Breng je Geld In Veiligheid

Moet je Beleggen in Goud of Zilver?

De prijs per ounce van edelmetaal of van munten, zoals Kruggerand of American Eagle gouden munten, zijn de afgelopen jaren omhoog geschoten. De zilverprijzen hebben dit voorbeeld gevolgd (zie bijvoorbeeld de huidige prijs van zilver). Als je naar reclames luistert of advertenties leest, kunnen de prijzen alleen maar omhoog gaan.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Dat betekent dat 2017 een geweldige tijd is om te investeren in zilver of goud, toch? Niet noodzakelijk.

Beleggen in zilver vs beleggen in goud

Mensen investeren in goud en zilver om twee primaire redenen. Ten eerste hopen ze misschien dat de prijzen zullen blijven stijgen (verlangen om geld te winnen). Anders geloven ze dat andere beleggingen in waarde zullen dalen (wens om geen geld te verliezen). Maar hoe weet je wanneer een van beide zal gebeuren?

Goud en zilver hebben beide een praktisch nut. Een klomp edelmetaal is vaak mooi. Je kunt het bewonderen. Je kunt er sieraden van maken. Je kunt het gebruiken als component in bepaalde industriële processen.

Maar verder ligt een gouden munt op je plank stof te verzamelen. De waarde die hij krijgt, staat los van zijn bestaan. Het is maar een munt. Door omstandigheden waar je geen invloed op hebt, kan hij nu waarde winnen of verliezen.

Goud vergeleken met een bedrijf

Vergelijk goud met een bedrijf. Elk goed bedrijf dat het waard is om te bezitten zal je geld opleveren. Zelfs een limonadekraampje dat u €100 kost om te beginnen en u elke zomer €125 oplevert, levert het eerste jaar €25 winst op. Elk jaar dat je de zaak runt, levert het meer geld op. Onthoud dat het geld dat een zaak oplevert de belangrijkste maatstaf voor succes is.

Geld Beleggen

Geld beleg je o.a in de zolgende zakeNn

Als eigenaar van die limonadekraam kun je op elk moment winst nemen. Je kunt jezelf een dividend uitkeren. Je kunt terug investeren in de zaak, om meer klanten te bedienen of meer limonadekramen te bouwen. Je kunt veel doen met het geld dat de zaak genereert.

Elk jaar ligt uw gouden of zilveren munt op de plank stof te verzamelen. Er is weinig wat u zelf kunt doen om de prijs te beïnvloeden.

Zijn edelmetalen goede beleggingen?

Waarom beleggen mensen in goud? Wat is het nut?

Is goud kopen riskant? Afhankelijk van uw risicobereidheid, kan het soms zinvol zijn. Edele metalen zoals goud, zilver en platina hebben de neiging om in tegengestelde richting van de markt te bewegen. Als de markt daalt (zoals in 2008), stijgen de goudprijzen meestal. U kunt er niet op rekenen dat dit gebeurt, maar door uw beleggingen te diversifiëren in klassen zoals aandelen, obligaties en grondstoffen kunt u voorkomen dat u alles verliest.

Є 3000 en meer p/mnd verdienen

FinaBud.NL

Heb je hulp nodig om over een jaartje een ruim inkomen te verdienen? Kijk dan even op de site van mijn vriend Jacko waar hij uitlegt hoe je dit stap voor stap kunt doen. Ook legt hij uit hoe je maandelijks terwijl je slaapt nog meer geld kunt verdienen.

John B.

Goud- en zilverprijzen kunnen blijven stijgen. Ze kunnen meer waard worden omdat ze schaarser worden – mijnbouw en raffinage kunnen in een jaar veel minder goud of zilver produceren – maar ze kunnen ook minder waard worden omdat ze gewoner worden. Kun je dat voorspellen?

De prijs van goud en zilver kan stijgen omdat de vraag toeneemt. Meer mensen willen ze kopen. (Daarom zijn er waarschijnlijk zoveel advertenties om goud of zilver te kopen!) Maar de vraag kan ook afnemen. Kun je dat voorspellen?

Misschien doen ze geen van beide. Misschien houden ze hun waarde. Misschien is $1000 in ongemunt goud vandaag over vijf jaar nog zo’n $1000 in ongemunt goud waard, en bent u alleen inflatie kwijt. Dat is beter dan alles verliezen, toch?

Ondertussen verdienen al die grote bedrijven die het waard zijn om te bezitten elk jaar echt geld. Deze winst wordt teruggegeven aan beleggers in de vorm van dividenden of aandeleninkoop of andere investeringen om in de toekomst nog meer geld te verdienen.

Ondertussen, wat is de markt voor uw Kruggerand? Het is niet zo gemakkelijk te verkopen als een aandeel goud.
U moet iemand de staat laten beoordelen en dan een koper vinden die bereid is met u te onderhandelen over een fractie van wat het waard zou kunnen zijn. U zou de munt kunnen omsmelten voor zijn waarde als een vast bedrag aan goud, maar dat is voor veel munteenheden illegaal en u zult niet noodzakelijk de volledige waarde van de munt krijgen.

Sommige mensen dromen van succes, terwijl anderen elke ochtend opstaan en het realiseren.

John B

Hoe kunt u goud verkopen?

Als u goud bezit en het weer wilt omzetten in geld, hoe kunt u dat dan doen? Hoe gemakkelijk is dat? Of wat als er geen contant geld beschikbaar is? Hoe gaat u een goudstaaf ruilen voor een hertenkarkas en een jachtgeweer?

Dit is hoe mensen rijkdom creeren door de toekomstige trends te kennen. 

Artikel Bron: https://EzineArticles.com/expert/Emma_Will/2475030

Investeren informatie

FinaBud.NL

Andere aspecten van beleggen en investeren zijn te lezen via onze "Investering" landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.