Zorgeloos & Zelfverzekerd
in je keuze

Een Verhaal over Diefstal van Inboedel

Hou je van huishoudelijk werk? Mary wist dat er mensen waren die ervan hielden, maar ze kon nooit begrijpen hoe iemand opgewonden kon raken van huishoudelijk werk. Daarom had ze een strikt thuisbeleid om ervoor te zorgen dat ze schoonmaakhulp inhuurde. Helaas was het moeilijk om aan goede hulp te komen. Net als veel van haar vriendinnen kwamen schoonmaaksters in alle soorten, maten en nationaliteiten door haar voordeur.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Om de een of andere reden gingen ze er onvermijdelijk ook weer uit – en kwamen nooit meer terug. En helaas leek het erop dat er een ernstig tekort was aan betrouwbare schoonmaakhulp.

In dat geval nam Mary genoegen met wat er op haar pad kwam. De vrouwen die kwamen schoonmaken waren een interessante partij. Een tijd lang werd Maria de ‘dienstmeid’ van de familie.

Maria leek in het geheel niet op een schoonmaakster. Opgedirkt alsof ze de geëerde persoon was van een erediner in San Juan, Puerto Rico, arriveerde ze in hoge, rode lakleren schoenen met spijkerhakken, een flamingo rode blouse, en een zwarte glanzende broek.

Schoonmaakster in galakleding

Ze bedekte zichzelf met een kamerjas en begon te dweilen, terwijl ze rondliep in haar ‘elegante’ high society schoenen. En omdat Mary Maria echt niet wilde beledigen, bleef ze stil zitten, zich afvragend of die puntige hoge hakken nu precies waren wat de vloerfabrikanten bedoelden toen ze waarschuwingen plaatsten over ongepast schoeisel en beschadiging van parketvloeren.

BEDRIJF
INFO
WAARDERING
NAAR SITE
  • Online samenstellen
  • Online vergelijken
  • tot € 100.000,- verzekerd
  • Klanten waardering 8,1
  • Nooit onderverzekerd
  • Online vergelijken
  • Laptop en Mobiel
  • Aanbevolen

Het is duidelijk dat Maria zich niet te veel zorgen moest maken, want Maria vertrok even plotseling als ze verschenen was, blijkbaar terug naar haar moederland.

Juana uit Puebla, Mexico, was Mary’s volgende schoonmaakster. Juana was een aangename vrouw, deed haar werk heel goed en stelde de lunchtijd en de kleine versnapering die Mary voor haar klaarmaakte zeer op prijs. Helaas stelde ze het zo op prijs dat de schoonmaakpauzes een hele tijd werden opgeschort.

Tijdens die pauzes, hoewel Mary beleefd probeerde te laten doorschemeren dat de lunchtijd voorbij was, stortte ze haar hart uit en vertelde Mary over al haar problemen, grote en kleine.

Hoewel Mary altijd al een natuurlijke psychologe was geweest en een luisterend oor wilde bieden aan iedereen die haar dat wenste, bleek dit toch een beetje te veel van het goede. Dus ging Mary op zoek naar een vervangster voor de arme Juana, iemand die de Engelse taal niet zo goed beheerste en haar niet al haar problemen kon meedelen.

Schoonmaakster uit de hemel

Na lang zoeken vond Mary inderdaad zo’n vrouw. De sterke, breed gebouwde, Pools sprekende Angela werd de schoonmaakster van de familie en zoals haar naam inderdaad al deed vermoeden, leek zij het antwoord te zijn waar Mary om gebeden had – een geschenk rechtstreeks uit de hemel. Mary wees naar de dweil en Angela dweilde. Mary liet haar de badkamers zien en Angela schrobde ze goed schoon. Mary gaf haar de stofzuiger en Mary verwijderde het vuil op de tapijten, tot op het laatste spikkeltje.

Maar ook al begon Mary vertrouwen te krijgen in Angela, die ze beschouwde als een echte engel in vergelijking met de ploeg die haar voorging, toch liet ze haar juwelenkistje of zakboekje nooit helemaal zichtbaar liggen. Om het zekere voor het onzekere te nemen, zocht ze een geschikte schuilplaats en verstopte ze haar kostbaarheden tot Angela vertrok.

Soorten verzekeringen bij Finabud

Alle soorten verzekeringen zijn bij ons vertegenwoordigd zoals:

Op een avond – de avond voordat Angela haar schoonmaakbeurt zou geven – kwam Mary laat thuis van een bruiloft van een buurvrouw. Vermoeid als ze was, deed Mary alle juwelen die ze gedragen had uit en legde ze in haar juwelendoosje. Mary was echter extra voorzichtig met haar halsketting. Hoewel een van de gouden schakels een lichte kromming vertoonde, was hij meer waard dan welk kostbaar stuk ook – het enige erfstuk dat Mary van haar grootmoeder van moederszijde had gekregen.

Mary stopte de ketting voorzichtig in het originele geschenkdoosje en legde hem op zijn plaats in het juwelendoosje. Voordat Mary ging slapen, maakte ze een aantekening dat ze het doosje zou verstoppen voordat Angela de volgende dag zou arriveren.

De volgende ochtend werd Mary met een schok wakker en tuurde naar de klok op haar nachtkastje. Het was al laat. Als ze wilde dat de kinderen nog fatsoenlijk konden ontbijten en de schoolbus nog konden halen, moest Mary zich haasten – heel erg haasten! Met een super Hercules inspanning lukte het Mary toch! Nadat ze vanuit haar raam naar de kinderen had gezwaaid, maakte ze zich snel klaar voor Angela.

Angela arriveerde en de ochtend verliep voorspoedig. Angela ging aan de slag, eerst met de drie badkamers, daarna met het afstoffen en stofzuigen van de slaapkamers boven. Ondertussen hield Mary zich bezig met haar rekenmachine, de rekeningen, het papierwerk en de nodige telefoontjes die al het langst op haar ’te doen’ lijstje stonden.

Tegen lunchtijd rook en voelde het huis duidelijk schoon. In stilte zegende Mary Angela. Daarna maakte Mary voorzichtig een broodje en wat te drinken klaar, riep Angela naar beneden en gebood haar te eten. Mary keek toe hoe Angela dankbaar op de uitnodiging inging en aan de keukentafel ging zitten.

Waar zijn m’n juwelen

Toen herinnerde Mary het zich plotseling weer! Het juwelendoosje! In haar haast om ’s morgens alles in orde te brengen, was Mary vergeten het voor Angela te verstoppen! Plotseling voelde Mary zich warm en toen heel, heel heet. Zweetdruppeltjes begonnen overvloedig langs haar voorhoofd te druppelen terwijl ze zich van Angela, de Poolse schoonmaakster, afwendde en naar de trap rende.

Ze ging regelrecht naar haar slaapkamer. Daar was het – het juwelendoosje – precies op de plek waar ze het had achtergelaten! Mary slaakte een zucht van verlichting. Hoe, dacht ze bij zichzelf, had ze aan Angela kunnen twijfelen? Enigszins gekalmeerd opende Mary voorzichtig de lade van het juwelendoosje. Haar ogen namen de inhoud in zich op. Ja, alles leek precies te zijn zoals ze het had achtergelaten… Mary opende het geschenkdoosje waar ze gisteravond nog de halsketting had gelegd. HET WAS ER NIET!

Mary’s hartslag versnelde. Haar gedachten gingen tekeer. Hoe onvoorzichtig en dwaas was ze geweest! Angela, hoe wonderbaarlijk ook, was nog steeds niet te vertrouwen met zulke kostbaarheden die in het volle zicht lagen! Oh! Hoe was ze in hemelsnaam zo naïef geweest?

Wat nu te doen? Angela, als ze nog niet ontsnapt was, was zich waarschijnlijk niet bewust van Mary’s ontdekking…

Mary kroop voorzichtig de trap af en observeerde de schoonmaakster van achteren.

Ja, ze was nog aan het eten…
“Angela,” zei Mary met trillende stem. “Halsketting?”

Angela gaf Mary een wezenloze blik.

“Neem je?” Mary prikte dringender. “Geef de ketting terug, Angela. Ik vertel het aan niemand.”

Angela hield zich van de domme, maar Mary zag dat ze nerveus werd. “Ik begrijp het niet, juffrouw,” zei Angela.

“Luister,” probeerde Mary nu streng te klinken. “Je hebt de ketting uit het juwelendoosje gepakt, toch? Ik bel meteen de politie als je hem niet terugbrengt. Als je het teruggeeft, vertel ik het niemand.” Mary beefde nu.

Angela was koppig. “Nemen?” vroeg ze. “Ik neem niets, juffrouw. Ik maak alleen schoon schip. Ik heb niets genomen.”

Op de een of andere manier zorgde de manier waarop Angela ontkende iets te nemen ervoor dat de verdenking stevig op haar werd gericht. Geen wonder dat Angela zo gretig leek en bereid om elke huishoudelijke taak zonder problemen uit te voeren! Haar bijbedoelingen werden Mary nu duidelijk!

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

John B

Mary wist wat haar plan van aanpak moest zijn voordat het echt uit de hand zou lopen en ‘engelachtige Angela’ het op een lopen zou zetten – met haar halsketting!

Politie bellen

Mary nam de hoorn van de telefoon op terwijl Angela nieuwsgierig toekeek. “Is dit de politie? Er is hier een overval geweest… ” zei ze.

Al snel kwam de klop waar Mary op had gewacht. Mary leidde de politieman naar de keuken waar Angela zat te huilen.

“Ik heb niets meegenomen, mevrouw. Waarom belt u de politie? Ik heb geen halssnoer,” jammerde ze.

Mary had geen medelijden met de vrouw die haar vertrouwen had beschaamd en er bijna met de erfketting vandoor was gegaan. (Wie wist wat ze nog meer had weggesmokkeld sinds ze hier werkte?) De politieman noteerde de gegevens van de halsketting, maar zei dat hij, aangezien er geen spoor van de halsketting op Angela’s persoon te vinden was en er geen echt bewijs was dat Angela de dief was, op dit moment niet veel kon doen; de zaak zou echter in onderzoek blijven.

“Maar, maar… agent,” zei Mary terwijl haar eigen emoties zich begonnen af te tekenen. Ze veegde de tranen weg. De ironie van de situatie was voor Mary op dit moment te veel om te verwerken. Hier stond de dief gewoon in haar keuken en de politie kon er niets aan doen?! Wat voor een rechtssysteem was er eigenlijk in de staat NJ?! De situatie was onwerkelijk. Dit kon toch niet gebeuren met Mary in haar eigen huis!

“Ik neem niets, juffrouw,” bleef Angela herhalen, terwijl ze snikkend wegging.

Mary had geen woorden en staarde naar de vrouw die haar vertrouwen had beschaamd. Ze liep naar de telefoon en draaide het nummer van haar man. Angela zou hier niet mee wegkomen, als het aan haar lag.

‘Mark,’ Mary barstte in tranen uit toen zijn stem hallo zei. ‘Mark, hebben we een juwelendekking onder onze huiseigenarenverzekering? Mark, Angela heeft de ketting gestolen – mijn erfstuk ketting!” Mary kon geen woord meer uitbrengen omdat het hysterische huilen, veroorzaakt door de afschuwelijke gebeurtenissen van die dag, het toen overnam.

De ontluistering

“De ketting?” hoorde Mary Mark door de telefoon zeggen. “Luister, Mary, het is echt onmogelijk dat Angela de ketting heeft meegenomen,” zei hij met een ongewone toon van overtuiging.

“Wat? Wat bedoel je?” Mary snotterde. “Angela was de enige die in onze slaapkamer was. En ik had hem gisteravond in het juwelendoosje laten liggen. Nu is het er niet meer!”

“Ze kan de ketting toch niet hebben meegenomen,” ging Mark verder. “Mary, ik wilde je verrassen, maar ik denk dat je nu de waarheid zult moeten weten. Ik heb de ketting naar de juwelier gebracht om de bocht in de schakel te laten maken… Je hebt Angela toch niet beschuldigd, Mary? Mary?”

Mary liet de telefoon uit haar handen vallen. Ja, het huis was misschien schoon, maar in Mary’s gedachten had ze het bevuild en nu was het meer dan alleen huishoudelijk werk dat ze moest doen. Mary was op heterdaad betrapt, een onschuldige vrouw beschuldigend van diefstal… Zou ze Angela, de Poolse schoonmaakster, ooit nog onder ogen kunnen komen?

“Mark,” zei Mary zwakjes terwijl ze de telefoon weer in zich opnam. “Ik moet nu gaan, Mark, ik moet een heel belangrijk telefoontje plegen.”

BKR verwijderen

FinaBud.NL

Heb je hulp nodig om in de toekomst geen gedoe meer met een BKR te hebben? Kijk dan even op mijn andere pagina waar ik o.a. uitleg hoe je je BKR registratie kunt verwijderen. Ik leg daar ook uit hoe je maandelijks meer geld kunt overhouden

Als er iets vermist wordt, is het niet altijd diefstal. Maar woningen hebben de solide bescherming van een verzekering nodig, mocht er ingebroken worden of iets dergelijks gebeuren. Onze verzekeraars zijn allen ervaren, onafhankelijk agentschappen dat samenwerkt met de beste verzekeringsmaatschappijen.

Finabud zoekt voor u naar de beste polissen voor uw situatie en naar de beste tarieven. Bij Finabud is elke dag een Finabud-dag. Bezoek een van de bij ons aangesloten verzekeraars en ontdek wat zij kunnen doen op het gebied van auto, bedrijf, huis en meer.

Artikel Bron: https://EzineArticles.com/expert/M_Wyzanski/2158115

Inboedelverzekeringen

FinaBud.NL

Andere aspecten van inboedelverzekeringen zijn te lezen via onze inboedel landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.

Andere Verzekeringen

FinaBud.NL

Behalve verzekeringen om je inboedel veilig te stellen heb je misschien ook behoefte om andere verzekeringen te raadplegen. Dat kan dan op onze alle verzekeringen verzamelen pagina.