Uitvaartverzekeringen Vergelijken Gratis

10 Manieren om met de Dood van een Dierbare om te gaan

Iedereen zal op een bepaald moment in zijn leven wel te maken krijgen met een sterfgeval in de familie. Het is onvermijdelijk. Het is gegarandeerd. Zo zeker als de opgaande zon zal een persoon dat meemaken. Behalve natuurlijk als die persoon eerder overlijdt dan zijn dierbaren.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

De dood is een deel van het leven en is ook een onderwerp dat zelden in ons opkomt of iets dat we vermijden, toch? Waarom? Misschien omdat we allemaal bang zijn voor de dood.

Alleen al het feit dat ons bestaan binnenkort tot stilstand zal komen. Ons leven zal eindigen. Geliefden zullen ons verlaten – met of zonder aankondiging. Dat is hoe we de dood zien- het einde. Ik geef toe, ik ben schuldig aan dat denken.

Mijn vader was ziek sinds 1992, maar toen ik opgroeide en zag hoe hij decennia later met zijn ziekte omging, wonden die na enige tijd genazen, het ziekenhuis in en uit gaan, uren reizen op de weg van en naar Leyte (onze provincie), zag ik hem als iemand die nog heel lang met zijn ziekte zal leven. Nou, afgelopen 10 december 2012, had ik het mis.

Soorten verzekeringen

Alle soorten dekkingen zijn bij ons vertegenwoordigd zoals:

250 Euro Lenen Zonder Gedoe

Hier zijn de dingen die ik deed om mezelf en mijn familie te helpen om te gaan met de pijn van het verlies van mijn vader.

1. Huilen

We hebben allemaal verschillende persoonlijkheden en ook verschillende manieren om met een verwoestende gebeurtenis om te gaan. Reacties verschillen. Ik heb me gerealiseerd dat een moment op een dag instellen waarop ik emotioneel kan zijn, helpt om mijn dagelijkse verantwoordelijkheden effectief te kunnen uitvoeren.

Ik werk bijvoorbeeld ’s nachts en ik zorg ervoor dat ik, voordat ik ’s middags ga slapen, mijn gebeden opzeg en een gebed voor mijn vader doe. Daarna haal ik herinneringen op en huil ik hardop. Het helpt me om me daarna beter te voelen.

2. Breng tijd door met je familie

Het helpt om in deze moeilijke tijd bij je familie te zijn, te kunnen praten over herinneringen en plannen voor de toekomst.

3. Zorg dat je bezig blijft

Houd uzelf bezig. Blijf niet stilstaan bij het verlies. Je kunt je geliefde niet terugbrengen door je gezondheid te ruïneren en je prioriteiten te vergeten. En als je geliefde je alleen maar kon zien, (als je dat al gelooft), zal hij of zij zich er ook niet goed bij voelen. Het is OK om te rouwen, maar je eigen leven verwoesten is een ander verhaal.

4. Kanaliseer je verdriet

Doe naast huilen iets waarmee je je verdriet kunt kanaliseren door middel van creativiteit. Je kunt bijvoorbeeld een portret van je geliefde schilderen, een lied componeren, een gedicht of een verhaal over hem schrijven, een video van eerbetoon maken enz. Sommigen beeldhouwen of schetsen zelfs een beeld van hun geliefde.

Wat mijzelf betreft, ik heb een blog gemaakt speciaal voor mijn vader omdat ik wil dat de opeenvolgende generaties van onze familie op zijn minst weten hoe geweldig hun opa was. Ik gebruik mijn schrijfvaardigheid om hem te vereeuwigen.

5. Deel je ervaring met vrienden

Omring jezelf met vrienden en mensen met wie je over alles onder de zon zou kunnen praten. Het delen van die pijnlijke ervaring en het praten over verschillende gebeurtenissen kan je helpen om de pijn een tijdje te vergeten en er niet bij stil te blijven staan.

6. Communiseer met lotgenoten

Communiceer met mensen die ook dezelfde ervaring hebben gehad met het verlies van een dierbare. Ik heb bewezen dat deze methode mij veel heeft geholpen. Praten met mijn nicht die haar vader heeft verloren en het delen van mijn ervaringen met een vriendin die haar tante heeft verloren, heeft me het feit doen accepteren dat dit iedereen overkomt.

7. Lees artikelen over de dood

Dit helpt om je te realiseren dat je niet de enige bent die dit soort pijn ervaart. Dat doet iedereen! Inzicht in de aspecten ervan maakt deze moeilijke tijden acceptabeler.

8. Bezoek altijd het graf van uw dierbaren

Op die manier kun je tegen jezelf zeggen dat zijn lichaam op zijn rustplaats is, maar dat zijn geest altijd bij jou en in je hart zal zijn. U kunt ook uw creativiteit uiten door zijn graf te versieren naargelang de gelegenheid.

9. Bidden

Voor mij is dit de meest effectieve manier om met het verlies van een dierbare om te gaan. Als we weten dat onze dierbare al bij onze Almachtige Heer is, kunnen we er zeker van zijn dat het goed met hem gaat.

Geen pijn meer, geen lijden, geen problemen – alleen het goede leven dat God in de Bijbel heeft beloofd. Ik gebruik deze manier ook als een middel tot zelfreflectie, om met God te communiceren en ook om met mijn Papa te praten.

10. Reincarnatie

Bedenk altijd dat er van wedergeboorte gesproken wordt en dat de ziel niet sterft. Wees hoopvol dat u en uw geliefde spoedig weer samen zullen zijn in de hemel of in een volgend leven…

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

Ik schrijf dit niet omdat ik de pijn al achter me heb gelaten. Nee. Eigenlijk denk ik dat ik dit pijnlijke gevoel nog niet kan loslaten. Alles is nog vers.

De pijn van het verlies van een ouder kan niet in woorden worden uitgedrukt en kan niet worden gemeten. Ik ben niet eens een expert in counseling. Maar de bovenstaande manieren hebben me wel geholpen om mijn geest op de een of andere manier open te stellen voor de realiteit van het leven en hebben me ook in staat gesteld om over sommige dingen na te denken.

Op de een of andere manier kan een van de bovenstaande tips je helpen de pijn te verminderen. De pijn die je voelt zou je kunnen gebruiken voor iets productiefs, en dat is waar tip nummer 4 van groot nut zou kunnen zijn.

Laten we allemaal onder ogen zien wat ons te wachten staat, genieten van dit leven en beseffen hoe kort het is en de gebeurtenis van het verlies van een dierbare omzetten in iets productiefs en er op een positieve manier mee omgaan.

Artikel Bron: https://EzineArticles.com/expert/Iris_S_Nvallasca/1478388

Uitvaartverzekering

FinaBud.NL

Andere aspecten van begrafenis en crematie verzekeringen zijn te lezen via onze uitvaart landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.