Uitvaartverzekeringen Vergelijken Gratis

De 4 Belangrijkste Onderdelen van een Goede Uitvaart?

Uw beslissing over wat er na uw dood met uw lichaam of dat van uw dierbare moet gebeuren, moet gebaseerd zijn op uw overtuigingen en uw gevoel van wat voor u passend is. Ieder van ons moet deze beslissingen nemen. We doen er goed aan ze te nemen lang voordat we geconfronteerd worden met de realiteit van de dood, want dan kunnen we onze keuzes echt afwegen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Keer op keer heb ik mensen zien piekeren over wat ze met het stoffelijk overschot moeten doen, als die beslissing nog niet genomen is. Dit gebeurt gedeeltelijk omdat je gewoon niet helder kunt denken als je hart gebroken is.

Verdriet is ongelooflijk slopend

Begrijpen dat de dood geen optioneel onderdeel van het levensproces is, lang voordat het ons recht in de ogen staart, stelt ons in staat om met gratie te handelen wanneer het het leven binnenkomt van degenen die we liefhebben.

In het geval van onze eigen dood geeft het onze dierbaren troost om te weten dat ze doen wat wij wilden. Dit is nuttig, zelfs wanneer we hebben gekozen voor een oplossing die zij niet zouden hebben gekozen.

Het is heerlijk om in die tijd van verlies te weten wat je moet doen. En er zijn zoveel dingen die moeten worden beslist, zelfs als je denkt dat je alles al hebt geregeld. Dus waarom maak je de dingen die je kunt regelen niet zo eenvoudig mogelijk?

Het lijkt zo koud om te zeggen “dispositie van het lichaam.” Maar echt, dit geliefde omhulsel was een thuis voor het hart en de ziel en de geest van onze geliefden. Hun essentie zit niet in hun lichaam.

Voor velen, maar niet allen, is het wegdoen van het lichaam een symbool van de bevrijding van een kwellende ouderdom of een slopende ziekte, of beide. Zelfs als dat niet het geval is, is er geen manier om het lichaam na de dood vast te houden. En dus moeten we loslaten.

Maar hoe maken we die beslissingen? 

Hier zijn wat dingen om te overwegen

Wat zijn de tradities in uw gemeenschap over begraven? Zijn er familie-, gemeenschaps- of culturele of religieuze tradities over wat er na de dood met het lichaam wordt gedaan? Als dat zo is, kan het soms troostrijk zijn om die tradities te volgen, als u dat gepast vindt. In sommige gevallen heeft uw religieuze gemeenschap een protocol.

Het volgen van religieuze tradities, het doen wat altijd al gedaan is, biedt troostende vertrouwdheid temidden van het verdriet.

Soorten verzekeringen

Alle soorten dekkingen zijn bij ons vertegenwoordigd zoals:

Wat gelooft u over een leven na de dood?

Uw antwoord op deze vraag kan uw antwoord op de vraag zijn. Als u gelooft in lichamelijke opstanding, heeft het dan meer zin om begraven te worden in plaats van gecremeerd?

Er zijn bepaalde tradities die geloven dat de ziel pas wordt bevrijd nadat het lichaam is verteerd, hetzij door vuur, hetzij door de aarde.

Zullen uw dierbaren troost vinden in uw beslissing?

Kunt u hen uw keuzes doen begrijpen? Het is uw beslissing om te beslissen over de bestemming van uw lichaam. Maar het is de ervaring van uw dierbaren om mee te leven.

Als je iets gaat kiezen dat buiten de verwachtingen van je ouders of je echtgenoot valt, is het het beste dat je met hen praat over je keuzes en waarom je die hebt gemaakt.

Deze beslissingen zeggen veel over jou en over wat je gelooft. Een van die dingen die je in overweging moet nemen, is echter hoe de liefde het best gediend is.

Hoe zal dit je omgeving beïnvloeden?

Dit wordt een steeds groter deel van de vergelijking voor veel mensen. Naarmate groene begrafenissen belangrijker worden, lijken de antwoorden ook minder duidelijk te zijn. Er zijn voors en tegens wat het milieu betreft bij alle beschikbare opties. Je moet de optie kiezen die voor jou zinvol is.

Er zijn veel opties, het belangrijkste is dat je een keuze maakt. Het uitstellen van de beslissing doet de dood niet verdwijnen. De beslissing nemen doet de dood niet verschijnen. In de meeste gevallen is de dood geen tragedie… als je dat gelooft, mis je het feit dat het leven schandalig is.

Het zou nooit mogen gebeuren en toch gebeurt het

De dood is gewoon onvermijdelijk. Dus waarom zou u uw familie niet zo goed mogelijk steunen en hun verdriet verzachten met een aantal duidelijke beslissingen over wat er met uw lichaam moet gebeuren als u het niet meer nodig hebt.

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

Denk eraan!

U hebt opties die u kunnen leiden naar zowel een begrafenis als een viering van uw leven die aan uw specifieke behoeften voldoen. Weet wat voor u belangrijk is en plan vooruit, zodat u een kans hebt om aan uw wensen tegemoet te komen. FinaBud kan u helpen het leven van uw dierbare te vieren op een manier die zij of hij verdient.

Artikel Bron: https://EzineArticles.com/expert/Ann_Keeler_Evans/210183

Uitvaartverzekering

FinaBud.NL

Andere aspecten van begrafenis en crematie verzekeringen zijn te lezen via onze uitvaart landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.