Breng je Geld In Veiligheid

Het Voorspellen van de Prijs van Goud is een Dwazenspel

Het is soms frustrerend om de aandacht gericht te zien op de voorspellingen van de goudprijs. Hoe sensationeler en spectaculairder de prijsvoorspelling, hoe groter de kakofonie. Het is de moeite waard om eens terug te blikken op een paar van deze voorspellingen om de zaken in perspectief te helpen plaatsen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

HEADLINE: Goud Voorspelling $6000, En Goudmijn Analyse Door Visualisatie 23Jan2012

Citaat: “Als de huidige goudmarkt de timing en omvang van de jaren ’70 bull markt zou volgen, zou de goudprijs $6000 bereiken voor 2014.”

Goudprijs op 23 jan 2012: $1679.00 per oz.

Goudprijs op 14 maart 2014: $1382,00 per oz.

Goudprijs op 31 dec 2014: $1181,00 per oz.

Hoe ver kan een prijsvoorspelling er naast zitten? Niet alleen bereikte goud de richtprijs niet, het ging in de omgekeerde richting – te beginnen in diezelfde maand – en daalde met dertig procent in de daaropvolgende twee jaar, eindigend op $1205,00 per ounce op 31 december 2013.

Het probleem is niet de aannemelijkheid van $6000,00 goud. Het is zeer aannemelijk, en mogelijk; misschien zelfs waarschijnlijk. De voorspelling was echter specifiek tijdgeoriënteerd en afschuwelijk verkeerd ingeschat in termen van richting en timing.

Dat is allemaal te verontschuldigen. Tenzij u de eigenaar bent van een abonnementsdienst en/of beleggingsaanbevelingen doet aan anderen, of handelsadvies geeft.

HEADLINE: JPMorgan voorspelt goud $1.800 tegen midden 2013 01Feb2013

Quote: “JPMorgan ziet goud op $1.800 medio 2013 als Zuid-Afrika “in crisis” en “escalerende instabiliteit” in Midden-Oosten J.P. Morgan Chase & Co. zegt dat goud zal stijgen tot $1.800 per ounce medio 2013, met de mijnbouw in Zuid-Afrika “in crisis”, volgens Bloomberg.”

De goudprijs op de datum dat de kop verscheen was $1667,00 per ounce. Vijf maanden later, op 29 juni 2013, was de goudprijs $1233,00 per ounce.

De oproep voor $1800,00 goud was een ‘veilige’ voorspelling. Slechts een stijging van acht procent vanaf het bestaande (toenmalige) niveau van $1667,00 zou hebben geresulteerd in een goudprijs van $1800,00.

Maar, zoals in het vorige voorbeeld, ging de prijs met een wraakzucht naar het zuiden; deze keer daalde hij met zesentwintig procent in vijf korte maanden.

Geld Beleggen

Geld beleg je o.a in de volgende zaken

HEADLINE: Trump Winals Signals $1,500 Gold… 10Nov2016

Quote: “Een Amerikaanse presidentiële overwinning van Trump betekent US$1.500 per ounce voor goud… op de middellange termijn.”

Goudprijs op 10Nov2016: $1258,00 per oz.

Goudprijs op 31juli2017: $1268,00 per oz.

Blijkbaar heeft goud het “signaal” niet gezien, want zijn prijs in 2018 is bijna identiek aan zijn prijs op de dag dat de voorspelling in druk verscheen, net na de verkiezingen van afgelopen november.

En wat bedoelt de schrijver met “tussentijdse termijn”? Hoe langer het tijdsbestek, hoe minder waarde in de voorspelling. De voorspelde dollarstijging bedraagt twintig procent.

Als het twee jaar duurt, komt dat neer op ruwweg tien procent per jaar. Is het in dat geval – of als het langer dan twee jaar duurt – de vetgedrukte kop waard?

HEADLINE: Trump stuurt goudprijs naar $10.000 10Nov2016

Goudprijzen en data zijn hetzelfde als in bovenstaand voorbeeld. Met goud precies waar het tien maanden geleden was, wanneer kunnen we enige vooruitgang richting dat prijsdoel verwachten?

De meer bizarre prijsvoorspellingen centreren zich meestal rond een ineenstorting of instorting van het monetaire systeem. De ineenstorting is het gevolg van het volledig afwijzen van de Amerikaanse dollar na decennia van waardevermindering.

Mensen weigeren simpelweg Amerikaanse dollars te accepteren en aan te houden in ruil voor hun aangeboden goederen en diensten.

Stel nu dat u op dat moment goud bezit. Zou u het verkopen? Tegen welke prijs? Voor hoeveel waardeloze Amerikaanse dollars zou u een ons goud afstaan?

Als iemand u vandaag een miljard monopoliedollars zou bieden voor een ons goud, zou u dat aannemen? Wat dacht je van tien miljard?

Waarde van de dollar

Oké, wat als de waarde van de Amerikaanse dollar de komende jaren drastisch daalt? Laten we zeggen dat die daling neerkomt op een verlies in koopkracht van de dollar van vijftig procent ten opzichte van het huidige niveau. Dit zou neerkomen op een goudprijs van ongeveer $2500,00 per ounce, een verdubbeling ten opzichte van het huidige niveau.

Dit is geldig als goud en de Amerikaanse dollar momenteel in evenwicht zijn (ik denk dat dit het geval is). Met andere woorden, de huidige 2021 goudprijs van $1800 is een nauwkeurige afspiegeling van de cumulatieve waardedaling van de Amerikaanse dollar sinds 1913.

De daling met vijftig procent van de koopkracht van de Amerikaanse dollar zou worden weerspiegeld in hogere prijzen voor andere goederen en diensten; een patroon dat de afgelopen honderd jaar maar al te bekend is geworden.

Als er een functionerende markt is, en in de veronderstelling dat u wat goud verkoopt en winst neemt, hoeveel meer zal het dan kosten voor wat dan ook dat u zou besluiten te kopen? Denkt u werkelijk dat u op dat moment in staat zult zijn andere voorwerpen van waarde tegen “gereduceerde” prijzen te kopen?

Goud, in 1913, was $20,00 per ounce

In 2018 was het $1260,00 per ounce. Dat is een stijging van meer dan het zestigvoudige. Maar het is geen winst. Want het algemene prijsniveau van goederen en diensten is vandaag – in het algemeen – zestig maal hoger dan in 1913.

In 2021 bereikte goud een mooie $1800, en geloof me dat is niet het einde van de stijgende goudprijs.

Hoeveel is Goud Waard

Є 3000 en meer p/mnd verdienen

FinaBud.NL

Heb je hulp nodig om over een jaartje een ruim inkomen te verdienen? Kijk dan even op de site van mijn vriend Jacko waar hij uitlegt hoe je dit stap voor stap kunt doen. Ook legt hij uit hoe je maandelijks terwijl je slaapt nog meer geld kunt verdienen.

John B.

Er zijn momenten waarop u kunt profiteren van scherpe bewegingen in goud in korte-termijnsituaties. Over het algemeen zijn dat net voor grote bewegingen in de Amerikaanse dollarkoers, die een weerspiegeling zijn van een besef van de cumulatieve daling van de koopkracht van de dollar.

En, in mindere mate, wanneer de verwachtingen van anderen de goudprijs ver boven het evenwicht ten opzichte van de U.S. dollar brengen.

Dieptepunt goudprijs

In 1999/2000 bereikte de goudprijs een dieptepunt van $250-275,00 per ounce. Spoedig daarna begon het aan een decennium lang met als hoogtepunt een prijs van bijna $1900,00 per ounce in 2011.

Na de piek in 2011 daalde goud gedurende de volgende vijf jaar tot een dieptepunt van iets boven de $1000,00 per ounce. Een kortstondige opleving in het begin van 2016 bracht het terug naar de huidige niveaus ($1250-1350,00), waar het over het algemeen is gebleven zonder in enige mate van betekenis naar boven of beneden te breken.

Waar waren al deze ‘experts’ in 1999/2000 en wat voorspelden ze toen?

En sinds 2011/2012? Ze hebben steeds vrijwel hetzelfde gezegd. Koop nu! Koop meer! Voor het te laat is!

Op een dag zal het te laat zijn. Maar het is nu meer dan ooit een kwestie van financieel overleven. De obsessie met winst, voorspellen en verhandelen heeft de echte grondbeginselen verdoezeld.

En op de een of andere manier zullen de winsten van de meeste mensen waarschijnlijk in rook opgaan voordat ze er iets zinnigs mee doen.

Goud – fysiek goud – is echt geld. Het is echt geld omdat het een opslagplaats van waarde is. En de waarde ervan is constant. De waarde van de U.S. dollar blijft dalen in de loop der tijd.

Sommige mensen dromen van succes, terwijl anderen elke ochtend opstaan en het realiseren.

John B

De voortdurend dalende waarde van de Amerikaanse dollar en de perceptie die de mensen ervan hebben, evenals hun verwachtingen ervan, bepalen de prijs van goud.

Inflatie is een verraderlijke bedreiging voor onze financiële en economische zekerheid. Zij is ons opgedrongen tot het punt dat wij het gevaar lopen veel meer te verliezen dan de waarde van ons geld. De kapitaalmarkten worden geconfronteerd met risico’s die veel groter zijn dan die van 2008-2009.

Economische activiteit wordt voornamelijk gefinancierd door krediet en we zijn verslaafd aan de drug van geld en hogere prijzen – voor alles. Er wordt ons vaak verteld dat inflatie spontaan ontstaat en dat we moeten leren de gevolgen ervan te beheersen. Dat is niet waar.

Opzettelijke inflatie

Inflatie is opzettelijk en wordt gepraktiseerd door regeringen en centrale banken over de hele wereld. En de gevolgen ervan zijn onvoorspelbaar en destructief.

Bovendien zijn de gevolgen van inflatie cumulatief; vandaar dat ze de neiging hebben volatieler te zijn, aanhoudend. En begraven onder al deze oppervlakkige zwakheden is het spookbeeld van fractioneel reserve bankieren. Het is de gelegaliseerde versie van Ponzi scheme.

Lees over inflatie en fractional-reserve banking in het boek: INFLATIE – WAT HET IS, WAT HET NIET IS, EN WIE ER VERANTWOORDELIJK VOOR IS

Artikel Bron: https://EzineArticles.com/expert/Kelsey_Williams/2474391

Investeren informatie

FinaBud.NL

Andere aspecten van beleggen en investeren zijn te lezen via onze "Investering" landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.