Gas Water Licht Berekenen - Energie

Kostenberekening voor Gas Water Licht Energie

Ben je van plan om te verhuizen? Het regelen van gas, water en licht is dan belangrijk, want in het huis zijn dat de voornaamste energie voorzieningen. Wij leggen u op deze pagina uit hoe u uw gas, water en licht kunt regelen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Gas, water en licht afkoppelen en vergelijken?

We hebben het hierboven al gezegd: gas, water en licht afsluiten kan niet bij één leverancier. Daarom moet u een apart water en energieleverancier contract afsluiten. Je kunt dus niet een bepaalde leverancier kiezen, omdat de leverancier van het water afhangt van de regio waarin je woont.

Voor gas en elektriciteit heb je ook een vast netbeheerder, maar die regelt alleen het vervoer naar de woning. U dient dus een energiebedrijf te kiezen, want dit bedrijf levert de energie. Huurt u een woning? Ga dan eerst na of gas, water en elektriciteit al in de huurprijs zijn inbegrepen.

Vergelijk Energieaanbieders
BEDRIJFINFOWAARDERING
 • 1 jaar vast tarief
 • Groene stroom
 • Automatisch overstappen
 • Gratis energie app
 • 14 dagen bedenktijd
 • 1 jaar vast tarief
 • Groene stroom
 • Automatisch overstappen
 • 14 dagen bedenktijd
 • 1 jaar vast tarief
 • Groene stroom
 • Automatisch overstappen
 • 14 dagen bedenktijd
Dit Is slechts een kleine greep van energieaanbieders. Meer leveranciers onder de knop VERGELIJK ENERGIEAANBIEDERS.

Sluit een watercontract af

Op het moment dat u weet welke waterleverancier bij u in de buurt is, dan kunt u een nieuw watercontract op uw nieuwe adres bij de leverancier afsluiten. In Nederland zijn in totaal 10 verschillende waterbedrijven actief. Een nieuw adres moet u, ook als u in diezelfde regio blijft wonen, aan de waterleverancier meedelen.

Vergeet niet uw oude waterleverancier te informeren dat u gaat verhuizen!

Sluit het nieuwe gascontract af

Natuurlijk kun je altijd overstappen en een nieuw gascontract afsluiten, maar een verhuizing is een goed tijdstip om te beginnen met het vergelijken van energieleveranciers. Bij welke leverancier u uw energie afneemt mag u sinds 2014 zelf bepalen.

Het is raadzaam om niet zomaar een leverancier van energie te kiezen. Alle leveranciers moeten echter met elkaar worden vergeleken, want er zijn aanzienlijke verschillen in de tarieven.

Lichtcontract afsluiten.

Een huis zonder licht, wat is dat? Door het afsluiten van een energiecontract krijg je gas, en ook licht. Let er daarom op dat je zo vlug als mogelijk een nieuwe energieovereenkomst afsluit.

U kunt in onze energievergelijker leveranciers vergelijken en filters zelf toevoegen. Zo kunt u een contract afsluiten met een aanbieder welke bij u past. U bespaart hiermee veel energie, om lukraak een energieleverancier te kiezen is dan ook jammer.

Energie bij Finabud

Alle soorten energie zijn bij ons vertegenwoordigd zoals:

Gas Water Licht Berekenen

Welke waterleverancier heb ik?

Hieronder kunt u lezen tot welke waterleverancier in wat voor regio u behoort. Maar let op: toch kan het zijn dat u een heel andere aanbieder heeft. Check daarom goed of de betreffende waterleverancier wel in orde is.

Wanneer gaan we gas water elektriciteit berekenen?

Regel de verhuizing zo snel mogelijk met uw gas, water en elektriciteit leverancier, ongeacht of u al dan niet overgaat naar een andere energieleverancier. Uw nieuwe adres of opzegging kunt u doorgaans zes maanden vooraf doorgeven. Houdt u rekening met een opzegtermijn van één maand wanneer u van energieleverancier verandert.

Wilt u bij dezelfde energieleverancier blijven? Dan geef je uiterlijk twee weken voordat je verhuist je nieuwe adres door.

Hoe lang duurt het om gas- en waterlicht aan te sluiten?

Gemiddeld duurt het een week alvorens u bent aangesloten op een energiebedrijf. Als u te lang blijft wachten, kunt u in het ongunstigste geval worden afgesloten, maar dit komt zelden voor.

Een energiebedrijf kan tot twee en een halve maand van tevoren worden gekozen. Wij adviseren u dus om de registratie te regelen voordat u in de woning gaat wonen.

Hoe hoog zijn de gas elektriciteit water kosten voor 2 personen?

U verbruikt samen met uw levenspartner of kind vaak minder gas, water en licht dan gemiddeld. Al naar gelang u in een appartement of daartussenin woont, ligt de hoogte van de kosten tussen €150,00 en €175,00 per maand aan uw gas, water en licht.

Ongeveer €80,00 tot €100,00 van deze kosten worden toegevoegd aan uw gasrekening.
Daarnaast is de elektriciteitsrekening ongeveer €50,00. Voor de waterrekening komt daar nog ongeveer €15,00 bij.

Deze kosten kunt u verlagen door energiezuinig te leven. U kunt denken aan kortere douches, minder verwarming en het gebruik van energiezuinige producten.

Hoeveel zijn de water gas licht kosten per maand?

We kunnen concluderen dat de kosten voor gas, water en licht per maand aanzienlijk kunnen oplopen als we naar alle afzonderlijke componenten kijken. Een gemiddeld huishouden geeft elke maand een hoeveelheid van circa € 92,00 uit aan gas, € 40,00 aan elektriciteit en € 14,50 aan water. Nederlandse huishoudens betalen in totaal gemiddeld €160 per maand aan gas, water en elektriciteit.

Hoe regel ik gas, water en elektriciteit?

Hoe pak ik het aan en regel ik het om elektriciteit, gas en water om mijn nieuwe adres aangesloten te krijgen?

Gas:

Afhankelijk van de situatie in uw nieuwe woning moet u uw gasaansluiting regelen.
Daarom moet u eerst uitzoeken wat u nodig heeft. Wanneer uw nieuwe woning stadsverwarming heeft, heeft u doorgaans geen behoefte aan gas.

U hoeft alleen maar een contract voor elektriciteit te tekenen. Als uw nieuwe woning geen stadsverwarming heeft, heeft u een contract voor gas en elektriciteit nodig.

Je kunt je lopende contract naar je nieuwe woning meenemen, of je kunt overstappen naar een alternatieve leverancier van energie.

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

John B.

Licht:

Elektriciteit voor licht is altijd nodig in uw nieuwe huis. Ook hier kunt u uw lopende contract meenemen, of naar een nieuwe energiebedrijf overstappen.

Als u twijfelt of u wilt overstappen, vergelijk dan eerst vrijblijvend uw energiebedrijven online. U zult dan zien of er een interessant energie aanbod is dat het waard is om naar over te stappen.

Water:

In elke streek is slechts één waterbedrijf actief. Het regelen van uw waterzaken is daardoor eenvoudig.

Stap 1: Zoek uit welk waterbedrijf in uw nieuwe woonplaats actief is.

In Nederland zijn tien waterbedrijven actief. Elk waterbedrijf boort een bepaalde regio aan. Blijft u in deze regio wonen, dan moet u uw huidige waterbedrijf voorzien van een nieuw adres.

Als u naar een andere regio verhuist, moet u zich uitschrijven bij uw huidige waterbedrijf. In uw nieuwe gebied schrijft u zich weer in bij het waterleidingbedrijf. Welk waterbedrijf actief is in uw regio kunt u bovenaan deze pagina lezen.

Stap 2: Verhuizen naar hetzelfde gebied?

Meld i.g.v. verhuizing uw nieuwe adres bij het waterbedrijf.

Geef het waterbedrijf aan dat u verhuist. Dit is online mogelijk voor alle waterbedrijven, voor sommige kan dit ook via de telefoon. Alvorens u verhuist, moet u ook de meteropnames doorgeven voor de dag van de overdracht van de sleutels.

Om deze reden is het voor de meerderheid van de waterbedrijven alleen mogelijk om een verhuizing te melden vanaf de dag van de overdracht tot uiterlijk een week later. Om dit ruim voor uw verhuizing te kunnen doen, is dus niet nodig.

Stap 3: Verhuizen naar een andere regio?

Schrijf u uit bij het oude en schrijf u in bij het nieuwe waterbedrijf.

Als u verhuist naar een regio waar een ander waterbedrijf actief is, moet u zich afmelden bij uw huidige waterbedrijf. Bij de uitschrijving geeft u de meterstanden van de dag van de overdracht van de sleutels door.

Na de verhuizing meldt u zich zo spoedig mogelijk aan bij het nieuwe waterbedrijf. Op het moment van de sleuteloverdracht geeft u bij de inschrijving de meterstanden van uw nieuwe woning door.

Stap 4: Geef de meterstanden door.

Een verhuizing naar het waterbedrijf gaat altijd gepaard met een overdracht van de enkele of dubbele meterstanden. Uw rekening is gebaseerd op uw waterverbruik. Op het moment van de sleuteloverdracht geeft u de meterstanden altijd door.

De eindafrekening wordt op basis van deze meterstanden opgesteld voor uw oude adres. Enkele weken na uw verhuizing ontvangt u deze eindafrekening. Op basis van de meterstanden op uw nieuwe adres zal worden bepaald wanneer u de kosten voor uw rekening neemt.

BKR verwijderen

FinaBud.NL

Heb je hulp nodig om in de toekomst geen gedoe meer met een BKR te hebben? Kijk dan even op mijn andere pagina waar ik o.a. uitleg hoe je je BKR registratie kunt verwijderen. Ook leg ik uit hoe je maandelijks meer geld kunt overhouden.

John B.

Geld besparen gas water licht schatting

Om geld te kunnen besparen op gas water en licht hebben we een paar schattingstips voor je op een rijtje gezet.

 • Om te kunnen weten hoeveel geld je kwijt bent aan energie, zou je in plaats van een flexibel tarief ook kunnen kiezen voor een vast tarief. De tarieven mogen door energieleveranciers twee keer per jaar veranderd worden. Daardoor kunnen de tarieven zowel omlaag als omhoog kunnen gaan.
 • Met een contract van 1 jaar heb je de mogelijkheid om elk jaar over te stappen naar de nieuwe energieleverancier. Op die manier profiteer je elk jaar opnieuw van welkomstkortingen.
 • Ruil apparaten en lampen in voor duurzame versies.
 • Een douchekop die water bespaart is ook een goede aanschaf.
 • Zet de thermostaat van je verwarming een graadje lager.
 • Hou de warmte in je huis door tochtstrippen te plaatsen.
 • Vermijd het gebruik van standby knoppen op apparaten en schakel ze helemaal uit.

Betalen voor gas water en licht

De te betalen prijzen van de gas- en water plus licht tarieven zijn vastgesteld. Maar aan het eind van het jaar krijgt u geld terug of moet u misschien meer betalen aan het eind van het jaar.

De hoeveelheid water gas en licht die gebruikt is hiervan afhankelijk. Je betaalt natuurlijk iedere maand een vast bedrag. Deze bedragen worden in de regel ook wel voorschot bedragen genoemd. Deze bedragen zijn op je eerdere verbruik gebaseerd.

Gemiddelde kosten gas water en licht geld terug

Je krijgt geld terug wanneer je minder gas, water en licht je aan het eind van het jaar gemiddeld verbruikt hebt gebaseerd op de kosten van je voorschotbedrag. Je moet bijbetalen wanneer je meer energie verbruikt hebt.

Wanneer je verwacht dat je verbruik vergeleken met voorgaande jaren hoger zal zijn. Dan zou je er ook voor kunnen kiezen om je voorschotbedrag te verhogen. Zo voorkom je dat je aan het eind van het contract of jaar behoorlijk in de buidel moet tasten.

Vergelijk gemiddelde kosten gas water en licht

Omdat de leverancier per regio wordt bepaald is het niet mogelijk om de gemiddelde kosten voor water te gaan vergelijken, maar alleen gas en licht. Op die manier is het dus niet mogelijk om te besparen op de prijs van het water. Wel kun je natuurlijk het verbruik van je water in de gaten houden.

Besparen op licht en gas is natuurlijk wel mogelijk. Op deze pagina staat een knop welke je naar onze energievergelijker zal doorsturen. Het is dan mogelijk om in 5 minuten diverse leveranciers van energie met elkaar te vergelijken en ook overgaan tot het afsluiten van een contract.

Gas water licht berekenen met veel leveranciers

Door de vele leveranciers van gas, water en licht is het moeilijk om door de bomen nog het bos te kunnen zien. En dat is natuurlijk niet zo vreemd. Wanneer je weet wat je wensen zijn, dan is het niet zo moeilijk om een andere leverancier van energie die bij je past te kiezen.

In de eerste plaats is het belangrijk dat je weet wat je energieverbruik ongeveer zal zijn. Dit zal onder andere afhangen van de samenstelling van je gezin, maar ook het soort woning en welke apparatuur je wilt gaan aansluiten.

Bereken kosten gas water licht toekomstig verbruik

Is het nog niet duidelijk hoeveel energie je in de toekomst gaat gebruiken? Maak je dan geen zorgen. Want in onze energie vergelijker kun je eenvoudig aanvinken en berekenen met hoeveel mensen je in de woning woont. Aan de hand daarvan wordt er voor jouw individuele situatie een gemiddeld energieverbruik berekend.

Neem via de vergelijker knop een kijkje op onze overzichtelijke energievergelijker. Een overzicht van alle tarieven en energieleveranciers is daar te vinden.

Op die manier bespaar je een hoop moeite met het maken van een lijst met tarieven. Daar vind je snel en gemakkelijk een passende energieleverancier. Is het de bedoeling dat je groene stroom wilt gaan gebruiken? Dan bestaat er de mogelijkheid om op duurzame energie te filteren.

Energie informatie

FinaBud.NL

Andere aspecten van energie zijn te lezen via onze energie landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.