Groei en Comfort gaan niet Samen

Waarom nee zeggen uw Verkoopcijfers kan doen Stijgen!

Ja, het is waar. “Nee” zeggen is een geweldige manier om mensen nog meer te laten willen wat jij hebt. Ik ontdekte de kracht van nee zeggen toen ons bedrijf voor het eerst echt druk werd. Een potentiële klant benaderde ons om een behoorlijk groot eCommerce project te implementeren. We konden het niet aannemen en wilden niet nog groter worden dan we op dat moment al waren, dus weigerden nederig de opdracht.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Wat gebeurde er? Ze vroegen ons of we bereid waren het te heroverwegen als ze bereid waren meer te betalen! Dat onverwachte resultaat liet me achter met een dilemma (maar wel een leuk dilemma). Het lijkt erop dat zelfs als je “Nee” zegt tegen een bedrijf, je het niet noodzakelijkerwijs kunt afwijzen.

Het probleem is dat de meeste kleine bedrijven zelden “nee” zeggen tegen wie dan ook, zodat ze nooit de kracht van dit tweeletterwoord in actie te zien krijgen. Hoewel het altijd een riskante strategie is, kan “Nee” zeggen een heel goede manier zijn om uw bedrijf nog aantrekkelijker te maken.

Sales Genereren

Hier zijn 4 manieren waarop “Nee zeggen” een “Ja” kan opleveren

1. Kind – Volwassene

Toen je een kind was, zul je je herinneren dat sommige dingen alleen voor volwassenen waren. Je vader of moeder zei dan: “Deze wodka, whisky, bier is voor volwassenen, niet voor jou.” Als kind probeerden we het stiekem uit als ze omkeerden, we smeekten ze om een “klein voorproefje” of we wachtten vol spanning op de dag dat we oud genoeg waren om het te proberen.

Als we het dan eindelijk probeerden, verslikten we ons bijna en deden dan alsof de smerig smakende vloeistof die in onze keel brandde, lekker was! Dit smoesje zal een groot deel van ons volgen tot in onze volwassenheid.

Gewoon tegen iemand zeggen dat “dit niets voor jou is” zal het rebelse kind in hem aanspreken en hem er des te meer zin in doen krijgen. Gek, maar waar!

Hier is het (enigszins aangepaste) slotgedeelte van een verkooppresentatie (verkleed als een kosmisch gezondheidsseminar) dat ik me herinner. Hoewel dit voorbeeld overduidelijk is als je weet waar je naar op zoek bent, zorgde het voor een enorme toeloop van mensen die elk meer dan £2000 betaalden achter in de zaal…

“Goed, jullie hebben me nu 20 minuten horen spreken over hoe ik mijn eigen halitosis heb genezen door de kracht van positief denken. Nu wil ik jullie graag vertellen over een driedaagse workshop die ik geef, genaamd ‘De Geurreis’, maar voordat ik jullie meer vertel, moet ik eerst een paar dingen duidelijk maken. Deze workshop is niet voor iedereen!

Alleen mensen die slim, besluitvaardig, intelligent, wijs, open minded en klaar voor een betere toekomst zijn, kunnen zich vandaag nog aanmelden bij de balies die je direct naast alle uitgangen vindt.”

Hoewel ik de boodschap natuurlijk voor ons amusement heb aangepast, werkte dit patroon echt voor de presentator en zal het ook voor jou werken.

Є 3000 en meer p/mnd verdienen

FinaBud.NL

Heb je hulp nodig om over een jaartje een ruim inkomen te verdienen? Kijk dan even op de site van mijn vriend Jacko waar hij uitlegt hoe je dit stap voor stap kunt doen. Ook legt hij uit hoe je maandelijks terwijl je slaapt nog meer geld kunt verdienen.

John B.

2. Don’t Doesn’t Work…

Waarom is het dat wanneer mensen ons vertellen om iets niet te doen het lijkt te gebeuren als bij toverslag? Hoe vaak heeft iemand niet gezegd: “kijk uit dat je niet valt” net voordat iemand op de grond valt? Zou het kunnen dat door te zeggen dat je iets niet moet doen, je kunt veroorzaken dat het gebeurt. Ja! Absoluut.

Hier is een experiment…

Ik wil niet dat je aan een roze aap denkt… Denk nu niet aan die roze aap die danst en een paarse gitaar bespeelt…

En wat je ook doet, stel je alsjeblieft niet voor dat de roze aap danst op de rug van een groene olifant op een motor.

Ik kan niet bewijzen dat je die gedachten niet had, maar ik weet 100% zeker dat je ze wel had.

“Niet’ is maar een woord – maar als mensen moeten we meestal iets ervaren om te begrijpen hoe ‘niet’ iets zou zijn om te doen.

Ik heb zelfs een krantenkop uitgeprobeerd die simpelweg zei…

“Lees deze advertentie niet…”

De respons steeg met bijna 500% ten opzichte van de vorige kop die ik gebruikte!

Wat zou u doen als u een envelop ontving met deze woorden erop geschreven…

“Open deze envelop niet”

Ik weet wat ik zou doen!

Hé, je leest deze uitgave en ik zei je het niet te doen!

Vertel iedereen die je kent over ons.
Of moet ik zeggen “Vertel niet iedereen die je kent over ons” 😉 Maar, serieus, als je andere mensen kent die dit ook zouden moeten lezen, doe hen en ons dan een plezier door hen over dit eZine te vertellen… Dus voordat je de rest van deze uitgave leest – Stuur ze deze link..https://www.finabud.nl/bedrijfsplan.

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

John B.

3. Ik wil het, ik wil het, ik wil het!

Als iets niet gemakkelijk verkrijgbaar is, stijgt het in begeerlijkheid en waarde. Denk maar aan diamanten of edele metalen. Ze zijn niet veel meer dan mooie stenen of glanzende metalen. We kunnen even aantrekkelijke juwelen maken zonder ze, maar toch zullen mensen hun leven op het spel zetten, misdaden plegen en zelfs mensen vermoorden om ze te bemachtigen.

Als je selectief bent in wie je kiest om mee samen te werken, zullen mensen veel meer waarde en trots hechten aan het werken met jou. Harvard Business School begrijpt dit, DeVeers begrijpt dit, Ferrari begrijpt dit.

Harley Davidson draaide zijn bedrijf om door een wachtlijst van 18 maanden te creëren.

Dus vertel mensen dat ze je niet kunnen krijgen en geef ze een positieve (of aspirationele) reden waarom en velen zullen hun best doen om een manier te vinden om bovenaan je wachtlijst te komen.

4. Polariteitsresponders

Sommige mensen zijn habituele polariteitsresponders. Als je hen vertelt om iets te doen, zullen ze zich verzetten. Als je hen vertelt het niet te doen, zullen ze het toch doen. In de juiste omstandigheden doen we allemaal deze polariteitsreactie. Als je het herkent, kun je het gebruiken om een verwoestend effect te hebben.

Bijvoorbeeld als u een prospect krijgt die echt kribbig is – en dingen zegt als “De prijzen van XYZ Co zijn lager dan die van u! Waarom is dat?” of “Waarom zou ik u vertrouwen?” het ergste wat u kunt doen is proberen om hen een overtuigend antwoord te geven. Ze zullen gewoon een nieuw bezwaar maken. Dit is wat ik in plaats daarvan zou doen…

Sommige mensen dromen van succes, terwijl anderen elke ochtend opstaan en het realiseren.

John B

KLANT: “XYZ Co zijn goedkoper dan jij. Waarom zou ik niet gewoon met hen in zee gaan?”
JIJ: “Je hebt gelijk XYZ Co zijn goedkoper dan ik. Ik geloof dat je alleen krijgt waar je voor betaalt, maar als de prijs een probleem voor je is, moet je misschien gewoon met hen in zee gaan.”

KLANT: “Waarom zou ik gewoon vertrouwen op wat je zegt?”
JIJ: “Ik wil niet dat je vertrouwt wat ik net heb gezegd. Ik wil dat u de feiten overweegt en zelf beslist welke oplossing voor u de juiste is.”

Ik dring er bij u op aan deze benaderingen eerst in een veilige omgeving te oefenen – d.w.z. waar het u niet al te veel kan schelen of u een verkoop krijgt of niet. Als je eenmaal uit de eerste hand ziet hoe het werkt, heb er dan wat plezier mee en vertrouw erop dat je deze tactiek alleen gebruikt wanneer dat gepast is.

Artikel Bron: https://EzineArticles.com/expert/Debbie_Jenkins/1630

Sales informatie

FinaBud.NL

Andere aspecten van sales generatie zijn te lezen via onze "sales management" landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.