Zorgeloos & Zelfverzekerd
in je keuze

Slecht Onderhoud en uw Opstal- en Inboedelverzekering Dekking

De meeste schadeclaims voor inboedel- en opstalverzekeringen verlopen probleemloos, met uitzondering misschien van incidentele meningsverschillen over hoeveel iets waard was. Maar een ander terugkerend probleem is wanneer de schade te wijten is aan slecht onderhoud van het gebouw. De huiseigenaar heeft een zorgplicht en de verzekeraars staan afkeurend tegenover schadeclaims die de huiseigenaar had kunnen, en moeten, voorkomen. Als gevolg daarvan kunnen verzekeraars uw claim afzwakken of zelfs afwijzen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Om dergelijke problemen te voorkomen moet u uw huis jaarlijks een onderhoudsbeurt geven. Een voorjaarscontrole zou goed zijn. Door slechts een paar eenvoudige controles uit te voeren, zou het mogelijk moeten zijn om problemen in een vroeg stadium op te sporen.

Regen, wind, sneeuw en vorst vormen een van de grootste dagelijkse belastingen op de structuur van uw huis. Bijgevolg ontwikkelen de meeste woningen een aantal problemen in de herfst- en wintermaanden, zodat een controle in de lente veel tijd en kosten kan besparen in de toekomst.

Het is niet zo dat u geld betaalt dat u later via een verzekeringsclaim zou kunnen claimen. Alle kosten die u claimt en die eigenlijk een onderhoudsprobleem waren, zullen door uw verzekeringsmaatschappij worden afgewezen.

BEDRIJF
INFO
WAARDERING
NAAR SITE
  • Online samenstellen
  • Online vergelijken
  • tot € 100.000,- verzekerd
  • Klanten waardering 8,1
  • Nooit onderverzekerd
  • Online vergelijken
  • Laptop en Mobiel
  • Aanbevolen

Hier is onze 10 punten voorjaars APK voor uw huis:

1.) Maak de dakgoten schoon

De herfst kan bijzonder belastend zijn voor dakgoten, omdat zich dan veel vuil kan ophopen. Dat moet worden verwijderd. Verstopte dakgoten en regenpijpen kunnen snel enorme schade aanrichten als het water overstroomt en in de constructie dringt. Maar wees voorzichtig met dit werk. Het is gevaarlijk om op ladders te werken, dus waarom laat u uw glazenwasser het niet doen!

2.) Je kunt het dak op

Haal nu uw verrekijker tevoorschijn en controleer het dak. Zoek naar gebarsten, losse of afgegleden dakpannen. Een lekkend dak kan leiden tot kostbare schade. Plafondschade, rot, herinrichting kunnen snel geld opslokken. En dan is er nog het veiligheidsprobleem. Als een dakpan wegglijdt, kan iemand ernstig gewond raken. Zelfs uw auto kan een voltreffer krijgen! Kom van dat dak af!

Soorten verzekeringen bij Finabud

Alle soorten verzekeringen zijn bij ons vertegenwoordigd zoals:

3.) Controleer het schilderwerk aan de buitenkant

Elk gebarsten, afbladderend of afgebladderd schilderwerk heeft aandacht nodig. Werk het bij om het hout te beschermen tegen beschadiging. De zomertijd kan verrassend agressief zijn voor schilderwerk. Hoge temperaturen en grote temperatuurschommelingen zorgen voor uitzettings- en krimpscheuren die de volgende winter zijn ergste werk laten doen.

4.) Schoorsteen vegen

Als u tijdens de winter veel gebruik heeft gemaakt van een open haard, laat de schoorsteen dan vegen. Zware roetophopingen kunnen gemakkelijk vlam vatten en tijdens de zomer absorbeert het roet vocht.

5.) Controleer op vocht

Loop eens rond het huis en zorg ervoor dat niets de vocht werende laag bedekt. Opgestapeld tuinafval is de meest voorkomende boosdoener. Grasmaaisel is niet de beste vriend van uw huis! Als er vocht langs de dampopeningen komt, zullen de muren binnen vochtig worden, met beschadiging van het pleisterwerk als gevolg. Na verloop van tijd zal er rot optreden.

6.) Wortels van bomen en struiken

Wanneer u struiken en bomen plant, moet u ervoor zorgen dat hun wortels in de toekomst geen schade zullen aanrichten. Als wortels uw riolering binnendringen of in uw fundering terechtkomen, kunt u rekenen op een torenhoge rekening. Wilgen en volksbomen zijn enkele van de ergste overtreders.

Bent u zich ervan bewust dat u geen Populierenboom mag hebben binnen 150 voet van uw eigendom? Als een nieuw huis binnen deze afstand wordt gebouwd, moet het speciaal versterkte funderingen hebben!

7.) Risico van omvallende bomen

Nu we het toch over bomen hebben, u denkt waarschijnlijk dat uw opstalverzekering de schade dekt die door omvallende bomen wordt veroorzaakt. Ja, dat is zo – als de boom goed onderhouden is.

Maar wat gebeurt er als de boom verrot is of al beschadigd? Ja, u raadt het al, dat is een onderhoudskwestie. U bent aansprakelijk! Tenzij u kunt aantonen dat u de bomen goed hebt onderhouden, kan de verzekeraar een claim afwijzen.

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

John B

Als u grote bomen hebt, kunt u grote problemen krijgen. U wordt geadviseerd een jaarlijks rapport te laten opstellen door een boomchirurg, waarin gedetailleerd wordt aangegeven welke werkzaamheden nodig zijn – en vergeet niet deze werkzaamheden uit te voeren en het papierwerk te bewaren! Dergelijke maatregelen tonen aan dat u de nodige zorgvuldigheid in acht hebt genomen en bijgevolg zal een eventuele schadeclaim worden aanvaard.

8.) Klimop als grote boosdoener

Heeft u klimplanten op het huis? Controleer of ze geen schade hebben veroorzaakt aan uw metselwerk of pleisterwerk. Klimop is de grootste boosdoener. En laat nooit klimplanten op uw dak komen – dat is een recept voor een ramp!

9.) Onderhoud verwarmingsketel

Ga nu uw huis binnen. Vergeet niet uw verwarmingsketel een onderhoudsbeurt te geven – het is een strenge winter geweest! En laat de koolmonoxide-uitstoot controleren. Als de monteur er toch is, laat hem dan ook even uw radiatoren nakijken.

BKR verwijderen

FinaBud.NL

Heb je hulp nodig om in de toekomst geen gedoe meer met een BKR te hebben? Kijk dan even op mijn andere pagina waar ik o.a. uitleg hoe je je BKR registratie kunt verwijderen. Ik leg daar ook uit hoe je maandelijks meer geld kunt overhouden

10.) Lekkage en knaagdierenschade

Tot slot, naar de zolder. Controleer op tekenen van lekkage en knaagdierenschade aan de bedrading. Eekhoorns houden van warme zolders en ze houden van de isolatie rond de bedrading! De brandweer haat eekhoorns! En een vies klusje. Als je daar toch bent, verwijder dan ook alle oude vogel- of wespennesten en blokkeer de openingen.

Neem deze stappen en u zult waarschijnlijk geen problemen krijgen met een structurele verzekeringsclaim. Uw huis zal ook van u houden!

Finabud is een grote financiële website, en biedt u toegang tot grote deals op huis en inboedelverzekering en levensverzekeringen dekking.

Artikel Bron: https://EzineArticles.com/expert/Michael_Challiner/18343

Inboedelverzekeringen

FinaBud.NL

Andere aspecten van inboedelverzekeringen zijn te lezen via onze inboedel landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.

Andere Verzekeringen

FinaBud.NL

Behalve verzekeringen om je inboedel veilig te stellen heb je misschien ook behoefte om andere verzekeringen te raadplegen. Dat kan dan op onze alle verzekeringen verzamelen pagina.