Beste energie leverancier

Energieprijzen vergelijken voor de beste leverancier

Beste energieleverancier ben je voor mij de beste keus? En hoe kan ik dit nou zeker weten? Wist ik maar een manier om dat te weten te komen. Kon ik maar een website vinden waar ik kan aangeven wat mijn wensen zijn en die met andere leveranciers kon vergelijken.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

De beste leverancier van energie kent veel vormen. Maar wat is precies belangrijk voor jou? Jouw ideale keuze kan totaal verschillend zijn van de keuze van je buurman. Voor deze en andere vragen informeren wij je op deze en andere energie gerelateerde pagina’s.

Maar u kunt natuurlijk ook meteen onze vernieuwde “Vergelijk Energieaanbieders” raadplegen.

Vergelijk Energieaanbieders

Nadat je in onze gas en licht vergelijker alle gegevens ingevuld hebt krijg je van ons een overzicht op maat te zien. Het gemak dient wederom de mens, graag gedaan. Wil je meteen op zoek naar de goedkoopste best beoordeelde of duurzaamste leverancier van energie? Neem dan een kleine moeite om de rest van het artikel door te lezen.

Ben je geïnteresseerd in een passende leverancier van energie? Vergelijk Energieleveranciers met elkaar en bespaar tot €450 op jaarbasis.

BEDRIJFINFOWAARDERING
 • 1 jaar vast tarief
 • Groene stroom
 • Automatisch overstappen
 • Gratis energie app
 • 14 dagen bedenktijd
 • 1 jaar vast tarief
 • Groene stroom
 • Automatisch overstappen
 • 14 dagen bedenktijd
 • 1 jaar vast tarief
 • Groene stroom
 • Automatisch overstappen
 • 14 dagen bedenktijd
Dit Is slechts een kleine greep van energieaanbieders. Meer leveranciers onder de knop VERGELIJK ENERGIEAANBIEDERS.

Vergelijk de beste gas en elektriciteitsleveranciers
energieleverancier

We gaan je op weg helpen om de beste gas en elektriciteitsleveranciers met elkaar te vergelijken en te vinden.

Wat precies zijn energieleveranciers? Een energieleverancier zorgt ervoor dat je woning van stroom en of gas wordt voorzien. Zij maken hierbij gebruik van regionale transportnetten van netbeheerders. Daardoor blijft je huis aangenaam op temperatuur en heb je ligt dankzij de leverancier van energie.

Energie zoals gas en elektriciteit kan zelf geworden geproduceerd door energieleveranciers maar kan ook worden ingekocht bij tussenhandelaren of producenten.

Hoe energieleverancier kiezen?

In onze vergelijker zijn alle Nederlandse energieleveranciers overzichtelijk te zien en te kiezen.

Hoe dan ook energieleveranciers passen hun prijzen voortdurend aan. Daardoor is het ook niet eenvoudig om een goedkoopste of duurste energieleverancier te noemen. De prijs is van verschillende factoren afhankelijk, deze factoren liggen bij de energieleverancier, maar ook bij de consument. Enkele van deze factoren zullen wij voor u op een rijtje zetten.

tweemaal jaarlijks mogen de energieleveranciers veranderingen aanbrengen in hun gastarieven en hun stroom: op 1 juli en 1 januari. Dit doen ze aan de hand van de ontwikkelingen van gas en olieprijzen wereldwijd.

Zal niet veranderen zolang je een vaste energie prijzen overeenkomst hebt. Met een prijswijziging krijg je echter wel te maken wanneer je een variabel contract bent aangegaan.

Energie bij Finabud

Alle soorten energie zijn bij ons vertegenwoordigd zoals:

Beste Energie Leverancier

Beste en goedkoopste energieleverancier – Je adres

Voor diverse regio’s hanteren leveranciers van energie ook andere tarieven. Iemand uit Zeeland zal waarschijnlijk minder betalen voor zijn beste en goedkoopste energieleverancier dan iemand die in Groningen woont. Zelfs wanneer ze dezelfde hoeveelheid gebruiken.

Ook zijn de energiekosten verschillend per regio en netbeheerder. Op de uiteindelijke prijs welke je zult gaan betalen zal dit invloed hebben.

Welke stroomleverancier kiezen – Concurrentie

In de onderlinge concurrentie strijd is het binnenslepen van een groot aantal klanten belangrijk voor elke leverancier van stroom en gas. Door met aantrekkelijke tarieven voor de dag te komen moeten energieleveranciers door de concurrentie op de energiemarkt zichzelf aantrekkelijk maken. Stroom en Gas leveranciers proberen daarom jou te overtuigen en te kiezen om naar hen over te stappen met actietarieven in welkomstkortingen.

Lekker meegenomen: de prijzen hoef je niet zelf naast elkaar te plaatsen. In onze energievergelijker zullen wij dit voor je doen. Binnen een mum van tijd kun je zien wat de beste prijs bij welke energieleverancier is.

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

John B.

Je eigen beste wensen

Afhankelijk van je wensen en je verbruik zul je natuurlijk zien wat je gaat betalen per maand. Je zult natuurlijk meer in de buidel moeten tasten wanneer je verbruik van energie meer is. En wanneer je denkt groene energie te gaan gebruiken zul je daarnaast merken dat je ook daarvoor iets meer zult moeten betalen.

Maar ook van invloed op de prijs is de vorm van het contract, je kunt daarbij denken aan een los tarief of vast en de tijdsduur van je contract.

Samen met al je wensen zal duidelijk worden wat ja uiteindelijk gaat betalen. Aan de hand van filters welke op jouw wensen aansluiten kun je in de energievergelijker in een handomdraai een resultaat zien.

Overstappen energieleverancier kosten

Vergelijken en overstappen van energieleverancier is brengt geen kosten voor u mee en is dus gratis. Wij ontvangen van de leverancier een bijdrage wanneer u via ons overstapt. Deze vergoeding bedraagt gemiddeld ongeveer 2% van de waarde van het contract. Op deze manier kunnen wij onze diensten gratis aan uw blijven aanbieden.

Finabud Is 100% onafhankelijk: in het resultaat van de vergelijken zou onze vergoeding geen enkele rol spelen.

BKR verwijderen

FinaBud.NL

Heb je hulp nodig om in de toekomst geen gedoe meer met een BKR te hebben? Kijk dan even op mijn andere pagina waar ik o.a. uitleg hoe je je BKR registratie kunt verwijderen. Ook leg ik uit hoe je maandelijks meer geld kunt overhouden.

John B.

Wat is op dit moment de beste leverancier van energie?

Door middel van 2 criteria kun je zelf helemaal bepalen wat is op dit moment voor jou de beste energieleverancier is. Te beginnen met de prijs( wie is de voordeligste energieleverancier) als tweede hebben we de duurzaamheid (welke energieleverancier is de meest duurzame).

Prijs van energie vergelijken

Om er achter te komen welke energieleverancier de voordeligste is, ga je onze energievergelijker bekijken en zie je meteen wat voor jou op dit moment de goedkoopste aanbieder is. De tarieven en energieprijzen worden constant geupdate in onze vergelijker en gerangschikt op de meest voordelige.

Wanneer je informatie wilt hebben welke de meest groene en duurzame energieleverancier is. Dan is dit ook in onze partner Wise te raadplegen. Samen met Consumentenbond en Greenpeace voer en zij continu onderzoek uit. Als meest duurzame leverancier van energie springen Greenchoice en Pure Energie er het beste uit. Uit dit onderzoek komen Budget Energie en NLE niet zo goed uit de bus.

Beste energieleverancier verschilt

Wat betreft de beste energieleverancier zie je dat er nog aardig wat verschillen zijn. Je wilt dan misschien wel een leverancier duurzaam is, maar je wilt ook graag de voordeligste prijs. Maar misschien maakt het niet zoveel uit wat de prijs is, en kies je meer voor een goede service.

Wat je wensen ook zijn: Het is altijd mogelijk om voor jouw specifieke situatie de beste leverancier van energie te vinden. De beste keuze is binnen enkele minuten te maken door gebruik te maken van uitgebreide leveranciersinformatie en filters.

Ieder jaar overstappen naar de beste leverancier van energie

Onderling verschillen energieleveranciers behoorlijk van elkaar. En dat gebeurt ieder jaar, en daarom is het ook vestandig om te vergelijken en te overwegen om over te stappen Maar onafhankelijk wat jij ook belangrijk zult vinden, is dat er vaak meerdere energieleveranciers gevonden worden die aan jouw specifieke wensen zullen voldoen. En dat biedt natuurlijk perspectief. Daardoor is het mogelijk om elk jaar voor jouw specifieke situatie de beste energieleveranciers te vinden.

Want blijf je na het aflopen van je contract bij je huidige leverancier, dan betaal je waarschijnlijk teveel maar ook loop je dan acties en welkomstkorting mis. Is het dus erg verstandig om elk jaar over te stappen op een nieuw 1 jarig contract. Op die manier betaal je altijd de laagste prijs.

Hoe werkt een welkomstpremie

Je krijgt meestal een welkomst korting wanneer je van energieleverancier overstapt. In veel gevallen is dit een vast bedrag aan geld of premie welke aan het eind van je contract zou worden uitgekeerd.

Ben je op zoek naar een goedkope leverancier van energie?

Focus in je zoektocht dan niet teveel op de welkomstkorting van die goedkoper energieleverancier, maar ook wat je kunt besparen inclusief de tarieven welke goedkoper zijn. Onze vergelijker van energie berekend op basis van je verbruik automatisch jouw specifieke besparing.

Zonder energie zul je nooit komen te zitten

Menigeen denkt dat wanneer ze overstappen naar een andere energieleverancier, dat ze dan een tijd lang geen stroom en gas meer zullen krijgen. Dat is een fabeltje, want zonder stroom of gas zul je tijdens een overstap nooit komen te zitten.

Een energie overstap van je oude naar je nieuwe leverancier van energie is enkel een administratieve zaak. De energiecontracten zullen naadloos op elkaar aansluiten. Zonder stroom of gas zul je daarom nooit komen te zitten.

Veelgestelde vragen over energieleveranciers

Denk je aan een overstap van energie, en heb je een vraag over en dergelijke overstap? Zit je misschien op dit moment zonder licht, gas en water? Of zit je in een andere speciale situatie en heb je misschien andere twijfels? Dan kunt u gerust onze klantenservice benaderen via onze contactpagina, of de veelgestelde vragen pagina van een van onze aanbieders.

Finabud heeft wat betreft overstappen, contacten met alle grote energieleveranciers. Het beantwoorden van uw vragen zal daardoor voor onze medewerkers geen enkel probleem zijn. Zij kunnen desgewenst met je meedenken voor een passende oplossing wat betreft uw energiebehoefte.

Energie informatie

FinaBud.NL

Andere aspecten van energie zijn te lezen via onze energie landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.