Breng je Geld In Veiligheid

Goud en Zilver zullen opveren – Een reis terug naar 2008

Dit artikel is geschreven in 2008 en biedt een mooi inzicht hoe men toen dacht over wat er momenteel gebeurt met olie, goud en zilver. We blijven veel vragen krijgen over wat er op de markten gebeurt. Eerst willen we terugkomen op een gedachtegang waar we het de afgelopen maanden over hebben gehad. Wij weten dat in oktober 2002 de aandelenmarkten hun daling van twee jaar beëindigden en aan een aanzienlijke stijging begonnen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

De S&P ging van een dieptepunt van 785 in oktober 2002, naar een hoogtepunt van 1562 in oktober 2007. Dat was een stijging van 777 punten, dat is 1174. Sindsdien is de S&P gedaald, maar heeft nog niet het 50% re-tracement niveau bereikt. Dit niveau ligt halverwege tussen het laagste punt van oktober 2002 en het hoogste punt van oktober 2007.

Op dit moment zijn wij er niet van overtuigd dat de markt haar dieptepunt heeft bereikt en denken wij dat er waarschijnlijk nog een daling komt voordat wij de markten naar de bovenkant zien bewegen.

Wij verwachten dat de S&P terug zal zakken tot dicht bij het 50% re-tracement niveau. Wij zien dit gebeuren in de komende 6 weken, rond de eerste week van oktober, met een dieptepunt rond dat niveau van 1174.

Op basis van ons technisch werk verwachten wij dat de markten, zodra we die 10% daling hebben, vanaf dat punt zullen beginnen te stijgen. Typisch, wanneer de markten dalen met 25% of meer, zoals ze hebben gedaan dit afgelopen jaar.

Geld Beleggen

Geld beleg je o.a in de volgende zaken

Wanneer zij het einde van die dalingen bereiken, hebben zij de neiging om te stijgen met 40%-50% in de komende 12-15 maanden. Als dit scenario uitkomt zoals ons technisch werk laat zien, dan zouden er eind september of begin oktober enkele goede koopkansen moeten zijn op de aandelenmarkten.

Grondstoffen

Zoals onze abonnees wel weten, is de grondstoffensector de laatste paar maanden onder vuur genomen. Maar we moeten de dingen in perspectief blijven zien. Goud is gedaald tot $792 van de recente piek van $975, dat is een daling van $183.

Maar vergeet niet dat goud nog steeds ongeveer $125 boven het niveau van augustus 2007 ligt, een jaar geleden. Olie is $33 gedaald vanaf het hoogste niveau van $147, maar is nog steeds $40 gestegen ten opzichte van augustus 2007.

Begrijp ons niet verkeerd, deze scherpe dalingen maken ons allemaal een beetje nerveus, maar we moeten onszelf eraan blijven herinneren dat, vooral bij de edele metalen, deze hevige prijsschommelingen heel gewoon zijn en dat dit in de toekomst zo zal blijven.

Volg nooit de kudde

Als beleggers moeten wij erkennen dat “wanneer de kudde de ene kant op gaat, de succesvolle belegger de andere kant zoekt”. We hadden twee steunniveaus voor goud, het korte termijn niveau was $850, dat standhield tot vorige week, en het volgende niveau was $790, waar we vandaag staan.

Goud zou helemaal kunnen dalen tot $732, het volgende steunniveau, en nog steeds in een bullmarkt zitten. Wij denken niet dat dit zal gebeuren – maar het zou kunnen. Wanneer we naar de goudgrafiek kijken, kunnen we zien dat de Relative Strength Index voor goud op 23.95 staat – dit is erg laag en geeft aan dat goud op dit moment erg oversold is.

Є 3000 en meer p/mnd verdienen

FinaBud.NL

Heb je hulp nodig om over een jaartje een ruim inkomen te verdienen? Kijk dan even op de site van mijn vriend Jacko waar hij uitlegt hoe je dit stap voor stap kunt doen. Ook legt hij uit hoe je maandelijks terwijl je slaapt nog meer geld kunt verdienen.

John B.

Vanaf hier verwachten wij dat goud zeer binnenkort een belangrijke beweging zal maken, naar de $850 – $900 range. Maar wat goud betreft, geeft onze technische informatie aan dat de volgende scharnierdatum van goud in april 2009 zal liggen. We weten nog niet of deze periode een dramatische opwaartse of neerwaartse wending zal kennen.

Neerwaartse trend

Maar als de trend voor goud tot april 2009 neerwaarts is geweest, dan zouden we op zoek zijn naar een dieptepunt van $730, en dan een belangrijke beweging hoger. Als goud in de aanloop naar april hoger is geweest, dan zouden we kijken naar $1.225 als top, en dan een sterke beweging lager vanaf daar.

Wat olie betreft, als we teruggaan naar 2005, dan werd olie verhandeld rond het $50 niveau. In die tijd bespraken we $100 olie. Eind 2007 bereikten we inderdaad dat niveau van $100 en begin 2008 zagen we de recente top van $147.

Zoals in alle markten, werden wij nerveus toen olie het nummer 1 verhaal werd en iedereen het nu had over $200 olie. In het Flash Report van 18 mei zeiden we: “Olie blijft recordhoogtes bereiken, maar telkens wanneer we dit soort hype zien, kunnen we een hoognodige correctie verwachten.

Wanneer we items voorpaginanieuws zien worden, is het tijd om uit te kijken naar een serieuze correctie. Zo had niemand in de algemene beleggingsmarkt er een idee van dat tarwe en granen dramatische winsten boekten.

Maar toen we in de afgelopen maand berichten begonnen te zien over hoe duur tarwe werd, zagen we een grote ommekeer in de tarweprijs. Hij daalde met 45%. Hetzelfde verhaal geldt voor rijst. Het begon dramatisch te stijgen, haalde het voorpaginanieuws, en daalde vervolgens met bijna 20%.”

Dalende olieprijs

Olie begon eind juni, begin juli te dalen, maar is nog niet onder dat niveau van $100 gezakt. Op dit moment verwachten wij dat olie een tussentijdse beweging zal maken naar de $123 – $126 range.

Maar daarna verwachten wij dat de correctie van de olieprijzen zal aanhouden, want we hadden een enorme stijging van de olieprijs van $17 in 2001 helemaal tot $147 in 2008. En wij geloven dat de olieprijs meer speculanten zal moeten wegspoelen vooraleer de volgende stap hoger te zetten.

Maar de vraag die ons steeds weer gesteld wordt, is: “Is de grote stijging van de grondstoffenprijzen van 2001 tot dit jaar tot een hoogtepunt gekomen – is de grondstoffenhausse voorbij?” Ons antwoord daarop is nee! Wij menen dat we ons in een seculaire bullmarkt voor grondstoffen bevinden en dat er nog een lange weg te gaan is tot hij voorbij is.

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

John B.
Investeren in Goud of Zilver

De kortste haussemarkt in grondstoffen duurde meer dan 15 jaar en het gemiddelde is bijna 20 jaar. En deze bullmarkt heeft een aantal zeer krachtige drijvende krachten achter zich – China, India, Rusland en Brazilië, om er een paar te noemen.

Deze landen, en China in het bijzonder, veranderen de wereld zoals wij die kennen en zij zullen de wereld de rest van deze eeuw blijven veranderen. Natuurlijk zullen er tegenslagen zijn, zoals we de afgelopen maanden hebben ervaren, maar de belangrijkste trend zal stijgend zijn voor grondstoffen.

Een door crisis gedreven markt

Wij geloven dit omdat dit geen door crisis gedreven markt is, maar één die gedreven wordt door welvaart, welvaart van ontwikkelingslanden zoals Brazilië, Rusland, China, India, Vietnam en vele andere. Landen die hebben gezien hoe goed het Westen heeft geleefd en die daar een graantje van willen meepikken.

Deze bullmarkt voor grondstoffen wordt gedreven door de vraag naar deze hulpbronnen van honderden miljoenen nieuwe consumenten die nu auto’s, koelkasten, TV’s, mobiele telefoons bezitten, – al die dingen die wij als vanzelfsprekend beschouwen, willen zij hebben.

Al deze nieuwe vraag in combinatie met het krappe aanbod van de meeste van deze grondstoffen zal resulteren in hogere grondstofprijzen. Voeg aan deze vergelijking toe dat de reservevaluta van de wereld de Amerikaanse dollar is en dat die valuta de afgelopen 7 jaar meer dan 40% in waarde is gedaald. Zeker, de dollar beleeft hier een korte termijn rally, maar op lange termijn gaat hij omlaag.

Geld greatie door de Central bank

Centrale bankiers over de hele wereld zijn doorgegaan met het creëren van geld en krediet uit het niets – dit is inflatoir. Zelfs als het aanbod op korte termijn afneemt, ligt de vraag nog steeds boven de historische recordniveaus.

In juli lagen de autoverkopen in China op het laagste jaartempo in 2 jaar – maar ze waren nog steeds bijna 7% hoger dan een jaar eerder! Van januari tot juli steeg de autoverkoop met 15,79%. In de laatste drie jaar is de verkoop van auto’s in China met 20% of meer per jaar gestegen.

Wij zijn kopers van goud en zilver op deze niveaus. Wat olie betreft, houden wij ons afzijdig, zoals wij reeds hebben opgemerkt. Wij verwachten dat olie zal stijgen tot $ 123 – $ 126 en dan verder zal terugvallen tot onder $ 100 in de komende 6 – 12 maanden.

Maar in het grote geheel, laten we zeggen voor de komende 3 – 5 jaar, verwachten wij aanzienlijke stijgingen voor de meeste grondstoffen, vooral goud, zilver, olie en uranium. Wij blijven kopen op correcties.

Sommige mensen dromen van succes, terwijl anderen elke ochtend opstaan en het realiseren.

John B

In onze Global Outlook Forecast zeiden wij dat wij voor zilver zelfs nog bullisher waren dan voor goud. Wij blijven bij die gedachte vandaag. Wij denken dat zilver beter zal presteren dan de meeste sectoren, en goud met een ratio van 3 of 4 zou kunnen overtreffen. Wij verwachten dat zilver in de komende 3 tot 4 jaar rond de $40 zal noteren.

Wat de mijnbouwaandelen betreft, hebben wij vele van hen, vooral de junior mijnbouwers, zien sneuvelen. Wij verwachten dat dit snel een oud verhaal zal zijn.

Dieptepunt Goud en Zilver?

Als we gelijk hebben dat goud en zilver op of nabij hun dieptepunten staan, en als de algemene aandelenmarkten begin oktober inderdaad omkeren, dan zou deze combinatie deze mijnaandelen aanzienlijk omhoog moeten stuwen.

Er kan dus nog een maand of wat pijn zijn, maar wij verwachten dat deze mijnaandelen binnen ongeveer 6 weken hooi zullen beginnen te maken.

We weten dat de voorbije weken voor iedereen moeilijk zijn geweest, omdat de bullmarkt voor grondstoffen, vooral goud en zilver, een dramatische terugval heeft gekend. Maar dat is hoe het werkt. Het probeert er alles aan te doen om ons af te stoten.

Wij laten ons niet uit het veld slaan, wij houden stevig vast en breiden onze posities uit op deze correcties. Wij denken dat wij te zijner tijd rijkelijk beloond zullen worden voor ons uithoudingsvermogen. Blijf op de hoogte!

Artikel bron: https://EzineArticles.com/expert/Martin_Straith/60665

Investeren informatie

FinaBud.NL

Andere aspecten van beleggen en investeren zijn te lezen via onze "Investering" landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.