Direct Aanvragen geen Gezeur of Gedoe met BKR

BedragLooptijdKostenTerug te betalen
€ 100 30 dagen € 1,08 € 101,08
€ 700 45 dagen € 11,39 € 711,39
€ 1.500 62 dagen € 25,11 € 1.525,11

Flitskrediet of Minilening – Leningen

Op deze pagina treft u de meest gestelde vragen over de minileningen online aan. Alhoewel de aanbieders vaak hun eigen regels hanteren. Zijn over het algemeen de voorwaarden voor minileningen overal wel gelijk. Voor echt specifieke vragen zult u de aanbieder in spe zelf moeten contacteren.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Wat is een minilening?

Een minilening is een lening van korte duur. Over het algemeen is dit een lening welke je binnen 62 dagen terug moet betalen. De hoogte van de lening is bij iedere aanbieder verschillend. Maar in veel gevallen is de mogelijkheid er om bedragen te lenen tot € 1800,-. Het aanvragen en de afhandeling van het lenen gebeurd geheel online en kan snel gaan.

TIP: Het kan geen kwaad om deze pagina te bewaren, want mocht uw aanvraag afgewezen worden dan kunt u de aanvraag bij een andere aanbieder op deze pagina herhalen. Uw kansen op een lening worden dan aanzienlijk vergroot.

Een minilening zoals Saldodipje is de snelste manier om een lening zonder BKR toetsing te krijgen. Het struikelblok voor veel mensen is vaak dat men geen garantsteller heeft, of dat de garantstelling niet geaccepteerd wordt. In beide gevallen kun je dan toch de lening krijgen maar dan tegen het betalen van een aanvullend bedrag (afkopen). Wat de hoogte van deze aanvullende bedragen zijn is HIER te zien.

AanbiederSoortInfoWaarderingNaar de site
 • Minilening tot € 1000
 • Pluslening tot € 1800
  • Afkopen garantstelling
  • Termijn 62 dagen
  • Terugbetalen in termijnen
  • Geen BKR toetsing
            Tot zover de leningen zonder BKR check, de volgende zijn met BKR toetsing
  • Persoonlijke lening
  • Doorlopend krediet
  • Leningen oversluiten
  • Auto, keuken, opleiding
 • Zie meer info
  • Vergelijk 10+ kredietverstrekkers
  • Zakelijke lening binnen 24 uur
  • Tot 1 miljoen euro
  • Aanvraag binnen 2 minuten
 • Zie meer info
 •       Staat de lening er niet bij?      Andere soorten leningen bekijken?       Klik "Alle Leningen" onderaan deze pagina

  Indien het je eerste aanvraag is voor een minilening online zal het wat langer duren. Gezien je een aantal documenten zult moeten indienen om je te kunnen beoordelen. Na deze eerste lening kan je daarna eenvoudig en snel een nieuwe aanvraag indienen.

  Een minilening is een kortlopende lening van over het algemeen 21 dagen. De hoogte van de lening verschilt per aanbieder maar in de meeste gevallen is er de mogelijkheid
  Kan iedereen een minilening van bijvoorbeeld € 250 aanvragen? 

  Niet iedereen kan een minilening krijgen

  De minilening is helaas niet voor iedereen beschikbaar. Elke minilening aanbieder heeft zijn eigen voorwaarden. Over het algemeen zijn de meest gangbare voorwaarden om in aanmerking te komen voor een minilening online.

  • U bent tussen de 21 en 65 jaar oud
  • U bent Nederlands
  • U heeft een netto inkomen van minimaal € 1100,- per maand
  • U heeft nog een lopend dienstverband
  • U bent geen uitzendkracht, student of zelfstandige

  De regels hierboven zijn zo bepaald om consumenten te beschermen tegen zichzelf. Zodat deze geen leningen aan gaan die niet terug te betalen zijn.

  Wordt bij aanvraag van een minilening BKR controle gedaan?

  Als u een aanvraag doet voor een minilening dan wordt er door de aanbieder geen controle gedaan bij het BKR. Ook worden afgesloten leningen niet bij het BKR aangemeld. BKR staat voor ‘Bureau Krediet Registratie’. Het BKR houdt zich bezig met afgesloten leningen en aankopen op afbetaling. Daarbij komt dat BKR advies geeft aan de aanbieder over uw kredietwaardigheid.

  Dat de aanbieders van een minilening geen navraag bij het BKR doen. Wil natuurlijk niet zeggen dat uw aanvraag zomaar goedgekeurd zal worden. In de voorwaarden van de minilening kunt u in ieder geval lezen waar u aan moet voldoen. Om zodoende in aanmerking te komen voor een minilening.

  Welke documenten heb ik nodig om een minilening aan te vragen?

  Als het de eerste keer is dat u een minilening aan gaat vragen. Dan dien je de eerste maal een aantal documenten te verzamelen. Deze documenten dient u aan de minilening aanbieder toe te sturen. Daarna zullen de documenten worden beoordeeld door de acceptatie afdeling van de aanbieder. Uw documenten kunnen worden verstuurd via post, fax of per e-mail.

  Wanneer u de documenten per post aan de aanbieder doet toekomen. Dan zal uw aanvraag minimaal 1 werkdag vertraging oplopen. U dient in ieder geval de volgende documenten aan de financier te verlenen.

  • Een geldig identiteitsbewijs zoals een Identiteitskaart, rijbewijs of paspoort
  • Een bewijs van inkomsten, recent niet ouder dan 2 maanden. Bijv. een loonstrook.
  • Een recent bankafschrift van de afgelopen maand.

  Garantsteller

  Sommige minilening aanbiers eisen een garantstelling, dit kan in vorm van persoon. In geval van persoonlijke garantstelling zal je van hem enkele documenten moeten verzamelen, o.a.

  Een geldig identificatiebewijs zoals een identiteitskaart, paspoort of rijbewijs
  Een recent bewijs van inkomsten

  Waarom is een garantstelling benodigd voor de minilening en welke vormen zijn er?
  U kunt zich natuurlijk wel voorstellen dat de aanbieder graag de zekerheid wil. Garantie dat het geld dat u leent terugbetaald word. Diverse aanbieders eisen daarom ook vaak een garantstelling bij uw aanvraag. maar dit is bij elke aanbieder anders. Maar de meest gebruikte zijn:

  Garantstelling in vorm van verzekering

  U heeft geen vriend, kennis of familielid die voor u garant kan staan. Dan is er de mogelijkheid om een verzekering af te sluiten. De verzekering in kwestie dient u dan af te sluiten bij aanvraag van de minilening

  De vorm van deze keuze is echter wel een kostenpost. En over het algemeen worden de kosten direct van het bedrag ingehouden. U krijgt dan dus ook niet het volledige bedrag op uw bankrekening gestort.

  Persoonlijke garantstelling

  Bij de vorm van persoonlijke garantstelling staat er iemand anders voor u garant. Dat u de lening zult afbetalen. De persoon die voor u garant staat mag niet op hetzelfde adres wonen en zelf geen lening open heeft staan.

  Ook wil de minilening aanbieder van deze persoon een aantal documenten hebben. Deze kunt u lezen in de vraag die hierboven is beantwoord. Deze aanvraag brengt over het algemeen de minste kosten met zich mee. Waardoor u meer van het geleende geld overhoud.

  Hoe hoog zijn de kosten voor een minilening?

  Hoe hoog de kosten van een minilening bij het afsluiten zijn verschilt per aanbieder. En ook afhankelijk van het bedrag dat u heeft geleend. Gezien minileningen van korte duur zijn betaald u geen rente maar enkel de kosten. Deze kosten verschillen vaak van enkele euro’s tot over de honderd euro.

  Dit is uiteraard afhankelijk van welke garantstelling u heeft gekozen. De aanbieders van minileningen zijn verplicht alle kosten duidelijk te vermelden. Ook bij een aanvraag van een minilening zullen alle kosten duidelijk aan u kenbaar worden gemaakt.

  Wanneer moet een minilening terugbetaald worden?

  Een minilening is een kortlopende lening. Bij de meeste aanbieders van dient u het geleende bedrag plus kosten binnen 21 dagen terug te betalen. Een aanbieder mag u geen extra kosten rekenen. D.w.z als u binnen de afgesproken periode het bedrag terugbetaald.

  Kunt u de betaling pas na de afgesproken termijn voldoen. Dan kan de geldverstrekker extra kosten in rekening gaan brengen. Zoals rente, administratie en zelfs kosten voor incasso. Over de hoogte van deze kosten kunt u lezen in uw overeenkomst. Of bij de voorwaarden van de financier.

  Wat gebeurt er bij het te laat terugbetalen van een minilening?

  Bent u te laat met het afbetalen van een minilening dan zullen de kosten denkelijk hoog worden. U zult dan te maken gaan krijgen met incasso, administratie of extra rente kosten.

  Al deze kosten staan vastgelegd in de overeenkomst die u met de minilening aanbieder heeft gesloten. Door de hoge kosten is het af te raden een minilening aan te gaan. Zeker als u niet weet of u deze wel tijdig terug kunt betalen.

  Andere soorten leningen

  Andere leningen boven de 1500 euro zoals een persoonlijke lening of een doorlopend krediet zijn niet mogelijk met een negatieve BKR. Met een flitskrediet kun je dus snel geld lenen zonder een BKR controle. Ga ze op je gemak vergelijken als je tot 1500 euro lenen wilt met een korte looptijd.

  Andere Leningen

  FinaBud.NL

  Behalve een minilening om je financiële situatie veilig te stellen heb je misschien ook behoefte om info over andere soorten leningen te raadplegen. Dat kan dan op onze alle leningen verzamelen pagina.