Uitvaartverzekeringen Vergelijken Gratis

Omgaan met het Verlies van je Moeder

Wanneer je moeder overlijdt, is er niets ergers dan dat. Je gaat gewoon door met je leven en plotseling komen er allemaal ongemakkelijke gevoelens naar boven. Je voelt verdriet, woede, verraad, angst, schuldgevoel, pijn, verlies, overweldigd en zelfs paniek. Waar komt dit allemaal vandaan? Ze maken allemaal deel uit van je gevoelens van rouw.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Elizabeth Kubler-Ross zei dat we door vijf fasen van rouw gaan: ontkenning, woede, onderhandelen, depressie en dan aanvaarding.

“Toen mijn moeder een paar jaar geleden overleed, voelde ik me nog steeds vreselijk, ook al wist ik dat het eraan zat te komen. Ze stierf toen ze 91 was. Jarenlang had ik haar langzaam zien wegglijden.”

In plaats van dat ze me elke week belde vanuit een andere stad waar ze woonde, werd het mijn taak om haar te bellen en te proberen met haar te praten over haar week, haar bezigheden, haar leven.

Tot dan toe was het haar taak geweest om te bellen en naar mij te vragen. Ik merkte dat naarmate ze ouder werd, haar interesse in anderen afnam. Ze was meer geïnteresseerd in slapen en dromen over haar volgende stap, waar ze naar op weg was.

We spraken daar niet veel over omdat haar geloof het niet eens was met het idee dat er na dit leven nog een leven was, maar ik kon het zien, voelen en in haar stem horen. Het enige wat ze wilde doen was slapen.

Toen ik het telefoontje kreeg dat ze gestorven was, heb ik gehuild en plannen gemaakt om de begrafenis bij te wonen. Dat bracht mijn verre familie bij elkaar om te rouwen. We hielden allemaal van haar zoals zij van ons allemaal had gehouden. De uitstorting van verdriet was sterk en als Empath was dat moeilijk voor mij.

Soorten verzekeringen

Alle soorten dekkingen zijn bij ons vertegenwoordigd zoals:

Mijn familie dacht dat mijn huilen mijn eigen reactie op haar dood was. Maar ik was blij voor haar, nu ze geen pijn meer had. Ik reageerde op hun verdriet, dat zij als mannen niet in het openbaar konden tonen. Dus deed ik het.

Zelfs als je moeder oud en stervende was, heb je nog steeds de neiging om veel negatieve emoties te voelen als ze sterft en weet je vaak niet wat je ermee moet doen.

De meeste mensen staan zichzelf toe een paar dagen te huilen in de buurt van hun vrienden en familie en huilen dan alleen. Ze denken aan hun verlies en huilen. Dit kan weken, maanden of zelfs jaren doorgaan. Sommige mensen kunnen niet stoppen met huilen omdat iets hun herinneringen aan hun moeder zal triggeren en hen weer aan het huilen zal maken.

Er is iets wat je eraan kunt doen. Je kunt de overtollige gevoelens van verdriet wegkloppen, één voor één. Zelfs de eerste dag dat je van het overlijden hoort kun je al tappen om te voorkomen dat je overweldigd wordt door je negatieve emoties. Het kloppen op een van uw acupressuurpunten helpt uw lichaam serotonine aan te maken om u te kalmeren.

Punten om aan te raken: bovenkant van het hoofd, begin van de wenkbrauw, zijkant van het oog, onder het oog, onder de neus, dip van de kin, 2 centimeter onder het sleutelbeen.

Dit is een techniek uit de Emotional Freedom Technique of EFT. Om één emotie per keer weg te tikken, kies de emotie, beoordeel deze tussen 0-10, waarbij 10 de sterkste is en tik zachtjes op de bovenstaande punten terwijl u de emotie herhaalt. Ga door met het tikken van rondes van dezelfde emotie totdat je voelt dat het daalt naar 1 of 0.

Zodra die bepaalde emotie niet meer zo sterk is kunt u verder gaan met een andere. Naarmate de sterkte van je emoties afneemt, zullen er specifieke herinneringen opkomen van de momenten dat je bij je moeder was. Dat is goed.

Concentreer je op de specifieke emotie in die herinnering terwijl je tapt. Focussen helpt om de emotie sneller op te ruimen. Hoe vaker je tikt, hoe gemakkelijker en comfortabeler je je zult voelen als je aan je moeder denkt. Op dit punt kan ik nu aan mijn moeder denken en glimlachen.

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

Als je nare herinneringen aan je moeder hebt, wil je misschien professionele hulp zoeken om de emoties uit die herinneringen op te ruimen. De negatieve emoties die je in je hebt opgesloten uit een traumatische jeugd kunnen je pijn doen en je ervan weerhouden om een volwaardig en gelukkig leven te leiden.

Mijn zorg voor mensen met een traumatische jeugd is dat zij het trauma kunnen voortzetten bij hun eigen kinderen. Door hun negatieve emoties uit het verleden op te ruimen, kunnen ze zelf een betere ouder zijn zonder hun kinderen te overbelasten.

Ik voel met je mee in je verdriet, maar je kunt het aan. Je zult het overleven.

Artikel Bron: https://EzineArticles.com/expert/Honey_H_Coleman/1390392

Uitvaartverzekering

FinaBud.NL

Andere aspecten van begrafenis en crematie verzekeringen zijn te lezen via onze uitvaart landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.