Autofinanciering met een BKR Registratie - Autobranche Leningen

Leningen voor auto's met een BKR Registratie in de autobranche

Ben je op zoek naar een autofinanciering, maar heb je een BKR registratie op je naam staan? Dan kan het lastig zijn om een financiering zoals autoleningen te vinden die geen BKR toetsing vereist. Dit komt doordat autodealers in de autobranche doorgaans terughoudend zijn om auto’s op krediet te verkopen aan particulieren die betalingsachterstanden hebben.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Als particulier heb je echter nog steeds mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld private lease. Bij private lease wordt je kredietwaardigheid getoetst, maar als je een H-notering (Herstel) hebt, is de kans groot dat je toch in een nieuwe auto kunt rijden.

Als je geen H-notering hebt en wel een maandelijks inkomen ontvangt, is het wellicht verstandig om geld opzij te zetten en te sparen voor een auto in de toekomst.

Wat zijn de voordelen van een autofinanciering in de autobranche?

Er bestaat doorgaans een bepaald type of merk auto dat een beroep doet op jouw smaak. Je hoeft tevens geen groot bedrag uit te geven om dit te verkrijgen.

In geval van de wens om de autobranche financiering sneller af te lossen zonder boete, wordt dit veelal toegestaan door de meeste dealers. Verifieer echter wel van tevoren bij de specifieke dealer waar jouw interesse naar uitgaat.

Hoe kan ik het beste berekenen & vergelijken?

Indien je besloten hebt om een autobranche financiering te nemen in de vorm van een persoonlijke lening, auto op afbetaling of huurkoop auto, is het van groot belang om de goedkoopste financiering te berekenen inclusief eventuele slottermijn en deze te vergelijken bij verschillende dealers.

Het is verstandig om vooraf grondig onderzoek te doen voordat je naar de dealer in jouw buurt gaat. Het kan namelijk zijn dat een dealer verder weg een voordeliger aanbod heeft.

Op de lange termijn kan dit een aanzienlijk financieel voordeel opleveren, omdat je bijvoorbeeld een lagere rente kunt krijgen.

Een andere mogelijkheid is een autolening, op voorwaarde dat je geen negatieve BKR-registratie hebt. Je kunt een autolening afsluiten bij een online kredietverstrekker die hierin is gespecialiseerd.

Let er wel op dat niet alle aanbieders specifieke autobranche leningen aanbieden. Het is belangrijk dat ze op de hoogte zijn van de kosten die bij de aanschaf van een auto komen kijken.

Vergelijk verschillende aanbieders zorgvuldig met elkaar. Je zult merken dat elke autodealer een net iets andere financieringsconstructie en regels heeft opgesteld. Het is van belang om de kleine, maar cruciale verschillen te herkennen en deze met elkaar te vergelijken.

Soorten autolease bij Finabud

Alle soorten autolease zijn bij ons vertegenwoordigd zoals:

 

Over het algemeen betaal je rente over de autofinanciering, maar dit is normaal. Het is de looptijd in combinatie met de contractvoorwaarden die het verschil maakt. Vergeet niet om de financiering mee te nemen in je belastingaangifte.

Hoe zit het met de zogenaamde 0% rente?

Heb je misschien een dealer gevonden die een autofinanciering aanbiedt zonder rente? Denk niet dat dit altijd de beste optie is. Er zijn namelijk vaak verborgen voorwaarden waar je rekening mee moet houden en wij helpen je graag om deze te onthullen.

In principe is dit type auto financiering een vorm van uitgestelde betaling. Je hebt waarschijnlijk al reclames gezien waarin dit wordt gepromoot als “nu afhalen, volgend jaar betalen”.

Het klopt weliswaar dat je pas na een jaar hoeft te betalen, maar het volledige bedrag moet dan wel in één keer worden terugbetaald. Dat is niet altijd eenvoudig, zeker niet bij duurdere auto’s. Stel dat je een auto koopt van 10.000 euro, dan moet je na 12 maanden het volledige bedrag terugbetalen.

Als je zeker weet dat je dit bedrag kunt terugbetalen, dan is deze rentevrije autobranche regeling zeker de moeite waard. Zo niet, dan kun je beter verder kijken.

BKR verwijderen

FinaBud.NL

Heb je hulp nodig om in de toekomst geen gedoe meer met een BKR te hebben? Kijk dan even op mijn andere pagina waar ik o.a. uitleg hoe je je BKR registratie kunt verwijderen. Ook leg ik uit hoe je maandelijks meer geld kunt overhouden.

John B.

Let er ook op dat het contract kan bepalen dat de autobranche financiering na het eerste jaar wordt omgezet in een doorlopend krediet of een andere leenvorm waar wel rente over wordt berekend.

Auto financieren met negatieve bkr-registratie

Het financieren van jouw auto met een negatieve BKR-registratie is niet haalbaar, waardoor jijzelf de inspanning zult moeten leveren om van deze registratie af te geraken. Het verwijderen ervan gebeurt niet automatisch.

Auto op afbetaling zonder bkr

Het is haalbaar, maar vereist wel volledig georganiseerde documentatie, zoals inkomstenbewijzen. Een BKR-registratie wordt alleen toegekend bij aanwezigheid van een BKR-codering.

Auto kopen 50/50 deal zonder rente

Je kunt er tevens voor kiezen om je auto aan te schaffen middels een 50/50 autobranche overeenkomst. Dit betreft een afspraak waarbij je bij de aankoop de eerste vijftig procent voldoet en de andere helft op een later tijdstip betaalt. Het is echter raadzaam om nauwlettend de bepalingen door te nemen, aangezien er veelal heimelijke kosten gepaard gaan met dergelijke contracten.

Andere Leningen

FinaBud.NL

Behalve een autolening heb je misschien ook behoefte om info over andere soorten leningen te raadplegen. Dat kan dan op onze alle leningen verzamelen pagina.