Informatie over het Genereren van Passief Inkomen - Geld Verdienen

Verdien extra inkomen met slimme passieve methoden voor financiële groei

Verdien geld terwijl je geniet van aangename activiteiten. Een stroom van passief inkomen die niet vereist dat je actief werkt. In deze blogpost wordt passief inkomen besproken, inclusief wat het inhoudt, verschillende vormen van passief inkomen en belangrijke tips als je zelf aan de slag wilt met het genereren van passief inkomen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Betekenis passief inkomen

Passief inkomen, een term met een breed toepassingsgebied, kan worden omschreven als inkomen dat wordt gegenereerd zonder dat er fysieke arbeid aan te pas komt. Dit betekent echter niet dat er helemaal geen inspanning vereist is. Ter illustratie, enkele voorbeelden van passief inkomen zijn:

 • beleggen in aandelen
 • vastgoed verhuur
 • affiliate marketing
 • digitale producten verkopen
 • dropshipping
 • p2p lenen
 • Weblog of Youtube kanaal met advertenties

Inhoud van dit artikel

Wat is jouw doel?

Het is verstandig om eerst te bepalen wat jouw persoonlijke doel is voordat je begint met het genereren van passief inkomen. Het is belangrijk om een doel te stellen dat uitdagend is, maar niet onrealistisch hoog. Het gaat erom dat je een realistisch en haalbaar doel voor jezelf stelt dat je motiveert om actie te ondernemen.

Minder hoeven werken

Er zijn individuen die koesteren, of op zijn minst verlangen naar, de gedachte om minder te werken. Het vergroten van hun verdiensten per uur is een potentiële optie, maar het genereren van passief inkomen biedt eveneens aantrekkelijke perspectieven. Het inzetten van jouw financiële middelen om voor jou te werken stelt je in staat om deze tijd te besteden aan aangenamere bezigheden, of om geld opzij te zetten voor de toekomst en wellicht eerder te stoppen met werken.

Verdien geld met Enquetes en Producten Testen

Kies een Aanbieder

Het kiezen van thuiswerk kan voortaan nog gemakkelijker via onze nieuwe vergelijker. Klik op de knop om aan de slag te gaan. Het is natuurlijk nog steeds mogelijk om via onderstaande tabel elke aanbieder van enquetes en binnenkort product tester afzonderlijk te raadplegen.

FIRE

De afkorting FIRE staat voor Financial Independence, Retire Early, wat erop duidt dat het bij deze beweging draait om het efficiënt beheren en vermeerderen van je geld, zodat je vroegtijdig financieel onafhankelijk wordt en in staat bent om de dingen te doen die echt belangrijk voor je zijn.

Rendement maximaliseren

Het kan lonen om eens kritisch te kijken naar de manieren waarop je jouw geld verdient, of dat nu actief of passief is. Wellicht is een verzoek om salarisverhoging niet zo onredelijk als het lijkt. Een positieve respons kan je motivatie voor een kortere werkweek flink aanwakkeren. Vergeet echter niet om ook je bestaande beleggingen eens onder de loep te nemen. Mogelijk staat er nog te veel geld op de bank te verkommeren. Het is verstandig om regelmatig de groei van je vermogen te monitoren, vooral als je passief inkomen wilt genereren. De kans is groot dat je meer rendement kunt behalen, bijvoorbeeld door te beleggen in iets risicovollere producten.

Ideeën en voorbeelden van passief inkomen vergaren

Laten we eens een aantal mogelijkheden voor het verkrijgen van passief inkomen overwegen. Bovendien presenteren we enkele voorbeelden, wat jou wellicht inspireert om andere ideeën te bedenken.

Beleggen

Eerder spraken we al over het onderwerp van beleggen, wat eigenlijk het meest kenmerkende voorbeeld is van het verkrijgen van passief inkomen. Beleggen is in principe toegankelijk voor iedereen, ongeacht of je nu een grote of kleine portemonnee hebt. Met de juiste beleggingsstrategie kan zelfs een klein kapitaal al snel uitgroeien tot een aanzienlijk vermogen.

Aandelen

Bij beleggingen denkt vrijwel iedereen als eerste aan het beleggen in aandelen. Wanneer je een aandeel koopt, koop je in feite een klein deel van het betreffende bedrijf. Het is vanzelfsprekend dat je het liefst een aandeel koopt op het moment dat de koers relatief laag is, zodat je bij een stijging van de koers winst kunt boeken. Belangrijk om te onthouden is dat deze winst pas gerealiseerd wordt op het moment dat je het aandeel verkoopt. Gedurende de tijd kan de koers stijgen of dalen.

Dividend

Dividend kan worden beschouwd als een welkome bonus bovenop de koerswinst van bepaalde aandelen. Het betreft hier een bescheiden winstverdeling die per aandeel wordt uitgekeerd. Bij veel bedrijven gebeurt dit jaarlijks, maar in sommige gevallen kan dit ook elk kwartaal voorkomen. Er zijn twee manieren waarop deze uitkering kan plaatsvinden. Ofwel wordt het dividendbedrag rechtstreeks aan jou uitgekeerd en dus als een apart bedrag op jouw bankrekening gestort, ofwel wordt het herbelegd waardoor jouw aandelenportefeuille enigszins wordt vergroot.

Indexfondsen

Het investeren in indexfondsen biedt een aantrekkelijke mogelijkheid om je vermogen te laten groeien. Dit komt voornamelijk doordat je hiermee minder risico neemt dan wanneer je direct in individuele aandelen zou investeren. Het is echter belangrijk om op te merken dat je met het zorgvuldig selecteren van specifieke aandelen binnen het indexfonds het risico nog verder kunt verminderen. Indexfondsen bieden namelijk al een spreiding van het risico, zowel geografisch als sectorgewijs.

Eigen strategie bepalen

Het is cruciaal om een eigen strategie te ontwikkelen en deze consequent te volgen. Het bepalen van deze strategie vergt niet alleen een vluchtige gedachte op een luie zondagmiddag, maar vereist een zorgvuldige afweging en keuze, vooral met het oog op het bereiken van jouw doel. Het tijdstip waarop je dat doel wilt bereiken is tevens van grote invloed en moet ook in overweging worden genomen. Belangrijk is om een strategie te kiezen die aansluit bij jouw persoonlijkheid en deze vast te houden.

Het is niet verstandig om te snel te wisselen van tactiek als deze niet direct de gewenste resultaten oplevert. Het behalen van een onbevredigend rendement kan namelijk te wijten zijn aan andere factoren, zoals de algehele stemming op de beleggings- of andere markt. Pas na langere tijd van teleurstellende resultaten is het tijd om de keuze opnieuw te overwegen en eventueel te herzien.

Online Geld Verdienen

Vergelijk een offline job met met de onlinemogelijkheden.

Laat jezelf adviseren bij het investeren

Het is vanzelfsprekend niet noodzakelijk om het zelfstandig of in eenzaamheid te volbrengen. Er zijn diverse opties beschikbaar om gebruik te maken van de bekwaamheid en kennis van derden, alsook van de hedendaagse technologische ontwikkelingen.

Peaks

Peaks biedt een moderne manier van sparen en beleggen, gericht op mensen die veel online geld uitgeven. Met hun slimme principe van het afronden van elke online uitgave, wordt er zonder dat je het doorhebt een klein bedrag voor je belegd. Zo bouw je zonder moeite een leuk bedrag op. Peaks is een goede keuze voor mensen met weinig ervaring in beleggen en die weinig risico willen lopen. Je kunt kiezen uit vier verschillende profielen, met opvallende en grappige namen als Mild, Pittig, Scherp en Heet. Als je tussentijds wilt overstappen naar een ander profiel, kan dat eenvoudig.

Roboadvisor

De Openbank roboadvisor biedt een alternatieve optie voor automatisch beleggen. Indien je gebruik wilt maken van deze beleggingstool, zal je aanvankelijk een aantal vragen moeten beantwoorden. Door middel van deze antwoorden zal je een beleggingsstrategie ontvangen die uitstekend bij jou past. Het is daarom van belang om eerlijk te zijn bij het beantwoorden van de vragen. Als dit niet het geval is, kan het voorkomen dat je bij een strategie uitkomt die aantrekkelijk lijkt maar eigenlijk niet bij jou past. Hierdoor is het waarschijnlijk dat je later spijt zult krijgen, met name wanneer de markt tegenvalt en je meer koersverlies lijdt dan je eigenlijk zou willen accepteren. Bovendien is het op dat moment niet meer mogelijk om terug te draaien. Na de initiële inleg zal de Roboadvisor aan de slag gaan, gevoed door deskundige beleggingsexperts en BlackRock, een van ’s werelds grootste vermogensbeheerders van beleggingen.

Vastgoed

Vastgoed is een bijzonder aantrekkelijke manier om zonder veel moeite geld te verdienen, en voor sommigen zelfs slapend rijk te worden. Er zijn diverse methoden om vermogen op te bouwen met vastgoed, variërend van investeren in vastgoed tot het zelf beheren van vastgoed. In de volgende secties zullen we deze verschillende benaderingen uitgebreid bespreken.

Vastgoed aankopen en verhuren

We kunnen beginnen met een methode die niet voor iedereen is weggelegd, voornamelijk omdat je over een aanzienlijk vermogen moet beschikken om deze aan te vangen: het kopen van onroerend goed, het eventueel renoveren ervan en vervolgens verhuren. Je hebt dus behoorlijk wat startkapitaal nodig om een huis of een ander eigendom te verwerven, wat ook niet erg gemakkelijk is als je al een lopende hypotheek hebt. Als je echter een goed inkomen hebt, kun je wellicht je hypotheek verhogen of oversluiten. Onroerend goed kopen is zeer geschikt voor mensen die bijvoorbeeld een aanzienlijk erfdeel hebben ontvangen en op zoek zijn naar een goede investering.

Appartementen en studio’s

Zonder twijfel zijn appartementen en studio’s in grote steden ontzettend in trek. En het is niet enkel voorbehouden aan studenten die zich tevredenstellen met een niet al te ruime woonoppervlakte. Een appartement of studio aanschaffen is immers een stuk voordeliger dan een volwaardige woning, maar in een stad betaal je doorgaans meer voor enkele vierkante meters woonruimte. Niettemin is het belangrijk te onthouden dat de potentiële opbrengsten van huurinkomsten bijzonder aantrekkelijk kunnen zijn.

Kamerverhuur

Als het kopen van een woning financieel niet haalbaar is, kan het verhuren van kamers ook een interessante optie zijn. Zelfs als je slechts één kamer beschikbaar hebt, is er in grotere steden vaak een goede markt voor. Bedenk wel dat je dan iemand in je eigen huis laat wonen, maar de maandelijkse opbrengst kan zeer aantrekkelijk zijn. Wanneer iemand vertrekt, hoef je alleen maar schoon te maken, wat op te frissen en misschien een kleine aanpassing te doen, en voilà, de volgende huurder kan intrekken. Op deze manier draagt jouw kamerverhuurder bij aan de afbetaling van jouw hypotheek en zie je je vermogen maandelijks groeien.

Recreatiewoning aankopen en verhuren

Een vakantiewoning is in principe vergelijkbaar met een woning die verhuurd wordt, maar toch is het een heel ander verhaal. Bij een vakantiewoning weet je op voorhand dat je slechts een deel van het jaar huurders hebt. Daar staat tegenover dat je bij iedere week bezetting een mooie opbrengst hebt. Bovendien kan je tijdens periodes zonder boekingen zelf van je vakantiewoning genieten. Wil je echter minder betrokken zijn bij het verhuurproces, dan kan je de verhuur uitbesteden aan een verhuurorganisatie. Het enige nadeel is dat je daarvoor wel een vergoeding moet betalen.

Vastgoedfondsen

Een beleggingsfonds dat gericht is op vastgoed, wordt aangeduid als een vastgoedfonds. Bij een dergelijk fonds investeer je in een samengestelde mix van aandelen, die door de fondsbeheerder is samengesteld. Het is belangrijk om je te realiseren dat je je geld uit handen geeft aan de fondsbeheerder, die beslist wat er met jouw inleg en die van andere beleggers gebeurt. Gelukkig is deze beslissing weloverwogen, aangezien er grote spreiding plaatsvindt. Het ene vastgoedaandeel kan tijdelijk minder goed presteren, terwijl het andere juist floreert. Dit houdt elkaar mooi in balans en zorgt voor gestage groei. Als er echter een vastgoedmalaise is, kan het zijn dat je tijdelijk minder rendement behaalt. Toch herstelt vastgoed zich altijd weer, zoals bijvoorbeeld te zien is op de woningmarkt.

SynVest

Indien je overweegt om te investeren in het Nederlandse vastgoed, maar tegelijkertijd je blik ook over de grens wilt werpen, kan SynVest een interessante keuze voor je zijn. Deze organisatie investeert al sinds 2005 niet alleen in Nederlands vastgoed, maar ook in Duits vastgoed van uitzonderlijke kwaliteit. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld kantoren en winkelcentra die ook op lange termijn uiterst aantrekkelijk blijven. SynVest biedt een verscheidenheid aan beleggingsfondsen, elk met een eigen risicoprofiel, waarbij er vast iets tussen zit dat aansluit op jouw wensen.

Corum

Ben je geïnteresseerd om verder te kijken dan je eigen grenzen voor jouw vastgoedbeleggingen? Dan is Corum, dat al sinds 2012 actief is, wellicht de juiste keuze voor jou. Is Corum Origin al aantrekkelijk voor jou vanwege de mogelijkheden om te beleggen in vastgoed in de hele Eurozone? Of ga je liever voor Corum XL, dat wereldwijd vastgoedinvesteringen aanbiedt? Met meer dan 150 panden verspreid over de hele wereld, heeft Corum een uitgebreide portefeuille. Verdiep je erin, vraag om advies en maak gebruik van deze kans om internationaal te beleggen in vastgoed.

ENQUÊTEBEDRIJFINFOWAARDERING
 • Punten voor geld
 • Cadeaubonnen
 • Fantastische prijzen!
 • Spaar voor punten
 • Diverse beloningen
 • Doelgroep 16+
 • Vergoeding in punten
 • 2.000 punten = € 10,-
 • Kadobonnen
 • Vergoeding in punten
 • Diverse beloningen
 • Vergoeding in punten
 • Punten voor geld
 • Vergoeding in punten
 • Diverse beloningen
 • Vergoeding in geld
 • Uitbetaling v.a.€ 5.00
Een lijst met meer thuiswerk aanbieders kunt u aanvragen via onze contactpagina.

Vastgoedfondsen op de beurs (REIT)

Een Real Estate Investment Trust, oftewel een REIT, is een vastgoedfonds dat verhandeld wordt op de beurs. Het concept is ontstaan in de Verenigde Staten en heeft zich inmiddels verspreid naar Europa. Een REIT is in feite een beursgenoteerd bedrijf dat zich richt op de vastgoedsector, met name op zakelijk vastgoed. Door te beleggen in een dergelijk fonds kan men direct investeren in vastgoed, in tegenstelling tot vastgoedfondsen die dit op indirecte wijze doen.

Wereldhave

Een voorbeeld van een beursgenoteerde onderneming die zich bezighoudt met vastgoedinvesteringen is de Nederlandse onderneming Wereldhave, welke reeds in 1930 werd opgericht. De winst van Wereldhave wordt gegenereerd uit zowel de waardestijgingen als de huuropbrengsten van het vastgoed waarin zij investeren, met een focus op winkelbedrijven en een bescheiden deel in kantoorruimte. Van de totale portefeuille bevindt bijna de helft zich in Nederland, terwijl kleinere delen zich in België en Frankrijk bevinden.

Unibail

Het bedrijf Unibail is een Europese en Australische onderneming die tevens een vinger in de vastgoedpap heeft. Het volledige bedrijfsnaam luidt overigens Unibail-Rodamco-Westfield. Unibail-Rodamco werd in 2007 opgericht en ging in 2018 een samensmelting aan met een tak van Westfield. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in de aankoop van winkelpanden in diverse Europese landen, kantoren, vooral in Parijs en omgeving, en eveneens tentoonstellingsgebouwen en conferentiezalen in dezelfde regio.

Garageboxen

Bij beleggen denk je waarschijnlijk niet meteen aan een garagebox, maar het is zeker het overwegen waard. Garages stijgen jaarlijks namelijk gemiddeld drie tot vijf procent in waarde. Als je wel eens op zoek bent geweest naar goedkopere huizen, ben je vast bekend met de prijzen van garages. Maar juist door deze prijzen is de waardestijging extra aantrekkelijk. Het risico is bovendien laag, omdat er altijd vraag zal zijn naar garages.

Land verhuren

Het eerste wat bij jou opkomt is waarschijnlijk niet het verhuren van landbouw- of andere grond. Maar het is algemeen bekend dat er veel vraag is naar grond en dat het aanbod steeds kleiner wordt, mede door de continue bouw van huizen en de wens van landbouwbedrijven om uit te breiden. Dus als je in het bezit bent van een stuk grond en het verhuurt, dan zullen de huurinkomsten als vanzelf binnenstromen.

Ondernemen via internet

Er zijn talloze mogelijkheden om passief inkomen te genereren op het world wide web. De online wereld biedt een onbeperkt potentieel aan markten en met een vleugje creativiteit kunnen er grote kansen ontstaan. Er zijn vele opties beschikbaar en het verkennen van deze mogelijkheden kan resulteren in nieuwe ideeën die je zelf kunt ontdekken.

Schrijf een e-book

Waarschijnlijk bezit jij kennis over een bepaald onderwerp waar veel mensen interesse in hebben. Heb je er wel eens aan gedacht om deze kennis op te schrijven en te delen met anderen via een e-book? Voordat je begint, kan het handig zijn om online te zoeken naar wat er al geschreven is over dit onderwerp. Op basis van wat je tegenkomt, kun je bijvoorbeeld een specifiek subonderwerp uitlichten of het onderwerp vanuit een bepaalde invalshoek benaderen. Als het onderwerp populair is, zijn er meer potentiële klanten en kun je ook een hogere prijs vragen voor het downloaden van je e-book. Misschien is er zoveel interesse dat je zelfs meerdere vervolgen kunt schrijven.

Stock foto’s verkopen

Doordat het internet voortdurend blijft uitbreiden, neemt ook de vraag naar afbeeldingen toe. Niet iedereen bezit de vaardigheid om uitstekende foto’s te maken, waardoor steeds meer mensen hun toevlucht nemen tot het online zoeken naar afbeeldingen die zij mogen gebruiken. Sommigen zijn tevreden met gratis te downloaden foto’s, maar als zij jouw opvallende, inspirerende foto’s zien, zullen zij daar wellicht graag geld voor over hebben. Stel je eens voor hoeveel prachtige foto’s je dagelijks, wekelijks, maandelijks, of zelfs jaarlijks kunt maken als je een ervaren fotograaf bent. Verkopen van stockfoto’s kan dan een zeer lucratieve bijverdienste voor je opleveren.

Muziek licenseren

Wellicht beschik je over een heel andere gave, zoals het creëren van muziek. Indien jouw muziek zeer vernieuwend is of vergelijkbaar met die van een populaire zanger of band en daardoor een grote vraag heeft, dan biedt dit ook financiële kansen. Neem daarom jouw muziek professioneel op en verkrijg een licentie. Hierdoor verdien je telkens geld wanneer jouw persoonlijke hits worden gedownload of op een andere manier worden toegepast.

Verkoop een cursus

In plaats van het produceren van een e-book, zou je overwegen om een cursus te ontwikkelen die de kennis bevat die anderen ontberen, gerelateerd aan jouw expertise. Door het slim organiseren van de inhoud, zou je de mogelijkheid kunnen hebben om meer lessen aan te bieden dan normaal gesproken door de lessen wat beknopter te maken. Om lezers te overtuigen zich in te schrijven, is het raadzaam om de cursus op zo’n manier te schrijven dat de proefles hun interesse en nieuwsgierigheid prikkelt. Houd ook rekening met het schrijven van een vervolgcursus, zodat je niet teveel weggeeft in de eerste cursus en nog voldoende onderwerpen overhoudt voor de volgende.

Affiliate marketing

Affiliate marketing is een gemakkelijke en leuke manier om passief inkomen te genereren, zonder dat je veel moeite hoeft te doen. Als je een website hebt met een redelijk aantal bezoekers, kan je profiteren van jouw populariteit door het plaatsen van advertenties van andere bedrijven op jouw site. Op deze manier kan je geld verdienen elke keer dat een bezoeker iets koopt of zelfs alleen maar de website van het bedrijf bekijkt via jouw link. Het is echter belangrijk om zorgvuldig te kiezen welke bedrijven je promoot en ervoor te zorgen dat ze relevant zijn voor jouw eigen website of business. Dus waar wacht je nog op? Ga achterover leunen en verdien geld met affiliate marketing!

Zoekmachine optimalisatie

Er is nog een andere methode om online geld te verdienen, namelijk door zoekmachine optimalisatie toe te passen. Merk je dat je website niet genoeg aandacht krijgt en dat je minder bezoekers hebt dan je had verwacht? Dan is het tijd om te controleren hoe je presteert in de Google ranking. Als je bijvoorbeeld verschijnt op de tiende pagina wanneer mensen zoeken naar trefwoorden die relevant zijn voor jouw website, dan is het probleem duidelijk. Het overgrote deel van de mensen vindt wat ze zoeken op de eerste pagina, terwijl slechts enkelen verder bladeren. Zorg er daarom voor dat je hoger scoort in de zoekmachines, zoals Google. Dit kan door je website aan te passen of door iemand in te huren die expert is op dit gebied. Hoewel dit een kleine investering lijkt, kan het je een grote toestroom van bezoekers en klanten opleveren.

Thuiswerken via Finabud

Via Finabud extra inkomen genereren zoals:

Inkopen/verkopen via Bol.com of Amazon

Een ander winstgevend verdienmodel dat nog niet erg bekend is bij veel mensen, maar wel sterk aan populariteit wint, is inkopen en verkopen via grote online winkels zoals bol.com en Amazon. Het concept is eenvoudig: je zoekt naar artikelen die je wilt verkopen en controleert welke partijen deze al aanbieden. Kies geen producten die al door verschillende grote verkopers worden aangeboden. Wanneer je vervolgens deze specifieke producten in grotere hoeveelheden koopt, krijg je korting. Hierdoor betaal je minder dan iemand die slechts één product koopt. Het verschil tussen beide prijzen vormt jouw winstmarge. Met de juiste keuze van producten kan het succes snel toenemen. Het trucje hierbij is om gebruik te maken van een enorm verkoopkanaal met een groot bereik. Wees echter bewust dat je altijd wat moet voorfinancieren.

Ontwikkel een app

Apps zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Vraag maar eens aan een paar mensen in je omgeving hoeveel apps ze op hun telefoon, laptop of tablet hebben geïnstalleerd. Van sport-apps tot slaap-apps en van stappentellers tot apps waarmee je een groot sportevenement kunt volgen: er lijkt voor elk denkbaar doel wel een app te bestaan. Heb jij ook al eens nagedacht over het ontwikkelen van een app? In dat geval beschrijf je eerst de structuur van de app en hoe deze volgens jou zou moeten werken. Vervolgens laat je deze omzetten naar een app die je bijvoorbeeld via de Play Store aanbiedt en waarvoor je bij elke download betaald krijgt, eenmalig of via maandelijkse betalingen. Natuurlijk kun je ook slim zijn en een gratis versie aanbieden met beperkte mogelijkheden. Wedden dat veel mensen daarna overstappen op de betaalde versie? En als je dan ook nog eens aantrekkelijke jaarabonnementen aanbiedt en regelmatig nieuwe functies toevoegt, kun je van jouw app een groot succes maken.

Verdienmodel advertenties

Er zijn hoogstwaarschijnlijk genoeg bedrijven, zowel klein als groot, die graag in jouw ontwikkelde app zouden willen verschijnen als advertentie. Telkens wanneer een klant via jouw app een bestelling plaatst bij hun webwinkel, ontvang jij een vergoeding. Soms krijg je zelfs betaald als klanten simpelweg doorklikken, omdat elke actie kan bijdragen aan een hogere Google ranking. Door deze advertenties ontvang je inkomsten, waardoor je mogelijk korting kunt bieden op jouw eigen diensten of zelfs gratis diensten kunt aanbieden. Dit trekt op zijn beurt meer klanten aan. Zoals eerder vermeld, is het belangrijk om te kiezen voor advertenties die enigszins passen bij jouw eigen bedrijf.

Rentenieren

Wie droomt er niet van: het leven van een rentenier. Maar wat houdt rentenieren precies in? Het betekent simpelweg leven van je spaargeld, of beter nog, van de rente die daarop wordt gegenereerd. Veel mensen streven ernaar om genoeg vermogen op te bouwen zodat ze jaarlijks voldoende rente ontvangen om van te leven en (niet onbelangrijk) hun vermogen in stand blijft. In de huidige economische situatie is het duidelijk dat er aanzienlijk vermogen nodig is om voldoende rente te genereren. Daarom is het altijd de moeite waard om verder te kijken dan het simpelweg laten staan van je vermogen op een spaarrekening.

P2P leningen

Een P2P krediet is een vorm van lenen waarbij één persoon geld leent van een ander persoon. En zoals je al kunt vermoeden, kun jij zowel de kredietgever als de kredietnemer zijn. Vertrouw ons: de markt voor deze vorm van kredietverlening is enorm. In sommige gevallen kun je rendementen tot wel 10% behalen. Het is uiteraard belangrijk dat je er geen probleem mee hebt om een deel van je vermogen tijdelijk uit te lenen aan anderen. Vraag jezelf af: is dit iets voor jou?

Mintos

Een optie zou kunnen zijn om te opteren voor het platform Mintos, welke sinds 2015 actief is op het vlak van P2P leningen. Het zou zonder twijfel aangeduid kunnen worden als hét P2P platform. Het gehele proces verloopt hier volledig online. Om je een idee te geven: er worden hier miljarden euro’s uitgeleend en geleend. Er zijn tal van mogelijkheden beschikbaar op Mintos. Ons advies is om jezelf daar eerst goed in te verdiepen. Stel jezelf ook de vraag: welk rendement is acceptabel voor mij? Hoe lang ben ik bereid om mijn kapitaal te lenen? Hoeveel risico wil ik nemen? Het is overduidelijk dat de kans op een hoog rendement toeneemt naarmate je meer risico durft te nemen.

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

John B.
Passief Inkomen Genereren

Spaardeposito

Een deposito voor sparen is een spaarvariant die een vast rentepercentage en looptijd biedt, welke kan variëren van enkele maanden tot wel twintig jaar. Zoals te verwachten, bieden aantrekkelijke spaardeposito’s ook de mogelijkheid om winst te maken, gezien de constante vraag naar geld.

Raisin

Een uitstekende manier om te besparen door middel van een spaardeposito is Raisin. Hun Duitse bank biedt een eenvoudige manier om een rekening te openen. Met de mogelijkheid om te kiezen uit wel 80 verschillende deposito’s van 18 verschillende Europese banken, is er ongetwijfeld een deposito dat aan jouw wensen voldoet. Of je nu op zoek bent naar een bepaalde looptijd of een specifieke opbrengst, bij Raisin vind je zeker wat je zoekt.

Bigbank

Bigbank heeft in 1992 zijn oorsprong gevonden in Estland en is momenteel uitgebreid naar negen landen in Europa door middel van strategische groei. De financiële instelling biedt online deposito’s en consumentenkredieten aan en stelt zijn klanten in staat om spaarrekeningen te openen met een rentepercentage dat hoger is dan dat van conventionele spaarrekeningen.

Rente op cryptovaluta

Als je het zat bent om een magere rente te krijgen op je standaard spaarrekening, dan wordt het hoog tijd om op zoek te gaan naar alternatieve mogelijkheden. Een mogelijke oplossing voor jou kan cryptosparen zijn, waarbij er ook spaarkansen zijn tegen vaste en variabele rentetarieven. Het is van belang om jezelf goed te informeren voordat je hieraan begint. Je moet ook overwegen of je echt deel wilt uitmaken van de cryptowereld, omdat het niet voor iedereen geschikt is vanwege de bijbehorende risico’s.

BlockFi

BlockFi werd opgericht in 2017 en fungeert als een soort peer-to-peer kredietplatform voor cryptocurrency. Het brengt crypto geldleners en gelduitleners bij elkaar op één plek. Het unieke aan het BlockFi platform is dat de lener zijn cryptocurrency als onderpand kan gebruiken voor de lening. Dit zorgt voor een hoger renterendement dan wat er normaal gesproken op de reguliere geldleningmarkt wordt geboden.

Cryptovaluta

Digitale valuta, ook wel cryptovaluta of cryptocurrency genoemd, zijn een passend antwoord op de moderne, digitale en snelle wereld waarin we leven. Steeds meer mensen beschouwen deze vorm van valuta als dé vervanging voor traditionele geldsoorten. Hoewel de bitcoin de bekendste cryptovaluta is, zijn er nog vele andere digitale valuta beschikbaar. Het is echter belangrijk om te vermelden dat cryptovaluta volgens de Nederlandse wet nog steeds niet officieel als geld worden beschouwd, maar slechts als ruilmiddel. Toch zien we dat steeds meer mensen, ook zonder enige kennis van cryptocurrency, hun geld in deze hippe valuta investeren. Als je overweegt om te investeren in cryptovaluta, is het van groot belang om je goed in te lezen, zodat je geen onnodige risico’s neemt.

Investeren in bedrijven

Indien er sprake is van wat extra financiële middelen, zou het tevens een optie kunnen zijn om te investeren in bedrijven, zoals in de veelbelovende projecten van opkomende ondernemers.

Angel investing

Je hebt de mogelijkheid om een ‘business angel’ te worden, ook wel bekend als durfkapitaalverstrekker. Als je investeert, kan je bijvoorbeeld aandelen krijgen, samen een achtergestelde lening afsluiten of kiezen voor een combinatie van beide. Hoewel € 50.000 een typisch bedrag is, zijn er ook start-ups die blij zijn met een kleinere investering. Als je daarnaast kennis hebt van de producten, branche of andere belangrijke ervaringen of contacten hebt, dan kan je nog meer bijdragen.

Crowdfunding

Crowdfunding groeit in populariteit als vorm van financiering en staat ook bekend als publieksfinanciering. Door je spaargeld te investeren, ondersteun je de oprichting van een bedrijf, de lancering van een uitvinding of de start van een project van een ander. Deelname vindt rechtstreeks plaats zonder tussenkomst van een tussenpersoon. Na aanmelding en betaling van je inleg, ben je meestal mede-investeerder. In sommige gevallen ben je dat pas wanneer het benodigde bedrag volledig is behaald. Als dit niet lukt, krijg je je inleg terug.

Windmolens en zonne-energie

Voor vele individuen een nog onbekend verschijnsel, echter kan men met windmolens en zonne-energie ook geld verdienen. Immers vereisen windmolens en zonnepanelen ruimte, en als er iets schaars is in Nederland, dan is het dat wel. Dus, als er een plan is om windmolens te plaatsen in jouw omgeving en jij beschikt over een aanzienlijk stuk grond, dan heb je twee opties. Ofwel raak je boos en ga je in verzet (wat veelal niet doeltreffend is), ofwel maak je jouw eigendom te gelde door een vergoeding te ontvangen voor het ter beschikking stellen van jouw grond.

BKR verwijderen

FinaBud.NL

Heb je hulp nodig om in de toekomst geen gedoe meer met een BKR te hebben? Kijk dan even op mijn andere pagina waar ik o.a. uitleg hoe je je BKR registratie kunt verwijderen. Ook leg ik uit hoe je maandelijks meer geld kunt overhouden.

John B.

Verhuur je auto

Als je jouw auto niet dagelijks gebruikt, waarom zou je hem dan niet verhuren? Zelfs wanneer jouw auto voor de deur staat, kost hij je geld, denk bijvoorbeeld aan de wegenbelasting. Bovendien blijft de waarde van jouw auto afnemen door afschrijving. Is dat geen goede reden om jouw auto beschikbaar te stellen voor verhuur? Het is aan jou om te beslissen op welke dagen jouw auto beschikbaar is voor verhuur. Zelfs als je dit slechts enkele keren per maand doet, heb je een eenvoudige, leuke manier om extra inkomen te verdienen.

Verhuur je boot/caravan/camper of parkeerplaats

Hetzelfde geldt uiteraard ook voor jouw boot, caravan, camper of zelfs jouw eigen parkeerplek. Om met dat laatste te beginnen: in veel grote steden is er een groot tekort aan ruimte. Soms moeten mensen eindeloos rondjes rijden om hun auto ergens kwijt te kunnen, soms zelfs op een half uur lopen van hun huis. Dat is niet bepaald ideaal! Als jij jouw auto maar zelden gebruikt en wel beschikt over een eigen parkeerplek, dan heb je echt goud in handen. Je zult glimlachen om de keren dat je even moet lopen om bij jouw auto te komen, als je bedenkt hoeveel extra geld er maandelijks binnenstroomt.

Bovendien kun je ook jouw boot, caravan of camper uitstekend verhuren. Voor al deze opties geldt: jij tevreden, de huurder tevreden. De huurder bespaart geld door geen grote investering te hoeven doen en kan toch genieten van bijvoorbeeld het varen of het vieren van vakantie.

Reclamerijden

Wanneer men veel autorijdt, beseft men wellicht niet dat dit juist een leuke bron van inkomsten kan zijn. Er zijn namelijk genoeg bedrijven die graag hun logo of andere reclame-uiting op de weg willen laten zien en hiervoor bereid zijn te betalen. Dus, als men er geen bezwaar tegen heeft om reclame van een bedrijf op de autodeur te plaatsen, kan men al rijdend geld verdienen zonder enige moeite. Dit is dus een gemakkelijke manier van bijverdienen.

Aanvullende suggesties ter bevordering van het genereren van passieve inkomsten.

Hier zijn enkele extra suggesties die kunnen bijdragen aan de groei van je vermogen.

Geld maakt geld

Wanneer je in het bezit bent van geld, dan ben je in het voordeel ten opzichte van iemand die geen of slechts weinig geld bezit. Geld biedt namelijk de mogelijkheid om meer geld te genereren. Het magnum opus van de Franse econoom Thomas Piketty, dat meer dan 800 pagina’s beslaat, behandelt dit onderwerp uitvoerig. Piketty’s boek benadrukt dat individuen met veel geld gemakkelijker nog welvarender kunnen worden. Hetzelfde principe geldt ook voor bezittingen, zoals eigendommen die verhuurd kunnen worden. Zoals eerder vermeld, zijn er meer dan voldoende opties om hieraan te voldoen.

Zorg ervoor dat je goed spreid (hedgen)

Wanneer men over voldoende financiële middelen beschikt, kan het aantrekkelijk zijn om grote investeringen te maken. Echter dient men te beseffen dat niet alleen winst, maar ook verlies mogelijk is. Daarom is het verstandig om potentiële risico’s af te dekken, bijvoorbeeld door het spreiden van investeringen en het onderzoeken van alternatieve opties. Diverse mogelijkheden, zoals termijncontracten en opties, staan tot uw beschikking. Maar wees gewaarschuwd en laat u goed informeren voordat u onbekende investeringsterreinen betreedt.

Geld besparen op andere zaken

In voorgaande paragrafen hebben we voornamelijk gesproken over het verdienen van extra inkomsten en het laten werken van je geld. Echter, het kan ook zinvol zijn om eens grondig te analyseren waaraan je je geld uitgeeft en of er mogelijkheden zijn om hierop te besparen. Het niet uitgeven van geld betekent namelijk dat je dit ook niet hoeft te verdienen. Met andere woorden, hoe minder je uitgeeft, hoe meer je overhoudt. Natuurlijk hoef je niet overmatig zuinig te zijn, maar het kan verrassend zijn om te ontdekken dat sommige uitgaven volledig overbodig zijn.

Sommige mensen dromen van succes, terwijl anderen elke ochtend opstaan en het realiseren.

John B

Minimaliseer je maandelijkse uitgaven

Heb jij enig idee wat jouw maandelijkse uitgaven zijn? Waarschijnlijk niet. Het is echter simpel om erachter te komen: houd gewoon een paar maanden je uitgaven bij, of nog beter, een heel jaar voor een compleet beeld. Hoewel je het op de ouderwetse manier kunt doen door een kasboekje bij te houden, zijn er ook online tools beschikbaar die het werk voor je doen. Deze tools helpen je om je uitgaven te categoriseren, waardoor je snel kunt zien wat je bijvoorbeeld uitgeeft aan verzekeringen, je auto, uitjes, vakanties, enzovoorts. Vervolgens kun je kritisch kijken waar je geld kunt besparen.

Bespaar op je boodschappen

Wellicht ben je minstens twee keer per week in de supermarkt te vinden om boodschappen te doen. Als je bij elk bezoek een paar euro bespaart, zou je versteld staan van het bedrag dat je maandelijks kunt besparen. Het is zo dat we als mens gewoontedieren zijn en soms zonder nadenken dezelfde producten kopen die we gewend zijn. Maar waarom zou je niet eens een ander, goedkoper alternatief proberen? Er zijn namelijk genoeg andere producten in de schappen te vinden die net zo goed zijn en een stuk voordeliger uitpakken. Door te experimenteren met andere producten zou het zomaar kunnen dat je er een sport van maakt om zo veel mogelijk geld te besparen. Onthoud wel dat je niet per se voor het allergoedkoopste hoeft te gaan, want kwaliteit hoeft niet duur te zijn.

Verlaag je belastingen

Belasting betalen is iets wat we doorgaans als vanzelfsprekend beschouwen, hoewel dat spijtig is. Als je inkomsten en vermogen hebt, dan is het betalen van belastingen onvermijdelijk. Maar hoe weet je of er manieren zijn om minder te betalen? Vaak ontdek je dat pas nadat je een specialist hebt geraadpleegd, zoals een administratiekantoor of nog beter, een fiscaal adviseur. Ja, het tarief van een dergelijke adviseur is hoog, maar als er belastingbesparingen mogelijk zijn, dan kunnen die aanzienlijk zijn en waarschijnlijk jaarlijks terugkeren.

Herevalueer je hypotheek (of huur)

Elke maand vinden er automatische afschrijvingen plaats voor jouw hypotheeklasten of huur. Dit is een gebruikelijke praktijk die je ooit hebt geaccepteerd. Maar is het ooit bij je opgekomen dat je geld kunt besparen op je hypotheeklasten? Waarschijnlijk niet. Het loont de moeite om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om het maandelijkse bedrag te verlagen. Bijvoorbeeld door je hypotheek over te sluiten naar een lagere rente. Dit kan een grote invloed hebben op je hypotheekschuld. Het kan ook gunstig zijn om extra af te lossen, vooral in fiscaal opzicht. Hoewel het op dat moment een bedrag kost om extra af te lossen, daalt je hypotheekschuld met hetzelfde bedrag en daarmee ook je maandelijkse lasten.

Als je een huurwoning hebt, is het verstandig om eens te kijken naar de jaarlijkse huurverhoging. Is deze toegestaan volgens de wet of is het buiten proportioneel? Misschien is er iets veranderd in je persoonlijke of financiële situatie en heb je nu recht op huurtoeslag. In sommige gevallen kan het ook lonen om te zoeken naar een andere huurwoning, bijvoorbeeld een kleinere woning op een goede locatie met lagere maandelijkse kosten.

Schulden aflossen

Indien naast je hypotheekschuld, andere schulden nog openstaan, dan loont het de moeite om de gemaakte afspraken onder de loep te nemen. Wat bedraagt bijvoorbeeld de resterende schuld? Hoe lang ben je nog verplicht tot betaling? En welk rentepercentage is van toepassing op deze resterende schuld? Is er eventueel de mogelijkheid om extra af te lossen en over te stappen naar een andere lening met een gunstiger rentepercentage?

Є 3000 en meer p/mnd verdienen

FinaBud.NL

Heb je hulp nodig om over een jaartje een ruim inkomen te verdienen? Kijk dan even op de site van mijn vriend Jacko waar hij uitlegt hoe je dit stap voor stap kunt doen. Ook legt hij uit hoe je maandelijks terwijl je slaapt nog meer geld kunt verdienen.

John B.

De beste boeken over het opbouwen van passief inkomen

Het is uiteraard de moeite waard om uitgebreid te lezen over de definitie en opbouw van passief inkomen. Het kan je inspireren en verrassen met ideeën die niet eerder bij je waren opgekomen, bovenop de vele mogelijkheden die reeds in deze blog zijn beschreven. Als assistent heb ik gezocht naar uitstekende boeken over het genereren van passief inkomen en naar mijn mening zijn dit veruit de beste:

4 hour workweek – Tim Ferriss

De betekenis van de titel van Tim Ferriss’ boek spreekt boekdelen, aangezien hij eigenaar is van een multinational en ook fungeert als docent aan een universiteit. Waarom zou je jezelf 40, 50 of zelfs 60 uur per week uitputten terwijl je de kans hebt om minder te werken en toch voldoende inkomen te genereren, waardoor je meer tijd hebt om te genieten van de dingen die je echt leuk vindt? Volgens Ferriss is het mogelijk om met slechts vier uur doordacht werk aanzienlijk veel geld te verdienen, misschien zelfs een fortuin. Ben je bereid om de uitdaging aan te gaan?

Rijke pa, arme pa – Robert Kiyosaki

Wanneer het je doel is om van je schulden af te komen, of om juist meer geld over te houden elke maand, dan is het boek ‘Rijke pa, arme pa’ van Robert Kiyosaki een must-read. Kiyosaki onthult hoe geld wordt verdiend en hoe je die inkomstenbron groter, breder en langer kunt maken. Hij biedt ook waardevolle inzichten om je geld te behouden en het voor je te laten werken, wat de essentie is van passief inkomen genereren. In dit boek wordt tevens de mythe ontmaskerd dat je een rijke ouder of hoog inkomen nodig hebt om rijkdom te vergaren.

Miljonair met een gewone baan – Oeds-Jan Postma

Oeds-Jan Postma, een econoom van beroep, richt zich op de ambitie van velen om miljonair te worden en zo onbeperkt te genieten van de vrijheid om te doen wat ze willen. Hij benadrukt echter dat deze droom werkelijkheid kan worden en financiële onafhankelijkheid voor iedereen haalbaar is. Dit vereist volgens hem geen onophoudelijke inzet of het winnen van de loterij, maar eerder een slimme combinatie van beleggen en een bescheiden levensstijl.

Extra inkomen informatie

FinaBud.NL

Andere aspecten van inkomen zijn te lezen via onze "extra inkomen" landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.