Breng je Geld In Veiligheid

Goud Beleggen – Zal Goud Blijven Stijgen?

Nerveuze beleggers over de hele wereld hebben veel vragen in hun hoofd. Een vraag die steeds meer aandacht krijgt is deze: Als je overweegt in goud te beleggen – zal goud dan blijven stijgen? Met meer dan €1800 per ounce, bevinden we ons in onbekende wateren, dat is zeker.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Op dit moment is deze vraag veel belangrijker dan de vraag of het nu wel of niet een goed moment is om goud te kopen…het betekent het geloof, of het gebrek aan geloof, in de economieën van de wereld. Als u geen idee heeft waar ik het over heb…. dan moet u echt verder lezen.

Voor de vaste lezers die een vrij diep inzicht hebben in de economie, de financiële markten en hoe edele metalen op elkaar inwerken, heb even geduld. Als dit allemaal nieuw voor u is, moet u een paar feiten weten:

De feiten op een rijtje

1) Goud was geld gedurende ruwweg 5000 jaar.

2) Toen de huidige wereldregeringen papier in de plaats stelden van geld, werd de waarde ervan slechts aanvaard als een “biljet” dat kon worden ingewisseld voor goud wanneer de houder van het biljet maar wilde.

3) De regering bepaalde de verhouding of prijs tussen deze “biljetten” en goud. Gedurende vele jaren lag die koers tussen $20 en $40 per ounce. Een ons goud kon worden “geruild” voor deze door de regering vastgestelde “officiële” prijs in dollars.

4) De regeringen moesten goud in reserve houden in deze verhouding tot de dollars die ze konden drukken en uitgeven. Als de nationale begroting bijvoorbeeld 20 miljard dollar was, en de officiële goudprijs 20 dollar per ounce, dan moest de regering 1 miljard ounce goud in reserve hebben. De Goud Standaard.

5) De eerste officiële handeling om de regels te versoepelen en de ambtenaren toe te staan meer uit te geven zonder meer echt geld in te zamelen om de uitgaven te financieren, zou zijn de verhoudingen te veranderen door de officiële prijs van goud te veranderen.

Geld Beleggen

Geld beleg je o.a in de volgende zaken

Goud reserve

Als ze 1 miljard ounces goud in reserve zouden hebben (velen geloven dat ze lang daarvoor gestopt zijn met het volgen van deze regels en minder hebben opgeslagen dan waartoe ze wettelijk verplicht waren).

En ze veranderden de officiële prijs van $20 naar $30, dan voegden ze gewoon $10 waarde toe aan hun vermeende bezit van 1 miljard ounces goud… presto-change-o, $10 miljard dollar aan extra geld in hun schatkist.

6) Uiteindelijk konden de regeringsambtenaren steeds minder nee zeggen en veranderden ze de regels. Uiteindelijk eindigde President Roosevelt met het verwijderen van de US dollar van het grootste deel van de goud standaard tijdens de Grote Depressie in 1933, terwijl hij het illegaal maakte voor een VS burger om de meeste soorten goud te bezitten.

Nixon beeindigd verband geld goud in 1971

In 1971 maakte President Nixon een einde aan het kleine verband dat nog bestond tussen de hoeveelheid goud die de Federal Reserve in reserve moest hebben en de hoeveelheid dollars die zij kon drukken. Nu waren ze vrij om te beslissen – als ze meer geld nodig hadden, officieel het schuldplafond verhogen, dan gewoon wat bijdrukken. Goud was officieel geen geld meer.

Dus, nu we weten dat goud geen geld is en er op geen enkele formele manier direct mee verbonden is, als we goudinvesteringen overwegen, zal goud dan blijven stijgen?

Maar wacht eens even. Als er geen verband is tussen goud en de US dollar, waarom is goud dan in de eerste plaats gestegen en wie kan het wat schelen? Het is een edelmetaal en per definitie betekent dit dat er niet veel van is en het lijkt iets te zijn dat mensen willen bezitten. In tegenstelling tot andere edelmetalen zoals zilver, palladium, rhodium, enz… wordt goud niet gebruikt in enige productie.

Er is geen noodzaak om er meer van te verwerven voor een verhoogde produktie in andere produkten – dit is niet wat de prijs van goud opdrijft. Er is zeer zeker een toenemende vraag die een component is van de gestage prijsstijging van goud…maar waarom en van wie? Behalve sieraden en af en toe een tandvulling, zou dat het kunnen zijn… meer gaatjes en armbanden? Nee.

Є 3000 en meer p/mnd verdienen

FinaBud.NL

Heb je hulp nodig om over een jaartje een ruim inkomen te verdienen? Kijk dan even op de site van mijn vriend Jacko waar hij uitlegt hoe je dit stap voor stap kunt doen. Ook legt hij uit hoe je maandelijks terwijl je slaapt nog meer geld kunt verdienen.

John B.

Goud als belegging

In feite zou de meer “traditionele” beleggingsmassa, die aandelen en obligaties als “echte” beleggingen beschouwt, beweren dat er niet zoiets bestaat als goud als een belegging, net zo min als ze timmerhout als een belegging zouden beschouwen. Dit is het gebruikelijke standpunt van Ben Bernanke, de voorzitter van de Federal Reserve, tot en met uw plaatselijke bankier en effectenmakelaar.

Toch… blijft de goudprijs maar stijgen. Of u het er nu mee eens bent dat goud een belegging is of niet, goud kopen en vasthouden zou tot voor kort een geweldige belegging zijn geweest. Zelfs vanaf het vorige ongehoorde hoogtepunt tijdens de laatste periode van grote inflatie in de jaren ’80 van meer dan $800 per ounce, zou u, als u het aanhield, vandaag een rendement van ongeveer 75% hebben.

Dus, laten we eens een minuutje terugblikken.

Goud is geen geld?

Goud is geen geld en het is ook niet meer aan geld gebonden. Regeringen en banken hoeven geen goud in reserve te hebben, waar ook ter wereld. Het is geen industrieel metaal waar vraag naar is om andere dingen te produceren die mensen kopen.

Het grootste deel van de beleggingswereld lacht om het idee van goud als belegging. Je kunt niet zomaar goud kopen en het in je IRA stopt (er zijn goud IRA’s waar bedrijven aanbieden om goud voor je te kopen en op te slaan op hun locatie… maar het is moeilijk op te zetten en vaak niet toegestaan in door bedrijven gesponsorde pensioenplannen).

In een wereldwijde marktdaling zoals we die sinds 2008 meemaken, zou het kunnen dat er veel meer sieraden worden gekocht? In sommige landen, India en China om er een paar te noemen, is er een toegenomen vraag naar deze producten, maar lang niet genoeg om deze prijsstijgingen te veroorzaken….so, what is up with gold and should you even care?

Een verrassend antwoord

Ik weet het antwoord. Ik weet het antwoord en het zal u misschien verrassen.

Het heeft te maken met twee woorden die in veel opzichten precies tegenover elkaar staan. In het Christelijk geloof worden deze woorden gedefinieerd als exacte tegenpolen. Waar het ene bestaat, kan het andere niet bestaan.

Het zijn Angst en Geloof. De bijbel spoort ons meer dan 100 keer aan om “Vrees niet”, “Wees niet bang”. Grote angst was een teken van weinig geloof….en daar heb je het; alleen in omgekeerde richting.

Geen geloof heeft de neiging om grote angst te produceren. Zelfs degenen die weinig weten en begrijpen van de diepte en breedte van onze wereldwijde economische problemen weten genoeg om bang te zijn. En met goede reden. Er is geen goede reden om vertrouwen te hebben in ons huidige monetaire systeem. Het is nergens echt op gebaseerd…. stukken papier.

Zolang iedereen ermee instemt om ze te accepteren in ruil voor dingen die je nodig hebt, gaat alles vanzelf. Zodra grote aantallen mensen het vertrouwen in die waarde verliezen, worden ze in een oogwenk waardeloos. Zijn er onlangs redenen geweest om je daar zorgen over te maken?

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

John B.

De lieveling van de wereld Ijsland

IJsland’s munt was nog maar twee jaar geleden de lieveling van de wereld… toen stortte het in… Griekenland, Portugal, Spanje! De ongekende pogingen van de regering van de Verenigde Staten en de Federal Reserve om hun schuldenlast op te blazen door in de afgelopen twee jaar meer geld te drukken dan in de hele geschiedenis van de Verenigde Staten bij elkaar!

De ENIGE reden waarom de Amerikaanse dollar nog niet volledig is ingestort, net als de IJslandse kroon, is zijn benijdenswaardige positie als ’s werelds reservevaluta. Maar zelfs dat zal niet eeuwig duren. Als de landen die het grootste deel van onze schuld in handen hebben hun vertrouwen in de dollar verliezen en hun bezittingen verkopen… zullen nieuwe aankopen vertragen of stoppen omdat anderen de hoeveelheid dollars zien die te koop zijn van eerdere kopers en de dollar zal geen steun meer hebben en in het stof achterblijven.

Er zijn aanwijzingen dat dit nu langzaam aan de gang is. Als je veel dollars bezit, zoals bijvoorbeeld China doet, kunnen ze er niet te veel tegelijk verkopen of het risico lopen dat hun resterende bezittingen devalueren. Voeg daarbij het hele Midden-Oosten en wat dat doet met de prijs van olie, stijgingen van voedselprijzen en andere grondstoffenprijzen…wow – er zijn genoeg redenen om bezorgd te zijn.

Ik weet dat ik in mijn 55 jaar nog nooit zoveel krachten heb zien werken als nu – het is als het maken van een perfecte storm. Angst gemaskeerd als bezorgdheid is er in overvloed … maar hoe zit het met het geloof? Als je het met me eens bent over de relatie tussen angst en geloof, dan is een antwoord op angst geloof.

Om mijn laatste punt te maken, zet jezelf in het midden van het volgende verhaal….

Imploderende financiële wereld

Je leeft in een wereld waar je munt geïmplodeerd is. Er is geen vertrouwen in de regering waarvan je nu duidelijk ziet dat zij de problemen heeft gecreëerd die tot de ineenstorting hebben geleid. Je moet hier doorheen zien te komen. U bent in de benijdenswaardige positie dat u een kippenboer bent. Aangezien er geen gemeenschappelijke munt is, bent u nu gedwongen om datgene wat u hebt en anderen willen hebben, te ruilen voor datgene wat zij hebben en dat u wilt hebben.

Er komt iemand naar je toe die wat voedsel nodig heeft – een paar kippen, maar hij heeft niets wat jij nodig hebt om van dag tot dag te leven; maar hij vraagt of jij wat goud zou willen nemen. Zelfs als je geen diepgaande economische theorieën begrijpt… zou je dat doen? Ja, dat zou je. Je zou het doen, want wat je echt wilt is iets dat iedereen herkent als iets dat overal waarde heeft. Iets dat de tand des tijds heeft doorstaan… misschien wel 5000 jaar lang.

Sommige mensen dromen van succes, terwijl anderen elke ochtend opstaan en het realiseren.

John B

Goud als ideaal ruilmiddel

Je bent op zoek naar een algemeen erkend ruilmiddel. Dat zou goud zijn. De reden dat de prijs van goud is gestegen, is dat het breed wordt geaccepteerd als een waarschijnlijk alternatief voor economische onzekerheid. En het zijn niet alleen individuen die dit aanwakkeren… maar ook landen.

Nog steeds bezit minder dan 5% van de Amerikanen goud… en nu we er toch over nadenken… China, dat meer goud produceert dan enig ander land op aarde, verkoopt er niets van… ze houden het allemaal. Wat zou een land dat al meer dollars bezit dan enig ander land met al dat goud willen?

Goudbeleggingen – zal goud blijven stijgen? Dat is de vraag die op tafel ligt. Naar mijn mening – totdat er echte economische vooruitgang is geboekt in de vorm van minder schulden en valuta’s die gebonden zijn aan waarde die niet gemakkelijk kan worden gemanipuleerd door egoïstische politici…JA! – Reken maar.

Artikel Bron: https://EzineArticles.com/expert/Steven_C_Peters/533824

Investeren informatie

FinaBud.NL

Andere aspecten van beleggen en investeren zijn te lezen via onze "Investering" landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.