Eenvoudige Manieren om uw Energierekening te Verlagen

Energiebesparende tips voor lagere energierekeningen

Een hogere energierekening is iets wat we allemaal kunnen beheersen door te investeren in een paar goedkope artikelen en na te denken over hoe en wanneer we energie gebruiken tijdens de winter. Hieronder geef ik u enkele ideeën om te beginnen. Ik denk dat het belangrijkste is om holistisch te denken over je energieverbruik, dus je zult merken dat niet alles op deze lijst te maken heeft met de winter, warmte of zelfs elektriciteit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Wanneer de herfst overgaat in de winter, zijn er drie dingen waar u op kunt rekenen:

 • Kortere dagen
 • Koudere temperaturen
 • Hogere energierekeningen

Twee daarvan hebben we niet in de hand. Als je niet naar Spanje verhuist, moet je het gebrek aan zonlicht en de lagere temperaturen gewoon accepteren. Ik stel voor in lange onderbroeken te investeren om deze problemen op te lossen.

Vergelijk Energieaanbieders

De kou buiten houden

Als u minder wilt uitgeven aan verwarming, dan is een goede plek om te beginnen met het verminderen van de hoeveelheid kou die binnenkomt en de hoeveelheid warmte die naar buiten gaat.

Caulk

Caulk is dat kleverige spul dat je gebruikt om de onderkant van badkuipen of douchecabines te bekleden. Het is ondoordringbaar voor water en ook goed om barsten te dichten. Als je oudere ramen hebt, dan kan kit je beste vriend zijn. Zoek naar scheuren rond het raamkozijn en ook onder het raam: er kunnen zich na verloop van tijd kleine scheurtjes/barstjes/gaatjes vormen doordat kozijnen krimpen en opzwellen door de veranderende temperaturen. Breng een laagje kit aan over deze kieren in uw hele huis en u vermindert warmteverlies en ook de tocht die uw huis binnenkomt.

Gordijnen

Gordijnen zijn cool omdat ze ook stijlvol kunnen zijn. Kies gerust iets dat bij uw stijl past, maar het belangrijkste is dat de gordijnen ervoor zorgen dat er geen tocht door uw huis kan stromen. Ze maken ook energie-efficiënte gordijnen die ontworpen zijn om de warmte binnen te houden. Je kunt ze bij elke woonwinkel of huishoudwinkel kopen en ze zijn het waard om een paar euro aan uit te geven.

Deurvegers

Deurvegers zijn kleine strips die je aan de onderkant van deuren plaatst. Ze worden sweeps genoemd omdat ze vaak borstelharen hebben zoals een bezem en wat vuil uit je deur kunnen “vegen” als je hem sluit. Maar het mooie eraan is dat ze de kleine spleet aan de onderkant van de deur wegwerken zonder dat je iets groots aan de deur of het kozijn hoeft te doen.

BEDRIJFINFOWAARDERING
 • 1 jaar vast tarief
 • Groene stroom
 • Automatisch overstappen
 • Gratis energie app
 • 14 dagen bedenktijd
 • 1 jaar vast tarief
 • Groene stroom
 • Automatisch overstappen
 • 14 dagen bedenktijd
 • 1 jaar vast tarief
 • Groene stroom
 • Automatisch overstappen
 • 14 dagen bedenktijd
Dit Is slechts een kleine greep van energieaanbieders. Meer leveranciers onder de knop VERGELIJK ENERGIEAANBIEDERS.

Plafondventilatoren

Wist u dat u de draairichting van uw plafondventilator kunt aanpassen? Dit is belangrijk, want door de draairichting te veranderen kunt u ervoor zorgen dat de ventilator de warme lucht dichter bij de vloer houdt. Hete lucht stijgt op en het kan lijken alsof uw verwarming niet goed werkt omdat zo veel van de warme lucht bij het plafond terechtkomt. Als u uw plafondventilator goed instelt, kunt u meer van de warme lucht op het niveau houden waarop u zich bevindt. Dat betekent dat er minder lucht nodig is om uw kamer behaaglijk te houden.

Niets van dit alles is duur. U kunt zelfs plafondventilatoren kopen voor minder dan $100 en samen zullen deze dingen uw warmteverlies door tocht aanzienlijk verminderen en de verwarming van uw huis efficiënter maken. Mijn volgende groep suggesties is meer bedoeld om het u gemakkelijker warm te maken, zodat u de thermostaat niet steeds hoeft bij te stellen.

Wees gezellig

De meeste mensen gebruiken niet elke kamer in hun huis de hele tijd. Zelfs grote gezinnen hebben de neiging om de hele dag door op een paar plaatsen samen te komen. Hier zijn wat dingen die u kunt doen om hiervan te profiteren.

Dekens

Dekens? Ja, dekens! Ik weet dat het simplistisch lijkt, maar als u een paar dekens in uw woonkamer en studeerkamer heeft, kunt u besparen op energiekosten, omdat u dan uw eigen temperatuur kunt verhogen zonder dat u de kamertemperatuur hoeft te verhogen. Dekens zijn ook geweldig om te hebben als je met meerdere mensen woont: je kunt lekker knus worden zonder dat iedereen een hitteberoerte krijgt.

Afsluitbare ventilatieopeningen

Als u geforceerde luchtverwarming hebt, dan duwt u waarschijnlijk lucht door uw hele huis, zelfs als dat niet nodig is. Denk na over welke kamers u gebruikt en sluit de ventilatieopeningen in kamers die niet worden gebruikt. Als u alleen woont of een stel bent dat een slaapkamer deelt, dan kan dit u nog meer geld besparen omdat u de ventilatieopeningen in andere delen van het huis kunt sluiten terwijl u slaapt en u zich alleen kunt concentreren op het de hele nacht warm houden van uw slaapkamer.

Energie bij Finabud

Alle soorten energie zijn bij ons vertegenwoordigd zoals:

Goedkoopste Gas en Licht

Mini Heaters/Blowers

Sommige ruimtes zijn te groot of hebben te hoge plafonds om ze efficiënt te verwarmen. Helaas denkt niemand van ons hieraan als we een woonplek kiezen. Gelukkig kun je een kacheltje kopen dat veel van het werk voor je doet en je wat geld bespaart. Als je in een grote ruimte woont (denk aan een loft) of gewoon veel lege vierkante meters hebt, kijk dan eens of je een draagbare kachel kunt kopen die je naast je bank of in een gang kunt zetten.

Draag sokken

Dit lijkt misschien vreemd, maar een hele makkelijke manier om energiekosten te besparen is sokken dragen in bed. Uw lichaamstemperatuur daalt wanneer u slaapt, dus wanneer u wakker wordt voelt u zich veel kouder dan de temperatuur zou rechtvaardigen als u klaarwakker was. Door sokken te dragen als u gaat slapen, kunt u die ochtendkou verminderen en zult u niet reflexmatig de verwarming hoger zetten.

Het punt met deze dingen is om uw verwarmingsbehoeften te lokaliseren naar de ruimtes die u gebruikt. Verwarming is ontworpen om warmte door hele huizen te stuwen, maar mensen hebben dat soort verwarming zelden nodig. Als u zich richt op het verwarmen van de ruimtes waar u uw tijd doorbrengt, dan zult u uw verwarmingsfactuur zien dalen.

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

John B.

Andere energiebesparingen tijdens de winter

We hebben het gehad over hoe u uw huis warm kunt houden en hoe we u warm kunnen houden, maar we hebben het nog niet gehad over andere, niet-temperatuurgerelateerde manieren waarop u geld kunt besparen tijdens de winter. Hieronder vindt u een lijst met eenvoudige veranderingen die u in uw huis kunt aanbrengen om nog wat meer geld te besparen.

Kook meer tegelijk

Als u een gasfornuis en gasverwarming heeft, dan krijgt u een dubbele rekening tijdens de winter: u heeft nog steeds uw kookgaskosten, maar u heeft ook een hogere gasrekening vanwege de verwarming. Een eenvoudige manier om dit aan te passen is door meer tegelijk te koken. In plaats van de oven aan te zwengelen op M-F, kun je 2-3 maaltijden op één dag bereiden en de oven de rest van de week uit laten.

Blijf in de keuken

Ik weet dat dit in strijd lijkt met # 1, maar ik probeer rekening te houden met verschillende levensstijlen. Als je veel tijd in de keuken doorbrengt, neem dan meer van je sociale leven mee naar de keuken. De warmte van de oven houdt je warm en je kunt je voeten omhoog leggen en lezen terwijl je kookt. Neem je partner mee naar binnen en hij of zij kan je proefkonijn (ik bedoel smaaktester) zijn.

Afvoer en afdruipen

U kunt de warmte die u door uw huis pompt gebruiken om te besparen op ander gas- en elektriciteitsgebruik. Vaatwassers en wasdrogers zijn beide grote verbruikers van gas of elektriciteit, maar u kunt uw huiswarmte gebruiken om te drogen en zo een beetje geld te besparen. Was uw vaat met de hand en gebruik een afdruiprek om ze in de lucht te laten drogen. Voor kleding kunt u overwegen een uitschuifbare waslijn in uw badkamer of wasruimte te hangen.

BKR verwijderen

FinaBud.NL

Heb je hulp nodig om in de toekomst geen gedoe meer met een BKR te hebben? Kijk dan even op mijn andere pagina waar ik o.a. uitleg hoe je je BKR registratie kunt verwijderen. Ook leg ik uit hoe je maandelijks meer geld kunt overhouden.

John B.

Plaats een thermometer in uw woonkamer

Mijn oom heeft me deze geleerd. In elke kamer zijn er 2 temperaturen: de temperatuur die je voelt en de werkelijke temperatuur.

Telkens als je van buiten komt, ’s morgens wakker wordt of je omkleedt, kan je lichaam kouder of heter aanvoelen omdat je kerntemperatuur veranderd is, maar dat betekent niet dat de kamer warmer of kouder geworden is. Als u een paar minuten wacht, zal uw lichaam zich aanpassen en is er niets aan de hand.

Door een thermometer in uw woonkamer te hangen, kunt u voorkomen dat u de temperatuur voortdurend verandert. Dit bespaart u geld omdat u de oven minder vaak hoeft te stoken.

Slotwoord

Dit zijn maar een paar manieren waarop u in de winter kunt besparen op energiekosten. U zult merken dat geen van deze dingen erg duur zijn en dat sommige gewoon een kwestie zijn van plannen of nadenken voordat u iets doet. Ik hoop dat dit u helpt wat geld te besparen. Misschien kunt u zich een reis naar Florida veroorloven met al het geld dat u bespaart.

Ik ben een consultant en vrijgezel die woont en werkt in een flat. Ik heb deze lijst bedacht om geld te besparen. De verwarmingsrekeningen in Nederland kunnen angstaanjagend zijn. En ik was het zat om mijn geld voor kerstcadeaus te verliezen aan de energierekening. Ik hoop dat deze tips u helpen een paar euro te besparen.

Artikel Bron:: https://EzineArticles.com/expert/Chris_P_Boulanger/1224849

Energie informatie

FinaBud.NL

Andere aspecten van energie zijn te lezen via onze energie landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.