Verzekering Aanspakelijkheid Vergelijken

Aansprakelijkheidsverzekering Vergelijken

Indien u schuldig bent aan schade aan een ander of aan zijn of haar eigendommen. Dan bent u met een aansprakelijkheidsverzekering goed verzekerd. Bijvoorbeeld je stoot een dure vaas van de buren omver. Of een voetganger wordt omver gereden door jou kind. Iemand anders schade toebrengen is vervelend maar het kan toch gebeuren.

Je bent tegen zulke risico’s verzekerd met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Wat die verzekering precies inhoudt, kunt u op deze pagina lezen. Maar ook over het vergelijken van uw aansprakelijkheidsverzekering en wat deze precies inhoudt.

Wat is nu eigenlijk een aansprakelijkheidsverzekering?

Het is een verzekering die het mogelijk maakt om de schade die u per ongeluk aan anderen toebrengt, te laten vergoeden. Per ongeluk kan het gebeuren dat je iets van anderen kapot maakt. Dat er onder je woning waterschade ontstaat, omdat er een waterleiding in jouw huis breekt.

Het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering is voor deze onverwachte en vaak onbedoelde situaties verstandig. Het is in tegenstelling tot wat veel mensen denken niet verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten in Nederland.

Aansprakelijkheidsverzekering Vergelijken

We raden het echter zeker aan om dit toch te doen. U bent dan verzekerd tot een maximum van € 2,5 miljoen en betaalt vaak slechts enkele euro’s per maand. De premie die u betaalt voor de schade wegen niet op tegen de kosten van de schade die u zou kunnen aanrichten.

Particuliere aansprakelijkheidsverzekering

Verwar de particuliere aansprakelijkheidsverzekering niet met de wettelijke auto aansprakelijkheidsverzekering. U hoeft in tegenstelling tot deze autoverzekering geen aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren af te sluiten. De particuliere aansprakelijkheidsverzekering dekt geen schade veroorzaakt door of gerelateerd aan een motorvoertuig, zoals een auto of motor.

Dit betekent dat u zich moet verzekeren met de wettelijke verzekering aansprakelijkheid voor een auto. Maar veroorzaakt u per ongeluk, als passagier, schade aan de auto? Dan dekt u deze schade af met de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren.

AVP verzekering

Wat is eigenlijk een AVP-verzekering? AVP-verzekering betekent een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Deze AVP-verzekering kunt u in pakketvorm of apart afsluiten. Bovendien kunt u ook een aantal familieleden meeverzekeren op uw verzekeringspolis. Iedereen in je familie is dan vaak medeverzekerd. De voorwaarden moeten wel altijd worden gecontroleerd.

Wie kunnen er meeverzekerd worden

De volgende personen kunnen op de polis van uw aansprakelijkheidsverzekering meeverzekerd worden:

 • De verzekeringnemer
 • Uw echtgeno(o)t(e)/geregistreerde partners
 • Kinderen
 • Inwonende ouders
 • Loge’s
 • Huishoudelijk personeel (althans voor zover de aansprakelijkheid betrekking heeft op het werk)
 • Jouw huisdieren

Vergelijk aansprakelijkheidsverzekering

Het vergelijken is zeer eenvoudig en neemt slechts enkele minuten in beslag. U vult de informatie over uw situatie in.

Heb je alles goed ingevuld? Dan kun je bijna gaan vergelijken met de aansprakelijkheidsverzekering. Wij vragen u ook of u door middel van een woningverzekering uw woning wilt meeverzekeren. Omdat u de aansprakelijkheidsverzekering ook als pakket bij ons kunt afsluiten. Wij geven u deze mogelijkheid, omdat het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering in pakketvorm vaak nog voordeliger is.

Is alles compleet ingevuld? Dan kunt u uw aansprakelijkheidsverzekering met elkaar vergelijken. Kies het maximale eigen risico en het tarief dat u wilt verzekeren. Filter vervolgens op betalen per jaar of per maand, premie of polisscore. En of u bijvoorbeeld de polis dagelijks kunt opzeggen. Wij laten u dan de meest geschikte aansprakelijkheidsverzekering zien.

Bovenaan de vergelijking staat altijd de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering die we aanbieden. Heeft u een passende aansprakelijkheidsverzekering gevonden? Dan vraagt u deze meteen aan. Zo vindt u op eenvoudige wijze een goedkope aansprakelijkheidsverzekering. De spullen van anderen zijn bij het gebruik van dit soort verzekeringen voor schade veilig gesteld.

Aansprakelijkheidsverzekering kosten

Wat zijn de kosten van de aansprakelijkheidsverzekering?Ten eerste verschillen de kosten van de aansprakelijkheidsverzekering tussen de verzekeraars. De ene verzekering hanteert een hogere premie dan de andere. Afhankelijk van uw voorkeuren en uw persoonlijke situatie zijn de kosten van de aansprakelijkheidsverzekering bovendien ook nog eens afhankelijk van uw voorkeuren en uw persoonlijke situatie.

Wanneer u bijvoorbeeld uw hele gezin meeverzekert op de polis, zullen de kosten stijgen. Maar de kosten kunnen ook lager uitvallen als u besluit voor een lager bedrag te verzekeren en kiest voor een hoger eigen risico. Een standaard eigen risico van € 0,- wordt door de meeste verzekeraars gehanteerd.

Enkele verzekeraars hanteren standaard een eigen risico van € 100. U betaald een lagere premie als u kiest voor een hoger eigen risico. U vindt door het vergelijken van aansprakelijkheidsverzekeringen een verzekering met een degelijke dekking tegen de laagste kosten.

Voordeligste aansprakelijkheidsverzekering

Afhankelijk van uw keuze en uw persoonlijke omstandigheden is de voordeligste aansprakelijkheidsverzekering voor u van toepassing. Wanneer u bijvoorbeeld alleen voor uzelf een aansprakelijkheidsverzekering afsluit, is dat goedkoper. Maar besluit u om al uw familieleden op te nemen in uw polis voor aansprakelijkheidsverzekering? Dan zal de verzekeringspremie hoger zijn. 

Hoe voordelig een aansprakelijkheidsverzekering wordt, hangt mede af van uw voorkeuren. En met een groter eigen risico is de aansprakelijkheidsverzekering voordeliger dan met een lager eigen risico. Als u onze vergelijker gebruikt, kunt u gemakkelijk en snel de gunstigste aansprakelijkheidsverzekering vinden die het meest geschikt is voor u.

Aansprakelijkheids dekking

Een aansprakelijkheidsverzekering is bedoeld voor ongevallen waarvoor u wettelijk aansprakelijk bent. De oorzaak van deze ongelukken ligt meestal in de onzorgvuldigheid. Alleen voor gevallen waarin er geen sprake is van opzet, bent u verzekerd. Laat je een fles rode wijn per ongeluk bijvoorbeeld op het witte tapijt van je vrienden vallen? De schade die u, inclusief huisdieren, door deze verzekering veroorzaakt wordt, is wereldwijd verzekerd.

Niet gedekt is de schade die u aan uw eigen bezittingen of andere familieleden toebrengt. U kunt echter wel kinderen en familieleden tot 27 jaar op de polis meeverzekeren. Bij alle verzekeraars is de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering in principe hetzelfde.

Hoe hoog u verzekerd wilt zijn, kunt u in ons vergelijkingsformulier aangeven. Controleer in uw aansprakelijkheidsverzekering altijd de polisvoorwaarden. Tussen de hoogte van de dekking en de hoogte van de vergoeding zijn er verschillen.

Wat wordt niet gedekt door een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt een aantal zaken niet. Wat wordt er dan niet gedekt door een aansprakelijkheidsverzekering? 

 • Schade aan motorvoertuigen, caravans, schepen (waar vaarbewijs voor nodig is) en vliegtuigen. Een aparte verzekering moet je hiervoor afsluiten. Opzettelijke schade.
 • Materiële schade door een medeverzekerde op uw polis, binnen de familie.
 • Groepsaansprakelijkheid.
 • Schade tijdens het verrichten van vrijwilligerswerk in een groep is gedekt, maar betaald werk is niet gedekt.

Beste aansprakelijkheidsverzekering

U wilt uiteraard de beste aansprakelijkheidsverzekering nemen. Geen enkele verzekeraar biedt de beste aansprakelijkheidsverzekering aan. De aansprakelijkheidsverzekering is in principe voor iedereen gelijk. Wat de beste aansprakelijkheidsverzekering is, hangt af van de persoon. Uw voorkeuren en persoonlijke situatie zijn bepalend voor de beste keuze.

Is de aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Het is niet verplicht een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. We raden het echter zeker aan om dit te doen. U kunt via deze website een afzonderlijke aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Maar het kan ook in een combinatie met een opstalverzekering. Kiest u voor een combinatievorm, zoals  aansprakelijkheidsverzekering en inboedel in één? Meestal ben je dan goedkoper uit.