Uitvaartverzekeringen Vergelijken Gratis

Condoleance kaarten – Wat moet ik zeggen?

Een van de moeilijkste kaarten om naar een familie of vriend te sturen is een condoleancekaart. Waarom? Omdat je, als je zoals ik bent, veel gemengde gevoelens hebt over wat echt gepast is voor de situatie. Maar onderschat nooit de krachtige boodschap die je overbrengt door gewoon een kaart te sturen in een tijd van rouw.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Hoewel velen vragen om een donatie in plaats van bloemen, is het altijd gepast om een kaart te sturen om de overledene te eren.

Als je aarzelt om een kaart te sturen, gewoon omdat je niet weet wat je moet zeggen, geef het dan niet op! Neem de volgende lijst met zinnen door en lees ze allemaal hardop voor. Zet een vinkje bij de zinnen die “natuurlijk” klinken en bij jouw situatie lijken te passen. Werk ermee tot het goed voelt, combineer ze of pas ze aan om aan de unieke situatie te voldoen.

Als u een spiritueel persoon bent, kunt u een zin kiezen als:

– U en uw familie zijn in onze gebeden.

– We vragen God om zijn zegeningen over u te zenden in deze moeilijke tijd.

– U en uw familielid zullen deze maand worden opgeheven in onze gebedsgroep.

– God is er voor troost, vraag en hij zal u vrede brengen.

– Onze gebeden en zegeningen omringen u met vrede.

Sommige mensen kunnen geïntimideerd zijn om gebed te noemen, vooral als ze geen regelmatige kerkgangers zijn, dus een paar goede keuzes zouden zijn:

– U en uw familie zijn in mijn gedachten.

– Met diepste medeleven.

– Ons hart gaat uit naar u in deze tijd van verdriet en verlies.

– Onze innige deelneming gaat uit naar u in deze tijd.

– Wij denken aan u.

– Wij hielden veel van uw (vader, moeder, zus, broer) en delen in uw verlies.

– Het spijt ons zeer te horen van het overlijden van (naam overledene).

– Ik ben er voor u als u wilt praten, huilen of lachen over (naam overledene).

Soorten verzekeringen

Alle soorten dekkingen zijn bij ons vertegenwoordigd zoals:

250 Euro Lenen Zonder Gedoe

Dit is NIET het moment om in details te treden. Een zin met uw handtekening kan voldoende zijn om uw vriend te laten weten dat u om hem of haar geeft en dat u er voor hem of haar bent. Stuur een kaart zodra je het nieuws hoort. Stuur daarna nog een kaart die gericht is op de “overlevende” en laat weten dat je er bent om hem of haar door het rouwproces heen te helpen.

Als je een kaart stuurt naar iemand die een andere godsdienst aanhangt, en je bent niet bekend met hun rouwproces, neem dan even de tijd om uit te zoeken wat wel en niet aanvaardbaar is. Zij zullen het waarderen dat u de tijd neemt om hen een passende rouwkaart te sturen.

Als u zich daartoe geneigd voelt en dicht bij de overledene stond, kunt u misschien een kort hartverwarmend verhaal sturen over hoe de overledene een verschil heeft gemaakt in uw leven of in het leven van anderen. Dit is een moment om de uniciteit van die persoon te vieren en manieren te vinden om hem of haar te herinneren voor de goedheid en het geluk dat hij of zij anderen heeft gebracht.

Deze boodschap zal een dierbare herinnering worden die nog vele jaren zal voortleven. Uw attentheid om dit speciale moment met dat familielid te delen zal hen opbeuren en hen helpen zich op het positieve te richten.

Een andere manier om een herinnering te delen is door een collage samen te stellen van foto’s en zinnen die betekenisvol waren voor de nabestaanden en/of de overledene. Misschien waren er speciale vakantieplekjes, jaarlijkse familiebijeenkomsten of tradities die werden voortgezet op basis van de leiding en deelname van dat dierbare familielid.

Gepersonaliseerde kaarten waarop de persoon glimlacht, in goede gezondheid verkeert, omhelst en speciale momenten met familie deelt, zijn van onschatbare waarde. En een kort berichtje over hoe de persoon een geweldige bbq-kok was, of wist hoe je bloemen op de juiste manier moest schikken, of zelfs hoe alleen zijn glimlach een kamer deed oplichten, kan vreugde brengen in het rouwende hart.

Als je de overledene niet persoonlijk hebt gekend, maar bevriend bent met iemand die een verlies heeft geleden, probeer dan geen verhaal te verzinnen. Concentreer u er gewoon op uw vriend te laten weten dat u er voor hem of haar bent. Door gewoon te zeggen: “Ik ben hier als je iemand nodig hebt om mee te praten”, kan die persoon heel troostend zijn en precies wat hij of zij nodig heeft om te horen.

En wees niet bang om eigenaars van huisdieren te condoleren. Zoveel mensen, jong en oud, hebben huisdieren die echt deel uitmaken van hun gezin. Mijn moeder verloor onlangs haar kat Morris, die al zijn negen levens overleefde tot de rijpe leeftijd van 24 jaar. Morris en mijn moeder hadden samen veel meegemaakt en ik wist dat ze erg verdrietig was om afscheid van hem te nemen.

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

Ik vond een eenvoudige kaart en schreef er een kort berichtje op om haar te troosten. De volgende keer dat we elkaar spraken, vertelde ze me hoe belangrijk dat kaartje voor haar was, omdat Morris “haar kind” was.

Tot slot, hoe zit het met e-kaarten in deze situatie? Mijn advies is om altijd een ECHTE kaart te sturen. Een e-kaart is erg onpersoonlijk. Zelfs als de kaart niet op tijd aankomt voor de begrafenis, zal ze gewaardeerd worden.

Veel mensen bewaren de kaarten die ze ontvangen en lezen ze keer op keer om hen te helpen hun verlies af te sluiten. Ik hoop dat dit artikel nuttig was en dat u het zult afdrukken en bewaren voor toekomstig gebruik.

Artikel Bron: https://EzineArticles.com/expert/Karen_Miller/6751

Uitvaartverzekering

FinaBud.NL

Andere aspecten van begrafenis en crematie verzekeringen zijn te lezen via onze uitvaart landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.