Energietoeslag Lage Inkomens

Financiële ondersteuning voor lage inkomens met energietoeslag

Als gevolg van de forse stijging van energieprijzen zullen gezinnen met een laag inkomen, die zich rond het bijstandsniveau bevinden, in 2022 en 2023 een energietoeslag ontvangen van 1.300 euro per huishouden per jaar. Deze toeslag kan worden aangevraagd bij de gemeente. Het kabinet en de gemeenten werken er hard aan om deze toeslag zo snel mogelijk uit te keren, zodat deze gezinnen wat financiële verlichting kunnen krijgen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Andere posten op je energierekening

Op de energierekening wordt ook de Correctiefactor gas vermeld. Dit is een correctie die de energieleverancier toepast omdat niet alle gassoorten dezelfde ‘calorische waarde’ hebben, wat betekent dat ze niet allemaal dezelfde hoeveelheid warmte leveren. Het energiebedrijf kent de gasmix die je ontvangt en past de correctiefactor daarop toe. Voor slimme meters wordt er ook een temperatuurcorrectie toegepast: wanneer gas wordt verwarmd, zet het uit en neemt de calorische waarde af.

Variabel of vast contract

Je hebt de keuze om de tarieven voor gas en stroom voor een of meerdere jaren vast te zetten of te kiezen voor een variabel tarief. Als je kiest voor een vast tarief, krijg je zekerheid dat de marktprijs tijdens die periode niet zal veranderen.

Vergelijk Energieaanbieders

Echter kunnen de belastingen en netbeheerkosten nog wel wijzigen. Bij een variabel tarief kan het energiebedrijf de marktprijs regelmatig aanpassen, bijvoorbeeld elk kwartaal of half jaar. Hierdoor kan de prijs zowel omhoog als omlaag gaan.

Het is belangrijk om te weten dat de overheid verantwoordelijk is voor het vaststellen van de belastingen, wat betekent dat jouw energiebedrijf hier geen invloed op heeft. De belastingen worden doorgaans aangepast op 1 januari en/of 1 juli. De netbeheerkosten worden jaarlijks aangepast door de netbeheerders op 1 januari.

BEDRIJFINFOWAARDERING
 • 1 jaar vast tarief
 • Groene stroom
 • Automatisch overstappen
 • Gratis energie app
 • 14 dagen bedenktijd
 • 1 jaar vast tarief
 • Groene stroom
 • Automatisch overstappen
 • 14 dagen bedenktijd
 • 1 jaar vast tarief
 • Groene stroom
 • Automatisch overstappen
 • 14 dagen bedenktijd
Dit Is slechts een kleine greep van energieaanbieders. Meer leveranciers onder de knop VERGELIJK ENERGIEAANBIEDERS.

Tips om energie te besparen

1> Er zijn verschillende manieren om slim te besparen op je verwarmingskosten, zonder dat je hiervoor diep in de buidel hoeft te tasten. Een eenvoudige tip is bijvoorbeeld om de deuren in huis dicht te doen en alleen de kamers te verwarmen waar je je op dat moment bevindt. Door bewust om te gaan met het gebruik van de thermostaat en andere verwarmingsapparatuur kun je al snel honderden euro’s per jaar besparen. Neem een kijkje op onze website voor meer handige bespaartips op het gebied van verwarming.

2> Ongeveer een kwart van het gasverbruik in huis wordt gebruikt voor de verwarming van water. Door te bezuinigen op de tijd dat je doucht en het plaatsen van een waterbesparende douchekop, kun je veel energie besparen. Er zijn nog meer manieren om zuinig om te gaan met warm water, bekijk ze hier.

Energie bij Finabud

Alle soorten energie zijn bij ons vertegenwoordigd zoals:

3> Als gevolg van de stijgende gasprijzen kan het aanzienlijk lonen om de isolatie van je woning te verbeteren. Een groot aantal huizen in Nederland heeft nog steeds geen spouwmuurisolatie en vloerisolatie. Ga naar Isoleren en besparen om te ontdekken hoeveel je zou kunnen besparen in jouw specifieke situatie.

4> Om je energierekening te verlagen, kun je proberen om je stroomverbruik te verminderen. Het is raadzaam om eens te kijken naar het energieverbruik van je apparaten. Kies bijvoorbeeld voor een zuinige koelkast of wasdroger, en vervang je lampen door ledlampen.

Daarnaast kan het lonen om grote stroomslurpers te vervangen door energiezuinige alternatieven. Op die manier bespaar je niet alleen op je energiekosten, maar draag je ook nog eens je steentje bij aan een duurzamere toekomst.

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

John B.

5> Ben je benieuwd of jouw energieverbruik hoger of lager is dan het gemiddelde? Dan is het de moeite waard om de energieverbruik check op de website ‘Vergelijk je energieverbruik’ te doen. Hier kun je jouw verbruik vergelijken met dat van anderen en bekijken welke stappen je kunt nemen om energie te besparen en jouw energierekening te verlagen.

Energie informatie

FinaBud.NL

Andere aspecten van energie zijn te lezen via onze energie landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.