Autoverzekering Direct Online Aanvragen

Auto Online Verzekeren

Een auto online verzekeren heeft enorm veel voordelen. Heeft u dezelfde autoverzekering al jaren bij een en dezelfde autoverzekeraar? Dat betekent dat de kans groot is dat uw autoverzekering niet meer overeenkomt met uw auto. Het kan zomaar zijn dat een andere autoverzekeraar een gunstigere autopremie en/of een betere service biedt. Overstappen naar een andere goedkope autoverzekering is elk jaar mogelijk.

Bekijk de dekking van de autoverzekering en vergelijk de autoverzekering om te zien of er een gunstiger premie is. Zo krijgt u de beste dekking en kunt u er zeker van zijn dat u zo weinig mogelijk betaalt. Wilt u weten wat u het beste kunt doen voor uw autoverzekering? We zoeken dit bij Finabud graag voor u uit.

Houd er rekening mee dat we uw huidige autoverzekering niet voor u kunnen opzeggen. Je moet er zelf voor zorgen dat je dit doet. Als u een autoverzekering wilt afsluiten, is het verstandig om de autoverzekeringen vooraf te vergelijken. Of misschien wilt u weten of u een lagere premie zou kunnen krijgen bij een andere verzekeraar?

Auto direct online verzekeren

Ook dan raden we aan om de verzekering van de auto te vergelijken. U kunt dan tussen de dekkingen een uitgekiende keuze maken. Maar ook van verschillende autoverzekeringen de premies. Finabud maakt het vergelijken van autoverzekeringen gemakkelijk. Zo vergelijkt u in een paar klikken de beste deals met elkaar. U krijgt een persoonlijk advies op maat op basis van uw kenteken en uw persoonlijke gegevens.

Auto Online Verzekeren

Wij laten u dan een duidelijk en uitgebreid overzicht zien van alle autoverzekeringen. En via ons kunt u deze verzekeringen eenvoudig afsluiten. Via Finabud is het vergelijken van autoverzekeringen zo eenvoudig. Een groot aantal autoverzekeringen kunt u bij ons vergelijken op kwaliteit en prijs.

Wij kunnen u helpen om tot € 200,- of meer per jaar te besparen door de scherpe aanbiedingen die wij aanbieden. Iedereen is verplicht een autoverzekering af te sluiten als hij een auto op zijn naam krijgt.

Auto online direct verzekeren

Een WA-verzekering moet u in Nederland in ieder geval afsluiten, online of niet. Dat is de laagste dekking waaruit je kunt kiezen. Dit dekt direct de schade die door u als bestuurder wordt veroorzaakt aan andere personen en voertuigen. Want elke auto die op de weg gaat heeft deze verzekering.

Zo is er bijvoorbeeld altijd een garantie op schadevergoeding voor de andere partij. Dit in geval de schade door een andere partij wordt veroorzaakt. Ga je zonder verzekering de weg op met een auto? Dan kun van het RDW een flinke boete krijgen.

Ook de kosten voor de schade die je hebt aangericht, stijgen sterk. Je zult deze kosten zelf moeten betalen. Omdat u niet verzekerd bent, vergoedt geen enkele verzekeraar deze kosten voor u. Het is dus veel beter om gewoon een goede, maar zo voordelig mogelijke autoverzekering te kiezen.

Uitzondering op verplichtingen

Het is verplicht om uw auto te verzekeren. Er is overigens één uitzondering: je kunt de autoverzekering opschorten als je het kenteken van de auto schorst. Dus zolang de nummerplaat is geschorst, tijdelijk stoppen of beëindigen. De auto moet op eigen terrein staan en is niet toegestaan op de weg. Je loopt als je dat wel doet het risico dat je een boete krijgt.

Bij de keuze van de dekking is het bouwjaar en de actuele waarde van uw auto van belang. Net zoals wat u zelf ook belangrijk vindt om op te nemen in de basis en aanvullende verzekeringen. Zo zijn er diverse aanvullende verzekeringen en verschillende soorten verzekeringen die kunnen worden afgesloten.

Bijvoorbeeld, u kunt een extra verzekering afsluiten voor:

 • overlijden
 • invaliditeit
 • ongeluk
 • pechhulp
 • rechtsbijstand

Hoeveel kost snel online auto verzekeren?

Afhankelijk van een aantal factoren is de autopremie die u betaalt voor het verzekeren van de auto, van belang. Plus eventuele aanvullende verzekeringen, inclusief de door u gekozen dekking. Die twee spelen natuurlijk een grote rol. Evenals het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd, je leeftijd en je adres.

Een belangrijke rol speelt ook het type auto. Duurder om te verzekeren zijn bijvoorbeeld zware, snelle auto’s vergeleken met lichtere, minder snellere auto’s. Een groter risico voor de verzekeraar zijn deze snelle auto’s.

Welke auto verzekering online afsluiten?

Bij ons kunt u uitzoeken welke autoverzekering voor u het gunstigst is. De minimale WA-verzekering is meestal de voordeligste autoverzekering. Hoe lager de premie des te minder je verzekerd bent. De voordeligste autoverzekering is afhankelijk van de dekking en de aanvullende verzekeringen die u kiest.

 • Wat ook van invloed is op de premie:
 • aantal jaren schadevrij
 • ouderdom
 • adres
 • soort auto

De beste autoverzekering, is niet altijd de voordeligste. En omgekeerd: de beste keuze is ook niet altijd de kostbaarste en meest uitgebreide autoverzekering.

Wat is nou een degelijke autoverzekering?

Dit is de autoverzekering welke het beste past bij uw auto, de huidige waarde ervan en uw economische situatie. Om de dekking te bepalen moet in eerste instantie gekeken worden naar de leeftijd van de auto. In het algemeen heeft een oudere auto een geringere dagwaarde.

Het is zonde om een all-risk verzekering af te sluiten voor een auto met een zeer lage dagwaarde. Want door de lage waarde van de auto krijgt u in geval van schade heel weinig vergoed. Zo’n autoverzekering is dan niet de beste keus. Wij geven u advies over de dekking die u moet kiezen en vergelijken uw autoverzekering met de onze.

Diverse dekkingen

U kunt kiezen uit drie verschillende dekkingen bij het afsluiten van een autoverzekering. Eerst is er de verplichte minimumverzekering voor wettelijke aansprakelijkheid.

Maar een uitgebreidere dekking is ook mogelijk:

 • WA + beperkt casco
 • allrisk

Door te kijken naar de leeftijd en de dagwaarde van de auto kunt u bepalen welk type dekking het beste is. Of u financiële tegenvallers kunt opvangen, is ook belangrijk voor uzelf. En hoe afhankelijk u van de auto bent. Je bent compleet afhankelijk van de auto en je kunt niet tegen een stootje. Om dan de auto wat uitgebreider te verzekeren, kan de moeite waard zijn.

U zult over het algemeen meer premie moeten betalen naarmate de dekking uitgebreider is. De premieverschillen kunnen echter door het aantal schadevrije jaren dat u hebt opgebouwd, worden gereduceerd. Als u de autoverzekering met elkaar vergelijkt, kunt u deze premieverschillen duidelijk zienU kunt de basisdekking uitbreiden met diverse aanvullende autoverzekeringen.

De premie wordt hoger naarmate u meer verzekeringen kiest bovenop de basis autoverzekering. De premie verschilt echter per autoverzekeraar en per autoverzekering. Aanvullende autoverzekeringen omvatten passagiersschade, rechtsbijstand en hulp bij pech.

Accessoires meeverzekerd

Accessoires kunt u ook in de auto verzekeren. Heb je een passende autoverzekering gevonden? Dan kunt u deze direct aanvragen. Je moet wel eerst zelf annuleren als je al een autoverzekering hebt. Wees er wel van op de hoogte dat er een opzegtermijn is.

Als u via ons een autoverzekering aanvraagt, zorgen wij ervoor dat uw nieuwe verzekeraar dit voor u regelt. Of uw aanvraag voor een nieuwe verzekering goed is ingevuld, hoort u vaak binnen 1 werkdag. Maar dit kan ook een week duren.

Let op: accepteren hoeft de autoverzekeraar u niet.

Wilt u meteen de weg op na het aanvragen van een autoverzekering? Binnen 5 minuten na de aanmelding hoort u van ons of u een voorlopige dekking heeft, deze krijgt u niet altijd. Als u een voorlopige dekking heeft, ontvangt u hierover een e-mail. 

De tijdelijke dekking hoeft niet te betekenen dat de autoverzekeraar u ook werkelijk geaccepteerd heeft. U hoort zodra de aanvraag voor een autoverzekering door de autoverzekeraar is verwerkt, of deze is geaccepteerd of afgewezen.

Acceptatieplicht geldt niet voor autoverzekeraars

Dit betekent dat uw aanvraag door de verzekeraar niet hoeft te worden geaccepteerd. Er is een kans dat de verzekeraar de autoverzekering afsluiten aanmelding afwijst als u:

 • schadeverleden heeft
 • fraude gepleegd heeft
 • wanbetaler van premies bent

U vormt dan voor de verzekeraar een groter verliesrisico.

Mocht u willen overstappen naar een andere, goedkopere autoverzekering, dan moet u dit in gedachten houden. Bijvoorbeeld als u uw lopende autoverzekering al heeft opgezegd en uw nieuwe aanvraag niet wordt geaccepteerd. Dan heb je het risico dat je naar een duurdere autoverzekering moet verhuizen. In geval van twijfel over de acceptatie, gelieve te wachten met het beeindigen van de lopende autoverzekering.

Je huidige autoverzekering opzeggen voor een andere?

We kunnen de huidige autoverzekering voor u bij Finabud niet opzeggen. Daar moet je zelf voor zorgen. Op onze pagina over annuleringen kunt u zien hoe u de verzekering kunt opzeggen. Vergeet niet om de verzekering zelf te stoppen. Zo vermijdt u een dubbele verzekering.

Wat is onze manier van werken?

Bij Finabud zijn we open over de manier waarop we werken. Zo weet u precies wat wij voor u kunnen doen. U kunt direct vergelijken en verschillende verzekeringen afsluiten bij Finabud. Finabud is voor de afgesloten autoverzekering in veel gevallen ook de tussenpersoon.

Wij zijn uw contactpersoon tijdens de verzekeringsperiode. Werkt de door u gekozen verzekeraar niet samen met de tussenpersonen? Dan zal tijdens de verzekeringsperiode ook de verzekeraar uw aanspreekpunt zijn.

Sluit u zonder contact met ons uw eigen autoverzekering online af via Finabud? Dan zijn we voor de deal die u heeft gemaakt niet aansprakelijk voor de keuzes die u heeft gemaakt.

De goedkoopste autoverzekering die u via ons kunt afsluiten komt bij ons op de eerste plaats. Door via ons scherpe deals aan te bieden, staan verzekeraars alleen hoog in onze vergelijking. U kunt er in de vergelijking zelf ook voor kiezen om de voorwaarden van diverse verzekeringen met elkaar te vergelijken.

Wat wij per verzekering ontvangen

Wij ontvangen voor elke verzekering die via Finabud wordt afgesloten, een eenmalige of doorlopende betaling van de verzekeringsmaatschappij. Wij bieden een groot aantal diensten aan voor deze vergoeding. Voor de beste vergelijking zijn we voortdurend bezig met het ontwikkelen en verbeteren van onze site.

De beste deals zullen we altijd voor u onderhandelen. Wij nemen uw voorkeuren en wensen met ons mee. Over zowel de prijs als de kwaliteit verzamelen we zoveel mogelijk gegevens in de markt.

We krijgen alle adders boven het gras en doen uitvoerig onderzoek. Niet alleen tijdens de transfer, maar ook lang daarna helpen we u graag met uw vragen. We zijn tevens een tussenpersoon (en dus contactpersoon) voor uw autoverzekering mocht er sprake zijn van een doorlopende vergoeding. Om u zo goed als mogelijk te adviseren en te ontlasten.

Op deze manier proberen we een commerciële samenwerking aan te gaan met een maximum aantal verzekeraars. Vooralsnog geven helaas niet alle verzekeraars de prijzen van alle verzekeringen vrij.

Over Finabud verzekeringen

Elke Nederlander verdient volgens Finabud de beste aanbieding op het gebied van verzekeringen, energie & telecom. Daarom zet Finabud deze markt op scherp en maken we iedereen wakker. U krijgt zo informatie op maat en in een paar klikken kunt u onze aanbiedingen met elkaar vergelijken. In een duidelijk overzicht zetten we onze beste deals voor uw situatie.

Op die manier kun je meteen zien welke deal het meest geschikt is voor jou. Een duidelijk overzicht, niet een top 3, maar een uitgebreid overzicht. Voor u onderhandelen we elke dag over de scherpst mogelijke deal die u echt geld zal besparen. Kortingen die u bijvoorbeeld niet via de verzekeraar zelf krijgt, regelen wij vaak voor u.

Vind je het moeilijk om te switchen?

Moeilijkheden bij het switchen? Dat is echt niet nodig. Wij sturen de verzekeringsmaatschappij uw aanvraag door. We helpen u met onze transfercoaches bij elke fase van het proces. Volledig gratis autoverzekering vergelijken en een autoverzekering afsluiten! Aanvraag vergelijken en berekenen klaar?

Of u tijdelijk verzekerd bent, hoort u binnen vijf minuten per e-mail. Of uw aanmelding goed is uitgevoerd, hoort u meestal binnen één dag. Dan ben je zeker verzekerd tegen diefstal, een aanrijding een ongeval aan uw voertuig.

De voordelen om zonder verzekeringsagent uw burgerlijke aansprakelijkheid te garanderen zijn ongekend. Via onze vergelijker vindt u snel een goedkope dekking met een eigen risico, korting en premie naar keuze.