Groene Stroom Vergelijken - Energie

Groene stroom vergelijken: Actuele energieprijzen

Zou u graag groene stroom willen, vergelijk dan de aanbieders van groene stroom? Inderdaad groene stroom vergelijken is voor jouw beschikbaar en kan op onze website. Bespaar tot 450 euro per jaar en ga eenvoudig groene duurzame energieleveranciers met ons vergelijken.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Wat is groene stroom?

Uit hernieuwbare groene bronnen zoals windenergie, waterkracht, zonne-energie en biomassa wordt groene elektriciteit opgewekt. Vergeleken met de grijze stroombronnen zoals gas, kolen en kerncentrales is deze groene stroom milieuvriendelijker. Wanneer de energieleveranciers een Garantie van Oorsprong (GVO) hebben, mogen ze de elektriciteit als groene stroom verkopen.

Vergelijk Energieaanbieders

Nederlandse leveranciers groene stroom en gas vergelijken

Er bestaan grote verschillen bij het vergelijken tussen de Nederlandse groene energieleveranciers op het gebied van duurzaamheid. Stroom uit bijvoorbeeld kolengestookte centrales wordt nog altijd door een aantal leveranciers geleverd. Met name bij de GVO’s biedt de grootste categorie leveranciers “groenere” stroom aan. Echt groener zijn er maar een paar leveranciers.

Voor de toetsing van de duurzame ontwikkeling van groene leveranciers werkt Finabud.nl samen met WISE Nederland. Jaarlijks publiceren zij een ranglijst op welke u kunt vergelijken.

Alle leveranciers in Nederland worden daarin gerangschikt op hun totale investeringen, levering en productie van energie en op hun beleid ten aanzien van inkoop. De onderstaande groene leveranciers komen bij het vergelijken het beste uit de test. Neem een kijkje bij de energieleveranciers van groene energie in Nederland:

BEDRIJFINFOWAARDERING
 • 1 jaar vast tarief
 • Groene stroom
 • Automatisch overstappen
 • Gratis energie app
 • 14 dagen bedenktijd
 • 1 jaar vast tarief
 • Groene stroom
 • Automatisch overstappen
 • 14 dagen bedenktijd
 • 1 jaar vast tarief
 • Groene stroom
 • Automatisch overstappen
 • 14 dagen bedenktijd
Dit Is slechts een kleine greep van energieaanbieders. Meer leveranciers onder de knop VERGELIJK ENERGIEAANBIEDERS.

De verschillende groene energie Nederland vergelijken

Een vraag die veel gesteld wordt over verschillende groene energie in Nederland vergelijken is: is mijn huidige energie zo groen als men beweerd? Dat ligt er aan, er worden namelijk een tweetal soorten van groene stroom door energieleveranciers aangeboden:

 • 1)  100% groene stroom
 • 2) Grijze stroom welke groen gemaakt is ook wel vergroende stroom genoemd

Wanneer groene energie uit duurzame bronnen afkomstig is: zonne-energie, waterkracht, windenergie of biomassa is, dan is het echt groen.

Vergroende stroom betekent grijze stroom die niet op een duurzame manier wordt geproduceerd, maar door certificaten uit het buitenland groen wordt gemaakt.

Deze certificeringen komen met name uit Noorwegen; duurzame energie is aldaar verplicht, dus hebben bedrijven deze groene certificaten niet meer nodig.
Aanbieders van Nederlandse energie kopen de certificaten en plaatsen ze op grijze stroom.

Daarom wordt het vergroenen van elektriciteit ook wel ‘bedrieglijke groene elektriciteit’ genoemd.

Garantie van Oorsprong (GvO).

Een energiebedrijf met een Garantie van Oorsprong (GvO) moet bij aankoop van groene stroom kunnen bewijzen dat deze stroom ook werkelijk groen is. De Garantie van Oorsprong is dus een groen keurmerk.

Hiermee wordt aangetoond dat de geleverde groene energie duurzaam is opgewekt. Een Garantie van Oorsprong wordt gecreëerd voor elk megawattuur (mWh) dat wordt opgewekt. De Consumenten- en Marktenautoriteit houdt de controle over het GvO-systeem.

Kostenplaatje groene stroom aanbieders vergelijken

De kosten groene stroom van aanbieders vergelijken. Om duurzaam groene elektriciteit op te wekken kost het aanbieders meer geld, voor groene en grijze energie zijn de kosten uiteindelijk bijna gelijk, omdat ze een subsidie krijgen. De groene variant kost om te vergelijken soms maar een paar euro meer per maand.

Het loont de moeite om de prijzen te vergelijken omdat er tussen de groene energieleveranciers uiteenlopende prijzen bestaan. Wilt u groene energie met elkaar vergelijken? Dat kan natuurlijk op Finabud.nl.

In de vergelijker kunt u na het invullen van uw gegevens filteren op groene stroom. In de vergelijker kunt u ook kiezen voor grijze en groene stroom. De top 3 van energieleveranciers die aan uw wensen voldoen, is dan zichtbaar.

Energie bij Finabud

Alle soorten energie zijn bij ons vertegenwoordigd zoals:

Groene stroom prijzen vergelijken

Het opwekken van energie welke groene stroom is, is eenvoudig te vergelijken. Bij het groene gas (CO2-gecompenseerd gas) is dat niet het geval. In Nederland is gas dat uit biomassa wordt opgewekt in beperkte mate beschikbaar.

Dat groene gas wordt rechtstreeks verkocht. Als een alternatief kunt u in de energievergelijker ook kiezen voor een product met CO2-gecompenseerd gas. De groene leverancier investeert daarbij in duurzame energieprojecten. Ontdek meer over groen gas door het te vergelijken.

Groene energie vergelijken voordelen

Bij een betere wereld horen ook nog andere vergelijkende voordelen van groene hernieuwbare energie.

1) Oneindigheid vergelijken

Aardgas en olie zijn allemaal eindig. Oké, dat onze zon over zoveel miljard jaar gaat exploderen, wordt ook door wetenschappers beweerd. Maar met het gebruik van onze fossiele brandstoffen is dat een ander perspectief dan de decennia die ons nog rest.

Als je gaat vergelijken, welke energie is dan wel onbeperkt?
Energie opgewekt door permanente magneten, wind en zon, hel ja!
En Finabud biedt het vergelijken van groene energie aan.

Better answers come from better questions. Vandebron begon toen 3 lieden zich afvroegen:

Is het niet mogelijk om elektriciteit direct van een eigenaar van een groene windturbine te kopen?

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

John B.

Groene stroom aanbieders vergelijken

Voor mij is bewustwording bij het vergelijken van aanbieders van stroom belangrijk. En ook het weten waar iets van afkomstig is wanneer je het koopt. Met Vandebron weet ik, net zoals ik wil weten waar mijn kleding vandaan komt, waar onze groene energie vandaan komt.

Geen abstract product meer uit stopcontacten, maar windenergie van bijvoorbeeld Jaap of zonne-energie van Alex. Zij waren dapper genoeg om te investeren in duurzame groene energie. En je kunt blijven investeren met je eigen geld.

De energiemarkt van de toekomst is de focus van Finabud, u bent goed op weg zelfs als u uw eigen groene duurzame energie wilt gaan opwekken. De keuze is duurzaam en u hoeft geen concessies te doen op het gebied van gemak, comfort of luxe. Mooi is het om te weten dat als u gaat vergelijken blijkt dat uw groene elektriciteit plaatselijk is.

Van een boer afkomstige groene energie die net iets te veel heeft.
Delen wil hij, hij heeft er wat van over en gaat iets doen wat goed voor het milieu is. Eerlijk vergelijken is eerlijk toch. Iets doen willen we misschien wel, maar daarvoor krijgen we graag iets terug.

2. 2. Niet vervuilend zoals olie en gas

Vervuilend is alles wat eindig is (aardgas, olie en kernenergie).
Vervuiling doodt 9 miljoen mensen per jaar en ik merk het zelf ook vaker: belasting van mijn ademhalingsstelsel. Zo komt de verandering van het klimaat ineens heel dicht in de buurt. Nee niet in de buurt, het zit in mezelf. In mijn eigen longen. Er zijn veel te veel niet groene fossiele stoffen in mijn lichaam gekomen door de vele scooters in Amsterdam.

3. 3. Het maken van fossiele brandstoffen kost energie

Veel energie gaat verloren bij de productie van fossiele energie uit brandstoffen zoals aardolie, kolen en gas. Voor gas is dat 45%, olie 18% en steenkool is dat 55%. Efficiënt is deze vorm van energieopwekking dus niet.
Het kost niets om wind en zonne-energie te produceren, het is de aarde die het geheel levert en het is rechtstreeks afkomstig van de bron.

BKR verwijderen

FinaBud.NL

Heb je hulp nodig om in de toekomst geen gedoe meer met een BKR te hebben? Kijk dan even op mijn andere pagina waar ik o.a. uitleg hoe je je BKR registratie kunt verwijderen. Ook leg ik uit hoe je maandelijks meer geld kunt overhouden.

John B.

Wees trots op jezelf…

Maak zelf deel uit van de trotse stroming die deze aarde groener en beter wil maken. Ongeacht hoe klein ook, prijs je zelf daarvoor. Dat is een reden om trots op je te zijn. Jij, ja jij.

De wereld die je dan schenkt aan de wereld die je achterlaat, kun je ook trots zijn. Aan je eigen kinderen en kleinkinderen en aan de kinderen en kleinkinderen van de personen die je liefhebt. Ga op uw gemak groene stroom vergelijken.

Energie informatie

FinaBud.NL

Andere aspecten van energie zijn te lezen via onze energie landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.