Breng je Geld In Veiligheid

Investeren in Goud of Zilver

Voordat je denkt aan het investeren in zilver en goud, doe je er verstandig aan om meer te weten te komen over de diverse manieren van beleggen hierin. Er wordt bij het kopen van goud vaak gedacht aan munten en baren, maar dan sla je veel andere mogelijkheden om te investeren over. En elk van deze mogelijkheden kent zijn eigen individuele voor- en nadelen. Aangaande het investeren in zilver en goud behandelen we 3 manieren in dit artikel.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Fysiek investeren in goud of zilver

Als fysiek betaalmiddel kent goud en zilver een investeringsgeschiedenis van duizenden jaren, om voor langere tijd de koopkracht te kunnen garanderen. Vanwege de schaarste werden edelmetalen in het verleden naast investeren gebruikt als een onderdeel van het monetaire systeem.

Tegenwoordig wordt ons geldsysteem niet meer gedekt door edelmetalen, en ook zit er geen zilver of goud in onze munten. Later zullen we dieper ingaan op de verschillen tussen valuta en geld, want deze worden regelmatig door elkaar gehaald.

Momenteel gebruiken we dus geen zilver of goud als geld.

Om een goede inflatie bescherming te bieden wordt toch veel gebruik gemaakt van fysiek goud en ook zilver. Het is tevens een belangrijke economische waarde opslag. Naast de centrale banken investeren steeds meer burgers in zilver en goud omdat het een veel betere waarde garantie biedt dan de euro of enige andere valuta.

Zo staat bijvoorbeeld op de site van de Nederlandsche bank dat deze 600 ton aan goud in haar bezit heeft. Dit maakt een groot deel uit van al haar reserves, en ligt veilig verdeeld over diverse landen opgeslagen.

Geld Beleggen

Geld beleg je o.a in de zolgende zakeNn

Fysiek goud kopen

Goud dat als investeren wordt gebruikt heeft een vrijstelling wat betreft belasting. En de waarde is zeer hoog ten opzichte van het gewicht. Dit zijn de belangrijkste voordelen als het gaat om het fysiek kopen van zilver en goud.

Het kopen van fysiek gouden munten of baren kan eenvoudig online gedaan worden. Na de bestelling word je goud of zilver verzekerd bij je thuisbezorgd. Je zou ervoor kunnen kiezen om je te investeren edelmetalen thuis in een kluis te bewaren. Maar het is ook mogelijk om bij het bedrijf waar je de bestelling doet het goud op te slaan.

Gouden baren en munten zijn eenvoudig online te bestellen.

Bij een bedrijf zoals AmsterdamGold Is het ook mogelijk om edelmetalen zoals platina goud of zilver te verkopen en kopen. Daarbij regelen zij ook als u dat wilt een verzekerde kluis.

Je moet er wel rekening mee houden dat zilver en goud altijd iets duurder is dan de actuele prijs van het edelmetaal. Dit komt door de extra kosten genaamd Premium, en dit zijn de kosten voor het maken en smelten van een specifieke baar of munt.

Investeren in Goud of Zilver

Є 3000 en meer p/mnd verdienen

FinaBud.NL

Heb je hulp nodig om over een jaartje een ruim inkomen te verdienen? Kijk dan even op de site van mijn vriend Jacko waar hij uitlegt hoe je dit stap voor stap kunt doen. Ook legt hij uit hoe je maandelijks terwijl je slaapt nog meer geld kunt verdienen.

John B.

Fysiek zilver kopen

Zilver is naast investeren tevens een industrieel metaal wat veel gebruikt wordt in elektronische en elektrische apparaten. Daardoor zijn in tegenstelling tot goud, zilveren baren wel belast met BTW. Daarentegen zijn zilveren munten zolang deze voor investeren wordt gebruikt wel vrijgesteld van BTW.

Mocht je een edelmetaal via AmsterdamGold kopen dan is het mogelijk om dit ook op te slaan in één van hun kluizen. Dergelijke kluizen bevinden zich buiten de Europese Unie en op douane voor depots zoals Schiphol. Op die manier kun je zonder btw te hoeven te betalen je edelmetalen aanschaffen en erin investeren.

Zilver heeft omdat de waarde per kg lager is, het nadeel dat het meer ruimte vereist als je hierin gaat investeren. Het bewaren van van een paar zilveren munten in een kluis gaat nog wel. Echter wanneer je meerdere kilo zilver bezit zul je een externe kluis nodig moeten hebben. En daar zitten dus weer extra kosten aan verbonden.

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

John B.

Investeren in goud of zilver ETF’s

ETF is de afkorting voor Exchange Traded Fund. Bij een ETF kun je profiteren van prijsverschillen zonder dat je het edelmetaal hoeft op te slaan.

Als belegger koop je dan in feite een aandeel in goud of zilver. Wanneer er een stijging van de goudprijs plaatsvindt, dan stijgt tevens de waarde van jouw aandeel in goud.

Een ETF heeft een lage drempel om in edelmetalen beginnen te beleggen. Doe wel een goed onderzoek naar het fonds waar je eventueel je aandelen gaat kopen. Is het fonds bijvoorbeeld daadwerkelijk in het bezit van zilver of goud in de hoeveelheden die ze aangeven?

Investeren in goudmijnen

Behalve ETF’s zou je als belegger ook de keuze kunnen maken om aandelen aan te schaffen van goud- en zilvermijnen. Dit zijn dan beursgenoteerde mijnen zodat je daar in kunt investeren door er aandelen van aan te schaffen. Je kunt dan nog beter profiteren van de prijzen aangaande goud en zilver.

Stijgt de goud en zilver prijs dan zal de winst van mijnbedrijven ook toenemen. Deze maken om de edelmetalen te delven dezelfde kosten, maar verkopen het alleen duurder. Uiteindelijk zullen zij dus een hogere winst noteren.

De aandelen van mijnbedrijven fluctueren veel meer dan de prijzen van de edelmetalen.

Wanneer je als belegger in jonge mijnen gaat investeren die zoeken naar nieuwe zilver- en goud bronnen op aarde. Deze aandelen zullen sterk stijgen wanneer ze regelmatig succesvol boren. Maar de waarde zal natuurlijk laag blijven wanneer de successen uitblijven.

Sommige mensen dromen van succes, terwijl anderen elke ochtend opstaan en het realiseren.

John B

Investeren in goud degiro

Aan de Canadese “Toronto Venture Exchange” kom je dergelijke zilver en goud mijnbedrijven regelmatig tegen. Maar in Nederland kun je aandelen kopen via DeGiro, een Nederlands platform.

Denk je dat het voor jou aantrekkelijk is om in mijnaandelen te investeren? Zoek dan naar royalty bedrijven in zilver en goud. Dit zijn bedrijven die aankomende rechten opkopen van edelmetaal productie.

Het risico is bij dit soort bedrijven veel lager en kan zeer winstgevend zijn. Voor beleggers kan dit zeer interessant zijn.

Conclusie

Zoals je net hebt kunnen concluderen bestaan er 3 belangrijke manieren om te beleggen in zilver en goud. Het kopen van fysieke edelmetalen is mogelijk, maar tevens zou je kunnen beleggen in aandelen.

Bij het beleggen in edelmetalen raden we aan net als bij alle soorten beleggingen om te spreiden. Dit kan tussen de genoemde categorieën in dit artikel. Maar ook binnen de categorieën zoals aandelen, baren, munten zilver, goud en ETF’s.

Investeren informatie

FinaBud.NL

Andere aspecten van beleggen en investeren zijn te lezen via onze "Investering" landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.