Breng je Geld In Veiligheid

Beleggen in Goud, Zilver en Munten

Het verzamelen van munten, goud, zilver en andere edele metalen kan leuk en financieel lonend zijn. Deze tastbare voorwerpen worden vaak “harde activa” genoemd omdat ze zwaarder zijn dan de meeste andere grondstoffen of verzamelobjecten. Iemand zei ooit, “als je een voorwerp op je tenen laat vallen en het doet pijn, dan is het waarschijnlijk een hard voorwerp en waardevol”. Probeer dat maar eens met 50 oz. zilver of een baksteen goud – Au!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

De hernieuwde belangstelling voor edele metalen is ontstaan door de prijsstijging van de afgelopen jaren. In feite is er al 5-6 jaar een stijgende markt in goud en zilver. Samenvallend met de dieptepunten van de laatste bearmarkt voor aandelen in 2002, steeg goud van minder dan $300 tot iets meer dan $1.000 per ounce.

Die stijging overtrof de winsten van de meeste traditionele financiële activa – aandelen, obligaties, geldmarkten. Zilver, het belangrijkste industriële metaal, is bijna verviervoudigd, per ounce, wat overeenkomt met een grotere procentuele winst dan goud in de afgelopen 5 jaar.

In principe zijn er maar een paar manieren om in deze arena te verzamelen of te investeren. U kunt het fysieke metaal kopen en opslaan in de hoop dat het in waarde zal stijgen, of u kunt numismatische (duur woord voor munten verzamelen) stukken verzamelen die ofwel verzamelwaarde hebben en een zekere goud- of zilverwaarde of beide.

Voorkeur voor munten

Ik geef de voorkeur aan munten omdat dat de manier is waarop ik als tiener ben begonnen. Natuurlijk waren de lonen in die tijd laag voor een tiener (net als nu), dus ik was beperkt tot een paar zilveren munten en een paar zilveren baren van een ounce; goud lag buiten mijn prijsklasse.

Mijn vader werd handelaar in zilver bij een mijnbouwbedrijf dat meedeed op de speculatiegolf van beleggers toen zilver in 1980 naar meer dan $50 per ounce schoot, dus dat wekte ook mijn interesse.

Geld Beleggen

Geld beleg je o.a in de volgende zaken

Toen ik de kleine hoeveelheid munten die ik met mijn geld verzamelde leerde waarderen, gaven mijn ouders me later een zak met zilveren dollars. In de jaren ’40 en ’50 accepteerden de speelautomaten in Las Vegas ze bij het gokken. Mijn grootvader was vooruitziend, hij had ze al die jaren in zijn huis in Ohio bewaard en ze aan mijn vader doorgegeven.

Het was leuk om ze te sorteren en hun waarde te catalogiseren. Ze dateerden van de jaren 1870 tot de jaren 1920. Ik beschouwde het als een hobby en verkocht of verhandelde zelden veel munten. Ik begreep de gemeenschappelijke series van de Verenigde Staten van centen, stuivers, dubbeltjes en dollars, dus dat is wat ik verzamelde.

Staat van dienst zilver en goud

Goud en zilver hebben echter geen geweldige staat van dienst wat betreft de winsten over langere perioden. De prijsstijgingen van de afgelopen jaren kwamen na een lange periode van lijden – goud was $ 850 in 1980 toen de Dow Jones aandelenindex onder de 1.000 was. Over het geheel genomen heeft u de afgelopen 25 jaar dus fors verloren met het aanhouden van fysiek goud of zilver, omdat de inflatie uw winsten, als u die al kon tellen, heeft weggesnoept.

De handel in metalen lijkt met horten en stoten te gaan, en stijgt vaak in tijden van paniek onder beleggers op andere financiële gebieden (recente hypotheek- en bankpuinhoop). Het bezit van verzamelmunten heeft, naar mijn mening, over langere perioden betere en meer voorspelbare rendementen opgeleverd, zelfs munten die geen goud of zilver bevatten, zoals vroege koperen centen.

Winstgevende studie

De volgende studie die ik ben begonnen moet u laten zien dat munten leuk en winstgevend kunnen zijn als u wat geduld hebt. Ik nam een lijst van een paar USA munten die ik nu bezit of zou willen bezitten, en berekende hun rendement over de afgelopen 8-9 jaar. Verrassend genoeg kan een verzamelaar een complete set samenstellen van de meeste Amerikaanse munten die bijna 100 jaar teruggaan in centen, stuivers, dubbeltjes en kwartjes, omdat de meeste datums heel gewoon zijn in alle, behalve de betere, oncirculatiekwaliteiten.

Er zijn maar weinig uitzonderingen, dus ik zal me concentreren op die paar halfwaardige belangrijke jaartallen die vandaag de dag nog enigszins betaalbaar zijn en die de meeste verzamelaars nodig hebben om hun verzameling compleet te maken. Dit zijn munten met lage mintage’s die de sleuteldatums zijn in zijn verzameling.

Є 3000 en meer p/mnd verdienen

FinaBud.NL

Heb je hulp nodig om over een jaartje een ruim inkomen te verdienen? Kijk dan even op de site van mijn vriend Jacko waar hij uitlegt hoe je dit stap voor stap kunt doen. Ook legt hij uit hoe je maandelijks terwijl je slaapt nog meer geld kunt verdienen.

John B.

Ik heb de prijzen gebruikt van Coinvaluesonline.com, een goede en eerlijke referentie bron. Getoond worden de datum en muntplaats van de munt, de prijsstijging over 8-9 jaar, en tenslotte de samengestelde prijs per jaar gemiddelde winst, zodat u de winsten appels met appels kunt meten. De gebruikte muntkwaliteiten schommelden rond fine tot extra fine condition.

1909-S Indian 1 cent, $435 tot $950 in 9 jaar = +9%
1909-S VDB Lincoln 1 cent, $650 tot $1.600 in 9 jaar = +10%
1914-D Lincoln 1 cent, $425 tot $1.100 in 9 jaar = +11%
1921-S Liberty 5 cent, $675 tot $1.000 in 9 jaar = +4,5%
1916-D Liberty 10 cent, $1.250 tot $3.000 in 9 jaar = +10%
1932-D Washington 25 cent, $155 tot $400 in 8 jaar = +12,5%
1884-CC Morgan $1, $55 tot $235 in 9 jr. = +17%
1889-CC Morgan $1, $440 tot $2.000 in 9 jr. = +18%

Zoals u kunt zien, ligt de gemiddelde prijsstijging voor de meeste selecties rond de 10% of meer. De laatste jaren is er een hernieuwde belangstelling voor de Lincoln penny, en oudere Morgan Silver Dollars. Omdat de oplage vastligt en bekend is, stijgen de prijzen soms snel als de vraag toeneemt. De hogere kwaliteit vraagt losgeld van $5,000-$10,000.

Sommige mensen dromen van succes, terwijl anderen elke ochtend opstaan en het realiseren.

John B

Een zeldzame 1804 zilveren dollar werd deze maand op een veiling verkocht voor $2 miljoen. De stamboom gaat terug tot 1950 toen hij voor $3.250 werd verhandeld. Dat is een winst van 11,5% per jaar, ook in lijn met de resultaten hierboven. Mijn studie is niet helemaal wetenschappelijk, dus ik ben er zeker van dat u er gaten in kunt slaan met andere munten en tijdsbestekken.

Meebewegende muntprijzen

Muntprijzen bewegen mee met de vraag en de interesse van investeerders. Vergeet ook niet dat verzamelobjecten gewoonlijk geen groot deel van uw pensioenvermogen mogen uitmaken, tenzij u een expert bent op dat gebied. Het is bijvoorbeeld moeilijk om munten en edele metalen in IRA’s te bewaren, tenzij ze door de US Mint zijn goedgekeurd. Munten en edele metalen betalen geen dividenden of rente zoals aandelen of obligaties.

Ten slotte worden munten, goud en zelfs goudfondsen als verzamelobjecten belast tegen een hoger tarief van 28% op vermogenswinsten, in tegenstelling tot het tarief van 15% dat de meeste aandelenbeleggers genieten. Dit terzijde, als u eenmaal het verzamelvirus te pakken hebt, zult u zeker genieten van het proces van het verzamelen, en hopelijk ook van de financiële beloningen. Het is een geweldige hobby om ooit aan je kinderen door te geven, of om te innen en van je pensioen te genieten.

Artikel bron: https://EzineArticles.com/expert/Barry_Unterbrink/158956

Investeren informatie

FinaBud.NL

Andere aspecten van beleggen en investeren zijn te lezen via onze "Investering" landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.