Uitvaartverzekeringen Vergelijken Gratis

Hoe Schrijf je een Overlijdensbericht

Als ik regelmatig de rouwadvertenties in onze krant lees, heb ik een aantal duidelijke ideeën over wat ik wel en wat ik niet leuk vind in een rouwadvertentie. Als je geen rouwadvertenties leest en iemand die je dierbaar is, is net overleden en het is nu jouw taak om een rouwadvertentie te schrijven. Je zult een paar dingen moeten leren over rouwadvertenties of zoals ze soms worden genoemd, overlijdensberichten.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Ik lees de rouwadvertenties niet omdat ik gefascineerd ben door de dood of zelfs omdat ik verwacht in de kolommen iemand te zien die ik ken. Nee, ik lees ze omdat ik graag over iemands leven lees. Ik lees graag de kleine momentopnames van iemands leven. Door het lezen van deze columns heb ik ook geleerd hoe ik een overlijdensbericht moet schrijven.

De rouwadvertentie laat een stukje van het leven zien. Ik vind het interessant om over mensen te lezen. Omdat ik er zoveel heb gelezen wil ik graag met u delen wat ik wel en niet goed vind om u te helpen leren hoe u een rouwadvertentie moet schrijven.

Sommige rouwadvertenties zijn te kort. Het zijn gewoon overlijdensberichten.

John Brown stierf op 1 augustus.

Er zal geen dienst zijn op verzoek.

Wat een slechte dienst bewijst dat niet alleen aan de persoon die is overleden, maar ook aan vrienden en familie die achterblijven om te rouwen. Wie was deze persoon die 70 of 80 jaar hier op deze aarde heeft geleefd?

Soorten verzekeringen

Alle soorten dekkingen zijn bij ons vertegenwoordigd zoals:

Ik zie graag een foto van de persoon. Ik vind het heel mooi als het een foto is uit een speciaal deel van hun leven. Het hoeft volgens mij niet de persoon te tonen op de leeftijd waarop hij stierf. Gebruik een foto die hen eer aandoet. Ik heb foto’s gezien van een jong glamoureus meisje in een vervlogen tijd. Wat een traktatie om dat te zien.

Je hoeft de data van hun geboorte en overlijden niet te vermelden als je bang bent dat gewetenloze figuren de data gebruiken om de identiteit van je geliefde te stelen. Maar als je een overlijdensbericht schrijft, vertel de lezer dan wel hoe oud de persoon was. Het helpt om hun leven uit te leggen en te eren.

Ik wil graag weten waar de persoon geboren is, maar een exacte locatie is, nogmaals, niet absoluut noodzakelijk. John is 87 jaar geleden in Ierland geboren. Of John heeft zijn hele leven in Indiana gewoond en is alleen vertrokken toen hij in de Vietnam oorlog vocht.

Veel mensen willen vertellen wie er vroeger in de familie gestorven is en wie er nu nog in leven is. Dat is een mooie manier om anderen in de familie te eren. Het helpt ook de lezer omdat die misschien John’s zuster kent en hen erop attent maakt dat hun vriend, buurman, of collega een broer heeft die pas gestorven is.

Nu kunnen ze een kaart sturen of contact met haar opnemen om haar te condoleren. In sommige gevallen zal de lezer zelfs de begrafenis willen bijwonen om zijn steun te betuigen.

Sommige mensen schrijven een overlijdensbericht en maken het te lang. Ik ben niet zo’n voorstander van het lezen van lijsten met prestaties, maar ik lees wel graag een verhaal of twee over het leven van de persoon. Het geeft me een beeld van wie ze waren.

Te veel informatie doet me echter denken dat de schrijver het verschil niet weet tussen het schrijven van een grafrede en het schrijven van een rouwadvertentie. Het doet me denken dat de schrijver een cursus moet volgen over het schrijven van een rouwadvertentie.

Het andere doel van een rouwadvertentie is de lezers te laten weten wanneer en waar de begrafenis of herdenkingsdienst is, waar de lezer donaties kan sturen in naam van de overledene.

Laat geen van deze details weg als u een rouwadvertentie schrijft voor uw plaatselijke krant. Als dit in memoriam op een internetsite wordt geplaatst, zijn deze details niet zo belangrijk.

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

Wie heeft de overledene in de laatste dagen van zijn leven geholpen? Dit is vaak een geschikte plaats om hen publiekelijk te bedanken. Verpleegkundigen, artsen, paramedici, hospice-medewerkers en vrijwilligers zijn voorbeelden van wie je zou kunnen bedanken als je een rouwadvertentie schrijft.

Door het lezen van de rouwadvertentie kolom in uw plaatselijke krant kunt u leren hoe je een rouwadvertentie te schrijven door het vinden van degenen die je aanspreken en ze te gebruiken als een model wanneer het tijd is voor u om een rouwadvertentie te schrijven voor iemand die je liefhebt.

Artikel Bron: https://EzineArticles.com/expert/Laurie_Mueller/170548

Uitvaartverzekering

FinaBud.NL

Andere aspecten van begrafenis en crematie verzekeringen zijn te lezen via onze uitvaart landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.