Groei en Comfort gaan niet Samen

Geheimen om uw Verkoop te Verhogen

Als iemand me een stuiver gaf voor elke keer dat ik vroeg “Hoe kan ik mijn verkoop verhogen?” Nou, laten we dan maar zeggen dat ik nu een hele stapel stuivers zou hebben! Het feit is dat dit antwoord voor iedereen anders is. Ik zou moeten weten wat uw product is en het analyseren van uw gehele marketing strategie voor mij om uit te vinden precies wat je niet goed doet. Gelukkig zijn er vijf basisgeheimen om je verkoop onmiddellijk te verhogen die ik vandaag met je ga delen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Het is bewezen dat deze methodes werken, ongeacht het product dat je verkoopt en hoe je het verkoopt. Dat is het mooie eraan! U ziet, of uw prospect uw verkoopspraatje leest, hoort of bekijkt, het maakt niet uit; deze tactieken zijn bewezen om voor u te werken zolang u ze constant toepast.

# 1 Impuls opbouwen

De impuls van uw prospects is hun “bereidheid om te kopen.” U moet begrijpen dat wanneer uw prospect voor het eerst tegenkomt wat u verkoopt, hun impuls hoogstwaarschijnlijk op NUL staat. Het is JOUW taak om hun impuls te verhogen tot het niveau van aankoop met behulp van een reeks goed doordachte en goed afgeleverde boodschappen. Dit heet uw “presentatie” of als je een beetje zoals ik (een beetje old school), dan noem je het je “Sales Pitch.”

Sales Genereren

U zult een goed doordacht verkooppraatje moeten hebben om de impuls van uw prospects effectief te vergroten. U moet in staat zijn om te anticiperen op de punten binnen uw verkoopgesprek waarop de impuls niveau van uw prospects is het meest waarschijnlijk te laten vallen. Gebruik de aantrekkelijke kenmerken van uw product om hun impuls terug omhoog te brengen, dan sluit u uw verkoopgesprek wanneer hun impuls niveau op het hoogtepunt is voor de beste resultaten.

#2 Maak gebruik van de Wet van Gemiddelden

De meest effectieve manier om de verkoop te verdubbelen is natuurlijk het aantal mensen waaraan je product wordt blootgesteld te verdubbelen. Elk product en elke verkoper heeft die inherente wet van het gemiddelde. De wet vertegenwoordigt een verhouding tussen klanten die het product kochten en de klanten die het niet kochten. Bijvoorbeeld, een 1:10 wet van gemiddelde betekent gewoon dat je nodig hebt om 9 weet te verwerven alvorens het maken van een verkoop.

U moet in gedachten houden dat dit een gemiddelde is. Het is niet bedoeld om te worden genomen en het gebeurt niet letterlijk. Ik zou mijn product aan de eerste 2 klanten kunnen verkopen en dan niet verkopen aan de volgende 18 op een rij.

Wanneer de dag voorbij is, neem je het gemiddelde van de ja’s en nee’s die je kreeg en je krijgt je Wet van Gemiddelde (of LOA). Stel nu dat het je doel was om vandaag 20 verkopen te doen, als je je product maar aan 100 mensen verkocht en er maar 10 verkocht hebt, hoe zou je dan de volgende dag die 20 verkopen kunnen doen? Dat is juist! Verkoop uw product aan 200 mensen in plaats van 100.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Є 3000 en meer p/mnd verdienen

FinaBud.NL

Heb je hulp nodig om over een jaartje een ruim inkomen te verdienen? Kijk dan even op de site van mijn vriend Jacko waar hij uitlegt hoe je dit stap voor stap kunt doen. Ook legt hij uit hoe je maandelijks terwijl je slaapt nog meer geld kunt verdienen.

John B.

Up-Selling #3

Dit is waarschijnlijk de meest voorkomende fout die zowel verkopers als marketeers maken. Ze investeren veel tijd en geld om prospecten te vinden en als ze dan een koper hebben, stoppen ze met verkopen. Hallo??? Je hebt eigenlijk een koper hier. Kopers KOOPEN. Dus blijf verkopen! Suggereer andere producten die u zou kunnen worden verkocht die van voordeel kunnen zijn voor de klant of misschien bieden hen een kwantumkorting voor hun tweede item. Wat je ook doet, je moet proberen om meer te verkopen of meer leads te genereren uit deze ene verkoop. Vraag hen of ze een vriend of een familielid hebben die voordeel zou kunnen halen uit het product dat je net verkocht hebt.

Je hoeft het alleen maar te vragen? Je hebt niets te verliezen, het ergste scenario is dat ze je vertellen “Nee bedankt, ik neem deze wel.”

Laat me je iets vragen … als je bij McDonald’s bent en je koopt een maaltijd met een lage prijs, stellen ze dan niet altijd dezelfde vraag, “wil je een grotere maat?” Zegt er ooit iemand tegen ze “Oh nee, laat maar, annuleer mijn bestelling maar, ik ga nu helemaal niet eten alleen maar omdat jullie willen dat ik meer koop.” Nee, dat doen ze niet! Dus wat houdt je tegen? Verkopen. Verkopen. Verkopen!

Verkoop jezelf op de juiste manier online

Verkopen op het internet gaat allemaal over op de lijst staan. Je hebt misschien het perfecte product om te verkopen, maar niemand of geen manier om het te promoten, het zal gewoon op je harde schijf blijven zitten en stof verzamelen. Ik ben de droom van alle Internet Marketeers die uitkomt! Ik zal je vertellen waarom… ben je er klaar voor? Nou, hier is het… Omdat ik alles koop! Ik ben de meest impulsieve persoon die je ooit zult ontmoeten.

Er zijn maar een paar goed geschreven regels nodig om me aan de haak te slaan en ik scroll gewoon naar beneden en klik op de koopknop om het product te kopen! Ik heb zoveel software en eBooks op mijn harde schijf staan, ik kan me nauwelijks herinneren wat ik gekocht heb, het is belachelijk! Soms koop ik zelfs iets twee keer omdat de verkoper me een e-mail stuurt en dan vergeet ik dat ik het product al heb! Als je een online marketeer bent, dan wil je zeker mensen zoals ik op je e-mailing lijst!

Dus waarom zou ik je dit allemaal vertellen? Simpelweg omdat ik precies ben als die volgende man, waarvan ik zeker weet dat er miljoenen zijn die daar gewoon wachten tot ze producten zoals die van u vinden en ook in uw e-maillijst kiezen. Dus hoe kun je jongens vinden zoals ik? Dat is een goede vraag. Ik ben momenteel op ongeveer 11 verschillende lijsten elke week, omdat ik join een paar dan elke week of zo ik opt-out van een aantal ook. (Je wilt zeker niet de lijst zijn waar mensen zich van afmelden.)

Hieronder zal ik je uitleggen waarom ik me afmeld. Eén ding is echter een feit: er zijn vijf of zes lijsten waarvan ik me nooit zal afmelden! (Dit is het type lijst dat je wilt zijn!) Dit zijn lijsten die me e-mails sturen en ik open ze omdat ik gewoon niet kan wachten om te zien wat ze te zeggen hebben. Als het over een product promotie gaat dan is er ongeveer 99.9% kans dat ik het zal kopen. Omdat ze mijn vertrouwen hebben verdiend.

Er zijn manieren om kerels zoals ik voor je te winnen:

1. Listing geplaatst op eBay:

Ik ontdekte mijn mentor via eBay ongeveer een jaar geleden en tot op de dag van vandaag heb ik waarschijnlijk meer dan $1000 aan producten van hem gekocht en ongeveer twee keer zo veel producten die hij heeft gepromoot. Ik kocht ook zijn boek op eBay voor 12 dollar en dan een ding leidde tot het volgende, die op zijn beurt leidde me naar zijn blog site, enz. enz. Ik weet zeker dat je het volledige plaatje krijgt.

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

John B.

2. Posten op Blogs & Forums

Toen ik eenmaal zijn blog gevonden had, was ik er dagelijks op te vinden en werd ik verslaafd door de commentaren die de abonnees achterlieten. Ik klikte op hun namen die naar hun sites leidden en ik kocht producten van hen en werd dan lid van hun lijst, enz. enz. Dus zie je wat hier gebeurt?

3. Artikelen schrijven

Wanneer ik iets nodig heb, wanneer ik iets zoek, wanneer ik iets probeer te begrijpen, of wanneer ik gewoon iets wil kopen, is er één plaats waar ik als eerste naartoe ga. Google! Google heeft de controle over ongeveer 75% van al het internetverkeer, of zo heb ik gehoord, hoewel het geen ongelooflijk cijfer is. Het punt is dat ik Google gebruik om artikelen te vinden en meestal is dat ook hoe ik producten vind en koop.

Drie manieren om mannen zoals ik te verliezen:

1. Over Promoten

Sommige marketeers hebben grote initiële producten, maar dan het moment dat u opt in om hun lijst werd ik de $ (dollar symbool), en alles wat ze nu doen is gewoon e-mail me promotionele e-mails en affiliate links dag na dag. Het wordt echt snel afgezaagd en vervelend.

2. E-mail me voortdurend

Er zijn marketeers die gewoon niet weten wanneer het tijd is om “Chill Out”, ze krijgen trigger happy met de “Verzenden” knop. Geen leugen, ik ben de hele afgelopen week vier keer per dag gemaild door dezelfde marketeer. Mijn inbox werd praktisch overspoeld met zijn e-mails. En het meeste ervan was pure propaganda. Geen goed advies of enige substantiële inhoud waar ik op dat moment en daar iets aan zou kunnen hebben. Gewoon een hele hoop rook en spiegels zodat ze me naar andere producten konden lokken.

Sommige mensen dromen van succes, terwijl anderen elke ochtend opstaan en het realiseren.

John B

3. Bied me geen freebies aan

Ik voel me aangetrokken tot het woord GRATIS (hoewel het alleen aantrekkelijk is als ik weet dat ik die pot met goud ga vinden als ik het einde van de regenboog bereik) Als je zegt dat je me iets gratis gaat geven of me ergens mee gaat helpen. Geef het me dan ook echt gratis en het helpt. Niet alleen een saaie twee pagina’s merk geschikt verslag dat vertelt me om uit te gaan en te kopen een product. Dat is gewoon beledigend.

Bedankt voor het lezen van mijn artikel ik hoop dat je het leuk vond.

Artikel Bron: https://EzineArticles.com/expert/Robert_Chic/131098

Sales informatie

FinaBud.NL

Andere aspecten van sales generatie zijn te lezen via onze "sales management" landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.