Zorgeloos & Zelfverzekerd
in je keuze

Wat Valt Onder Inboedelverzekering

Wat betreft wat valt onder inboedelverzekering, een inboedelverzekering is niet verplicht. Het is dus niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten. Maar afgeraden doen we dat zeker niet.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Dan heb je in ieder geval iets om als er bijvoorbeeld een inbraak in je woning heeft plaatsgevonden op terug te vallen. Wat kun je zoal claimen bij inboedelverzekering?

Dat en andere informatie lees je in het volgende artikel.

BEDRIJF
INFO
WAARDERING
NAAR SITE
 • Online samenstellen
 • Online vergelijken
 • tot € 100.000,- verzekerd
 • Klanten waardering 8,1
 • Nooit onderverzekerd
 • Online vergelijken
 • Laptop en Mobiel
 • Aanbevolen

Wat valt er allemaal onder inboedelverzekering?

Alle spullen die niet vastzitten in een huis worden gedekt en vallen onder de inboedelverzekering. We praten dan over spullen die waarde hebben zoals je laptop, video apparatuur, sieraden of audioapparatuur. Maar ook gordijnen, een zwevende parketvloer of meubels.

Wat veel mensen niet weten is dat huisdieren bij veel maatschappijen ook gedekt verzekerd zijn door een inboedelverzekering.

Soorten verzekeringen bij Finabud

Alle soorten verzekeringen zijn bij ons vertegenwoordigd zoals:

Wat Valt Onder Inboedelverzekering

De beste inboedelverzekering voor jou

Wij hebben altijd een opstal of inboedelverzekering voor jouw specifieke situatie. Via ons overzicht is het eenvoudig op te zoeken welke voor jou de beste is. Het is zo ook mogelijk om veel van deze polissen direct te kunnen afsluiten.

Vergelijk wat valt er allemaal onder de inboedelverzekering

Behalve schade welke allemaal binnenshuis wordt veroorzaakt dekt een inboedelverzekering ook een aantal externe zaken. In bovestaande tabel kun je een en ander makkelijk vergelijken.

Je kunt daarbij denken aan tuingereedschap, tuinmeubelen wasgoed in je tuin of op je balkon. In de regel valt een BBQ daar bijvoorbeeld niet onder.

Schade welke gedekt worden of zijn verzekerd door een inboedelverzekering zijn onder andere:

 • Brand
 • Schroeien en smelten
 • Wateroverlast
 • Blikseminslag
 • Gewelddadige beroving
 • Ontploffing
 • Inbraak
 • Storm (windkracht 7)

Wat valt niet onder inboedelverzekering?

Opzet of iets zoals achterstallig onderhoud of eigen schuld valt niet onder de dekking van een inboedelverzekering.

Een all risk verzekering dekt schade die je zelf veroorzaakt hebt als je iets laat vallen of hebt omgestoten

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

Niet verplicht, wel nodig.

Niemand is verplicht om een inboedelverzekering te hebben maar is toch aan te raden om nodig te hebben. Je hebt dan altijd iets om op terug te kunnen vallen als je een inbraak bij je thuis, waterschade of andere wateroverlast hebt.

Nieuwwaarde of dagwaarde.

Het wil niet zeggen dat je alles opnieuw kunt aanschaffen van je vergoeding of verzekerde som in geval van schade. Bekijk dus goed of je verzekerd bent voor de dagwaarde of nieuwwaarde.

Veel inboedelverzekeraar vergoeden de nieuwwaarde alleen als de dagwaarde door afschrijvingen 40% lager is op dat moment. De (lagere) dagwaarde wordt vanaf dat moment uitgekeerd. Het verschil kan wat betreft de dagwaarde per verzekeraar behoorlijk verschillen.

Uitzonderingen hierop zijn de Nationale Nederlanden, ING en ANWB deze vergoeden de nieuwwaarde over 10 jaar. ABN AMRO hanteert als uitzondering en termijn van 3 jaar.

Wat valt onder de inboedelverzekering

De combinatie opstal- en inboedelverzekering valt over het algemeen onder de noemer woonverzekering. Soms wordt hier ook de aansprakelijkheidsverzekering bij genoemd.

Al je verzekeringen bij dezelfde verzekeraar onderbrengen is een veel gehoord advies.

Alles bij dezelfde verzekeraar onderbrengen kan veel gedoe voorkomen in geval van gecombineerde schade van bijvoorbeeld brand. Het voordeel is dat je dan met een schade expert te maken zult hebben. Ook voorkom je dat je onverhoopt dubbel verzekerd bent of helemaal niet ben verzekerd.

BKR verwijderen

FinaBud.NL

Heb je hulp nodig om in de toekomst geen gedoe meer met een BKR te hebben? Kijk dan even op mijn andere pagina waar ik o.a. uitleg hoe je je BKR registratie kunt verwijderen. Ik leg daar ook uit hoe je maandelijks meer geld kunt overhouden

Kies zelf wat valt onder je inboedelverzekering

Ga vergelijken welke inboedel en/of opstalverzekeringen en kies zelf de verzekering die het beste bij je past. Bepaal eerst de waarde van je waardevolle spullen bij schade door het maken van een lijst.

Lees meer over en meer informatie over kosten, dekking, premie bedrag en diefstal over wat een inboedelverzekering dekt. Die informatie is te vinden door het knopje meer info aan te klikken in boverstaande aanbieders tabel.

Afsluiten schade inboedelverzekering wat valt daar onder?

Bij een schade aan je inboedel is daar na inboedelverzekering afsluiten is daar ook alles te vinden aangaande schade melden, berekenen premie, verzekerd bedrag en veelgestelde vragen. Zo kies je zelf wat en welke spullen daar wat betreft dekking daaronder valt.

Voor wonen inboedelverzekering opstalverzekering kunt u zo eenvoudig verzekeren en bent u verzekerd tot het bedrag dat u zelf aangeeft.

Neem de tijd en vergelijk inboedel en inboedelverzekeringen.

Inboedelverzekeringen

FinaBud.NL

Andere aspecten van inboedelverzekeringen zijn te lezen via onze inboedel landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.

Andere Verzekeringen

FinaBud.NL

Behalve verzekeringen om je inboedel veilig te stellen heb je misschien ook behoefte om andere verzekeringen te raadplegen. Dat kan dan op onze alle verzekeringen verzamelen pagina.