Het Verschil tussen Auto Financieren en leasen - Autobranche Leningen

Vergelijking tussen Auto Financieren en Leasen in de autobranche

Een nieuwe auto kopen is spannend. Zelfs als je budget beperkt is, zijn er in de autobranche veel modellen en opties om uit te kiezen. U kunt dagen en zelfs weken doorbrengen met plezier terwijl u beslist wat u wilt kopen. Zodra u deze beslissing hebt genomen, beginnen de meeste mensen dan te kijken naar de mogelijkheden voor financiering d.m.v. leningen van een auto.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Het vergelijken van financieringsopties is niet leuk en mensen hebben de neiging om zich door het proces te haasten, zich alleen maar concentrerend op de maandelijkse afbetalingen en de duur van de lening. Ze kiezen meestal wat ze het goedkoopst vinden.

Maar autofinanciering is een complexe aangelegenheid met veel variabelen om rekening mee te houden. Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van de eerste keuze die u moet maken bij het kopen of leasen van een auto.

Eigendom – Autobranche

Wanneer u een lening aangaat en een auto koopt, wordt deze uw eigendom, op voorwaarde dat de afbetalingen op tijd gebeuren. U kunt de auto gebruiken hoe en hoeveel u maar wilt.

De termijnen die u betaalt, dekken de volledige kostprijs van de auto en de rente die op de lening wordt aangerekend.Wanneer de autobranche lening uiteindelijk is afbetaald, eindigt uw relatie met de leninggever en kunt u doen met uw auto wat u wilt. Leasen geeft u deze rechten niet.

Leasen – Autobranche

Wanneer u een auto leaset, wordt u geen eigenaar van de auto. Wat je krijgt is het recht om de auto te gebruiken voor de periode van het leasecontract. U betaalt alleen voor het gebruik van de auto (met inbegrip van een geraamd maandelijks aantal kilometers) en de afschrijving die de auto tijdens de leaseperiode zal oplopen, plus een aantal gebruikskosten.

Aan het einde van de leaseperiode heeft u de keuze om de auto terug te brengen naar de leasemaatschappij of de restwaarde te betalen en de auto te houden. Leasen is vaak een populaire vorm van autofinanciering bij professionals die wat belastingaftrek kunnen krijgen op de leasebetalingen.

Soorten autolease bij Finabud

Alle soorten autolease zijn bij ons vertegenwoordigd zoals:

 

Auto in termijnen

Bij het kopen van een auto dekt uw maandelijkse afbetaling de volledige kosten van de auto, rentelasten. Bij leasing zijn uw maandelijkse betalingen (afbetalingen is hier niet het juiste woord, hoewel het vaak wordt gebruikt) lager dan wanneer u de auto koopt. Omdat u geen auto koopt, maar alleen betaalt voor het gebruiksrecht plus huur en belastingen.

Ook is uw verwachte maandelijkse gebruik van invloed op de maandelijkse betaling. Hoe meer u de auto gebruikt, hoe meer u voor de auto zult moeten betalen. Aan het einde van de leaseperiode heeft u geen auto meer, tenzij u besluit hem te kopen.

Aanbetaling

Het kopen van een auto brengt een aanbetaling met zich mee, belastingen, registratie en andere kosten die de autobranche financieringsmaatschappij in rekening kan brengen. In het geval van leasing betaalt u de eerste maand vooruit, een waarborgsom die u terugkrijgt na correctie voor schade, overmatig gebruik enz.  En een gekapitaliseerde kostenvermindering om de afschrijving te dekken, en registratie en belastingen.

Er zijn nog vele andere verschillen bij het gebruik van autofinanciering om een auto te kopen of te leasen. De truc is om uw beslissing niet te laten beïnvloeden door de schijnbaar lagere kosten van leasing. Vergeet niet dat wanneer u een auto leaset, u geen eigenaar bent en geen activa hebt verworven.

BKR verwijderen

FinaBud.NL

Heb je hulp nodig om in de toekomst geen gedoe meer met een BKR te hebben? Kijk dan even op mijn andere pagina waar ik o.a. uitleg hoe je je BKR registratie kunt verwijderen. Ook leg ik uit hoe je maandelijks meer geld kunt overhouden.

John B.

Er zijn nog vele andere verschillen bij het gebruik van autofinanciering om een auto te kopen of te leasen. De truc is om uw beslissing niet te laten beïnvloeden door de schijnbaar lagere kosten van autobranche leasing. Vergeet niet dat wanneer u een auto leaset, u geen eigenaar bent en geen activa hebt verworven.

De vele financiële afdelingen en krediet experts op onze website hebben toegang tot een groot aantal financiële instellingen die klaar staan om u goed te keuren. Zij werken hard om u de laagst mogelijke tarieven te bieden, tegen betalingen die u zich kunt veroorloven.

Artikel Bron: https://EzineArticles.com/expert/Elaine_McKeagan/264493

Andere Leningen

FinaBud.NL

Behalve een autolening heb je misschien ook behoefte om info over andere soorten leningen te raadplegen. Dat kan dan op onze alle leningen verzamelen pagina.