Breng je Geld In Veiligheid

Hogere Inflatie – De Echte Prijs van Goud

Hogere inflatie? Reken er maar op. U kent het gezegde: “Ze maken ze niet meer zoals vroeger”? Nou, ze rekenen ook niet meer zoals vroeger. Niemand doet dat. Koop maar eens een brood voor 50 cent. Of een litertje benzine voor 85 cent. Niets kost hetzelfde als in 1980. Niets. Behalve, misschien, goud.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Die kleine anomalie heeft menig analist de ruimte in doen staren. Niet alleen is goud klaar om nog hoger te gaan, de factoren die dat kunnen veroorzaken zijn overal waar je kijkt. En, echt, dat is een understatement. Het is waarschijnlijk nauwkeuriger om te zeggen dat ze overal zijn waar je kijkt in hun meest extreme vormen.

Maar hoe indrukwekkend de goudstijging ook is geweest, de prijs blijft steken in de tijd van disco en Jimmy Carter.

Goud wordt nog zeldzamer

Is er iets gebeurd dat de dynamiek van goud de afgelopen 27 jaar heeft veranderd? Is er een gigantische goudvondst gedaan? Een Valdez Pipeline van edelmetaal die goud net zo gewoon heeft gemaakt als, nou ja, olie? Uh uh. Integendeel, eigenlijk.

De productie is niet alleen tot stilstand gekomen, het is achteruit gegaan. De Zuid-Afrikaanse goudindustrie, voor slechts één edelmetaalproducent, lijkt zonder kogels te zitten. In 1970 kwam 70% van al het goud in de wereld uit dat land. In de 21e eeuw was de Zuid-Afrikaanse productie echter gekrompen tot slechts 14,5 procent van de wereldproductie.

Zuid-Afrika staat hierin niet alleen. “Na een piek in 2001 is de wereldgoudproductie gestaag gedaald. Een van de redenen voor het gebrek aan nieuw aanbod is dat er al een tijd geen grote goudvoorraden meer zijn ontdekt, zeker niet op de schaal van de jaren ’80 en ’90. Voor de weinige ontdekkingen die zijn gedaan, is de tijd die nodig is om de afzettingen te ontwikkelen en te winnen, verlengd van vier tot zeven jaar,” schreef Bernard Baumohl, senior economisch verslaggever van Time Magazine.

Geld Beleggen

Geld beleg je o.a in de volgende zaken

Reken er maar niet op dat hogere goudprijzen die periode van vier tot zeven jaar zullen verkorten. Pierre Lassonde, president van Newmont Mining, ’s werelds grootste goudmijnbouwbedrijf, gaf deze opmerkelijke uitspraak: “Als goud 1.000 dollar per ounce zou kosten, zou het nog steeds vier tot zeven jaar duren om een mijn te openen.”

Dit gezegd zijnde, blijft de goudprijs vastzitten in deze vreemde 1979-1980 time warp net zoals Michael J. Fox dat was in Back to the Future .

Goud op een “inflatie gecorrigeerde” $2.176

“In dollars van vandaag, bereikte goud 2.176 dollar in 1980.

Deze opzienbarende observatie is van Larry Edelson van Weiss Research, en wat hij hier bedoelt is dat goud niet alleen ondergewaardeerd is op de $700+ prijs van vandaag, het is een koopje .

Edelson vervolgt: “Zelfs als het slechts de helft van zijn voor inflatie gecorrigeerde prijs zou bereiken, zou het gele metaal opklimmen tot meer dan $1.000 per ounce.”

Wat, volgens de standaard van elke investeerder, nog steeds een koopje zou zijn. Edelson gaat ervan uit dat goud “meer dan verdrievoudigd zou moeten worden om dezelfde koopkracht terug te krijgen die het 26 jaar geleden had!”

Het grappige is dat goud verondersteld wordt de ultieme inflatiebarometer te zijn. De prijs zou ons van generatie op generatie eerlijk moeten vertellen hoe belachelijk opgeblazen de dollar is geworden. Dus wat is er gebeurd? Wat weerhoudt het edelmetaal ervan om ons de koude, harde waarheid te vertellen? Dat is een goede vraag. Wat het antwoord ook is, wat voor kattenkwaad de centrale banken ook hebben uitgehaald met het manipuleren van het edelmetaal, het zal allemaal spoedig wijken voor de onbedwingbare druk die zich heeft opgebouwd.

Net als Mount St. Helens in 1980, is goud misschien eindelijk klaar om te ontploffen.

Є 3000 en meer p/mnd verdienen

FinaBud.NL

Heb je hulp nodig om over een jaartje een ruim inkomen te verdienen? Kijk dan even op de site van mijn vriend Jacko waar hij uitlegt hoe je dit stap voor stap kunt doen. Ook legt hij uit hoe je maandelijks terwijl je slaapt nog meer geld kunt verdienen.

John B.

Een lawine van inflatie op komst

In 1980 was de prijs van de gemiddelde nieuwe auto slechts $7.609. Volgens Car and Driver magazine, is de gemiddelde prijs vandaag de dag $27.800. Dat is een stijging van 265 procent, wat neerkomt op bijna tien procent “reële” inflatie per jaar in de afgelopen 27 jaar, een statistiek die wordt weerspiegeld door de prijzen van veel consumentenproducten.

Maar je hoeft geen analist te zijn om te weten dat de reële inflatie weinig gelijkenis vertoont met het officiële regeringspercentage van 3,5 procent per jaar.

Je hoeft alleen maar een volwassene te zijn die geld uitgeeft.

Maar toch, zelfs zo slecht als het de afgelopen 27 jaar is geweest, ziet het er in de toekomst nog veel enger uit – vooral nu olie, de gemeenschappelijke noemer in onze economie, tegen de 100 dollar per vat aankijkt. Op dit moment is ruwe olie in ongeveer vijf jaar tijd verviervoudigd… en sommige analisten voorspelden zelfs een prijs van $150 per vat halverwege 2008.

Slechts één keer eerder is een recessie niet gevolgd door een dramatische stijging van de olieprijs. En om de een of andere reden, zo verbijsterend als de huidige sprong in de olieprijzen blijft, is het twijfelachtig of we op het punt staan een tweede uitzondering op die regel te maken.

Ken je het gezegde, “een stijgende vloed doet alle boten stijgen”? Wel, economisch gesproken, stijgende olieprijzen doen alle prijzen stijgen. En in de mate dat de huidige olieprijzen stijgen, verwacht dan dat de consumentenprijzen waarmee we elke dag geconfronteerd worden, exponentieel zullen stijgen.

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

John B.
Investeren in Goud of Zilver

Waarom goud eindelijk zal knappen

Analist Christopher Laird vergelijkt goud met een overspannen breuklijn. Hij zei: “goud heeft een elastisch effect in het heroveren van zijn waarde … het wentelt zich in lage niveaus totdat een snap-effect optreedt.”

Goede analogie. Die aardschok komt nu ongeveer een kwart eeuw te laat. En als u denkt dat de goudprijs van 2007 rond de 700 dollar zal liggen, dan bent u het middelste deel van dit artikel al vergeten. Dat is het deel dat zegt dat goud moet verdrievoudigen om zijn koopkracht van 1980 terug te krijgen – het soort diepgaande breuk die de zaken eindelijk recht kan zetten.

Er is zelfs een basis voor het voorspellen van zo’n gold snap, en die gaat ongeveer als volgt:

Tussen 1974 en 1980 had je vier keer een stijgende goudprijs kunnen voorspellen door alleen maar te kijken naar wat de olie deed. Er zat een bepaalde volgorde in – eerst zou de olie stijgen, dan de inflatie, dan de rente en dan het goud. Het was een zeer voorspelbare goederentrein, en het gebeurde vier keer in zes jaar, met als hoogtepunt dat goud in 1980 $850 bereikte.

In 2007, met benzine van meer dan $3.00 per gallon, heeft diezelfde goederentrein het station al verlaten. En net als bij de 1974/1980 cyclus, kunt u er zeker van zijn dat hogere inflatie snel zal volgen op de record olieprijzen van vandaag, dan, ergens in de toekomst, moeten hogere rentepercentages gebeuren, dan hoger goud.

En deze keer zou er genoeg frustratie moeten zijn voor goud om zijn eerlijke, real-time, “aangepast-voor-inflatie” prijs te bereiken.

U zult waarschijnlijk goud willen bezitten voordat deze hogere inflatie toeslaat.

Je hebt hem gezien op Fox News Television en gehoord op de Rush Limbaugh Show. Hij is een gepubliceerde auteur, schrijver en een deskundige gast in meer dan 1000 radioprogramma’s over de hedendaagse economie en goud.

Sommige mensen dromen van succes, terwijl anderen elke ochtend opstaan en het realiseren.

John B

Kevin DeMeritt, voorzitter van Lear Financial, is een nationaal bekende analist wiens inzicht in de toekomst van de binnenlandse en wereldeconomie ongeëvenaard is.

Zijn boek, The Bulls The Bears and the Bust, dat werd besproken door de Associated Press, voorspelde de marktcrash van 2001 en de daaropvolgende stijging van goud tot de status van beste investering.

Aan het roer van Lear Financial, heeft Kevin DeMeritt van Lear een van de meest gewaardeerde goudbedrijven van het land gemaakt. Vertrouwend op zijn inzichtelijke aanbevelingen, onnatuurlijke markt- en handelsvaardigheden en 20 jaar ervaring in goud van beleggingskwaliteit, heeft Kevin duizenden portefeuilles naar winstgevendheid genavigeerd in tijden van hoogconjunctuur en laagconjunctuur.

En, nu meer dan ooit, zijn zijn inzichten welkom bij nerveuze beleggers.

Artikel Bron: https://EzineArticles.com/expert/Kevin_A._Demeritt/118775

Investeren informatie

FinaBud.NL

Andere aspecten van beleggen en investeren zijn te lezen via onze "Investering" landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.