2e Hands Auto Kopen op Afbetaling - Autobranche Leningen

Financieringsmogelijkheden in de autobranche voor 2e hands auto's

In de autobranche hoor je steeds vaker het begrip 2e hands auto op afbetaling kopen. Dit is een manier om een gebruikte auto te rijden tegen een aantrekkelijke maandelijkse kostprijs. Het is immers zo dat je bij leningen niet in een keer een grote som geld hoeft te betalen. Maar kunt een auto uitzoeken en zelf bepalen wat u elke maand missen kunt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Er komt natuurlijk wel meer bij kijken dan een aantrekkelijk maandbedrag. Hierom geven wij u enkele tips waar u bij het kopen van een tweedehands auto op afbetaling op moet letten.

Maar eerst een paar opmerkingen, wat betreft het kunnen aanschaffen van een jong gebruikte of nieuwe wagen. Eerst sparen om een auto kopen mogelijk te maken is het voordeligste. Want voor een autolening, een persoonlijke lening of ander leningen geldt de bekende regel “Geld lenen kost geld”

LENING VOOR AUTO, CAMPER ENZ.

De aanschaf van een auto met een BKR heeft vaak een betere kans van slagen via een lease. Het leasen van een auto zonder een BKR toetsing is alleen mogelijk met bijvoorbeeld een shortlease van bijvoorbeeld Athlon. Er zijn vervolgens 2 keuzes om zonder een BKR een auto te leasen:

1) Kies een occasion

2) Voor een nieuwe auto kies je de kortste looptijd

Toch hoeft het hebben van een BKR registratie niet altijd een afwijzing voor een autolening of een autolease te betekenen. Dat ligt voornamelijk aan welke BKR code er achter uw naam staat, want er bestaan verschillende codes van licht tot zwaar.

U zou ook contact kunnen opnemen met een instelling die u helpt om uw BKR registratie te verwijderen. Klik HIER voor meer informatie over deze BKR service.

TIP: Het kan geen kwaad om deze pagina te bewaren, want mocht uw aanvraag afgewezen worden dan kunt u de aanvraag bij een andere aanbieder op deze pagina herhalen. Uw kansen worden dan aanzienlijk vergroot om binnenkort in een droomauto rond te rijden.

BEDRIJF
INFO
WAARDERING
NAAR SITE
 • Private lease, koop & Financiering vanaf € 85 /mnd
 • Incl. Belasting & verzekering
 • Incl. Onderhoud, Pechhulp en reparaties
 • Nieuw en gebruikt - Inruil mogelijk
 • Ook Ferrari, Lamborghini enz.
 • Inruil oude auto
 • Occasions & Elektrische auto's
 • Boetevrij opzegbaar
 • Zakelijk en privé
 • Vergelijk 10+ zakelijke kredietverstrekkers
 • Zakelijke lening binnen 24 uur
 • Tot 1 miljoen euro
 • Aanvraag binnen 2 minuten
Dit waren de Financial lease met ander woorden "Huurkoop of Auto op afbetaling" aanbieders. Nu de autoleningen!
 • Persoonlijke lening, Doorlopend krediet
 • Leningen oversluiten
 • Auto, keuken, opleiding
 • Autolening, Persoonlijke lening
 • Leningen oversluiten
 • Auto, motor, caravan, boot, opleiding
      Staat wat je zoekt er niet bij?      Andere manieren bekijken?       Klik dan de knoppen onderaan deze pagina

Wat is een 2de hands auto kopen op afbetaling in de autobranche

Het kopen van 2de hands auto’s kopen op afbetaling is eigenlijk hetzelfde als de financial lease. Een financial lease is in de autobranche een manier van auto kopen door financiering.

Je verdeelt het aankoopbedrag van de auto over een aantal maanden. Daarbij komt natuurlijk nog wel een paar procent aan rente. Via onze website Finabud.nl kunt u ook zelf vergelijken en betalen wat u wilt aanbetalen.

Wilt u bijvoorbeeld uw auto inruilen? Dan is het mogelijk dat u dit bedrag uitstekend als aanbetaling kunt gebruiken. Het is immers zo dat hoe hoger uw aanbetaling is, dat dan uw maandbedrag en de rente ook lager zullen zijn.

Leasen van een tweedehands auto op afbetaling zonder BKR check?

Meestal wordt er in tweedehands leaseauto in de autobranche  aanvraag gedaan. Op die manier wordt er bekeken of u een eventuele negatieve BKR registratie op uw naam heeft staan. Vaak is het zo dat indien uw BKR-registratie negatief is dat dan geen verdere mogelijkheden overblijven. Maar toch zijn de mogelijkheden bij een aantal van de bij ons aangesloten bedrijven toch flexibeler.

Omdat het bij een afbetaling lease voor een tweedehands auto om een manier van lenen gaat. Zo zal er toch altijd een soort toetsing zijn over uw financiële situatie. Indien er geen BKR aan te pas komt dan zult u waarschijnlijk uw maandelijkse inkomsten en bankafschriften moeten overleggen.

Er zijn dus genoeg kansen om een jonge gebruikte auto op afbetaling te kopen in de autobranche. Maar vergeet niet dat dit ook een manier van lenen voor een auto is waar u altijd rente over schuld betalen.

Informatie en vergelijken van kredietverstrekkers

Wilt u misschien meer informatie over deze manier van tweedehands auto kopen op afbetaling. Ga dan naar de tabel met het overzicht van de diverse bedrijven. Hier kunt u op uw gemak de diverse kredietverstrekker(s) met elkaar vergelijken.

Daarna is het een fluitje van een cent om een aanvraag in te dienen. Zo’n aanvraag heeft geen consequenties voor u en u weet dan snel of u in aanmerking komt voor een financial lease.

Er zijn meerdere manieren om een auto te financieren. Je kunt een nieuwe of een tweedehands auto kopen. Aan de andere kant is er ook een mogelijkheid om er een prive te leasen (In de autobranche ook wel particulier leasen genoemd).

In de praktijk houdt het in dat je voor een periode van 48 maanden lang elke maand een van tevoren bepaald leasebedrag betaald. Je krijgt hiervoor een nieuwe leaseauto die je na die 48 maanden weer inlevert. Je kunt vervolgens weer een andere auto uit de autobranche leasen.

Uiteraard verschilt het maandbedrag per auto. In landen zoals Amerika en Engeland is het leasen van een auto al bijna de standaard, terwijl kopen in de auto branche bijna niet voorkomt. De ANWB ziet ook in dat een privé auto leasen steeds populairder wordt, gezien de volgende 2 artikels, die hier te vinden zijn.

De voordelen van een tweedehands privé leaseauto op een rij

Er zitten vele voordelen aan het privé leasen van  tweedehands auto’s:

 • Het enorme gebruiksgemak; je leasemaatschappij waar je de auto leased regelt alles voor je.
 • Je bent volledig verzekerd door je leasemaatschappij.
 • Je betaalt geen wegenbelasting en hebt geen fiscale bijtelling, wat bij een auto van de zaak wel het geval is. Je moet dan 25% van de cataloguswaarde bijtellen.
 • Wanneer er problemen zijn met je auto is vervangend vervoer in een mum van tijd geregeld, evenals de hulpdiensten bij pech. Je hebt geen last meer van alle bijkomende problemen en kosten bij autoschade.
 • Je weet van tevoren hoeveel de leaseauto je per maand gaat kosten. Daar komt verder buiten de benzinekosten niets meer bij.

Het is ook eenvoudig om de kosten van de verschillende auto’s met elkaar te vergelijken. Verder heb je geen schuld en wordt het ook niet geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie te Tiel.

Soorten autolease bij Finabud

Alle soorten autolease zijn bij ons vertegenwoordigd zoals:

 

Autobranche overwegingen 2de hands auto afbetaling via leasen

Er zijn in de autobranche wel een aantal dingen waar je bij de aankoop van een 2de hands auto op afbetaling goed op moet letten. In sommige gevallen is het privé leasen van een wagen hartstikke handig, maar in andere gevallen zitten er ook flinke nadelen aan. Dit verschilt dus per situatie, denk daarom goed na over wat bij jou het beste past. 

Zo rekenen sommige autobranche maatschappijen ook nog een kilometervergoeding, terwijl het bij anderen bij de prijs zit inbegrepen. De benzine betaal je altijd zelf. Verder is er vaak een maximum aantal kilometers dat je per jaar mag rijden. Voor elke kilometer die daar boven zit betaal je dan weer extra.

Schade door je eigen nalatigheid zoals het vergeten je olie bijtijds bij te vullen of verkeerd getankte brandstof vallen uiteraard niet onder de dekking van het leasecontract. Deze schade is voor je eigen rekening.

Als je je maandbedrag keer 48 doet en er vervolgens de kosten aan verzekering, belasting en pechhulp vanaf haalt, kom je uit op de werkelijke kosten. Je kunt die dan vergelijken met het kopen van een nieuwe auto en met de restwaarde van die auto 4 jaar later bekijken of je veel meer betaald of dat je denkt dat het voordelig kan zijn in jouw geval.

Speciaal voor jou ingekochte leaseauto

Verder moet je je bedenken dat een leaseauto speciaal voor jou wordt gekocht. Dat betekent ook dat het in de autolening branche heel anders werkt dan een huurauto. Je kan een leasecontract niet zomaar opzeggen en moet dus gedurende de 4 jaar blijven betalen.

Enige financiële zekerheid is dus wel vereist en je moet ook zeker zijn van je keus. Als het niet bevalt zit je er toch nog tot het einde van de 4 jaar aan vast. De boete voor het verbreken van een leasecontract is flink. Soms krijg je de mogelijkheid om na betaling van de restwaarde van de auto die na 4 jaar over te kopen.

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

John B.

Waar in de autobranche kun je een privé auto leasen?

Op het internet zijn een aantal privé autobranche leasemaatschappijen te vinden, waarvan auto.nl een voorbeeld is. Verder hebben dealers zelf ook vaak een financieringsregeling, waardoor de auto ook niet in een keer hoeft te worden afbetaald.

Waar moet u op letten bij particulier leasen?

Er zijn ook een aantal zaken die uw aandacht verdienen. Er zijn namelijk ook nadelen bij het particulier een auto leasen. Het is niet altijd zo, maar let er wel op. U kunt dan een goede afweging maken of het voor u interessant is. Zo zijn er lease maatschappijen die een kilometervergoeding rekenen.

Bij sommige autobranche lease maatschappijen is dit opgenomen in het leasebedrag en bij anderen weer niet. De benzine betaalt u altijd zelf. Ook geld er een maximum aantal kilometers die u per jaar kunt rijden. Als u daarboven komt dan moet u ook extra bij betalen.

Schade door eigen schuld, zoals bijvoorbeeld het verkeerd tanken van diesel in plaats van benzine is een schade die u zelf moet betalen. Als u uw maandbedrag maal 48 keer doet en hier de belasting, autoverzekering en ANWB hulp service afhaalt dan heeft u het netto bedrag van de lease auto.

U kunt het dan vergelijken met de prijs als u een auto zelf zou kopen. Ook wordt een leaseauto speciaal voor u gekocht. Het is dus iets anders als een huurauto. U moet de auto vier jaar lang blijven rijden.

BKR verwijderen

FinaBud.NL

Heb je hulp nodig om in de toekomst geen gedoe meer met een BKR te hebben? Kijk dan even op mijn andere pagina waar ik o.a. uitleg hoe je je BKR registratie kunt verwijderen. Ook leg ik uit hoe je maandelijks meer geld kunt overhouden.

John B.

Tenslotte tweedehands auto op afbetaling kopen

Tot slot dit, heeft u direct een auto nodig? Probeer dan een lease van Athlon of een lening via Freo. Ook bij auto,nl kun je tweedehands auto op afbetaling kopen. Bij hen is het eenvoudig kiezen op basis van looptijd en rente. Auto.nl heeft in de autobranche het ruimste aanbod van auto’s in alle prijsklassen.

Andere Leningen en Lease

FinaBud.NL

Behalve een autolening heb je misschien ook behoefte om info over andere soorten leningen of lease te raadplegen. Dat kan dan op onze "Alle Leningen" en Alle Lease" pagina's.