Uitvaartverzekeringen Vergelijken Gratis

Rouw – Je weg naar Hoop vinden

Tenzij je het aan den lijve hebt ondervonden, is echte rouw onbegrijpelijk. Zeker, iedereen begrijpt ongelukkig zijn, misschien zelfs ellende. Maar totdat je door een hartverscheurend verlies en het daaropvolgende herstel bent gegaan, kun je niet met kennis van zaken over rouw spreken.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Sommigen zijn het daar misschien niet mee eens. Ik zou mezelf kunnen zien als een overopgeleide medische student die kennis gelijkstelde aan wijsheid. Maar hoeveel patiënten ik ook heb zien lijden en sterven, het bereidde me niet voor op de wanhoop, de kwelling, de eenzaamheid om het persoonlijk te moeten doorstaan.

Wat is verdriet?

Het is vooral een gevoel – het gevoel dat je adem uit je is gezogen; dat je lichaam een betekenisloos omhulsel is; dat je alle reden om te leven bent kwijtgeraakt. Verdriet is een eindeloze leegte; een wereld gevuld met leegte. Je voelt je verraden door vroegere vreugden, door het leven, door God; je hart is dood zonder hoop op herstel.

Soorten verzekeringen

Alle soorten dekkingen zijn bij ons vertegenwoordigd zoals:

5 stadia van rouw

De vijf stadia van rouw zijn bekend:

  1. ontkenning
  2. woede
  3. onderhandelen
  4. depressie
  5. aanvaarding

In de twintig jaar dat ik huisarts ben, heb ik de meeste mensen de eerste drie fasen relatief ongeschonden zien doorkomen. Een enkeling raakt verslaafd aan woede en kiest ervoor om de rest van zijn leven tekeer te gaan tegen God en de wereld.

Maar waar de meeste mensen blijven steken is depressie. De angst dat je nooit meer dezelfde zult zijn wordt een zichzelf vervullende voorspelling.

Een fout die mensen maken is denken dat ze rouwen om een ander, terwijl ze in feite om zichzelf rouwen. Zeker als je een geliefde hebt verloren, een kind misschien, voel je je vreselijk voor de pijn die zij hebben ervaren. Maar wat je hart verscheurt is het verlies van een deel van jezelf.

Je hebt je leven op een bepaalde manier voorgesteld, en plotseling is het veranderd, en je kunt niets meer doen om het proces terug te draaien. Het verlies van je hoop, je dromen, je geplande toekomst is wat echt diep snijdt. En met het verlies van jezelf, sluit je anderen af die je zouden kunnen helpen. Schuld en verwijt worden je dagelijkse metgezellen.

Amerikanen weten niet echt hoe ze moeten rouwen. Misschien zijn we als natie te gezegend geweest. We verwachten dat mensen “er overheen komen” en prijzen hen als ze dat doen. Mensen haasten zich om weer aan het werk te gaan, met een glimlach op hun gezicht, terwijl ze van binnen stervende zijn. Medicatie wordt voorgesteld wanneer anderen zich ongemakkelijk voelen bij je wanhoop.

Maar ieder van ons is verantwoordelijk voor het verwerken van zijn eigen verdriet. Gelukkig is een sprankje hoop alles wat je nodig hebt om te beginnen.

Verdriet maakt de menselijke geest verontwaardigd in opstand, en terecht. Veel van wat we in het leven meemaken is onrechtvaardig. Job ging tekeer tegen God toen zijn kwelling ondraaglijk werd – en God begreep dat, net zoals een ouder de tirade van een kind begrijpt en vergeeft.

De eerste stap naar herstel is dus om de pijn te laten gaan – in golven, in snikken, in huilen. Vertel God dat je boos bent. Laat hem zien dat je hart bloedt.

Als je dan te moe bent om door te gaan, laat je ziel en geest dan rusten. Slaap geneest lichaam en geest, en is belangrijker dan er goed uit te zien.

Maar wees gewaarschuwd: de pijn zal terugkomen, de cyclus zal zich herhalen. Eén keer goed huilen is niet genoeg om het hartzeer weg te wassen.

Het kan een week duren, het kan een maand duren, maar kijk uit naar de dag dat iets, wat dan ook, je interesse wekt. Het kan vluchtig zijn, dus schrijf het op. Zie het als een teken van genezing, een klein zaadje van hoop. Besteed er aandacht aan wanneer dit gebeurt en koester het gevoel. Geef je hoop water als een levende bloesem.

Goed voor je Financiën

FinaBud.NL

Heb je persoonlijke hulp nodig om financieel goed uit uit de bus te komen? Neem dan even contact met mij op. Misschien wil je zelf een website beginnen en geld verdienen met het promoten van producten van grote bedrijven.

Wanneer je een glimp opvangt van de wereld buiten jezelf, kijk je naar de weg naar herstel. Zodra een klein deel van jezelf geheeld is, deel dat deel dan met een ander. Je zult het niet verliezen door het weg te geven – je zult het sterker maken.

Verwen jezelf met wat je hart doet zingen. Dat is de echte jij, niet de kreupele geest die moeite heeft met ademen. Vind het kind in jezelf en sta jezelf toe te spelen. Realiseer je dat, net zoals iemand er een prioriteit van moet maken om het lichaam te laten genezen na een operatie, jij er een prioriteit van moet maken om te genezen nadat je geest gewond is geraakt.

Bekijk het rouwproces van buiten jezelf. Probeer te zien dat, hoewel je geest gewond is geraakt, je ziel intact is. Hoewel sommige mensen baat hebben bij een antidepressivum, is rouwen de aloude remedie tegen rouw. Dus ga aan het werk en huil maar eens goed uit. God kijkt toe en zorgt nog steeds voor je.

Artikel Bron: https://EzineArticles.com/expert/Cynthia_Koelker/571788

Uitvaartverzekering

FinaBud.NL

Andere aspecten van begrafenis en crematie verzekeringen zijn te lezen via onze uitvaart landing pagina. Dus pak een bakkie met een gebakkie of een glas en ga op je gemak onze andere informatie bekijken.