrijven verkopen voor 10 cent op de dollar. Het zal bedrijven en mensen failliet doen gaan. Een patiënt die veel pijn lijdt, heeft geen moraal!

Verwacht geen hulp van de politiek

U denkt misschien dat meer geld toevoegen aan het systeem ons meer in de problemen heeft gebracht. Daar heb je misschien een punt! Helaas is dit het enige waar politici verstand van hebben. Verwacht niet veel hulp van hen.

In oktober stuurden 160 economen een brief naar onze minister van Financiën om hem te vertellen dat zijn tweede plan niet beter zal werken dan het eerste. Onze enige troost is dat de dollars die wij misschien door de storm heen kunnen houden, in de toekomst meer waard kunnen zijn dan de dollars die wij nu verliezen.

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

John B.

Als deze crisis voorbij is, zullen veel ideeën worden onderzocht door mensen zoals u en ik, op zoek naar een verklaring. Wij zijn geen deskundigen. Ons enige gereedschap is ons gezond verstand. We zouden bijvoorbeeld kunnen zeggen dat we een natuurwet hebben veronachtzaamd.

Onnatuurlijke uitvindingen

Is het u opgevallen dat wat door de natuur is geschapen een zelfbeperking heeft die je niet aantreft bij menselijke uitvindingen? Onze maag beperkt hoeveel we kunnen eten in één maaltijd. Ons gehoor is beperkt. We kunnen niet zien buiten het bereik tussen rood en violet.

De natuur houdt ons binnen de perken. Menselijke technologieën daarentegen zijn er zonder enige zelfbeperking. Computerspelletjes zijn prima, maar niets weerhoudt je ervan verslaafd te raken. Antibiotica en röntgenstralen zijn zeer nuttig, maar mogen niet worden misbruikt. Nadat we hebben geleerd hoe we een mobiele telefoon moeten gebruiken, moeten we leren hem niet te misbruiken.

Creditcards zijn erg handig, zolang je jezelf maar in de hand houdt en niet in de problemen komt. Niets weerhoudt een regering ervan meer geld te creëren dan de economie kan absorberen. De natuur blijft ons zeggen: “Gebruik maar misbruik niet”. Helaas letten we niet altijd op.

Denk aan de manier waarop toekomstige historici over deze crisis zullen praten. Ze zullen onze kleinkinderen vertellen: “Er is een zekere analogie tussen de manier waarop wij hebben geleerd fiatgeld te gebruiken en de manier waarop onze voorouders leerden vuur te gebruiken: We verbrandden ons. We leren veel sneller als het pijn doet!

Sommige mensen dromen van succes, terwijl anderen elke ochtend opstaan en het realiseren.

John B

Eeuwenlang gebruikte onze handel alleen edele metalen. Pas in de 20e eeuw ontwikkelden wij het gebruik van papiergeld en pas in de 21e eeuw leerden wij het niet te misbruiken, onder de zachte maar ferme leiding van de natuur.

Wat hebben we geleerd?

Wij hebben geleerd dat het jaar na jaar creëren van meer geld dan de economie kan gebruiken, zal leiden tot een opeenstapeling van geld en een financiële crisis. Op de een of andere manier zullen veel onschuldige mensen het teveel aan gecreëerd geld moeten verliezen. Het lijkt een hoop pijn en leed om een idee te leren dat zo simpel is als: Gebruiken maar niet misbruiken’.

Als we die les leren, zullen we zeggen dat het de moeite waard was. Als we dat niet doen… zal deze crisis alleen maar ijdel lijden zijn. De keuze is aan ons. Zoals je kunt zien, moet je voor alles een prijs betalen!

Artikel bron: https://EzineArticles.com/expert/Alexis_Sixela/183672

Economie informatie

FinaBud.NL

Andere aspecten van economie zijn te lezen via onze "economie" landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.