Goedkope Autoverzekering Student Vergelijken - Autobranche

Betaalbare autoverzekeringsopties voor studenten in de autobranche

In dit artikel gaan je op weg helpen om een goedkope autoverzekering student voor je te vinden. Heb je een auto en ben je student en deel je deze auto misschien met anderen? Laat dan niet na om een autobrancheverzekering te regelen. Want op een boete voor het rondrijden zonder verzekering zit jij toch ook niet op te wachten.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Autoverzekering afsluiten student welke dekking?

Dus je bent student en je hebt een auto. In dat geval ben je verplicht om een W.A.verzekering voor je auto af te sluiten. Het rijden zonder verzekering kosten op dit moment zo’n €600. De voordeligste manier om een autoverzekering af te sluiten is door een W.A. dekking te kiezen. Daarmee ben je dan verzekerd voor schade aan derden.

Als je de schade aan je eigen auto verzekerd wilt hebben is er de beperkte casco en de volledige cascoverzekering een volledige casco verzekering ook wel allrisk genoemd. En de voordeligste versie is de w a verzekering ook wel beperkt casco genoemd. De schade door externe invloeden dekt de beperkte casco verzekering.

Onder externe invloeden verstaan we bijvoorbeeld een auto inbraak of schade door storm. Zelf veroorzaakte schade door bijvoorbeeld schade als je krap en parkeert wordt vergoed door een all risk verzekering.

Wat is een passende autoverzekering voor student?

Ben je nog aan het twijfelen wat in jouw situatie als student de best passende autobrancheverzekering is. De waarde van de auto weegt mee maar ook je eigen leeftijd. Heb je in geval van schade zelf genoeg geld om grotere schades te kunnen bekostigen. Denk hier goed over na bij het afwegen en kies de juiste dekking voor jouw situatie.

Autoverzekeringen voor studenten en voor jongeren zijn er in allerlei vormen. Van een schadeverzekering voor inzittenden tot een autoverzekering voor studenten die de auto willen delen.

Soorten verzekeringen bij Finabud

Alle soorten verzekeringen zijn bij ons vertegenwoordigd zoals:

Goedkope Autoverzekering Student

De verzekering student auto premie – Autobranche

De belangrijkste rol voor autobranche verzekeraars van auto’s speelt je leeftijd. Je kunt bij de meeste autoverzekeraar niet terecht als je jonger dan 21 jaar bent en student. Het is zelfs zo dat autoverzekeraars maar 1 op de 4 17-jarige automobilisten accepteren voor een verzekering. Hierbij hoort ook een hogere premie toeslag tot 25-jarigen.

Men ziet jongere automobilisten over het algemeen als een groep dat meer risico’s met zich meebrengt in geval van ongevallen en schades.Een extra premie korting oftewel no-claim wordt toegekend voor de jaren dat je zonder ongelukken rijdt het is daarom raadzaam om zeker in het begin voorzichtig te zijn in het verkeer.

Autoverzekering studentenkorting

Een paar van de bij ons aangesloten verzekeraars laten ook je opleiding meewegen bij de hoogte van je premie. Dit is handig om te weten als je student bent. Je krijgt dus als je een hogere opleiding hebt ook een korting op je autoverzekering.

Verzekeraars zullen vaak adverteren dat hoger opgeleiden een korting op de premie kunnen krijgen. Deze verzekeraars zijn niet lid van de organisatie “verbond van verzekeraars”. Deze verzekeraars hoeven zich dus niet te houden aan de regels welke verzekeraars hebben afgesproken met elkaar.

Neem de tijd en kies in bovenstaande tabel “autoverzekering vergelijken” een goedkope autoverzekering voor jongeren.

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

John B

No claim voor schadevrije jaren overnemen – Autobranche

Kunnen je ouders zelf niet meer rijden dan zou je de auto kunnen overnemen van je ouders. In dat geval zou je dus ook de no-claim van schadevrije jaren kunnen overnemen. Zo kom je dus in aanmerking een goedkope autoverzekering door een korting op de premie. Leuk om te weten als je student bent. Lees de autobranche voorwaarden van je autoverzekering die je denkt af te sluiten.

Weinig gebruik van je auto maken

Gebruik je als student eigenlijk te weinig je auto omdat je veel gebruik maakt van het openbaar vervoer. Vergeet dan nooit dat je auto nog steeds verzekerd moet zijn. Doe je dat wel weet dan dat als je zonder verzekering de weg op gaat je een behoorlijke boete op kunt lopen.

Het rdw checkt met grote regelmaat de kentekens data-based van auto’s of zij wel of niet verzekerd zijn. Wel zou je het kenteken kunnen laten schorsen door de rdw als je een tijd lang de auto niet wilt gebruiken.Dan hoef je ook geen belasting voor motorrijtuigen te betalen.

Lees meer over de verplichtingen welke horen bij een auto op de website van het rdw.

BKR verwijderen

FinaBud.NL

Heb je hulp nodig om in de toekomst geen gedoe meer met een BKR te hebben? Kijk dan even op mijn andere pagina waar ik o.a. uitleg hoe je je BKR registratie kunt verwijderen. Ik leg daar ook uit hoe je maandelijks meer geld kunt overhouden

Het delen van een auto met andere studeren

Is het de bedoeling dat je met andere studenten je auto gaat delen. Dan is er een mogelijkheid om een autodeelverzekering af te sluiten. Registreer je dan als ouder delers bij een verzekeraar. 

Je bent dan verzekerd als een andere student schade veroorzaakt en het heeft geen invloed op de premie. Heel belangrijk, de schadevrije jaren welke je opbouwt geldt alleen voor de verzekeringnemer.

Autoverzekering afsluiten – Autobranche

Autoverzekeringen afsluiten voor jonge bestuurders en inzittenden verzekeringen met of zonder volledig casco met aangepast eigen risico kun je vergelijken bij autobranche FinaBud. Voor de jonge bestuurder of voor studenten hebben wij de goedkoopste autoverzekering.

Autoverzekeringen

FinaBud.NL

Andere aspecten van autoverzekeringen zijn te lezen via onze autoverzekering landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.

Andere Verzekeringen

FinaBud.NL

Behalve verzekeringen om je auto veilig te stellen heb je misschien ook behoefte om andere verzekeringen te raadplegen. Dat kan dan op onze alle verzekeringen verzamelen pagina.