Breng je Geld In Veiligheid

Is het Tijd om Zilver te Kopen?

Tenzij u zich onder een steen heeft verstopt, weet u waarschijnlijk dat zilver een grote correctie heeft ondergaan in 2011. Het edelmetaal is met ongeveer 30% gedaald van bijna $50 per ounce tot minder dan $35 gisteren. Deze daling van zes dagen is een van de grootste sinds 1983.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Zilver heeft bijna al zijn winsten van de afgelopen maand teruggegeven en sommige traders denken dat het tijd is om long te gaan. Maar voordat u zilver gaat kopen, zijn er een paar dingen die u moet overwegen.

Krachten die zilver bewegen

De U.S. dollar

Er zijn veel theorieën over waarom deze sell-off plaatsvindt. Het is duidelijk dat elke echte kracht of zelfs steun in de Amerikaanse dollar over het algemeen negatief zal zijn voor edelmetalen zoals goud en zilver. Dit komt vooral omdat de V.S. de grootste voorraden van deze metalen aanhoudt en ze wereldwijd in Amerikaanse dollars worden verhandeld. Hoewel goud een meer erkende valuta is, zijn beide gevoelig voor veranderingen in de waarde van de U.S. dollar.

Geld Beleggen

Geld beleg je o.a in de volgende zaken

De dalende U.S. dollar heeft zich onlangs genivelleerd. Dat betekent dat we een kleine correctie hebben gezien in dollar-gedomineerde grondstoffen en metalen in het algemeen. Eerder deze week hielden de Europese en Londense centrale banken hun rente stabiel. De ECB liet ook doorschemeren dat ze volgende maand de rente misschien ook niet zal verhogen. Dit is goed nieuws voor de U.S. dollar.

De Amerikaanse dollar handelde laat op de dag hoger en stuurde andere dollar-gevoelige grondstoffen zoals olie en zelfs aandelen veel lager op de dag. Olie had zijn grootste procentuele daling in drie jaar. Als u niet gelooft dat de dollar hier de baas is, denk dan nog eens na…

Voorlopig lijkt het erop dat de Amerikaanse dollar relatief zwak zal blijven. De rally lijkt meer op een korte-termijn hobbel dan op een lange-termijn trend. Het huidige beleid van de Federal Reserve zet een algemene neerwaartse druk op de Amerikaanse dollar.

Verhouding goud/zilver

Dan is er de historische verhouding tussen goud en zilver. Een goede “gemiddelde” verhouding tussen goud en zilver is ongeveer 55, volgens veel experts. Dat betekent dat 1 oz. goud 55 oz. zilver zou moeten kopen. De goud premium is omdat er veel meer zilver op deze aarde is dan goud. Hoewel zilver meer industriële toepassingen heeft dan goud, is er een wereldwijd verlangen naar, respect voor en valuta reserve bij goud dat zilver gewoon niet heeft.

Als die verhouding extreem hoog wordt, zoals 100, betekent dat dat zilver goedkoop is ten opzichte van goud en een goede waarde kan zijn. Als het getal laag is, kan zilver te duur worden.

Op 28 april 2011 was de goud-zilver ratio ongeveer 30, relatief laag. Nu is de ratio weer rond de 43, nog steeds laag, maar niet extreem. Ik zou die ratio graag boven de 48 zien als ik zou overwegen om te kopen.

Uitgaande van de huidige goudprijs van $1.800 plus, betekent dat een daling van de zilverprijs per ounce. Vergeet echter niet dat verhoudingen tweerichtingsverkeer zijn. Dat betekent dat de goudprijs ook kan stijgen, waardoor de ratio dichter bij zijn “goede gemiddelde” komt.

Є 3000 en meer p/mnd verdienen

FinaBud.NL

Heb je hulp nodig om over een jaartje een ruim inkomen te verdienen? Kijk dan even op de site van mijn vriend Jacko waar hij uitlegt hoe je dit stap voor stap kunt doen. Ook legt hij uit hoe je maandelijks terwijl je slaapt nog meer geld kunt verdienen.

John B.

Technicals

Technische formaties spelen ook een belangrijke rol bij het vinden van koop- en verkooppunten. Als u kijkt naar iShares Silver Trust (SLV:NYSE), dan ziet u de scherpe sell-off aan de rechterkant van de grafiek. Naar mijn mening lijkt het erop dat we een kortetermijnbodem naderen.

De onderste Bollinger band (grijs gebied) werd gisteren net doorbroken, toen de koers onder het laagste niveau van de band dook. Dit is over het algemeen een indicator van een oververkochte situatie net voor een bounce.

Ik zou ook kijken naar de 50% Fibonacci retracement lijn (gestippeld) van ongeveer $33 voor steun. Het gevaar hier is het feit dat we onder het 50-daags voortschrijdend gemiddelde zijn gebroken, wat niet goed is voor de stieren.

Om een sterke trend te consolideren, zou ik graag zien dat de prijs van SLV boven dat 50-daags voortschrijdend gemiddelde komt, op ongeveer $38.

Je kunt de grafieken niet simpelweg in een vacuüm bekijken. Er zijn andere dingen die de markt “manipuleren”.

Marge vereisten

De manipulatie hier is de recente 500% sprong in margevereisten voor zilver futures. Wanneer u een futures contract op zilver koopt (een futures contract is voor 5.000 ounces zilver), bent u verplicht om een aanbetaling te doen die “margin” wordt genoemd.

Die initiële kosten zijn de laatste tijd enorm gestegen. Ze hebben ook het bedrag van de marge verhoogd dat u moet betalen als u al in de handel bent en het begint tegen u te werken.

Als handelaars niet aan de nieuwe margevereisten kunnen voldoen, worden ze gedwongen hun contracten te verkopen. Deze nieuwe regel zal nieuwe kopers afschrikken.

Het is alsof iemand je huur verhoogt van $1.000 naar $5.000 in een maand. Hogere margevereisten kunnen een uitverkoop ook verergeren, omdat contracten worden verkocht om verliezende posities te dekken.

Deze eisen hebben gevolgen voor iedereen, van individuele handelaren tot hedgefondsen. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom zilver dagelijks 10% stijgt.

Nu zal in alle eerlijkheid de dollar kosten van de marge stijgen als de prijs van zilver stijgt, maar de CME (COMEX) heeft de marge eisen abnormaal verhoogd in de afgelopen week en zal ze maandag weer verhogen.

Misschien verkopen traders vooruitlopend op deze verhoging.

Sommige mensen dromen van succes, terwijl anderen elke ochtend opstaan en het realiseren.

John B

ETF’s

ETF’s zoals de SLV houden daadwerkelijk zilver en futures contracten. In 2011 waren er ongeveer 600 miljoen ounces zilver in handen van ETF’s. Wanneer handelaren aandelen van een ETF als SLV beginnen te verkopen, kan de ETF zilverfutures verkopen om alles in balans te houden. Ongeveer 6 miljoen ounces zilver zijn in de afgelopen week uit ETF’s gestapt.

ETF’s kunnen ook bijdragen aan het domino-effect, zowel long als short. Maar vergeet niet dat aandelen meestal de roltrap omhoog nemen en de lift omlaag!

Zodra de hype tot rust komt en de CME haar margeverhoging op maandag afrondt, zouden we de zilverprijzen moeten zien stabiliseren. Vanuit mijn perspectief zie ik $33 als een niveau waarop ik voorzichtig zou kunnen beginnen met kopen. Als zilver onder dat niveau breekt, denk ik dat de steun rond de $29 zal liggen, totdat de Fed besluit dat het tijd is om de inflatie af te koelen.

Artikel Bron: https://EzineArticles.com/expert/Jared_Levy/998481

Investeren informatie

FinaBud.NL

Andere aspecten van beleggen en investeren zijn te lezen via onze "Investering" landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.