Top 10 Tips voor Veiliger Rijden - Autobrancheverzekeringen

Adviezen voor Rijveiligheid in de autobrancheverzekering

Autobrancheverzekeraars zeggen dat snelwegongelukken geen toeval zijn. Elk jaar verliezen meer en meer mensen het leven op de Nederlandse wegen. De meeste van die ongevallen worden veroorzaakt door fouten van de bestuurder, zoals rijden onder invloed, te hard rijden, agressief rijgedrag of afgeleid rijgedrag.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Het goede nieuws is dat u als bestuurder de sleutel in handen heeft om ongevallen te voorkomen. Met de volgende veiligheidstips kunt u de meest voorkomende fatale fouten vermijden en defensief rijden om uzelf te beschermen tegen de fouten van andere bestuurders.

Let op het weer

Bij elk soort onstuimig weer is het langzamer rijden de sleutel tot veilig rijden.

Hier volgen nog enkele tips:

Mist:

Vermijd rijden in mist, maar als het toch moet, zet dan uw koplampen op dim (of dimlicht). Als het zicht zo slecht wordt dat veilig rijden onmogelijk wordt, ga dan zo ver mogelijk van de weg af en stop.

Regen:

Voorkom dat uw ruiten beslaan door de ruitontdooier of de airconditioning te gebruiken (zet indien nodig het raam iets open). Doe uw lichten aan, dag of nacht.

Soorten verzekeringen bij Finabud

Alle soorten verzekeringen zijn bij ons vertegenwoordigd zoals:

250 Euro Lenen Zonder Gedoe

Sneeuw of ijs:

Rem voorzichtig en vroeg, draai voorzichtig en vergroot uw volgafstand. En wees alert op veranderende wegomstandigheden (zoals stukken ijs of gladde sneeuw).

Kijk beide kanten op bij kruisingen

Ga pas weg bij een verkeersbord of verkeerslicht als u zeker weet dat de andere bestuurders stoppen of voorrang verlenen. Wacht een paar seconden nadat het licht op groen springt voordat u verder rijdt om uzelf te beschermen tegen een bestuurder die door rood licht rijdt.

Houd afstand

Bestuurders bumperkleven vaak omdat ze onderschatten hoeveel remafstand ze echt nodig hebben. In het algemeen moet u bij goed weer drie tot vier seconden afstand houden tussen u en een andere bestuurder als u sneller rijdt dan 35 km/u (minstens twee seconden als u minder dan 35 km/u rijdt).

Om zeker te zijn dat u op een veilige afstand rijdt, kiest u een herkenningspunt zoals een boom of een bord. Tel dan, als de auto voor u dit punt passeert, “duizend één, duizend twee”. Als u het oriëntatiepunt bereikt voordat u bij duizend twee bent, volgt u te dicht op de auto.

Hou je vast

Op het stuur, bedoel ik. Rijd niet met één hand, want als u onverwachts wordt aangereden, kunt u de controle over uw voertuig verliezen. Plaats beide handen in een comfortabele positie aan weerszijden van het stuurwiel. En kijk vooruit om te anticiperen op obstakels waar u omheen moet sturen.

Blijf wakker

In slaap vallen achter het stuur kan op elk moment gebeuren, maar het komt vooral vaak voor ’s avonds laat of ’s ochtends vroeg. Als u merkt dat u slaperig achter het stuur zit, probeer het dan:

Ga op een veilige plek aan de kant en neem een pauze tot u zich alerter voelt
Verlaag de temperatuur in uw auto (open een raam of zet de airconditioning aan)

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

John B

Deel het rijden met iemand anders, vooral als u een lange reis maakt

Niet telefoneren

Mensen die tijdens het rijden mobiel bellen hebben een veel grotere kans op ongelukken als gevolg van afleiding. Als u uw mobiele telefoon moet gebruiken tijdens het rijden, gebruik dan een handsfree apparaat. Maar als het gesprek ingewikkeld of emotioneel is, ga dan van de weg af naar een veilige plek om te praten.

Gebruik de pechstrook alleen in een echte noodsituatie

Veel tragische ongevallen gebeuren wanneer bestuurders stilstaan op de pechstrook en worden aangereden door andere voertuigen. Stop niet op de pechstrook om te telefoneren, te rusten of te eten. Maar in geval van nood:

Ga zo ver mogelijk van de weg af.

Zorg ervoor dat u zichtbaar bent voor andere bestuurders door de alarmknipperlichten aan te zetten, een gevarendriehoek op te stellen en vuurpijlen of draagbare waarschuwingslichten te gebruiken.

Schakel meteen hulp in als u die nodig hebt. Bel een autobranche takelwagen of de politie met uw mobiele telefoon, doe uw motorkap omhoog of bind een witte doek aan uw spiegel om hulp te vragen, of hang een bord in uw achterruit.

Laat de kinderen u niet afleiden

Bestuurders die op een snelweg slingeren zijn misschien niet onder invloed van alcohol. Misschien hebben ze wel kinderen op de achterbank! Laat uw kinderen u niet afleiden tijdens het rijden. Maak een plan om met ruzies in de auto om te gaan. Als ze iets laten vallen, probeer het dan niet op te rapen. Als alles mislukt, ga dan van de weg af tot alles weer rustig is.

Controleer uw banden

Wanneer heeft u voor het laatst uw banden gecontroleerd? Ongelukken door bandenpech zijn vaak te voorkomen. Bewaar een goedkope bandenmeter in uw auto en controleer uw bandenspanning elke keer als u gaat tanken (de door de fabrikant aanbevolen bandenspanning staat meestal aan de binnenkant van de deur van uw auto of in de handleiding van uw auto). En controleer uw banden regelmatig op scheurtjes, uitstulpingen, versleten plekken of een ondiep profiel.

BKR verwijderen

FinaBud.NL

Heb je hulp nodig om in de toekomst geen gedoe meer met een BKR te hebben? Kijk dan even op mijn andere pagina waar ik o.a. uitleg hoe je je BKR registratie kunt verwijderen. Ik leg daar ook uit hoe je maandelijks meer geld kunt overhouden

Draag uw veiligheidsgordel correct

U draagt uw veiligheidsgordel misschien regelmatig, maar draagt u hem ook correct? Zo niet, dan beschermt hij u mogelijk niet bij een ongeval. Maak heup- en schoudergordels goed vast en draag de heupgordel op uw heupen, niet op uw buik. En draag uw gordel ook als uw verzekerde auto een door de autobranche goedgekeurde airbag heeft. De airbag beschermt u niet tegen rondgeslingerd worden of uit de auto vallen bij een ongeval.

Artikel Bron: https://EzineArticles.com/expert/Mary_Hilf/279392

Autoverzekeringen

FinaBud.NL

Andere aspecten van autoverzekeringen zijn te lezen via onze autoverzekering landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.

Andere Verzekeringen

FinaBud.NL

Behalve verzekeringen om je auto veilig te stellen heb je misschien ook behoefte om andere verzekeringen te raadplegen. Dat kan dan op onze alle verzekeringen verzamelen pagina.