Overstappen Energieleverancier Wanneer

Energiecontract overstappen: Hoe en wanneer te handelen

Wanneer is het juiste moment om te gaan overstappen naar een andere energieleverancier? Het vergelijken van de energieprijzen is de moeite waard als uw energiecontract binnenkort afloopt. Door jaarlijks te profiteren van een korting bij het overstappen via FinaBud.nl kunt u het meeste geld besparen. Overstappen op het juiste moment is niet nodig bij de overstap naar een andere leverancier. Maar hoe bepaal je wat het juiste moment is?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Nog nooit overstappen naar een nieuwe energieleverancier overwogen?

Is overstappen naar een nieuwe energieleverancier nog nooit eerder voorgekomen? Waarschijnlijk heeft u dan op dit tijdstip een overeenkomst voor een onbepaalde tijd. Dan kunt u op elk gewenst moment overstappen, waarbij uw nieuwe leverancier uw oude contract automatisch beëindigt. Houd dan rekening met een afkoelingsperiode van 14 dagen en een maximale opzegtermijn van 30 dagen.

Controleer het in onze licht en gas vergelijker en voer de einddatum van uw lopende contract in.

Vergelijk Energieaanbieders

BEDRIJFINFOWAARDERING
 • 1 jaar vast tarief
 • Groene stroom
 • Automatisch overstappen
 • Gratis energie app
 • 14 dagen bedenktijd
 • 1 jaar vast tarief
 • Groene stroom
 • Automatisch overstappen
 • 14 dagen bedenktijd
 • 1 jaar vast tarief
 • Groene stroom
 • Automatisch overstappen
 • 14 dagen bedenktijd
Dit Is slechts een kleine greep van energieaanbieders. Meer leveranciers onder de knop VERGELIJK ENERGIEAANBIEDERS.

Heb je de energie overstap al eens eerder gemaakt?

De overgrote meerderheid van de afgesloten energiecontracten zijn voor een bepaalde periode van bijvoorbeeld 1 of 3 jaar. Wij adviseren om de energie overstap ongeveer 6 tot 8 weken voor het einde van het contract te maken. De nieuwe leverancier beëindigt automatisch uw oude contract.

Het delen van de beëindigingsdatum van uw lopende energiecontract met energieleveranciers is niet meer toegestaan. Daarom is het belangrijk dat u bij de overstap de precieze einddatum van uw huidige overeenkomst opgeeft, om te voorkomen dat u te snel van leverancier verandert.

Als uw huidige contract al is afgelopen, dan ontvangt u automatisch een overeenkomst voor onbepaalde duur en kunt u op elk gewenst moment overstappen. Uw nieuwe energieaanbieder beëindigt uw oude aanbieder en daarbij moet u rekening houden met een bedenktermijn van 14 dagen en een opzegtermijn van maximaal 30 dagen.

Vroegtijdig energieleverancier veranderen

Tevens bestaat de mogelijkheid om uw contract voor onbepaalde tijd vroegtijdig (te vroeg) op te zeggen en te veranderen van leverancier. Omdat u bijvoorbeeld een beter aanbod ziet. Gelieve rekening met het volgende te houden:.

 • Het kan voorkomen dat uw huidige energieleverancier u kosten in rekening brengt voor het opzeggen van het contract.
 • U mist dan uw mogelijke welkomstbonus (korting, cashback).
 • Het duurt dan ongeveer 4 weken om van energieleverancier te veranderen.

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

John B.

Overstappen energie hoe lang van tevoren – Soepele overstap

Rekening houden met de vervaldatum van uw contract is niet langer automatisch een vereiste voor energieleveranciers. Uw huidige energiecontract moet in geval van een soepele oversta dan ook op de juiste einddatum van tevoren worden opgegeven. Op het aanvraagformulier kunt u deze datum gemakkelijk invullen.

Als u een verkeerde einddatum opgeeft, kan het zijn dat u aan uw huidige energieleverancier een annuleringsvergoeding moet betalen. Eventuele welkomstbonussen (korting, cashback) kunt u dan mislopen.

In welke mate kunt u zich ‘veilig’ inschrijven? De zogenaamde omschakelingsperiode (overnameperiode) hangt af van de leverancier en kan variëren van 60 dagen t/m 12 maanden.

Energie bij Finabud

Alle soorten energie zijn bij ons vertegenwoordigd zoals:

Overstappen Energieleverancier Wanneer

Wanneer energieleverancier wisselen in de winter of de zomer?

Uw maandbedrag of voorschot is op maat gemaakt voor uw energieverbruik gedurende de gehele winter en de zomer. Hierdoor betaalt u steeds hetzelfde bedrag het hele jaar door. Omdat u in de winter veel meer energie verbruikt dan in de winter, moet u in de zomer verhoudingsgewijs te weinig en in de winter te veel betalen.

De kans op bijbetaling is groter als u uw jaaropgave in de herfst of vroege winter heeft ontvangen en u overstapt tijdens of na de dure wintermaanden. Hebt u uw jaaropgave voor de zomer ontvangen en wisselt u na de voordelige zomermaanden? Dan kan het zijn dat u van uw oude energieleverancier geld ontvangt.

Het maakt echter per saldo geen verschil. U betaalt uiteindelijk voor de energie die u verbruikt in een jaar.
U heeft er geen problemen mee als u ieder jaar aan het einde van uw contract overstapt.

BKR verwijderen

FinaBud.NL

Heb je hulp nodig om in de toekomst geen gedoe meer met een BKR te hebben? Kijk dan even op mijn andere pagina waar ik o.a. uitleg hoe je je BKR registratie kunt verwijderen. Ook leg ik uit hoe je maandelijks meer geld kunt overhouden.

John B.

Overstap moment en zonnepanelen.

Beschikt u over zonnepanelen? Houd het moment dat u overstapt dan goed in de gaten. U genereert in de zomermaanden waarschijnlijk meer stroom dan u consumeert. Klopt dit en is de aanvangsdatum van uw contract vlak voor de zomer? In dat geval is het niet voordelig om gedurende of net na de zomer over te schakelen. Dit is omdat u op dat tijdstip wellicht meer energie heeft opgewekt dan u heeft verbruikt.

U krijgt alleen een lage vergoeding voor het teruggeleverde stroomverbruik. Daarom is het beter om te wachten met overstappen tot er slechts een heel klein onderscheid is tussen uw opwekkingsvermogen en uw verbruik.

Energie informatie

FinaBud.NL

Andere aspecten van energie zijn te lezen via onze energie landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.