Auto Verzekering op Andere Naam dan Eigenaar - Autobranche

Autoverzekering op andere naam in de autobranche

Een autoverzekering op andere naam dan eigenaar is in bepaalde gevallen wel mogelijk. De eigenaar van een voertuig verzekerd zich meestal op eigen naam. Maar het gaat er hier om of een voertuig op naam van iemand anders kan worden verzekerd. Wij beantwoorden die en soortgelijke autobranche vragen op deze pagina.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Mag ik een andere naam gebruiken voor mijn autoverzekering? Mensen geloven vaak dat wanneer ze onder een andere naam verzekerd zijn, hun autoverzekering goedkoper is. Autoverzekeraars machtigen echter niet iemand met een andere naam om een voertuig te verzekeren.

Auto op naam zetten verzekering op andere naam uitzondering

Een echtgeno(o)t(e) die op dezelfde locatie verblijft is de enige uitzondering bij auto op naam zetten verzekering op andere naam. Verzekeringsmaatschappijen gaan ervan uit dat het voertuig door beide partners wordt gebruikt.

Je loopt een groot risico als je een auto op naam van een ander weet te verzekeren. In het geval van een aanrijding komt dat vrijwel zeker aan het licht.

In dit geval betaald u zowel uw eigen autoschade als de schade aan de andere partij. U verliest ook uw verzekeringsmaatschappij en komt op de zwarte lijst terecht. Dat betekent dat u pas over enkele jaren de kans krijgt om een nieuwe autoverzekering af te sluiten.

Soorten verzekeringen bij Finabud

Alle soorten verzekeringen zijn bij ons vertegenwoordigd zoals:

Auto Verzekering op Naam Ouders

Waarom auto op naam zetten verzekering op andere naam?

Op de naam van een ander een auto verzekeren kan veel verklaringen hebben.

Voorbeelden van auto op naam zetten verzekering op andere naam zijn:

  • U betaalt als oudere minder dan uw kind dat net een rijbewijs heeft gekregen.
  • Je kunt geen parkeerkaart krijgen, maar iemand anders wel.
  • Aangezien een autoverzekering niet is toegestaan vanwege een eerdere fraude
  • Je kunt geen auto bezitten vanwege je schulden…

We begrijpen het probleem, maar de autobrancheverzekeraars zijn het erover eens dat het te riskant is en dat het niet toelaatbaar is.

De verzekering van het voertuig op naam van een partner is een bijzondere situatie. De partner moet echter op hetzelfde adres wonen.

No-claim auto verzekerd op andere naam

Het aantal jaren dat u zonder schadeclaims een auto gebruikt, bepaalt uw autoverzekering no-claim korting. Dergelijke jaren zijn per auto en dus niet per persoon. Ook als de partner met een andere naam meer schadevrije jaren heeft dan u.

De no-claim van uw partner kan niet worden overgenomen. U bouwt dan ook geen schadevrije jaren op bij een degelijk contract.

Het tweede gezinsautoschema laat één uitzondering zien. Hierbij kan de no-claim worden overgedragen van de eerste naar de tweede auto. Zelfs als het op de naam van de andere partner staat.

Toch moeten alle voertuigen bij dezelfde verzekeraar verzekerd zijn.

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

John B

Autoverzekering op naam van de ouders – Autobranche

Soms besluiten jonge autobezitters om namens een van hun ouders een autobrancheverzekering af te sluiten. Het kind krijgt een hoge no-claim korting vanwege de opgebouwde schadevrije jaren.

Het is prettig voor het kind omdat verzekerden onder de 25 jaar doorgaans hoge premies betalen omdat hun risicofactor toeneemt.

Het is niet verstandig om een auto te verzekeren op naam van een van de ouders. Buiten het feit dat de jongere geen eigen schadevrije jaren opbouwt.

Bij een aanrijding kunnen kinderen en ouders ook problemen ondervinden. De verzekeraar kan fraude in overweging nemen, als blijkt dat de ouder niet de vaste bestuurder van de auto is. Dit kan leiden tot een hoge boete en een zwarte lijst voor de ‘daders’.

BKR verwijderen

FinaBud.NL

Heb je hulp nodig om in de toekomst geen gedoe meer met een BKR te hebben? Kijk dan even op mijn andere pagina waar ik o.a. uitleg hoe je je BKR registratie kunt verwijderen. Ik leg daar ook uit hoe je maandelijks meer geld kunt overhouden

Veelgestelde vragen over autoverzekering op andere naam dan eigenaar auto

Vragen die veel gesteld worden over autoverzekering op een andere naam dan de eigenaar van de auto zijn:

Deze vragen worden beantwoord in de bovenstaande autobranche vergelijker. Vergelijk daar op premie berekenen en hoe hoog de maandelijkse betaling is. Autoverzekering vergelijken is zo een fluitje van een euro.

Autoverzekeringen

FinaBud.NL

Andere aspecten van autoverzekeringen zijn te lezen via onze autoverzekering landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.

Andere Verzekeringen

FinaBud.NL

Behalve verzekeringen om je auto veilig te stellen heb je misschien ook behoefte om andere verzekeringen te raadplegen. Dat kan dan op onze alle verzekeringen verzamelen pagina.