Gas Licht Vergelijken - Energie

Energieprijzen vergelijken voor gas en licht

Wij zijn van mening dat iedereen de beste gas en licht prijs verdient. En dat is niet alleen onze mening. We helpen je ook met het vergelijken van energie en het regelen van een goedkopere prijs.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

In Nederland zijn wij op dit moment een van de grootste vergelijkende websites van energie. Daarom vind je op onze website regelmatig aantrekkelijke deals wat energie betreft. Deze aanbiedingen zal je via een leverancier niet rechtstreeks kunnen krijgen.

Vergelijk Energieaanbieders

Neem een kijkje en vergelijk hoe je probleemloos kunt besparen en overstappen. Met een klik kun je je eigen energiecontract vergelijken met andere aanbiedingen. Dit zal per jaar al snel zo’n €326 gemiddeld opleveren.

BEDRIJFINFOWAARDERING
 • 1 jaar vast tarief
 • Groene stroom
 • Automatisch overstappen
 • Gratis energie app
 • 14 dagen bedenktijd
 • 1 jaar vast tarief
 • Groene stroom
 • Automatisch overstappen
 • 14 dagen bedenktijd
 • 1 jaar vast tarief
 • Groene stroom
 • Automatisch overstappen
 • 14 dagen bedenktijd
Dit Is slechts een kleine greep van energieaanbieders. Meer leveranciers onder de knop VERGELIJK ENERGIEAANBIEDERS.

Gas water en licht vergelijken

Via Finabud Wordt het vergelijken van gas water en licht erg eenvoudig. Krijg met een paar muisklikken vergelijkend advies op maat.

Gas licht water vergelijken maar waarom?

Je betaalt misschien al honderden euro’s teveel per jaar omdat je nog steeds bij dezelfde gas, licht en water maatschappij zit. De kans is groot dat dit wel het geval is. Mensen die overstappen maken kans op hoge kortingen en extra lage tarieven. Ben jij geïnteresseerd hoe je op je energiekosten kunt besparen? Dat is een kleine moeite hoor. Klik op onze vergelijker, vul je gegevens in met je wensen en je verbruik.

Groene stroom vergelijken

Groene stroom is ook een keuzemogelijkheid in onze energievergelijker. Je krijgt dan absolute zekerheid of je energie uit duurzame bronnen afkomstig is. Dit geldt voor zonne zowel als windenergie. Ook Is er de mogelijkheid om te filteren op groene energie alleen uit Nederland.

Overstappen en licht en gas vergelijken hoe werkt dat?

Is de overstap naar een andere licht en gas aanbieder nadat je de vergelijker gebruikt hebt het werk klaar? Dan zien wij toe dat je na de aanvraag via onze website een soepele overstap zult hebben. Wel moet je zelf bij een verhuizing het oude contract opzeggen.

Netbeheerders regelen het transport van energie

De beheerder van het net regelt het energietransport. Ook zal de netbeheerder het netwerk van gas en elektriciteit onderhouden. Wie de beheerder van jouw netwerk is zal afhangen van je woonplaats of regio. In de wet is dit vastgelegd. Het kiezen van een netbeheerder is dus niet mogelijk. Je betaalt de netwerkbeheerders kosten via de leverancier.

Energie bij Finabud

Alle soorten energie zijn bij ons vertegenwoordigd zoals:

Gas Licht Vergelijken

Tarieven gas water licht leverancier vergelijken

Mede op basis van onze onderhandelingen zijn de tarieven van gas, water en licht in onze energievergelijker altijd up to date. We hebben een commercieel partnerschap met de meeste leveranciers van energie, zodat u gratis gebruik kunt maken van onze diensten. Dat is dan tevens ons verdienmodel. Onze organisatie is volledig zelfstandig.

Verbruik gas water elektra vergelijken in Nederland

Jouw individuele verbruik van gas, water en elektra in Nederland zal afhankelijk zijn van diverse factoren. Bijvoorbeeld het feit dat er vergeleken met anderen veel mensen in uw huishouden zijn, de afmeting van uw woning, de isolatie van de woning, de huishoudelijke apparaten, de zuinigheid van het energieverbruik en het feit of u zelf elektriciteit opwekt. Hoeveel een gemiddeld Nederlands huishouden aan gas en elektriciteit verbruikt, kunt u zien op onze energiezuinigingspagina.

Gas en licht afsluiten vergelijken

Om de gunstigste deals zoals licht en gas voor u te kunnen regelen, vergelijken en onderhandelen wij voortdurend met de leveranciers. Bij de energieleveranciers zelf zijn deze aanbiedingen vaak niet verkrijgbaar. Door nummer 1 te zijn bij Finabud krijgt een energiebedrijf namelijk een hoop nieuwe cliënten.

Aan de top van de energievergelijker staan altijd de voordeligste aanbiedingen. Als een leverancier de nummer 1 positie wil bereiken, moet hij dus flink wat korting geven. De markt houden wij op die wijze scherp.

Energie besparen voor een lagere energierekening

Ga met je energieverbruik bewust om. Het besparen van energie zorgt voor een lagere energierekening maar ook een leesbaarder milieu. Energie besparen is makkelijker dan menigeen denkt.

Je komt al een behoorlijk eind met een paar minimale aanpassingen. Zet bijvoorbeeld een paar minuten korter douchen, de kachel wat minder warm, en ga voor een energiebesparende verlichting. We hebben voor u een lijstje met tips gemaakt.

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

John B.

Kortingen gas water en elektra vergelijken

Een welkomstkorting wordt door veel gas water en elektra aanbieders geboden. In de energievergelijker zul je zien dat deze kortingen al in de energieprijzen zijn verwerkt. Wanneer je energie contract eindigt krijg je deze welkomstkorting vaak uitgekeerd.

Je kunt van deze welkomstkorting elk jaar gebruik maken wanneer je ervoor kiest om elk jaar energie te vergelijken en over te stappen op een een 1 jarig contract. Deze kortingen liggen meestal rond de €100 of €300. op die manier bespaar je behoorlijk wat euros, en dat ontvang je dus elk jaar. Lekker meegenomen of niet?

Opbouw van de energierekening

De energierekening wordt opgebouwd uit netbeheerkosten en leveringskosten. Uw bezorgkosten zijn berekend op basis van de energiebelasting, de energietarieven, de verplichte bezorgkosten en een mogelijke welkomstkorting. De kosten voor het beheer van het net zijn kosten die uw energiebedrijf aan de netbeheerder betaalt. Op onze pagina over de structuur van de energierekening vindt u hierover meer informatie.

Variabele tarieven stroom gas water vergelijken

Elk half jaar veranderen de energiemaatschappijen de tarieven van stroom gas water op variabele basis. Dit gebeurt op 1 januari zowel als op 1 juli. Dit geldt voor de elektriciteitsprijs en ook voor de gasprijs. De vergeleken prijzen van variabele energie zijn van diverse invloeden op de energiemarkt afhankelijk.

Ben je in het verleden nog niet eerder overgestapt en heb je jarenlang en onveranderd contract? Dan heb je waarschijnlijk een variabel contract met energietarieven. Overstappen naar een contract met vastgestelde tarieven kan zeer de moeite waard zijn, en je profiteert daarbij meestal ook van een behoorlijke welkomstkorting.

Onderzoek beste energie aanbieders

Wij doen elk jaar een onderzoek naar de beste Nederlandse Energie aanbieders. Hierbij wordt gekeken naar prijsstelling en naar klantbeoordelingen. Met deze energie waardering krijg je inzicht in de prijs en kwaliteit van diverse energiemaatschappijen.

Op deze wijze stimuleren wij ook de onderlinge concurrentie tussen aanbieders. Tevens wordt de focus op prijs, dienstverlening en kwaliteit op deze manier vergroot.

Boete opzeggen energiecontract

Houd rekening met een boete wanneer je wilt overstappen en je huidige energiecontract wilt opzeggen. Vergeet nooit rekening te houden dat je huidige energiecontract een einddatum heeft.

Je moet altijd een opzegvergoeding ophoesten wanneer je voor het eind van je huidige contract over wilt stappen. Je eventuele welkomstkorting ben je dan natuurlijk ook kwijt. Het terugbetalen van een dergelijke welkomstkorting kan in geval dat je deze reeds ontvangen hebt natuurlijk ook gebeuren.

Mocht je energiecontract binnen een tweetal maanden afgelopen? Dan staat je niets in de weg om over te gaan stappen. Je huidige energiecontract loopt dan af op het moment dat je nieuwe contract ingaat.

Zakelijk stroom en gas vergelijken

Vergelijken van zakelijke energie zoals alleen stroom en gas is bij ons ook mogelijk. Is je verbruik per jaar minder dan 150.000 kWh of 170.000 m3? Neem dan even een kijkje bij onze zakelijke energievergelijker. Kom je boven dit verbruik uit dan heb je een grootzakelijk contract nodig. Voor deze contracten bieden we diverse maat offertes aan.

BKR verwijderen

FinaBud.NL

Heb je hulp nodig om in de toekomst geen gedoe meer met een BKR te hebben? Kijk dan even op mijn andere pagina waar ik o.a. uitleg hoe je je BKR registratie kunt verwijderen. Ook leg ik uit hoe je maandelijks meer geld kunt overhouden.

John B.

Leveranciers van energie vergelijken

De contracten van een flink aantal energiebedrijven kunt u bij Finabud met elkaar vergelijken. U krijgt een duidelijk beeld van onze contracten. We hebben met veel leveranciers een overeenkomst, zodat we dikwijls gunstigere voorwaarden kunnen bieden.

Energienieuws

Bij Finabud hebben we veel contact met experts op het gebied van energie. Bij Finabud werken veel experts die alles weten over energie. Wilt u up-to-date van het laatste energienieuws, onze en energiebesparende aanbevelingen blijven?
Houd dan onze website goed in de gaten, waarop we met grote regelmaat nieuwe artikelen plaatsen.

Goedkoopste gas water licht aanbieders vergelijken

Wil je weten welke energie aanbieders de goedkoopste zijn? Weten wat voor contract het is, zal afhankelijk zijn van het verbruik van je energie maar ook het tijdstip dat je energie gas vergelijken. En natuurlijk de aanbiedingen en kortingen welke leveranciers aanbieden. Check en vergelijk de energie welke voor jou het voordeligste is.

Waar moet je op letten wanneer je energie gaat vergelijken?

We hebben bij Finabud alle contracten van energie overzichtelijk op een rijtje gezet voor jou. Op die manier kun je gemakkelijk energietarieven met elkaar vergelijken. De voorkeur gaat naar onze mening uit naar contracten van 1 jaar met een vast tarief.

Energie informatie

FinaBud.NL

Andere aspecten van energie zijn te lezen via onze energie landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.