Occasion Kopen of je Auto Privé Leasen? – Autobranche Leningen

Occasions in de autobranche: Kopen of leasen

Indien je op zoek bent naar een alternatieve wagen, is het cruciaal om te weten of je beter een tweedehands auto kunt aanschaffen. Of toch beter gaat voor het privé leasen van een nieuwe wagen. Bij het kopen van een nieuwe auto zijn er vanzelfsprekend verschillende aspecten zoals leningen waarmee je rekening moet houden in de autobranche. Voor autoliefhebbers begint het bij het kiezen van het merk en model, gevolgd door het bepalen van de brandstof of de mogelijkheid om elektrisch te rijden.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Vervolgens is het even belangrijk om te beslissen welk concept het best bij jou past. Ga je voor een tweedehands auto of gaat je voorkeur uit naar het privé leasen van een nieuwe wagen? De keuze hangt af van verschillende persoonlijke factoren, maar we zullen ons best doen om je te helpen.

Ga je voor je eigen occasion, of liever leasen?

We zullen beginnen met het uitleggen van wat private leasing precies inhoudt.

Wanneer je ervoor kiest om een auto privé te leasen, ben je geen eigenaar van de auto, maar huur je deze voor een periode van minimaal 12 tot 60 maanden. Je betaalt maandelijks een vast bedrag dat de verzekering, wegenbelasting, reparaties, afschrijving, onderhoud en nieuwe banden omvat. Naast dit bedrag betaal je ook voor de brandstof of diesel, eventuele verkeersboetes en een eigen risico in geval van schade.

Aan het einde van de leaseperiode moet je de auto teruggeven en wordt er afgerekend op basis van de gereden kilometers en eventuele grotere schades. Als je ervoor kiest om privé te leasen, hoef je geen fiscale bijtelling te betalen, wat wel het geval is bij zakelijke lease.

Het is dus mogelijk om een nieuwe auto te rijden voor een vast bedrag per maand zonder onverwachte kosten voor onderhoud, reparaties of verzekering. Een nadeel is echter dat je vergeleken met op afbetaling de auto na de leaseperiode weer moet inleveren en geen eigenaar wordt.

Daarnaast worden de maandelijkse leasekosten geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel, wat van invloed kan zijn wanneer je in de toekomst een andere lening wilt afsluiten, zoals een hypotheek. Dit is iets om rekening mee te houden als je overweegt om privé te gaan leasen.

Soorten autolease bij Finabud

Alle soorten autolease zijn bij ons vertegenwoordigd zoals:

 

Dan liever je eigen occasion? – Autobranche

Wanneer je geen gebruik wilt maken van private lease, ben je over het algemeen aangewezen op een tweedehands auto. Er zijn verschillende autobranche manieren om hieraan te komen, maar als je direct kunt betalen, ben je het voordeligst uit. Je betaalt namelijk geen rente of winst aan de leasemaatschappij.

Natuurlijk heb je wel te maken met vaste lasten, vergelijkbaar met private lease. Echter, in vergelijkbare gevallen ben je goedkoper uit, tenzij je te maken krijgt met grote problemen met je tweedehands auto. In dat geval ben je volledig zelf verantwoordelijk en heb je geen leasemaatschappij om op terug te vallen.

Een groot voordeel is dat de auto direct jouw eigendom is en je hem kunt verkopen wanneer je een andere auto kopen wilt. Je houdt dan kapitaal over, wat niet het geval is bij private lease. Daarnaast heb je voor een autofinanciering geen registratie bij het BKR, wat altijd prettig is.

Als je jouw tweedehands auto moet financieren, ben je over het algemeen goedkoper uit als je kiest voor lease. De rentes zijn namelijk nog steeds hoog en worden naar verwachting alleen maar hoger gezien de huidige situatie op de financiële markten. Bovendien heb je te maken met dezelfde vaste en dreigende kosten als bij private lease, én een registratie bij het BKR.

BKR verwijderen

FinaBud.NL

Heb je hulp nodig om in de toekomst voor een auto in termijnen geen gedoe meer met een BKR te hebben? Kijk dan even op mijn andere pagina waar ik o.a. uitleg hoe je je BKR registratie kunt verwijderen. Ook leg ik uit hoe je maandelijks meer geld kunt overhouden.

John B.

Wat is nu eigenlijk de beste keuze?

Het kopen van een occasion of het privé leasen van een nieuwe auto? Het antwoord is niet zo eenvoudig, aangezien het afhangt van verschillende factoren, zoals jouw persoonlijke situatie en voorkeuren. Als je liever een vast maandelijks bedrag betaalt zonder onaangename verrassingen, is privé autobranche leasen wellicht een goede optie voor jou.

Maar als je liever jouw eigen auto bezit en geen extra registratie bij het Bureau Kredietregistratie wilt, dan is het duidelijk dat het kopen van een occasion de betere keuze is.

In feite kunnen we niet voor jou beslissen welke auto financiering optie de beste is, omdat dit afhankelijk is van jouw individuele omstandigheden. Ons doel is om de verschillen tussen de twee autobranche opties uit te leggen, zodat je weloverwogen beslissingen kunt nemen. Hopelijk hebben we dat zojuist gedaan!

Andere Leningen

FinaBud.NL

Behalve een autolening heb je misschien ook behoefte om info over andere soorten leningen te raadplegen. Dat kan dan op onze alle leningen verzamelen pagina.