Wees Zelfverzekerd
in je keuze

Welke verzekeringen heb ik nodig

Welke verzekeringen heb ik nodig heden te dage? In Nederland kun je bijna alles verzekeren. Een aantal verzekeringen is verplicht en een aantal kun je vrijwillig afsluiten. 

Met een verzekering sluit je een contract overeenkomst met een verzekeraar. Deze overeenkomst houdt in dat de verzekeraar de kosten betaalt als jou iets overkomt. Denk maar eens aan schade aan je auto, lekkage of de kosten als je naar de huisarts gaat. In ruil voor deze vergoeding betaal je premie aan de verzekeraar.

Belangrijk: de inhoud van de FinaBud website is alleen van informatieve aard. Alle producten op FinaBud zijn enkel geplaatst voor reclamedoeleinden,. Het enige doel van FinaBud is het onafhankelijk vergelijken van producten.

John Dasia
John Dasia
@joda14
Read More
Ik vergelijk bijna alles voordat ik het aanschaf. Ik ervaar deze site dan ook als erg aangenaam i.p.v. dat gezoek via Google
Vera Braakhekke
Vera Braakhekke
@verbra26
Read More
Ik ben eindelijk geslaagd om die hele mikmak na onze verhuizing eindelijk te organiseren. Mijn complimenten voor deze overzichtelijke website. Bedankt FinaBud
Rudie Gniknirf
Rudie Gniknirf
@gniknirf27
Read More
Goed overzicht is belangrijk. Goed gedaan
Previous
Next

Een aan tal verzekeringen zijn vaak min of meer verplicht zoals bij een hypotheek.

3 groepen verzekeringen

Over het algemeen kunnen we alle verzekeringen in drie soorten onderscheiden:

 • zorgverzekeringen
 • schade verzekeringen
 • levensverzekeringen

Schadeverzekeringen

Dit soort van verzekeringen sluit je af om je financieel te dekken als er schade ontstaat. Je kunt hierbij denken aan een lekkage in je huis of een schadegeval aan je auto. Als verzekeringnemer kun je dan tevens kiezen uit een verzekeringspakket met verschillende waarborgen.
Schadeverzekeringen voorbeelden:
 
 • inboedelverzekering
 • opstalverzekering
 • autoverzekering
 • aansprakelijkheidsverzekering
 • reisverzekering
 • rechtsbijstand verzekering

Zorgverzekeringen – welke verzekering past bij mij

Een basis aansprakelijkheid zorgverzekering is wettelijk verplicht in Nederland. Er wordt hierbij geen verschil gemaakt tussen oud en jong. Op hun beurt zijn de verzekeraars verplicht om iedereen te accepteren voor een basisverzekering. Kinderen kunnen gratis mee verzekerd worden op de polis van de ouders.
Wat er zoal voorgoed wordt op deze basisverzekering bepaalt de overheid. Wat niet verplicht is maar wel sterk aan te raden is een aanvullende verzekering. Dit kan bijvoorbeeld een extra aansprakelijk dekking voor tandarts of fysiotherapie zijn.
welke verzekeringen heb ik nodig

Verzekeringsmaatschappijen mogen wel zelf bepalen wat voor aanvullende verzekering zij willen aanbieden. Ook mogen zij zelf betalen wat de premies en de vergoedingen zijn.

Zoals je weet verschilt er nogal wat tussen de diverse verzekeraars als het om een zorgverzekering gaat. Neem dus daarom de tijd om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

Levensverzekering

Dit soort verzekeringen de naam zegt het al heeft te maken met jouw leven. Deze verzekering dekt de risico’s op het financiële vlak als je te overlijden komt. Maar het kan ook zijn dat je een geldbedrag uitgekeerd krijgt na een bepaalde looptijd.
 

Voorbeelden van een levensverzekering

 • uitvaartverzekering
 • overlijdensrisicoverzekering

Autoverzekering

Bij een autoverzekering kun je als bestuurder uit verschillende dekkingen kiezen. Je kunt dan kiezen uit een WA plus volledig casco of WA plus beperkt casco. Mocht je een duurdere auto of een nieuwe hebben? Dan is het misschien beter om voor allrisk verzekering te kiezen. Voor een auto die wat ouder is dan bijvoorbeeld 10 jaar, is een WA verzekering vaak genoeg.

Inboedelverzekering – Welke verzekeringen past bij mij

Je verzekerd met een inboedelverzekering alle spullen die je verplaatsen kunt in je huis tegen schade en ander kost. Dit kunnen zijn waterschade brandschade aan een wasmachine of bankstel via de inboedelverzekering.
 
Er zijn wel bepaalde voorwaarden aan een uitkering bij een schadebedrag. Deze voorwaarden kunnen verschillen per inboedel verzekeraar. Deze voorwaarden zijn erg belangrijk om grondig door te lezen. Op deze manier verzeker je je spullen van je inboedel en weet je welke schade gedekt wordt.
 

Opstalverzekering

Deze verzekering deze opstalverzekering wordt ook wel woonhuis verzekering genoemd. Met deze verzekering verzeker je alle spullen die je niet kunt verplaatsen tegen schade. Daaronder vallen om de andere, houtenvloeren een schutting in de tuin. De schade kan veroorzaakt zijn door onder andere bliksem, brand of storm. Via onze website kun je een opstal verzekering vergelijken en kiezen op prijs en kwaliteit.
 

Aansprakelijkheidsverzekering

Dit soort verzekeringen wordt de schade gedekt die je bij een ander veroorzaakt. Denk hierbij aan een glas wijn die je over het nieuwe tapijt van je buren laat vallen. Of één van je kinderen bereid met zijn fiets iemand aan. Dan voorgoed deze aansprakelijkheidsverzekering de schade aan andere personen.
 
Op onze website leggen wij het een ander uit over welke dekking u nodig heeft. En natuurlijk of u ook kunt besparen als u overstapt naar een andere verzekering. Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren is een must.
 

Rechtsbijstandverzekering

Een burenruzie, of problemen met je werkgever kan zomaar ontaarden in een juridisch gevecht. Heb je echter een rechtsbijstandverzekering dan heb je een verzekering welke de kosten voor juridische hulp dekt. Via onze website kun je eenvoudig dergelijke rechtsbijstand verzekeringen met elkaar vergelijken.
 
Ongeval of ongevallen verzekering
 
Afhankelijk van je budget
 

Uitvaartverzekering – Welke verzekeringen moet ik hebben

Met een dergelijke verzekering zoals de uitvaartverzekering bent u verzekerd voor de kosten mocht u komen te overlijden. De verzekeringsmaatschappij betaalt wanneer u overlijdt een deel of de gehele kosten voor een crematie of begrafenis.
Er zijn diverse manieren om een uitvaart betaald te krijgen. Op onze website vindt u meerdere van dit soort verzekeringen. En je kiest simpel welke polis en dekking het beste bij uw situatie past.
 
Er bestaan een aantal vormen van een uitvaartverzekering. We hebben ze voor je opgeschreven.
 

Kapitaalverzekering

Komt u de overlijden dan wordt er een bedrag betaald waarmee de uitvaart bekostigd kan worden. De hoogte van die betaling hangt af van de polisvoorwaarden en de maandelijkse kapitaalverzekering premie.
 

Naturaverzekering

Met deze verzekering wordt er geen geld uitgekeerd aan de nabestaanden. Hierbij worden diensten en goederen verzorgt welke bij een uitvaart horen. Hierbij kennen we twee soorten natura polissen. Het basis pakket en een aanvullende dekking.
 

Koopsom uitvaartverzekering

Je maakt hierbij een keer een bedrag over. En van die storting wordt dan de gehele uitvaart of een deel daarvan betaalt.
 
Ander soorten verzekeringen:
 
 • annuleringsverzekering
 • fietsverzekering
 • bagageverzekering
 • motorverzekering
 • ongevallenverzekering
 • woningverzekering
 • woonlastenverzekering
 • ziekteverzekering
 • schuldsaldoverzekering
 • tandzorgverzekering
 • overlijdensrisicoverzekering
 • Een annulatieverzekering

Welke verzekering past het beste bij mij – Vergelijken

Verzekeringen en de polis voorwaarden verschillen afhankelijk per maatschappij. Je kunt in deze voorwaarden lezen wat de vergoedingen zijn van de verzekeraar. Het is dus verstandig om de diverse verzekeringen met elkaar te vergelijken. En daarna een verzekering afsluit die het best bij je past.
 
Om de beste verzekering naar jouw behoeften en wensen te kiezen zal een vergelijking enorm helpen. Lukt het niet om een keuze te maken dan kunt u ons altijd benaderen.
 
Je kunt online berekenen welke bijstand je ontvangt als een gezinslid iets beschadigd. Jaarlijks zorgen schadegevallen binnen of buiten je eigen gezin voor onnodig veel ongerief. Dit kan ook op je vakantie gebeuren. Particulieren welke goed verzekert zijn ontvangen indien zij akkoord zijn gegaan met de informatie en de offerte alle voordelen.
 

Voorbeelden zoals ongeval of ander probleem

Dat kan in geval van een ongeval met een voertuig zijn. Maar ook in geval van problemen met een huurder, pensioen, hypotheek of andere vormen omtrent wonen. Kies wat u wenst en krijg de korting die zorgt voor een voordelige polis.
 
Als u vragen hebt sluiten wij u kort met de verzekeraar. Ook het opzeggen kan eenvoudig online zonder een opzegbrief gebeuren.
 
Tot zover welke verzekeringen zijn belangrijk bijvoorbeeld voor schade of een eigen huis. Lees meer over verzekeringen voor jouw specifieke situatie op onze homepage.