Breng je Geld In Veiligheid

Hoe koop je goud en zilver?

Er zijn vele manieren om uw geld in goud en zilver te kopen. Elk heeft voor- en nadelen, en het is belangrijker dan ooit dat u goed geïnformeerd bent. In Nederland is het mogelijk om online goud en zilver te kopen inc. een sluis op Schiphol, zodat u geen belasting hoeft te betalen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Edelmetaal Munten

Dit is mijn voorkeur voor de huidige tijd. De commissiekosten zijn laag. Gewone bullion munten zijn gemakkelijk te verkopen, vaak aan dealers of zelfs via lokale advertenties of Craigslist.

Maar waar u koopt is belangrijk. De prijzen kunnen van dealer tot dealer 5% of zelfs meer verschillen. U zult over het algemeen contant (indien plaatselijk) of per bankoverschrijving moeten betalen. Voor elke dealer die u concurrerende prijzen geeft, zijn de kosten voor de verwerking van kredietkaarten gewoon te hoog.

Als uw dealer credit cards accepteert, betaalt u VEEL te veel. Meer over bronnen aan het einde van dit artikel. Opslag kan een probleem worden als u grote hoeveelheden koopt.

Maar in het geval van goud zijn 100 munten (of vijf rollen van 20) een klein pakketje (misschien 8 x 1,5 x 2 inch) met een waarde van $ 135.000 of zo. Makkelijk genoeg om in een sokkenlade te verstoppen.

Een kistje zilveren Adelaars (500, of 25×20 munten) is groter (10x10x2 inch?) en heeft slechts een waarde van $15.000 aan rijkdom. Zelfs 10 kisten (5000) zilveren munten is niet zo groot, maar het valt wel op.

Je zou ze in een kluisje kunnen stoppen, en dat is de traditionele suggestie. Maar u loopt dan wel een extra risico op inbeslagname (waarover later meer).

Geld Beleggen

Geld beleg je o.a in de volgende zaken

ETF

ETF’s zijn liquide. U kunt ze in seconden kopen en verkopen op elke effectenrekening. Maar ze hebben een aantal nadelen. Het grootste nadeel zijn belastingen. In tegenstelling tot een gewone ETF, worden edelmetaal ETF’s anders behandeld door de belastingdienst, en u zult elk jaar inkomstenbelasting moeten betalen, of u ze nu verkoopt of niet.

Bovendien worden ze behandeld als reguliere inkomsten, niet als vermogenswinsten, dus u betaalt een veel hoger tarief. Praat met een belastingadviseur voordat u ETF’s koopt, om te bepalen welke regels op u van toepassing zijn. En of ze zijn gewijzigd sinds ik ze voor het laatst heb gecontroleerd.

Goud ETF’s hebben enkele speciale aandachtspunten. Er gaan al jaren geruchten dat de GLD niet zoveel goud zou bevatten als ze zouden moeten hebben. Kunt u “fraude” spellen? Nog verontrustender is dat de goud ETF’s een paar jaar geleden zo snel groeiden dat ze geen tijd hadden om te controleren wat ze kochten.

Verhalen dat ze verguld wolfraam kochten zijn er in overvloed, en ook dit zal niet duidelijk worden totdat ze proberen dit spul te verkopen. Nog enger is dat GLD helemaal geen goud hoeft aan te houden. Ze kunnen uw geld laten beleggen in “goudbeleggingen”, wat in feite neerkomt op derivaten, opties en futures contracten.

Als u goud en zilver wilt bezitten als bescherming tegen een financiële ineenstorting, zullen GLD en hun neefjes de eersten zijn die failliet gaan bij een ineenstorting van de markt. ETF’s klinken misschien goed in theorie, maar ze bieden niet de bescherming die u zou moeten zoeken. Weglopen.

Goudmijnaandelen

Het bezit van enkele mijnaandelen kan een goed idee zijn. Ze bieden enige bescherming tegen een regelrechte confiscatie, omdat u weet dat ze zullen worden vrijgesteld. Maar de bedrijven zelf kunnen genationaliseerd worden, of individuele mijnen kunnen ingenomen worden.

U moet dus nagaan waar het bedrijf zijn mijnen heeft en u bewust zijn van het politieke risico. Bovendien koopt u een deel van een bedrijf, dus heeft u alle risico’s en uitdagingen die dat met zich meebrengt. Lagere winsten. Fraude (ala ENron). Stijgende kosten. Slecht management. Afdekkingsprogramma’s kunnen bedrijven ongevoelig maken voor de goudprijs, dus het kopen van een goudmijner geeft u misschien niet de waardering die u verwacht.

En kijk uit voor het hefboomeffect – mijnaandelen hebben de neiging sneller te bewegen dan het metaal, zowel omhoog als omlaag. Het zijn geen slechte beleggingen, maar u moet uw huiswerk doen en u moet precies begrijpen wat u koopt.

Junior mijnbouwaandelen

Junior mijnbouwaandelen hebben alle nadelen van oudere mijnbouwaandelen. Plus ze zijn ZEER speculatief. Ze kunnen al dan niet bewezen reserves hebben. Zij bezitten misschien geen enkele vrachtwagen, geen enkele helm en geen enkel grammetje goud.

Zelfs in goede tijden handelen ze op basis van geruchten en roddels. Als groep zijn zij een van de meest fraudegevoelige sectoren van de aandelenmarkt. En ze zijn niet geschikt voor gewone of zelfs de meeste professionele beleggers. Wees vooral voorzichtig met junior mijnbouwers die niet op een Amerikaanse beurs verhandeld worden.

Maar het beste advies is om er helemaal niet mee te rommelen. U kunt meer plezier beleven aan het verliezen van uw geld in Las Vegas, en daar krijgt u tenminste een goedkoop buffetmaal.

Є 3000 en meer p/mnd verdienen

FinaBud.NL

Heb je hulp nodig om over een jaartje een ruim inkomen te verdienen? Kijk dan even op de site van mijn vriend Jacko waar hij uitlegt hoe je dit stap voor stap kunt doen. Ook legt hij uit hoe je maandelijks terwijl je slaapt nog meer geld kunt verdienen.

John B.

Futures op grondstoffen

Niet voor schuchtere mensen. Dit is de “markt”, waar prijsvorming plaatsvindt en waar alle andere goudprijzen op gebaseerd zijn. Om erin te handelen, hoeft u alleen maar een grondstoffenrekening te openen. Het grote risico is de hefboomwerking.

U kunt een enkel goud futures contract kopen met ongeveer $ 3800, en u hebt 100 ounce goud in handen. Dat betekent dat u ongeveer 3% van de contactwaarde hoeveelheid heeft. Als goud met $38 per ounce stijgt, heeft u uw geld verdubbeld. Als het met 38 dollar daalt, bent u weggevaagd.

En geloof me, goud kan in één uur veel meer dan $38 bewegen tijdens een selloff of paniek. Het is een goede markt, en redelijk eerlijk, maar je moet ECHT wat raffinement hebben om hier te spelen. Niet voor de neofiet.

Verzamelbare munten

Munten zijn mooi. Ze zijn leuk om naar te kijken en om te verzamelen. De grootste bezwaren die ik ertegen heb als investering zijn de prijs en de liquiditeit. De prijzen kunnen veel meer variëren dan die van ongemunt goud.

Dezelfde munt kan in een muntenprijslijst worden vermeld voor $100, maar verkrijgbaar zijn voor $50 of $125. Ze worden altijd verhandeld met een aanzienlijke premie ten opzichte van de smeltwaarde, maar de verkopers noemen “smelten” heel vaak wanneer ze u ervan proberen te overtuigen dat het goede beleggingen zijn.

Het is waar dat een verzamelmunt altijd minstens smeltwaarde zal hebben (bijna altijd). Maar het kan zijn dat de waarde moet verdubbelen om quitte te spelen. Als ik een investering doe, wil ik niet wachten tot die verdubbeld is om quitte te spelen.

Bovendien, als je een verzamelobject wilt verkopen, moet je naar een handelaar gaan of een andere verzamelaar vinden om een deel van je premie te krijgen. Handelaren werken gewoonlijk met een marge van 25-50%, dus die munt van $100 die een handelaar voor $50 verkoopt, is misschien nog maar $30 waard als u hem wilt verkopen.

Dit is een zeer gespecialiseerd gebied. Mensen die serieus met munten bezig zijn leven en ademen ze. Er is geen logica, het gaat volledig om speciale gevallen. Het ene jaar kan 1000 keer meer waard zijn dan het andere, en de enige manier om dat te weten is te weten.

Catalogusprijzen zijn op zijn best een algemene leidraad, maar niet erg bruikbaar. Tenzij je serieus wilt worden over deze markt en er iets over wilt leren (10-20 uur per week gedurende een jaar kan je misschien op weg helpen, 20 jaar is beter), is mijn advies om weg te blijven als investering.

Maar munten zijn mooi. Koop er een paar als je er graag naar kijkt, want ze zijn zeker mooier dan de meeste kunstwerken. Ze zijn geweldig om cadeau te geven, vooral aan kinderen. Als u een zilver koper bent, is het iets speciaals om een complete set American Silver Eagles in MS-69 kwaliteit te hebben.

Als edelmetaal zou u deze 26 munten vandaag voor ongeveer $860 kunnen kopen. Als collectible gecertificeerde munten, een bedrijf biedt deze exacte collectie voor $ 1450. op dit moment. Of misschien wilt u een mooie collectie munten uit de verschillende landen.

Sommige zijn erg mooi als kunst. Die zijn mooi en leuk om aan je vrienden te laten zien, en edelmetaal is dat NIET. Maar als u echt wilt sparen, blijf dan bij edelmetaal. De muntenverzameling gaat in uw testament naar uw kleinkinderen, dus u hoeft niet te weten wat het u gekost heeft.

Sieraden

Sieraden zijn de traditionele manier voor mensen met lagere inkomens om een beetje goud te bezitten. Omdat juwelen voor tweeërlei gebruik geschikt zijn, kunnen ze tegelijkertijd een geschenk kopen en een investering doen.

Dit is zeer waar in derdewereldlanden, en een groot deel van de cultuur in India en China. Het is een manier om een vermogen te hebben in een land dat dat over het algemeen ontmoedigt of het periodiek allemaal in beslag neemt.

Zelfs de domste dictators zouden niet proberen een vrouw haar trouwringen af te nemen!! Maar je kunt er maar zoveel per keer dragen, anders zie je eruit als een hoer uit Calcutta of als een pooier uit LA. Dus het is goed in kleine hoeveelheden, maar niet groter.

En je hebt een groot verschil tussen prijs en smeltwaarde, dus als investering werkt het niet echt. Als je het er niet mee eens bent, ga dan wat juwelen kopen en breng ze onmiddellijk naar een “cash for gold” plaats om te zien wat ze je zullen betalen.

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

John B.
Hoeveel is Goud Waard

Andere opmerkingen

Confiscatie is een zorg voor veel mensen. De Amerikaanse regering deed het in 1933, en deze president lijkt FDR te aanbidden. Ik heb het altijd overdreven gevonden om te denken dat ze het opnieuw zouden kunnen doen. Maar sommige echt slimme mensen denken dat het onvermijdelijk is, dus ik moet het serieus overwegen.

In één scenario eist de regering van alle burgers dat ze hun goud inwisselen voor contant geld. Waarschijnlijk zullen ze je betalen tegen (of zelfs boven) de marktprijs. Zodra ze al het goud in hun bezit hebben, kunnen ze de VS van het zwevende wisselkoerssysteem afhalen, goud $20.000 per ounce waard verklaren. En ze zijn weer terug in zaken met een op goud gebaseerde dollar (zij het een die qua koopkracht verwoest is).

De legale manier om te vermijden dat uw goud in beslag wordt genomen, is het op voorhand het land uit te krijgen. Als u in de buurt van de noordelijke grens van de Verenigde Staten woont, rijd dan naar Canada en open een safeloket. Als u een huis in een ander land heeft, sla het daar op.

U kunt in veel landen ook een depositorekening of een goudrekening openen. Er zijn twee soorten. Met de ene (niet-toegewezen) heeft u een deel-eigendom in een algemene pool van fysiek goud. Maar u kunt ook een zogenaamde toegewezen rekening hebben, waarbij u eigenaar bent van specifieke gouden munten of staven.

Een gealloceerde rekening is duurder, maar er is geen enkel risico. Met een niet-toegewezen rekening is het denkbaar dat als de bewaarinstelling failliet gaat, u deel uitmaakt van de algemene schuldeisers en in de rij staat voor uw uitbetaling. U moet uw instelling zorgvuldig kiezen. Een bekende en veilige instelling is de Perth Mint. http://www.perthmint.com.au

Uw andere alternatief is om uw goud fysiek in uw bezit te hebben, niet in een kluisje. U kunt het begraven in de achtertuin of verbergen in uw sokkenlade en gewoon het verbod op goudbezit afwachten. De laatste keer dat ze dat deden, duurde het 40 jaar.

Mijn eigen mening is dat volledige confiscatie minder waarschijnlijk lijkt dan in het verleden. De vorige keer waren verzamelbare munten vrijgesteld, en dat is deze keer een veel vagere lijn. Is een bewijsmunt verzamelwaardig?

Hoe zit het met buitenlandse munten zoals panda’s? Als een munt door een muntenbeoordelingsdienst is beoordeeld, zal vrijwel iedereen hem als verzamelwaardig beschouwen. Natuurlijk kunnen ze ook proberen de verzamelbare munten te pakken te krijgen, aangezien de regering alles kan en zal doen waar ze mee weg kan komen. Naar mijn mening is de meest waarschijnlijke uitkomst dat ze de ETF’s nationaliseren.

Waarom veel tijd besteden aan het één voor één pakken van munten als de GLD ETF 10.000 ton goud in zijn bezit heeft? Ze zouden de officiële reserves in één klap bijna kunnen verdubbelen, zonder hun wapens te hoeven trekken. Ze betalen gewoon de aandeelhouders op de markt uit (wat uiteindelijk toch alles is wat een ETF-eigenaar kan verwachten), innen hun belastingen en gaan weer verder.

Meer over Edelmetaal

Dus zoals u kunt zien, voor dat SHTF geld, is fysiek edelmetaal dat u in uw handen kunt houden de superieure investering voor de meeste mensen. U heeft verschillende opties voor het kopen van goud en zilver edelmetaal.

Behoud van rijkdom

Ik ontdekte dit bedrijf een korte tijd geleden. Preservation of Wealth (POW) is een inkoopclub, met groothandelsprijzen beschikbaar voor hun leden. Ik heb ontdekt dat hun prijzen even goed of beter zijn dan elders, en zonder de grote minimumaankopen die de grote handelaars eisen.

De huidige prijs is $52 boven de spotprijs voor een American Eagle. Soms hebben ze ook specials voor leden, zo laag als 25 dollar boven de spotprijs. Je kunt een enkele munt kopen of duizend. In het belang van volledige openbaarmaking, zodra u een lid bent kunt u een verwijzing voor elk lid verdienen dat u doorverwijst. Verwijs slechts een paar mensen door en uw lidmaatschap is gratis.

Bekijk de details en doe mee als je ziet dat het zinvol is. Als je eenmaal lid bent, deel dan je eigen link met je vrienden en verdien de doorverwijzingen voor hen. Als u verwijst een heleboel mensen, zou je zelfs maken wat echt geld. Gebruik het om meer munten te kopen. LOL.

Tulving.com

Er zijn verscheidene nationale handelaars die zeer goede prijzen hebben. Een van de grootste is Tulving.com. Zij hebben altijd de meest concurrerende prijzen voor zowel kopen als verkopen, en vermelden hun premies over spot direct op hun website.

Maar je moet een kwantumkoper zijn. Dat betekent een minimum van 500 ounces zilver of 20 ounces goud in een keer en van een enkel type. Geen mix en match. Als je grote hoeveelheden in één keer wilt, moet je bij deze jongens zijn.

Toch heeft POW dezelfde prijzen (soms goedkoper) zonder de minima. Het verschil is dat POW een jaarlijkse contributie heeft. Kijk op de Tulving website en bel dan POW voor een eerlijke vergelijking.

Traditionele handelaar

-E=r zijn twee groepen. Nationale dealers en lokale dealers. Maar in wezen gelden dezelfde regels. De prijzen variëren sterk van dealer tot dealer, en soms van dag tot dag.

De prijs van vandaag kan $75 boven de spotprijs of $125 boven de spotprijs zijn. Maar dat verandert naar gelang van de grillen van de dealer, mogelijk op basis van hun voorraad of hun kostenbasis of wanneer de huur verschuldigd is.

Je moet veel prijsonderzoek doen als je van hen wilt kopen, en je moet elke keer hetzelfde onderzoek doen. Het andere probleem dat ik ben tegengekomen is dat wanneer de prijzen dalen, kleine handelaren op mysterieuze wijze niet meer op voorraad zijn, en u gewoon geen edelmetaal kunt kopen tegen goede prijzen.

Het kan erg frustrerend zijn om een inkoopplan te hebben, de prijzen te laten dalen tot je doel, en dan te moeten constateren dat dealers hun voorraden op slot doen in afwachting van hogere prijzen.

Dit zorgde ervoor dat ik een geweldige koopkans miste toen goud $700-$750 was in 2008. Daarom ben ik op zoek gegaan naar Tulving (en nu POW). Deze kwestie is geen probleem bij Tulving of POW. Zij volgen gewoon de markt waar die ook gaat en blijven verkopen.

Sommige mensen dromen van succes, terwijl anderen elke ochtend opstaan en het realiseren.

John B

Plaatselijke advertenties / Craigs List

Dit is GEEN betrouwbare bron van munten, maar u kunt geluk hebben. Uw doel bij het kopen of verkopen hier is om de tussenpersoon (dealer) uit te schakelen en het verschil met de andere partij te delen. Dus laten we zeggen dat een gouden adelaar een verschil van $20 heeft tussen de koop- en verkoopprijzen.

U kunt $10 per ounce besparen door deze mensen op te zoeken. Of u kunt nog betere prijzen krijgen als u te maken heeft met een verkoper zonder kennis van zaken en u hem ervan kunt overtuigen dat uw lagere prijs een goede is. Of u vindt iemand die voor contant geld wil verkopen en geen papierwerk wil.

De nieuwe ziekteverzekeringswet vereist dat handelaars een 1099 uitgeven voor zowat alles wat ze kopen, dus iemand die belastingen probeert te vermijden kan u een mooie deal geven. Als u een advertentie plaatst om goud te kopen, zullen mensen u bellen met allerlei vreemde dingen, waaronder private mint medaillons, vergulde souvenirmunten, en clads.

Je moet heel voorzichtig zijn met vervalsingen. Ze zullen meestal denken dat hun vreemde munten of neppers veel meer waard zijn dan de werkelijkheid. Het kan gebeuren dat u door de stad rijdt en vreemden tegenkomt met veel geld in uw auto. Wees u bewust van uw veiligheid. Ik heb geen mening over dit alles. Wees op de hoogte, wat je ook beslist.

Om het samen te vatten, mijn beste aanbeveling voor mensen die meer dan een paar munten per jaar kopen is Preservation of Wealth. [http://www.GaltGold.com]

Artikel Bron: https://EzineArticles.com/expert/Bob_Costa/922663

Investeren informatie

FinaBud.NL

Andere aspecten van beleggen en investeren zijn te lezen via onze "Investering" landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.