Uitvaartverzekeringen Vergelijken Gratis

Omgaan met Verlies is niet alleen voor Familieleden

Natuurlijk verwachten we dat we met het verlies van familieleden te maken krijgen als we ouder worden. We weten dat onze ouders spoedig zouden zullen vertrekken, dat oudere broers en zussen ons op die laatste reis kunnen voorgaan. En natuurlijk zullen we veel van onze viervoeters te ruste leggen terwijl we door het leven reizen dat ons is gegeven. Maar vaak zien we het verdriet over het hoofd van hen die geen bloed- of aanverwanten zijn.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Vele jaren geleden verloor mijn vriendin haar ouders. Eerst bezweek haar moeder aan kanker. Een paar jaar later kwam haar vader plotseling om het leven bij een auto-ongeluk. Het was tijdens deze twee gebeurtenissen dat ik leerde over de pijn van het eenzaam rouwen.

Hoewel ik slechts door een jeugdvriendschap met deze mensen verbonden was, heeft hun heengaan mij verwoest. Ik stond aan het bed toen de moeder van mijn vriend haar laatste adem uitblies, een paar stappen achter de familie, maar ik was er.

Het was op dat moment dat ik me realiseerde hoeveel ze me had geraakt en hoeveel ik van haar was gaan houden. Dezelfde gevoelens kwamen weer tot uitbarsting toen haar vader zo plotseling overleed.

Maar, zij waren niet mijn familie. Natuurlijk wist mijn vriendin dat ik met haar verlies meeleefde, maar ze was zo druk bezig met het verwerken van haar eigen tranen dat ze de mijne niet zag. Mijn familie vond het erg dat mijn vriendin haar ouders had verloren, maar ze begrepen niet waarom ik zo van streek was.

Soorten verzekeringen

Alle soorten dekkingen zijn bij ons vertegenwoordigd zoals:

Het punt van dit verhaal is dat we vaak de banden met mensen over het hoofd zien die we niet begrijpen, of waarvan we niet eens beseffen dat ze bestaan. Tenslotte zien we zelden elk klein detail van iemands leven tot op het punt dat we echt weten hoe ze anderen kunnen hebben geraakt.

We voelen verdriet zo diep als we iemand verliezen die ons dierbaar is, dat we zelden in staat zijn voorbij onze eigen tranen te kijken om de tranen van anderen te zien. Maar misschien moeten we het proberen. Verdriet delen is een van de beste manieren om te beginnen met genezen. We delen herinneringen, we delen verloren dromen en hoop voor de toekomst. We delen de pijn die we voelen.

Dit is wat het is om mens te zijn. We kunnen ons inleven, we kunnen delen, we kunnen medeleven tonen. We kunnen begrijpen en steun bieden. Kunnen we niet ook anderen de hand reiken, zelfs als ze geen bloed- of aanverwanten zijn? Het recente verlies van mijn schoonvader heeft ons dit duidelijk gemaakt.

Na een recente scheiding in de familie is er veel vijandigheid geweest, maar dat is een andere serie artikelen. Toen Pa overleed stelde ik voor de ex-vrouw te bellen, maar ik kreeg in niet mis te verstane bewoordingen te horen: Nee! Ik zal de ruzies niet herhalen, maar het volstaat te zeggen dat ze verhit waren.

Uiteindelijk overtuigde ik hen ervan dat ze het recht had om het te weten, omdat ze al vele jaren deel uitmaakte van de familie en de moeder was van pa’s kleinzoon. Uiteindelijk gaven ze toe, maar zeiden me dat het haar niets kon schelen.

Ze hadden het zo mis. Ze was buiten zichzelf. Ze hield van pa en ze was gekwetst. De familie stond niet toe dat ze naar de begrafenis ging en zei dat ze het graf wel een andere keer kon bezoeken. Ze stonden haar niet de hulp toe die ze op dat moment nodig had vanwege de slechte gevoelens die waren doorgedrongen in de relaties binnen de familie.

Zijn vrouw was ook vervreemd van haar zuster. Deze ruzie had vele jaren geduurd. Ik eiste bijna dat ze contact opnam met haar zus en uiteindelijk gaf ze toe. Tenslotte was haar zuster de ENIGE die haar man nog van vroeger kende en veel van hun leven had gedeeld.

Nu zijn ze weer bij elkaar en bouwen een relatie op. Omdat zij elkaars verdriet erkenden en samenwerkten om hun toekomst op te bouwen.

Maar, misschien door mijn ervaringen, kon ik haar pijn zien en horen. Ik kon haar pijn voelen. En er was niets wat ik als huidige echtgenoot kon doen zonder de toorn van mijn schoonfamilie over me af te roepen. Dus stuurde ik een sms en begon daarna een website te maken om anderen te helpen die in tijden van verlies met soortgelijke afwijzingen te maken kunnen krijgen. Om anderen te helpen hun verdriet te verwerken.

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

We hebben elkaar nodig en ik geloof dat, ongeacht de problemen waarmee we te maken hebben, ondanks de conflicten binnen families en uitgebreide families, het leven te kort is om je te voeden met haat, wantrouwen en slechte gevoelens.

Dus, als je in een situatie zit die vergelijkbaar klinkt of vergelijkbare problemen heeft, en een familielid overlijdt, is het misschien net zo’n goed moment als ieder ander om samen te komen, het verleden te vergeten en samen te werken om een nieuwe toekomst op te bouwen.

Artikel Bron: https://EzineArticles.com/expert/Barbara_Cagle/759967

Uitvaartverzekering

FinaBud.NL

Andere aspecten van begrafenis en crematie verzekeringen zijn te lezen via onze uitvaart landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.