Geld Verdienen Met Instagram - Extra Inkomen

Geld verdienen met Instagram: Slimme strategieën voor een extra inkomen

Geld verdienen via Instagram doe je vanuit je luie stoel, en post je foto’s met een lekker drankje in je hand. Dat is tenminste het beeld wat je zou kunnen hebben als je denkt aan geld verdienende Instagrammers. Ja op die manier een extra inkomen opbouwen is natuurlijk mogelijk. Maar je vergeet dan dat er een onderdeel bestaat waar het meeste werk in gaat zitten.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Je moet namelijk voordat je met Instagram geld gaat verdienen wel eerst zorgen dat je een behoorlijk aantal fans op jouw account moet opbouwen. Hoeveel grote Instagrammers zoal verdienen kun je hieronder lezen. Het is niet moeilijk te begrijpen dat er via Instagram behoorlijke kansen liggen.

Dit zijn de geschatte verdiensten PER POST in 2021.

Ariana Grande ($391,530 -$652,550).

Dwayne Johnson ($383,014 – $638,356).

Selena Gomez ($369,217 – $615,361).

Justin Bieber ($285,281 – $475,468).

Kim Kardashian ($364,185 – $606,975).

Christiano Ronaldo ($466,100 – $776,833).

Lionel Messi ($321,958 – $536,596).

Beyonce ($301,829 – $503,049).

Kylie Jenner ($375,224 – $625,374).

Neymar da Silva ($278,453 – $464,089).

Hoe geld verdienen met Instagram? – Extra inkomen

Instagram is in principe niet meer dan een platform waar je filmpjes en foto’s met je volgers kunt gaan delen. Op je mobiel kun je een app plaatsen, uploaden foto’s maken bewerken en vervolgens publiceren.

Hatsjikidee! Hierna kun je beginnen met het verzamelen van je volgers. Het principe is eenvoudig, je verdient meer geld met je Instagram account wanneer je meer volgers hebt.

Overigens kwam ik een interessant e-book over hoe je geld kunt verdienen met je eigen Instagram cursus tegen, dit is zeker een extra inkomen aanrader.

Online Geld Verdienen

Vergelijk een offline job met met de onlinemogelijkheden.

Diverse methodes geld verdienen via Instagram

Je verdient dus meer geld wanneer je veel volgers hebt, maar hoe precies verdien je nu geld via Instagram. Een bekende methode waar je misschien wel eens van gehoord hebt is een productpromotie als social influencer via je eigen kanaal.

Maar bestaan ook andere simpeler extra inkomen manieren waar je mee zou kunnen starten, zoals bijvoorbeeld affiliate marketing. Maar daarover zal ik later meer vertellen. Laten we eerst maar eens beginnen met het binnenhalen van die volgers. Er zal niet zoveel geld binnenstromen wanneer je actieve aantal volgers onder de 10.000 ligt.

Thema voor je Instagram account

Het is verstandig om een soort extra inkomen thema aan je Instagram account te verbinden om het interessant te maken. Ligt je interesse bijvoorbeeld in het maken van cultuur fotografie of iets anders specifieks zoals natuurfoto’s? Kies dan een duidelijke uitstraling door het toepassen van bijvoorbeeld dezelfde soort filters.

Wanneer mensen jouw account namelijk tegenkomen zien ze meteen wat ze van jou kunnen verwachten en is de kans op een groeiend aantal volgers groter.

Є 3000 en meer p/mnd verdienen

FinaBud.NL

Heb je hulp nodig om over een jaartje een ruim inkomen te verdienen? Kijk dan even op de site van mijn vriend Jacko waar hij uitlegt hoe je dit stap voor stap kunt doen. Ook legt hij uit hoe je maandelijks terwijl je slaapt nog meer geld kunt verdienen.

John B.

Kies voor een specifieke doelgroep niche

Je zult er goed aan doen om bij Instagram te kiezen voor een specifieke niche. Een niche is een specifieke extra inkomen doelgroep. Daardoor zul je meer opvallen binnen de doelgroep en kom je ook makkelijker terecht bij deze doelgroep.

Het is niet moeilijk om je voor te stellen dat wanneer je enkel foto’s van je vakanties publiceert dat je “een van de velen” bent.

Door je account iets specifieker in te richten zal dat je geen windeieren leggen.
Kies dus als thema niet ‘reizen’ maar bijvoorbeeld ‘reizen met een fiets door Europa’.
Kies dus in plaats van het thema “reizen” een thema zoals “op vakantie door Europa met mijn fiets”.

Zie hier enkele voorbeelden van extra inkomen niches:

Uiteindelijk zal het afbakenen van je eigen doelgroep ook helpen om voor je account betalende adverteerders te kunnen vinden. Voor een adverteerder heeft het veel meer waarde wanneer je account een specifieke extra inkomen doelgroep heeft. Op die manier kun je veel meer geld verdienen zelfs wanneer je minder volgers hebt. Het gaat allemaal om het genereren van engagement.

Geld verdienen met Instagram volgers – Extra inkomen

Je zit op het verkeerde spoor als je denkt dat je met Instagram van de ene op de andere dag rijk zult worden. Helaas zal dat nogal wat tijd in beslag nemen. Maar blijf daar niet te lang in hangen. Want je zult wanneer je een bepaald traject succesvol achter je hebt gelaten, hier maandelijks inkomsten en zelfs een passief inkomen uit kunnen halen. Mocht je op nul beginnen, dan dus eerst je allereerste volgers.

Begin met je vrienden familie en kennissen om bekendheid te krijgen. Het is tenslotte belangrijk dat je ergens begint. Ook zou je via Facebook mensen kunnen uitnodigen voor je Instagram. Dat is een goed begin.

Thuiswerken via Finabud

Via Finabud extra inkomen genereren zoals:

Geld verdienen met Instagram – Hoeveel volgers

Goed begin is het halve werk en op dit moment heb je waarschijnlijk al een paar honderd volgers. Hoe neem je vervolgens de volgende stappen? De waarde van je accounts stijgt pas wanneer je een hoeveelheid van 10.000 volgers gepasseerd bent. Onder dit aantal valt er nog niet veel geld hiermee te verdienen. Om vervolgens meer volgers te krijgen Is het nu tijd voor de volgende extra inkomen stap.

Om dit te bereiken bestaan er een groot aantal manieren.

Voor het verkrijgen van nog meer volgers moet je er wel zeker van zijn dat deze volgers kwalitatief hoge volgers zijn. Begin nooit aan het kopen van volgers, want deze volgers leveren geen geld op en zijn uiteindelijk dan ook niet veel waard. Het zal alleen de reputatie van je Instagram schaden.

Kwalitatief hoge volgers krijgen kan op de volgende manieren:

  • Maak gebruik van hashtags bij elke relevante categorie bij je foto’s (max. 8 hashtags per foto)
  • Mocht je weer gebruik maken van hashtags, dan zou je dit kunnen doen in een reactie bij een foto.
  • Begin met het volgen van soortgelijke accounts als die je zelf hebt.
  • Reageer en weet interactief op andere gerelateerde instagram-accounts.
  • Vraag ook andere instagrammers welke andere volgers hebben om jouw foto’s te delen.
  • Speel in op actuele onderwerpen wanneer mogelijk (trending hashtags)
  • Regram gerelateerde foto’s van de grootste Instagrammers en plaats daarbij een tag van hen.

Wanneer geld verdienen met Instagram manieren – Extra inkomen

Nu je eerste Instagram volgers binnen hebt, is het nu tijd om te bekijken hoe en op welke manier je hiermee geld kunt verdienen.

Hierbij ga ik in op 3 afzonderlijke manieren:

  1. Social influencer
  2. Affiliate Marketing
  3. Eigen product of dienst

Let’s go!

1) Producten promoten op Instagram

Bedrijven gebruiken Instagram vaak om hun eigen diensten of producten te promoten. Misschien heb je zelf talenten om iets te produceren. Denk hierbij aan een eigen videocursus, e-book of een webshop

Je kunt met een instagram-account engagement creëren en dit gebruiken om jouw dienst of product te promoten in je video’s en je foto’s.

Zelf ben ik begonnen met het plaatsen een extra inkomen e-book over hoe je online geld kunt verdienen.

Een goede optie zou kunnen zijn om andere mensen te helpen met jouw kennis. Het maakt niet uit welk onderwerp het betreft, zolang het nuttige dingen zijn die je kunt verkopen welke waarde hebben voor anderen.

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

John B.

2) Met Instagram geld verdienen – Affiliate marketing

Beschik je op je Instagram account nog niet over een eigen dienst of product? In dat geval zou je kunnen denken aan affiliate marketing waarmee je producten van andere mensen verkoopt.

Je ontvangt hierbij een percentage van de opbrengst wanneer iemand een product koopt van een andere partij die jij promoot. Ik promoot op mijn eigen website regelmatig producten van andere partijen met behulp van affiliate marketing.

Mocht jij één van de links op mijn website aanklikken dan zal bijvoorbeeld Paypro herkennen dat ik het jou aangeraden heb en zal ik daar een commissie over ontvangen.

Op die manier kun jij dus ook via je Instagram account relevante artikelen promoten via een beschrijving bij je foto of in de bio van je account.

Het enige wat je hoeft te doen is je bij een dergelijk affiliate programma aan te melden en je zult dan de affiliate links ontvangen.

“(EXPERT TIP) Vaak lijkt het erop dat geld succesvol verdienen met affiliate marketing slechts voor een klein aantal mensen is weggelegd.
Dit komt meestal omdat instagrammers in de meeste gevallen geen marketingspecialisten zijn.”

Lees het artikel over online geld verdienen via affiliate marketing

Via affiliate marketing verdien ik zelf zo’n €3000 maandelijks op een passieve manier met mijn eigen website. Ik zal een en ander uitleggen in de rest van dit artikel.

3) Geld verdienen op Instagram als Social influencer

Wanneer je een behoorlijke groep volgens in een specifieke extra inkomen markt heb weten te vinden, dan kan je kiezen om deze bedrijven als social influencer te benaderen welke zich in deze markt bevinden.

Neem als voorbeeld dat de doelgroep van je Instagram account millennials mocht zijn, dan is dat voor een ander bedrijf ook interessant indien deze dezelfde doelgroep heeft. Jij wordt dan door dat bedrijf betaald wanneer jij een post plaatst waarin jij een product promoot op een natuurlijke wijze.

Wees zoals altijd wederom niet al te pusherig, maar laat het product voorbij komen op een fatsoenlijke manier. Er bestaan ook bemiddelingsbureaus waar je passende producten kunt vinden die jij vervolgens kunt promoten. Zij kunnen fungeren als de tussenpersoon tussen jouw Instagram account en een bepaald bedrijf.

Je kunt hier behoorlijk wat geld mee verdienen afhankelijk van je aantal volgers en het te promoten product.

BKR verwijderen

FinaBud.NL

Heb je hulp nodig om in de toekomst geen gedoe meer met een BKR te hebben? Kijk dan even op mijn andere pagina waar ik o.a. uitleg hoe je je BKR registratie kunt verwijderen. Ook leg ik uit hoe je maandelijks meer geld kunt overhouden.

John B.

Kun je met Instagram geld verdienen via IGTV

Sinds 2019 is er via Instagram een andere mogelijkheid bijgekomen om geld te verdienen. Dit gebeurt via een opzichzelfstaande app genaamd IGTV. Hiermee is het mogelijk om op Instagram langere video’s te kunnen posten.

Dit verruimt in feite de extra inkomen mogelijkheden om via het Instagram platform geld te kunnen verdienen. Het is ook mogelijk om producten te promoten in deze video’s. Nog mooier, in langere video’s heb je meer ruimte om een merk actief te kunnen promoten.

Het opkrikken van je inkomen is met deze Instagram functie dus goed mogelijk. Net zoals bij stories of een Instagram post zullen dezelfde manieren gelden.

Een persoonlijke tip van mij. Focus je niet op te veel mogelijkheden tegelijk. De wereld van social media is behoorlijk groot geworden, heel erg groot. Het is veel te veel werk om alle soorten social media kanalen zoals YouTube, Facebook bij te houden.

Bij elk medium hoort een bepaald soort content. Denk hierbij aan langere versus korte video’s, staande versus liggende en beeld versus tekst. Het is dus niet mogelijk om altijd hetzelfde te gaan posten en dat zou ook veel tijd kosten. Kies daarom altijd een specifiek aantal onderwerpen en concentreer je daar volledig op. Keep it simply good!

Sommige mensen dromen van succes, terwijl anderen elke ochtend opstaan en het realiseren.

John B

Verdienen met Instagram vereist doorzettingsvermogen

In het geval dat je nog geen bekendheid hebt opgebouwd met je eigen Instagram account zul je merken dat het niet makkelijk is om hierin te groeien. Om geld te kunnen verdienen met Instagram heb je een lange adem en het vermogen om door te zetten nodig en het merendeel van de mensen zal daarom snel afhaken.

Je zult vaak verleid worden om volgers of likes te kopen naast andere middelen Welke beloven dat je extra inkomen account hierdoor zal groeien. Begin hier niet aan. Je loopt een grote kans dat je je account zult verliezen en dat je een penalty zult krijgen.

Het is niet moeilijk te begrijpen dat nepvolgers van geen enkele waarde zijn voor je account en dat je adverteerders hier totaal geen interesse in hebben. In het kort, de weg naar succes op Instagram is lang maar zeker mogelijk. De beste kans om te slagen met Instagram is vanuit de hoek van online marketing.

Wil je geld gaan verdienen met jouw eigen Instagram cursus? Dan help een e-book je verder!

Extra inkomen informatie

FinaBud.NL

Andere aspecten van inkomen zijn te lezen via onze "extra inkomen" landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.