Reisverzekering Direct Online Aanvragen

Reisverzekering Waarom Nodig

Reisverzekering waarom nodig voor een trip of vakantie? Een reisverzekering afsluiten is in geval van schade aan bagage, een ongeval of ziekte noodzakelijk. Zo ben je verzekerd van allerlei bijstand. De schade die vergoed wordt is altijd hoger dan de premie.

Een goedkope reisverzekering met pechhulp kan eenvoudig op onze reisverzekering vergelijken pagina. U kunt dan als u een reisverzekering nodig heeft vergelijken op diefstal. bagageverzekering, annulatieverzekering en voor medische kosten. Alles zoals schade melden, dekking berekenen en afsluiten kan op de vergelijkings pagina.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is een verzekering die u voor elke reis apart moet afsluiten.
Deze verzekering is, zoals de naam al zegt, van korte duur. U sluit dit type reisverzekering slechts af voor één reis. Vanaf de datum dat u vertrekt tot de dag waarop u terugkomt is de verzekering van kracht. Als u alleen maar een weekendje weg gaat, kunt u deze verzekering dus ook afsluiten. Dit kan zelfs nog een paar minuten voor vertrek.

Lees verder om erachter te komen wanneer het wijs is om een reisverzekering af te sluiten. Ook vindt u welke dekking deze verzekering biedt. En waar de hoogte van de premie van afhangt. Wanneer is een kortlopende reisverzekering een goede optie?

Reisverzekering Waarom Nodig

Als u gemiddeld maar één keer per jaar een paar weken op vakantie gaat. Dan is de kans groot dat een kortlopende reisverzekering de voordeligste optie is. Als u echter vaker weggaat of een langere reis gaat maken. Dan is het al snel goedkoper om voor een doorlopende reisverzekering te kiezen.

Ook hangt de beste keuze af van uw grote van het gezin en van de verzekeraar waarvoor u kiest. Kiezen voor een kortlopende reisverzekering betekent dat u geen langlopende verplichting aangaat. De verzekering is alleen voor de duur van uw vakantie. Terwijl een langlopende reisverzekering een verbintenis is die u aangaat voor een jaar.

Deze moet ook tijdig van tevoren opgezegd worden, anders zit u er nog een jaar aan vast. Gaat u echter meerdere keren per jaar op vakantie. Dan is het wel zo dat een langlopende reisverzekering de meest voordelige keuze is.

Premie

De hoogte van de premie van een kortlopende reisverzekering hangt van een aantal zaken af. De duur van de reis speelt bijvoorbeeld een grote rol. Hoe langer u van huis bent, hoe duurder het wordt om u te verzekeren.

Ook de bestemming van uw reis is van belang. Voor een bestemming buiten Europa betaalt u meer premie dan wanneer u voor een bestemming dichterbij.

De grootte van uw gezin maakt de premie ook hoger of lager. Hoe meer mensen meeverzekerd moeten worden, hoe hoger de premie uitvalt. U kunt er ook nog voor kiezen om extra modules mee te verzekeren.

Wanneer u op wintersport gaat kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een aanvullende verzekering voor extreme sporten. Deze modules hebben ook invloed op de premie die u betaalt.

Let wel goed op, want hoe dit precies zit loopt erg uit een bij reisverzekeraars. Ga goed na wat bij het basispakket hoort, en waar u extra voor moet betalen. Houd ook de poliskosten goed in de gaten. Deze kunnen ook bij de ene verzekeraar hoger uitvallen dan bij de andere.

Voorwaarden

Heeft u kinderen? Tot vijf jaar zijn deze meestal gratis meeverzekerd als u kiest voor een kortlopende reisverzekering.

Voor hele lange reizen zijn de voorwaaarden voor een kortlopende verzekering niet geschikt. De maximale duur van een kortdurende verzekering ligt meestal tussen de 60 en 90 dagen. Gaat u langer op reis, dan dient u voor een ander type verzekering te kiezen.

De afsluiting van een kortlopende reisverzekering is altijd eenmalig en voor de duur van één vakantie. De premie die u betaalt is daarom ook eenmalig.

Tips

Er wordt u vaak de mogelijkheid aangeboden om direct een kortlopende verzekering af te sluiten. Op deze manier is dit gelijk geregeld en hoeft u zich hier niet meer druk om te maken. Wel kunt u met deze tip verschillende aanbieders met elkaar vergelijken.

Wanneer u niet direct een verzekering afsluit heeft u hier rustig de tijd voor. Zo kunt u de juiste keuze maken, dit kan zelfs nog een paar minuten voor dat u vertrekt.

Bedenk bij het afsluiten van een kortlopende reisverzekering goed hoe vaak u op reis wilt gaan dit jaar. Wilt u nog twee of drie keer weg. Dan doet u er goed aan om een langlopende reisverzekering te overwegen. Misschien is dit dan een veel goedkopere optie.

Doorlopende reisverzekering

Wanneer u meer dan één keer per jaar naar het buitenland gaat. Dan is het al snel voordeliger om voor een doorlopende reisverzekering te kiezen. Dit brengt daarnaast het voordeel met zich mee dat u niet steeds een reisverzekering hoeft af te sluiten.

U bent het hele jaar door verzekerd en kunt uw koffers pakken. En op vakantie gaan wanneer maar wilt, zonder zorgen om een reisverzekering.

Premies van doorlopende verzekeringen liggen lager dan korte verzekeringen.

Wanneer is een doorlopende reisverzekering slim?

Een doorlopende reisverzekering is een goede optie als u regelmatig op reis gaat en van gemak houdt. Met een doorlopende reisverzekering hoeft u niet na te denken welke verzekering het meest handige is.

Een doorlopende reisverzekering loopt het hele jaar door. U bent dan ook het hele jaar door verzekerd voor ongevallen, ziekte of gesloten bagage in het buitenland.

Hoe lang, wanneer en hoe vaak u op reis gaat, maakt voor deze verzekering dan ook niets uit, elke reis is verzekerd.

Lees verder als u informatie wilt over de voor- en nadelen van een doorlopende reisverzekering. U vindt informatie over hoe de hoogte van uw premie wordt bepaald. Wat voor dekking het beste is voor u en hoe het zit met de polisvoorwaarden en andere zaken. Tot slot vindt u een aantal handige tips die ongetwijfeld van pas komen.

Premie

De premie voor een doorlopende reisverzekering, wordt bepaald door de hoogte van de basisreisverzekering. Plus de extra modules die u heeft gekozen. U kunt eenvoudig voor uw hele gezin een doorlopende reisverzekering afsluiten. Een voordeel is dat kinderen tot vijf jaar in de meeste gevallen gratis meeverzekerd zijn.

Een doorlopende reisverzekering wordt meestal automatisch verlengd. Zo bent u ook het volgende jaar weer verzekerd. Van een no-claimkorting, zoals bekend bij de autoverzekering, is bij een reisverzekering meestal geen sprake.

Enkele reisverzekeraars doen dit echter wel. Bij Ditzo kunt u een reisverzekering koppelen aan uw autoverzekering en korting ontvangen naarmate u non-claimjaren opbouwt.

Voorwaarden

De onderdelen en voorwaarden bij reisverzekeraars zijn vaak hetzelfde. Het verschil zit hem in de voorwaarden en verschillen in dekking per onderdeel. Zo kan het eigen risico dat u moet betalen sterk verschillen. En kan de maximale uitkering per verzekeraar ook sterk uiteenlopen.

Het is dus van belang dat u goed oplet en de opties goed tegen elkaar afweegt. Ook op het gebied van voertuighulp verschillen verzekeraars sterk van elkaar. Zo biedt de ene verzekeraar alleen vervangend vervoer. Maar krijgt u bij een ander ook een vergoeding voor uw verblijfskosten en de eventuele reparaties.

Kijk daarom zeer goed naar de voorwaarden bij het afsluiten van een verzekering. Kijk niet alleen naar de premies, maar houd ook de dekking goed in de gaten.

Doe altijd aangifte als u op vakantie eigendommen verliest. Of als uw bezittingen gestolen worden. Alleen dan komt u in aanmerking voor een vergoeding van uw verzekeraar.
Als u met jonge kinderen reist, waar u nog geen premie voor hoeft te betalen. Zorg er dan wel voor dat ze aangemeld zijn bij uw reisverzekering. Alleen dan zijn ze meeverzekerd.

Doorlopende reisverzekering stopzetten

Wanneer u uw doorlopende reisverzekering wilt stopzetten. Doe dit dan tijdig voor het begin van een nieuw verzekeringsjaar. Anders zit u er opnieuw een jaar aan vast.

Tips

Een goede tip bij het kiezen van een doorlopende verzekering. Bent u reislustig en gaat u meer dan een keer per jaar op reis? Dan is het het meest voordelig om voor een doorlopende reisverzekering te kiezen. U bent zo automatisch verzekerd als u besluit op reis te gaan. En een stuk goedkoper uit dan wanneer u kiest voor een kortlopende reisverzekering.

Gaat u toch een lange periode niet of minder vaak op reis. Dan kunt u de doorlopende reisverzekering altijd beëindigen. Mocht het weer nodig zijn, kunt u deze dan ook weer opnieuw activeren.

Bekijk voor u op reis gaat wel even of ook deze reis helemaal binnen de gekozen dekking valt. Als u bijvoorbeeld Europadekking heeft en u gaat naar een ander werelddeel. Dan zult u dit even moeten wijzigen naar werelddekking.

Kiest u voor een reis die risico’s met zich mee brengt, bijvoorbeeld een wintersportvakantie. Kies dan voor een extra module gevaarlijke sporten. Vaak kunt u eenvoudig modules aan- en ook weer afmelden. Vaak heeft u echter wel te maken met een opzegtermijn.

Kies niet klakkeloos voor de eerste de beste verzekeraar die u tegenkomt. Maar kies ervoor om de aanbieders met elkaar te vergelijken. Kijk hierbij niet alleen naar de basispremie maar kijk goed naar de dekking. En uw eigen risico en het maximale bedrag dat uitgekeerd wordt.

Een lage premie kan tot gevolg hebben dat u minder krijgt uitgekeerd mocht er iets onverwachts gebeuren dat geld kost.

Annuleringsverzekering

Op vakantie gaan is iets waar veel Nederlanders soms al maanden naar uit kijken. Helaas kan er onverhoopt iets gebeuren waardoor een geplande vakantie niet zijn doorgang kan vinden. Een familielid kan overlijden, of uzelf of een reisgenoot kan te ziek zijn om de reis te gaan maken. Op zo’n moment is een annuleringsverzekering zeer welkom.

Als zoiets gebeurt dan moet uw reis geannuleerd worden. In zo’n geval is het fijn als u een goede annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Een annuleringsverzekering dekt gedeeltelijk de kosten door de reismaatschappij. Dit kan u een heleboel geld schelen. Als u niet naar de plek van bestemming kunt vertrekken krijgt u geld terug. Maar ook als u halverwege uw reis moet afbreken door onvoorziene dingen. Ook dan worden de vakantiedagen die u nog tegoed had uitgekeerd.

Overigens kunt u niet zomaar een reis annuleren, alleen als de omstandigheden u daartoe dwingen. Bijvoorbeeld als een van de verzekerden ziek is, als een familielid ernstig ziek is of komt te overlijden. Maar ook bijvoorbeeld als er is ingebroken in uw woning kan het zijn dat u op stel en sprong huiswaarts moet keren.

Of uw reden voor annulering van een vakantie geaccepteerd wordt kunt u de poliswaarden doornemen. Hier staat duidelijk vermeld wanneer u wel en wanneer u niet geld terug kunt claimen. Lees hieronder meer over hoe de hoogte van de premie tot stand komt. En wat de voorwaarden van een annuleringsverzekering zijn.

Wanneer is het nodig om een annuleringsverzekering af te sluiten?

Als u een annuleringsverzekering afsluit dan bent u er zeker van, mocht u de reis niet kunnen maken. Dat u de reis niet in zijn geheel hoeft te betalen maar dat u dit terugkrijgt van uw reisverzekering.

U verzekert zich met een annuleringsverzekering tegen een bepaald risico. Een annuleringsverzekering boekt u tegelijk met uw reis. Zodat u niet als het opeens nodig blijkt pas een annuleringsverzekering kunt afsluiten. Want dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Wel of niet kiezen voor een annuleringsverzekering is een afweging die u persoonlijk maakt. Vragen die u zich moet stellen zijn: is iedereen in uw familie gezond? Verwacht u dat er eventueel iets kan gebeuren? Hoe is mijn eigen gezondheid? Wanneer u bijvoorbeeld zwanger bent loopt u een verhoogd risico op een calamiteit. Zijn de risico’s groot, dan is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten.

Wanneer u op zoek bent naar een woning kunt u kiezen voor een annuleringsverzekering. Die de koop van een woning of het aanbod van een huurwoning onder geaccepteerde redenen heeft staan om uw reis te annuleren.

Premie

De hoogte van de premie van een annuleringsverzekering ligt in de meeste gevallen zo tussen de 5.5% tot 6.5 % van de totale reissom. Er valt bij een annuleringsverzekering minder te kiezen dan bij een reisverzekeringen. In sommige gevallen zijn er extra dekkingen nodig. Zo kunt u bij vervroegde terugkeer naar Nederland er voor kiezen om de hele reissom terug te ontvangen. Uiteraard verhoogd dit wel uw premie.

Ook kunt u kiezen voor extra gronden waarop de reis geannuleerd mag worden. Enkele verzekeraars bieden ook om, een ziekte, ongeval of overlijden van huisdieren te verzekeren.

Wanneer u voor deze toeslag heeft gekozen, kunt u zonder problemen uw reis annuleren. Dit in het geval er iets met uw hond of kat gebeurt, uw reissom wordt dan vergoed.

U kunt ervoor kiezen om per reis een annuleringsverzekering af te sluiten. Maar er is ook de mogelijkheid om voor een doorlopende variant te kiezen. Wanneer u vaker dan twee of drie keer per jaar op reis gaat, is dit al goedkoper.

Vanaf 1000 euro, is het al voordeliger om een doorlopende annuleringsverzekering te kiezen. Bekijk de polisvoorwaarden van uw reisverzekeraar wat de meest gunstige optie is in uw specifieke geval.

Voorwaarden

De voorwaarden van een annuleringsverzekering zijn vaak eenvoudig. U mag bijvoorbeeld uw reis annuleren als u ziek bent. Maar als u al ziek was toen de reis geboekt werd mag dit niet.

Wanneer u om een medische reden geen noodzakelijke inenten kunt krijgen, die wel verplicht zijn. Dan mag de reis ook geannuleerd worden. Als u dit van tevoren echter al wist, dan krijgt u niks vergoed.

Een annuleringsverzekering dient op hetzelfde moment als de boeking te worden afgesloten. Of binnen zeven dagen erna, anders is de verzekering niet geldig en betaalt u voor niks.

Wilt u toch later een annuleringsverzekering afsluiten, dan brengt dit beperkende voorwaarden met zich mee. U bent dan bijvoorbeeld niet meer verzekerd tegen ziekte.

De meeste verzekeraars hanteren dezelfde gronden waarop u mag annuleren. Wat vooral verschilt bij verzekeraars zijn de maximaal verzekerde bedragen. Let hier goed op en ga na wat voor u het gunstigste uitpakt.

Een kortlopende annuleringsverzekering geldt alleen voor de reis waarvoor deze is afgesloten. Een doorlopende annuleringsverzekering geldt het hele jaar door en wordt stilzwijgend elk jaar weer verlengd. Tenzij u er voor kiest om deze op te zeggen.

Tips

Tip voordat u er vandoor gaat. U doet er goed aan om annuleringsverzekeringen te vergelijken op hun premie en de voorwaarden. Een lage premie hoeft niet per se gunstig te zijn. U krijgt dan vaak een lager maximaal bedrag terug of de eisen die worden gesteld zijn strenger.

U heeft, net als bij een reisverzekering, de keuze tussen een kortlopende en een doorlopende verzekering. Bedenk voor u beslist wat u neemt, hoe vaak u van plan bent op reis te gaan. Reist u vaak, dan is een doorlopende annuleringsverzekering meestal de meest voordelige optie.

Heeft u een annuleringsverzekering nodig? Maak deze afweging dan zorgvuldig. Bent u gezond, is uw familie gezond? Bent u op zoek naar een nieuwe woning?

Zelfs als de omstandigheden gunstig zijn en u denkt dat uw reis niet geannuleerd hoeft te worden. Kan het toch slim zijn om toch voor een annuleringsverzekering te kiezen.

Onverwachts kan er ook heel veel gebeuren en onheil is meestal niet gepland. Besparen op een goede annuleringsverzekering is iets wat u later duur kan komen te staan.

Lang op reis verzekering

Heeft u er de mogelijkheid toe, en gaat u voor lange tijd op reis? Backpacken door Zuidoost Azië, uzelf nuttig maken als vrijwilliger in een ontwikkelingsland? Bij de voorbereiding die bij een lange reis horen, hoort ook zeker het afsluiten van een goede reisverzekering.

Een ‘normale’ reisverzekering geldt slechts voor reizen tot 60 of 90 dagen. Voor een reis van een half jaar bijvoorbeeld, heeft u een speciale reisverzekering nodig. Een reisverzekering voor langere duur heet een wereldreisverzekering of een lang op reis verzekering.

Lees verder voor meer informatie over dit type verzekering. Hoe moet u deze afsluiten, waar moet u op letten, en wat maakt de premie hoger of juist lager?

Wanneer kiezen voor een lang op reis verzekering?

U kiest voor deze lang op reisverzekering als u om wat voor reden dan ook lang in het buitenland verblijft. Bijvoorbeeld als u vrijwilligerswerk gaat doen, als au pair aan de slag gaat in een ander land. Of een deel van uw studie in het buitenland gaat doen.

De grens van de reisduur die wordt gedekt door een reguliere reisverzekering ligt meestal tussen de 60 en 90 dagen. Gaat u langer weg, dan kiest u voor een wereldreisverzekering.

Als u niet zeker weet wat uw reisverzekering dekt, kijk dan even de polisvoorwaarden na. En bepaal hierna of u een lang op reis verzekering nodig heeft.

Premie

De premie van een lang op reis verzekering ligt een stuk hoger dan een normale reisverzekering. Dit is vrij logisch omdat verzekeraars voor zeer lange tijd risico’s moeten verzekeren. In sommige gevallen wel jarenlang.

De hoogte van de premie hangt af van het dekkingsgebied, de leeftijd van de personen. En de dekking en aanvullende modules waarvoor gekozen is. Voorbeeld: voor een eenjarige reis buiten Europa betaalt u een premie die tussen de 200 en 400 euro ligt.

De verschillen tussen de hoogtes van de premies van verschillende aanbieders zijn aanzienlijk. Vergelijk verzekeringen daarom goed, en kijk hierbij ook goed naar de dekking. Mocht er iets gebeuren op een lange verre reis, dan is het belangrijk om goed verzekerd te zijn.

Voorwaarden

Ook aan de lang op reis verzekering zit bij elke verzekeraar een grens voorwaarde. Deze ligt ergens tussen de een en vijf jaar. Houd hier dus goed rekening mee, zodat u niet onverzekerd op reis bent.

Wanneer u ook een zorgverzekering afsluit als onderdeel van uw lang op reis verzekering. Houd dan rekening met eigen risico, net als wanneer u in Nederland verzekerd bent is hier sprake van.

Dit geldt ook voor de inboedelverzekering. Deze heeft een maximaal bedrag dat uitgekeerd wordt en mogelijk ook een eigen risico. Lees de voorwaarden daarom goed door voor u iets afsluit.

Tips

Een annuleringsverzekering is een heel belangrijke tip om af te sluiten. Zeker wanneer u lang op reis gaat, is dit van harte aan te bevelen. Wanneer u onverwachts naar Nederland terug moet. Krijgt u met een goede annuleringsverzekering de kosten van niet genoten vakantiedagen terug.

Hoe langer de reis duurt, hoe duurder het ook is om een annuleringsverzekering af te sluiten. Maar u krijgt er bij een langere reis uiteraard ook meer voor terug, mocht dat nodig zijn.

Wanneer u lang weggaat, is het verstandig om uw zorgverzekering in Nederland op te zeggen. Hiervoor dient u zich uit te schrijven bij uw gemeente. Denk erom  dat u dit altijd pas doet na het afsluiten van uw reisverzekering.

Een reisverzekering kunt u vaak alleen afsluiten als u bij een Nederlandse gemeente ingeschreven staat.

Bij het tijdelijk stopzetten van uw zorgverzekering in Nederland, hoort ook het opzeggen van de zorgtoeslag. Als u dit niet doet moet dit later weer terugbetaald worden, dit zou dan een financiële tegenvaller kunnen zijn.

Bent u verplicht uw zorgverzekering aan te houden. Dan kan uw zorgtoeslag verhoogt worden als u tijdens uw reis geen of weinig inkomsten heeft. Ga dit goed na bij uw zorgverzekeraar en zorg ervoor dat u geen geld misloopt.

Grote kans dat de Belastingdienst u oproept als u zich uitschrijft bij uw gemeente en uw inkomsten stoppen. Houd daarom een postadres aan in Nederland. En wijs iemand aan die gemachtigd is namens u om de Belastingdienst te vertellen dat u op reis bent. Op deze manier kunt u veel gedoe bij thuiskomst voorkomen.

(Winter)sport reisverzekering

Bent u van plan avontuurlijke sporten te gaan ondernemen gedurende uw vakantie? Gaat u snowboarden, diepzeeduiken, bungee-jumpen, of andere gevaarlijke dingen doen? Houd er dan rekening mee dat dit niet automatisch bij uw reisverzekering mee verzekerd wordt.

Bij de meeste verzekeraars is het zo dat u voor een aanvullende module kunt kiezen. Dit om er zeker van te zijn dat ongevallen of materiaalschade gedekt zijn. Lees verder over de opties die u hebt als u risicosporten wilt beoefenen tijdens uw reis.

Ook wordt uitgelegd waar de hoogte van de premie van af hangt. En hoe het zit met de voorwaarden.

Wanneer een reisverzekering voor wintersport en andere risicosporten afsluiten?

Als u tijdens uw vakantie van plan bent een extreme sport te beoefenen. Dan is het een goed idee om te kiezen voor een speciale reisverzekering. Deze dekt meer dan de reguliere reisverzekering.

Lees hieronder welke sporten onder de zogenaamde riscosporten vallen:

Bergsporten

Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • bergbeklimmen
 • mountainbiken

Luchtsporten, hieronder vallen onder meer:

 • parachutespringen
 • skydiven
 • ballonvaren
 • zweefvliegen
 • ultralight- en microlightvliegen

Watersporten als:

 • diepzeeduiken,
 • wildwaterkanoën, raften en wedstrijdzeilen op zee

Andere uiteenlopende sporten, zoals:

 • vechtsporten
 • rugby
 • wedstrijden op een wielrenfiets
 • paardrijsporten

Twijfelt u of de sport die u wilt gaan beoefenen een risicosport is? Lees dan uw polisvoorwaarden eens goed door, als u het daarin niet kunt vinden. Dan kunt u altijd uw verzekeraar raadplegen zodat u het zeker weet.

Premie

Hoe hoger de risico’s zijn die uw vakantie met zich mee brengt. Hoe hoger de premie is die u dient te betalen.

Wanneer het gaat om risicosporten is de premie niet zo van belang. Veel belangrijker is de dekking die de verschillende verzekeraars aanbieden. Wat wordt uitgesloten, wat wordt maximaal uitgekeerd en is er sprake van een eigen risico?

De kosten die een ongeval bij een risicosport met zich meebrengt kunnen erg hoog worden. Kies daarom voor een goede verzekering, mocht er iets gebeuren dan betaalt dit zich zeker terug.

Voorwaarden

Een wintersportmodule wordt door veel reisverzekeraars aangeboden. Ga er niet automatisch van uit dat deze module alle risicosporten dekt. Lees dus de voorwaarden van de desbetreffende dekkingen. Vaak gaat het echt alleen om wintersporten. En wordt het verlies van of schade aan een ski-uitrusting vergoed. Ook het verliezen of missen van skipassen en skilessen.

Medische kosten worden, wanneer u deze module heeft, niet vergoed. Hiervoor is het zaak om nog extra modules bij te verzekeren, denk hierbij aan medische kosten of noodhulp. Ga daarom altijd goed na of een wintersportmodule ook voor andere extreme sporten geldt. En of ook medische kosten worden vergoed.

Bestudeer uitgebreid de voorwaarden van uw reisverzekering als u een risicosport wilt gaan beoefenen. Zorg dat u niet voor verrassingen komt te staan. En ga goed na waarvoor u nu eigenlijk precies verzekerd bent, en waarvoor niet. En bereken de maximale uitkering waar u op kunt rekenen wanneer u schade of letsel oploopt.

Tips

Tips voor extra modules. Er zijn verzekeraars die bepaalde verzekeringen aanbieden. Deze kunt u als extra module toevoegen met betrekking tot risicosporten. Bij onder meer Univé en Europeesche Verzekeringen behoort dit tot de mogelijkheden.

Sportbonden, – verenigingen en – organisaties bieden soms eigen verzekeringen aan. Binnen deze verzekeringen zijn alle risico’s die de sporten met zich mee brengen gedekt. Doordat dit collectieve verzekeringen zijn kan er ook sprake zijn van een premievoordeel.

Het kan lonen dit uit te zoeken en u bij zo’n organisatie te verzekeren. Bekijk de websites van de organisaties voor meer informatie over de mogelijkheden.