Inboedelverzekering Vergelijken en Direct Aanvragen

Wat is een inboedelverzekering

Wat is een inboedelverzekering en hoe vindt ik de juiste. Een huis is meer dan alleen een gebouw. Het is een veilige haven voor u en uw bezittingen. Iedereen verzekert zijn kar. Maar vaak vergeten mensen om hun bezittingen te verzekeren. Is het echt nodig? De beste inboedelverzekering is die verzekering die een hoge vergoeding of dekking betaald.

Wat houdt een inboedelverzekering in?

Een inboedelverzekering is een verzekering die u uitbetaalt mochten er dingen beschadigd zijn of gestolen. Dit kan gebeuren bij een brand, storm, maar ook bij inbraak. In sommige gevallen dekt een verzekeringsmaatschappij ook spullen die per ongeluk zijn beschadigd. Een inboedelverzekering verzekert dus de spullen in uw huis die vervangen kunnen worden als er iets mee gebeurd.

BEDRIJF
INFO
WAARDERING
NAAR SITE
 • Online samenstellen
 • Online vergelijken
 • tot € 100.000,- verzekerd
 • Klanten waardering 8,1
 • Nooit onderverzekerd
 • Online vergelijken
 • Laptop en Mobiel
 • Aanbevolen

De inboedelverzekering maakt deel uit van een woonverzekering. Schade aan objecten in huis worden met een inboedelverzekering gedekt. Ook een opstalverzekering valt onder een woonverzekering. Deze dekt het huis zelf tegen schade door storm, brand en water.

Ook de goedkoopste inboedelverzekering heeft een brandverzekering en diefstalverzekering voor alles wat zich in de woning bevindt.

Nieuwe spullen kopen ter vervanging van de oude spullen

U realiseert het zich waarschijnlijk niet, maar als u morgen alle spullen die u heeft opnieuw zou moeten kopen, dan bent u meer geld kwijt dan u denkt. Schoenen, kleren en zelfs basisdingen als ondergoed, dat zijn aardig wat spullen in een langere periode. Als u ze allemaal opnieuw zou moeten kopen morgen zou dat erg veel geld kosten.

Wat is een Inboedelverzekering

Denk aan de kosten van een bed, lakens, kasten, kussens, alle keukenbenodigdheden, fotolijsten, fietsen, tenten enz. En u weet dat het vervangen van een TV, een computer en een stereo-installatie niet goedkoop zal zijn. Het loopt aardig op. Daarom is het verstandiger om uw bezittingen te verzekeren.

Wie heeft een inboedelverzekering nodig?

Huiseigenaren hebben hun huis wel verzekerd, maar niet de inhoud van het huis. Het is dus erg belangrijk om uw eigen inboedelverzekering te hebben, omdat u dat dus nooit via uw huisbaas hebt. U bent daar niet voor gedekt.

De kosten voor een inboedelverzekering

Het goede nieuws is dat de kosten voor een inboedelverzekering over het algemeen vrij redelijk zijn, zeker als u de verzekering neemt bij de maatschappij waar u al een verzekering heeft lopen. Soms kunt u zelfs kortingen krijgen. Prijzen verschillen. Het is belangrijk om een afspraak te maken en goed te bedenken hoeveel uw bezittingen waard zijn.

Dekking voor inbraak en brand

Afhankelijk van uw polis, zal de polis u over het algemeen verzekeren voor de volgende inbraak en brand zaken:

 • Dingen die per ongeluk stuk zijn gegaan
 • Dingen die stuk zijn gegaan die eigendom zijn van de huisbaas
 • Waardevolle bezittingen zoals sieraden en camera’s dat buitenshuis gebruikt wordt.

Op elke verzekeringspolis zal gespecificeerd te lezen zijn waarvoor u betaald krijgt bij schade of verlies. Het is mogelijk dat daar ook brand, blikseminslag bij zit. Maar kijk dit wel altijd na. Het kan zijn dat u voor dit soort zaken niet verzekerd ben. Zoals bijvoorbeeld ook overstromingen en natuurlijk geweld. Zorg ervoor dat u precies op de hoogte bent van wat u verzekering u kan bieden op het moment dat u tekent.

Reken uit hoeveel uw bezittingen waard zijn

Het is moeilijk om van al uw bezittingen de waarde te schatten. Veel verzekeringsmaatschappijen hebben een website waar u het op kan uitrekenen. Een goed voorbeeld hiervan is: www.berekenhet.nl. Hier kunt u heel makkelijk allerlei geldzaken berekenen. In sommige gevallen is het ook handig om dingen als een ‘set’ te noteren.

Een verzameling dvd’s is natuurlijk meer waard dan een losse dvd. Dus het is slim om uw bezittingen goed te noteren. Verder geeft zo’n site een goed beeld van wat uw bezittingen nou werkelijk waard zijn. Dus dan weet u de prijs van uw ondergoed!

Huren?

Bent u als huurder voldoende verzekerd?

Waarschijnlijk niet voldoende want de bezittingen van een huurder worden niet gedekt door hun huisbaas of zijn verzekering.

Tegenwoordig valt het helemaal nog niet mee om de juiste inboedelverzekering te vinden. Er zijn zoveel aanbieders – zelfs kruideniers bieden tegenwoordig inboedelverzekeringen aan – en allemaal bieden ze zo hun eigen voordelen. Of ze zijn vernieuwd, ze zijn precies op jouw doelgroep gesneden, of ze geven nú een korting.

Feit is dat inboedelverzekeringen onderling niet zo heel veel verschillen. Een goede inboedelverzekering afsluiten is daarmee een klein kunstje dat met het volgende stappenplan helemaal moet lukken:

Stap 1: Zet je computer uit

Voordat je een inboedelverzekering vergelijken gaat op voorwaarden en premie. Doe je het volgende: je bookmarkt deze pagina en zet dan de computer uit. Vervolgens ga je met een pen en papier door je huis om per kamer de inboedel te inventariseren.

Denk niet dat je je inboedel wel kent, en er achter de computer de waarde van kunt schatten. Dan vergeet je namelijk de klok van oma, die op zolder staat. En de vitrinekast in de logeerkamer. Of je gereedschap in het schuurtje. Pas als je door je huis loopt, kun je een volledige inventarisatie maken en die is belangrijk voor een sluitende inboedelverzekering.

Mocht er ooit brand ontstaan, dan ben je heel blij als je nu even die extra moeite er nu in hebt gestopt. Ben je al klaar met het lezen van dit stuk informatie? Dan dus nu de computer uit, en tot straks!

Stap 2: Vind alle aanbieders van inboedelverzekeringen

Ha, je bent er weer. Goed, je hele inboedel staat op papier, ook de tuinstoelen en de spullen op het balkon en in de carport? Dan kunnen we nu inderdaad verder gaan met het vinden van aanbieders van inboedelverzekeringen. Want hoewel ze allemaal prima hun best doen om gevonden te worden, ze schuilen soms in onverwachte plaatsen. En je wilt ze wel allemaal goed kunnen vergelijken.

Goed, waar vind je een willekeurige inboedelverzekering? Uiteraard bij de bekendere verzekeraars. Maar ook bij je bank bijvoorbeeld. Of bij de kruidenier op de hoek, je weet wel, naast het beltegoed. Je kunt zelf op onderzoek uitgaan, maar hier kan een startpagina op internet ook uitkomst bieden.

Stap 3: Vergelijk voorwaarden en premies van de inboedelverzekeringen

De ene inboedelverzekering is de andere niet, zo willen de aanbieders van inboedelverzekeringen je doen geloven. Volgende stap is daarom om het aanbod van voorwaarden en premies te vergelijken om een passende inboedelverzekering te vinden. Je komt er dan al snel achter dat ze eigenlijk allemaal hetzelfde doen: je inboedel verzekeren. En premies schelen vast ook niet denderend. Dus waarom eigenlijk nog moeilijk doen?

Stap 4: Niet op de “inboedelverzekering nu afsluiten”-knop klikken

Hoewel het verleidelijk kan zijn om na even rondklikken maar gewoon direct je inboedelverzekering af te sluiten, is dat geen goed idee. Want hoewel alle verzekeringen op elkaar lijken, is jouw situatie niet vergelijkbaar met alle anderen.

Bereken daarom zoveel mogelijk online de premies, maar laat de afsluit-knop nog even voor wat ‘ie is. O ja, en geef je gegevens alleen maar op aan betrouwbare websites. Je wilt niet dat er dieven met je inboedel vandoor gaan, nog voordat die is verzekerd.

Stap 5: Pakketkorting op je inboedelverzekering checken

Aanbieders van inboedelverzekeringen geven vaak pakketkortingen, wanneer je al een product bij ze afneemt. Dat betekent dat de premie op de inboedelverzekering die je bij ze neemt, lager wordt als je er bijvoorbeeld al een verzekering hebt. Als een soort van bedankje voor je trouwheid. Nou hoef je niet direct alleen aan je zorgverzekeraar te denken.

Ook je banken bieden vaak een goedkope inboedelverzekering aan. Bel daarom in elk geval even met de verzekeraar en de bank waar je al producten afneemt en dikke kans dat ze je een interessant aanbod voor een inboedelverzekering doen. Wél het gesprek afsluiten met bedanken voor dat aanbod. Voor je het weet is al je vergelijken voor niks, alleen omdat die telefoonstem zo vriendelijk klinkt.

Stap 6: Sluit je inboedelverzekering af

Het zou tijd worden ook! Heb je je hele lijst met premies en bijzondere voorwaarden compleet? Dan is het nu tijd om de inboedelverzekering daadwerkelijk te kiezen, én af te sluiten. Is dat bij je bank, of huidige verzekeraar, dan is één telefoontje meestal genoeg voor een offerte.

Bij andere aanbieders is het een kwestie van nog één keer de premie berekenen en dan wél op de afsluitknop klikken. En in zes stappen heb je zo jouw inboedelverzekering afgesloten. Voelt goed hè?

Vergeet niet onze vergelijker te checken waar jij kunt besparen door middel van o.a. een eigen risico te kiezen. Zo zie je maar je huis verzekerd in geval van schade met de laagste premie per jaar.